Hajanaisia ajatuksia sunnuntaille ennakkoon kirjoitettuna

Tämän päivän päivitys, kuten eilinenkin on kirjoitettu jo perjantain aikana, sillä tarvitsen todella (viikonloppu)loman tästä harrastuksesta.

Huomenna on vuorossa FA Cupin ottelu liigan ulkopuolista Suttonia vastaan. Kaiken järjen mukaan siinä ei pitäisi olla mitään epäselvää voittajasta, mutta valitettavasti otteemme ovat sellaisia nykyään, että ei voi tietää mitä tulee tapahtumaan ja jos rehellisiä ollaan tappiokin kelpaa jos se auttaa saamaan uuden managerin ensi kaudeksi.

Jos tällä hetkellä pitäisi valita FA Cupin voitto ja/tai Sanchezin pysyminen seurassa Wengerin uuden sopimuksen hinnalla, niin tervemenoa paras pelaajamme ja ”Come on you Sutton!”.

Muissa uutisissa oli yllättävä tieto, että Valioliigan paras erotuomari Mark Clattenburg lopettaa viheltämisen Englannissa ja siirtyy Saudi Arabiaan jonkinlaiseksi tuomarien pomoksi ja kouluttajaksi. Eipä tuohon taida olla muuta selitystä kuin raha. Pari tonnia per liigapeli taitaa olla tuomarien palkkio, kun öljymaassa miehen vuositienestit voisi veikata olevan vähintään satojatuhansia ellei miljoonia.

No ei hätää Englannissa tuomarien pomona jatkaa Mike Riley ja Valioliigassa viheltää edelleen muun muassa Mike Dean. Kumma, että jostain syystä tälle kaksikolle ei ole tullut tarjouksia sheikeiltä..

Tällä hetkellä ei ole energiaa juuri jatkaa päivitystä, joten otan vain muutaman aikaisemmin viikolla poimimani uutisen esille.

Kesän haamulistallakin jonain vuotena esiintynyt entinen Blackburn ja Stoke peluri Steven N´Zonzi on ilmeisesti noussut ihan uudelle tasolle Espanjassa ja kuuluu nykyään koko La Ligan keskikenttäpelaajien eliittiin.

No hyvä, että ei hankittu ja meillä ei olisikaan tarvetta vahvalle puolustavalle keskikenttämiehelle, jonka syöttötilastot ovat myös Espanjan liigan parhaita. Onhan meillä Coquelin, jonka pelatessa voitamme selvästi alle puolet otteluista, Xhaka joka ei pysy kentällä täyttä aikaa kuin noin puolet otteluista ja Elneny, jota Wenger ei halua peluuttaa. Onneksi kuitenkin Ramsey pelaa aina, kun takareisi vain sen sallii.

Viimeisenä otan vielä kaksi asiaa esille Bayern Munchen ottelusta. Miksi emme Mestareiden liigassa harjoittele vierasottelua edeltävänä päivänä stadionilla, kun se olisi mahdollista? Muut joukkueet tekevät näin, mutta ilmeisesti se sotii jotain Wengerin pakkomiellettä vastaan? Hyvin näyttää toimivan, kun koko 35 vuoden urallaan ei sitä europokaalia ole tullut, mutta mitäpä sitä muuttamaan toimivaa käytäntöä tässäkään asiassa.

Entäpä kuinka voi olla mahdollista, että Gibbsin kaltainen pelaaja, joka edustaa lähes kaikkea mikä on pielessä Wengerin manageroimassa joukkueessa voi saada kapteeninnauhan käteensä, kuten tapahtui Koscielnyn loukkaannuttua. Kapteenin merkityksen vähentäminen tai jopa arvostuksen täydellinen alasajo lienee Wengerin tietoinen taktiikka, jotta ei tarvitsisi vastata vaikeisiin kysymyksiin kuten Vieiran aikana.

Mainokset

25 thoughts on “Hajanaisia ajatuksia sunnuntaille ennakkoon kirjoitettuna

 1. Toivon todellakin että häviämme Suttonille huomises Facupin matsis ja häviämme kaiki loputkin ottelut siihen asti että wenger joudutaan erottamaan.
  Nämä facupit ja 4 sakkiin pääsemiset on aivan sama ku tekis pientä pintaremonttia taloon joka on saanu purkumääräyksen.
  Täyssukeltamisen olis pitäny tapahtua jo monta vuotta sitten ja meidän tilanteemme olis varmaan tällä hetkellä paljon parempi.
  Ja kyllä. Toivon tätä Arsenalin parasta ajatellen

 2. Tätä se on nykykannattaminen. Jos toivoo joukkueen tappiota, ei kai pitäisi olla pahaa sanaa huonoista otteistakaan. Vai onko kaikki vaan aina paskaa? Toivottavasti on elämä positiivisempaa Arsenalin ulkopuolella.

  • Samaa mietin minäkin. Jos toivotaan tappiota ja sen kohdalla sitten kuitenkin ollaan tyytyväisiä niin eihän ko. ihminen ole tyytyväinen vaikka saisi kuun taivaalta.

   Tämä melkein vaatisi henten filosofointia…

   • Niin, siis tuossa ylempänä pitäisi lukea tyytymättömiä.. helkkarin oikeinkirjoitus

 3. Varmaan kaikilla jotka työelämässä ovat, on jo liiankin tuttua tämä jatkuva parantaminen ja eteenpäin pyrkiminen. Siinä näkökulmassa on erikoista, miten Arsenal yrittää bluffata näissä kysymyksissä ja aikoo vuosikymmenestä toiseen itse asiassa mennä ihan täsmälleen samoin keinoin julkisista höpinöistä huolimatta. Ja mittarit eivät todellakaan puolla minkäänlaista kehittymistä, paitsi seurasta riippumattomista tekijöistä johtuen (massiivisesti pullahtaneet TV-rahat).

  • Timo, tuo ei taas pidä paikkaansa. Jos mietit puhtaasti vuotta 1997 ja vuotta 2017 niin seura on mennyt kaikilla liiketoiminnasta tutuilla mittareilla merkittävästi eteenpäin. Ja se ei todellakaan ole vain tv-sopimuksen aikaansaannosta.

   Siitä, että tuleeko jalkapalloseuraa mitata kuten liiketoimintaa, voi kannattaja olla mitä mieltä tahansa. Kannattajan ainoa vaikutusmahdollisuus on ottelut ja tuotemyynti – mikään somelätinä tai vastaava ei kuulu sinne missä asioista päätetään. Eli yhtiökokoukseen. Hyvin brutaalisti sanottuna se, mitä mieltä kannattaja on ei ole minkään väärti. Omistaja päättää ja that’s it. (Sama pätee siihen onko tehdas Suomussalmella vai Kiinassa, jossain kaupungissa minkä nimeä me ei edes osata lausua)

   • Viittasin lähinnä viimeiseen 10 vuoteen. Niissä eteenpäinmenoa on vaikeampi todentaa ja onkin selvää, ettei Arsenalin boardin mittaristossa ole pahemmin mukana jalkapallokentällä tapahtuneita asioita.

    Toki kannatuksen mittaamiseen on tullut käteviä some-tykkäämisiä, mutta en usko että nekään kiinnostavat, vaan rättimyynti.

 4. Niin.. Itse olen jo vuosia jättänyt rätit ostamatta, samoin kuin jäsenyyteni. Arsenal Finlandiin ja AST:iin sensijaan kuulun. Jokainen kannattaja voi äänestää lompakollaan.

  • Sama täällä. Ei ole red memberiä, ei uusia huiveja, ei uusia paitoja. Arsenal Finland tietenkin eri asia, koska siinä tuen hyvää työtä.

   Lompakko äänestää, mutta ikäväähän se on kun ei näe Giroa maalinteossa.

 5. Harrille: Joo elämäni on paljon posittivisempaa Arsenalin ulkopuolella ja jotta sen saisi positiiviseksi myös Arsenalin kohdalla niin en näe muuta vaihtoehtoa kuin managerin vaihto ja se tapahtuu vain pohjanoteerauksen kautta..

  Hessulle: mitäpä minä sillä kuulla tekisin. Toiveeni on paljon arkisempia kuten esimerkiksi Arsenalin magerin vaihtuminen.

  Ja kyllä: Wenger on vastuussa pelaajahankinnoista, peluuttamisesta ja tuloksista sekä myös uusien soppareiden jatkamisesta.

  Mitä tuleee seuran kehittämiseen niin hilloa tuntuu kyllä olevan ja se on lisääntynyt huimasti.

  Bayer Mynchen oli n 10 vuotta sitten meitä vastaavassa tilanteessa ja siellä kun on totuttu menestymään ja vaaditaan menestystä niin siellä on tehty seuraavaa: On vaihdettu manageria ja sen kautta joukkue on menetynyt viime vuosina niin Bundesliigassa kuin jopa sieniliigassa.

  Meillä on talouspuoli kehittynyt mutta urheilulliset menestymiset on jääny toissijaiseksi.

  Oon ollu ja oon edelleen lähes kaikkia sitä vastaan mitä wenger edustaa kuin taas esim Hessu tuntuu olevan Wengerin miehiä hamaan loppuun asti.
  Eli aivan sama mitä Wenger tekee tai jättää tekemättä niin hyvin pyyhkii.
  Ja eihän siinä mitään koska Suomessa saa olla asioista sitä mieltä mitä haluaa päinvastoin kuin kotistadikallamme jossa Wengeriä vastustavat kannattajat jotka meidän oma ”stasi” tai SS-joukot käyvät poistamassa katsomosta.
  Mutta mehän elämmekin vasta vuotta 2017

 6. Tuli mieleen kierrätyksestä jonka Wenger osaa ,kapteenin
  nauha on kai kiertänyt melkein kaikilla!
  Pelaaijien kohdalla homma toimii suurelta oson loukkaantumisten kautta.
  Pelaajiston remontti pitäisi jossain vaiheessa tehdä. Debuchy,merte,sanogo,jenkinson, saisi mennä, sanchezin mahdollinen korvaaja özil,cazorla wilshere kolmikolle jotain suunnitelmaa myös.
  hyökkääjien vähyys (1) on myös heikkokohta joukkueessa.

 7. Ex peluri Petit antoi taannoin lausunnon jossa oli sitä mieltä että kolmasosa pitäis lähteä heti Arsusta.
  tullaan näkemään parin vuoden päästä miten rahaa palaa.
  Kiitos siitä kuuluu nykyiselle manageri-talouspäällikkö Arsene Wengerille

 8. Kroenkea aina syytellään, mutta eipä monilla kilpailijoillakaan ole tulenpalavaa faniomistajaa, Abraa lukuunottamatta. Ja kai Cityn sheikkikin on jonkinlainen intoilija. Mutta niillä on aktiivinen ja toimelias toimija johto. Minimissään Wengerin ohella pitäisi Gazidin lähteä ja löytää rohkeampi, aggressivisempi toimari. Lisäksi on kai selvää, että jatkossa valmentajan tulisi valmentaa ja muita asioita hoitaa DoF, joka sparraa organisaatiota ja manageria sekä tosiaan hoitaa ne hankinnat kotiin.

 9. Nonni. Sutton-Lincoln lienee täällä monen toiveuni. Mä nyt kuitenkin vaihtaisin Suttonin tilalle Arsenalin. Kohtuullisen kiva arvonta.

   • Niinpä. Ei yhtään oikeasti hankalaa vierasmatsia tällä kaudella. Toki huomenna voidaan tehdä peli hankalaksi, mutta se on sit ihan omaa ansiota.

 10. Hiipi mieleen sellainen kauhuskenaario että wenger jäisi seuraan vastaamaan vaikka pelaajascouttauksesta ja ostoista !
  Saisi palkkioviran hyvin tehdystä työstä! Eihän mitään tälläistä voi tapahtua..

 11. Ylen teksti-tv:n urheilu-uutisoijat käyttävät mainoskanavien astraalitietäjien palveluita?
  ”FA Cupin arvonta: Arsenal onnekas” (s.201)

 12. Suttonin ministadionilla on tekonurmi. Voi melkein arvata, että ei oo ennakkoon treenattu vastaavalla alustalla.

   • Joo, hallissa, kuivalla tekonurmella ja ilmeisesti eri materiaalia. Suttonin kenttä kastellaan kuten klubikin tekee Sonera stadionilla. Hugo Keto vois antaa vinkkejä, miten tuollainen kenttä käyttäytyy.

 13. Jos ei muuta keksitä (siis Wenger ei keksi) niin aina voidaan syyttää kenttää ja olosuhteita heikon esityksen jälkeen..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s