Jatkoon, mutta suurempi oli tasoero meidän ja Bayernin välillä

Sutton United – Arsenal 0-2 (0-1)

Jatkossa ollaan jos positiivisia asioita haluaa hakea ottelusta. En tiedä kuitenkaan mitä joukkueelle pitäisi tapahtua tai mitä tuloksien pitäisi olla, jotta asenne olisi kunnossa pelin alkaessa tai ylipäätään, jotta keskittyminen pysyisi koko ottelun ajan tapissa.

Olimme kärsineet juuri edellisessä ottelussa äärimmäisen nöyryyttävän tappion Saksassa, mutta siitä huolimatta tekeminen oli halutonta ja sellaista löysää, että pelataan nyt juuri sen verran, jonka voisi olettaa riittävän voittoon. Tällä kertaa se riitti, vaikka peli olisi voinut mennä erittäin tiukaksi jos kotijoukkue olisi tehnyt maalin ensimmäisen jakson loppuun Ospinan hölmöillessä tai jos Deaconin laukaus olisi mennyt pari senttiä alemmaksi yläriman sijaan.

Olen todella huolestunut Xhakan tasosta, sillä eilenkään mies ei selvinnyt ilman korttia, vaan oli vaikeuksissa amatöörijoukkuetta vastaan. Sama koski toki montaa muutakin pelaajaamme. Kauheaa katseltavaa oli muun muassa kuinka puolustuslinjamme ja topparit hävisivät lähes kaikki pääpallot Suttonin hyökkääjää vastaan. Miten tämä on mahdollista? No Wengerin Arsenalissa ei puolustamiseen tai pääpeliin kiinnitetä suuremmin huomiota ja sen kyllä huomaa.

Entäpä miten kapteenimme tilanne? Merte sai juuri uuden sopimuksen myös ensi kaudeksi, mutta kentälle miestä ei uskalleta laittaa edes alasarjajoukkuetta vastaan. Melkoista touhua taas kerran, kuten ylipäätään se, että Walcottin tapaisella pelaajalla voi olla kapteeninnauha. Gibbs ja Walcott kapteeneina kertoo aikalailla kaiken oleellisen kuinka tärkeänä managerimme pitää kyseistä roolia.

Loimme aivan liian vähän vaarallisia maalipaikkoja ottaen huomioon vastustajan tason. Varsinkin avausjaksolla maali oli osittain ehkä onnekas ja sen lisäksi ei ollut kuin pari paikkaa, josta olisi voinut tehdä lisäosumia. Ei todellakaan riittävä suoritus Suttonia vastaan.

Kaikesta huolimatta eilinen oli mielenkiintoinen tapahtuma ja osoitti kuinka tasomme on tällä hetkellä lähempänä Englannin alasarjoja kuin maailman parhaita joukkueita, kuten Bayern Munchenia. Valitettavaa, mutta totta.

Jatkossa ollaan silti ja vajaan kolmen viikon päästä on vastassa jälleen liigan ulkopuolinen joukkue Lincoln Cityn muodossa. Pelipaikka on eilisestä poiketen Grove, joten eiköhän ottelu sen myötä ole hitusen helpompi tai näin voisi kuvitella. Toki voin hyvin olla väärässäkin, sillä Wengerin ja pelaajiemme asenne saattaa olla vielä enemmän tuolloin, että pelkkä kentälle ilmestyminen riittää jatkopaikkaan. Lisätietoja voi kysyä Valioliigan kolmanneksi parhaalta kotijoukkueelta eli Burnleylta kuinka hyvin tuossa tapauksessa kävi Lincolnia vastaan.

Wenger muuten sanoi ennen eilistä ottelua, että otteluun valmistaudutaan harjoittelemalla hallissa tekonurmella. Silti harjoituskuvat olivat normaalisti ulkokentältä, joten managerimme taas kerran suoraan valehteli ja osoitti, että mitään ei tehdä eri tavalla tai edes yritetä valmistautua tulevaan otteluun parhaalla mahdollisella tavalla.

Eilen se riitti voittoon, mutta usein ei riitä vähääkään kovempia vastustajia vastaan ja valmistautumisella en nyt tarkoita pelkkää tekonurmialustaa, vaan yleisesti vastustajan huomioon ottamista ja sitä kautta oman taktiikan rakentamista pelikohtaisesti.

Mainokset

22 thoughts on “Jatkoon, mutta suurempi oli tasoero meidän ja Bayernin välillä

 1. Nyt täytyy sanoa, että taisin katsoa eri ottelua… Asenne nimenomaan oli kohdallaan. Sitä korostivat myös mm. BBC:n studiossa Martin Keown, Alan Shearer ja mainio juontaja Gary Lineker (spuds-taustastaan huolimatta), jotka eivät toki mistään mtn tiedä.

  Se, että treenit on vedetty ulkona, ei kait tarkoita sitä, että ei olisi treenattu myös hallissa… Valehtelusta ei nyt tässä kohtaan varmastikaan ollut kyse.

  Mäkin haluan wengerin häipyvän asap, mutta ei kantsi joka kohdassa mörköjä nähdä.

  • Hyvin sanottu. Arsenal luultavasti harjoittelee sen kaksi kertaa päivässä joten kuvat yhdestä harjoituksesta eivät kerro käytännössä mitään.

   Itse olen kanssa sitä mieltä että kauden jälkeen voitaisiin vaihtaa manageria, kuten monet muut mutta en kuitenkaan toivo joka ottelussa tappiota tai täydellistä romahtamista.

   Välillä täytyy kyllä ihmetellä että miten olemme voineet olla hyvillä sijoituksilla liigassa, vaikka mestaruutta ei olekkaan tullut, kun joukkuetta johtaa on mistään mitään ymmärtämätön managerin kuvatus ja pelaajina on ylipalkattuja vätyksiä. Ja ei, tämä ei tarkoita sitä että tähän pitäisi tyytyä tai vaatia vähemmän mutta ehkä voisi miettiä että onko kaikki kuitenkaan niin huonosti?

   • Melko varmasti Arsenal ei harjoittele pelikaudella kuin kerran päivässä ja etenkään peliä edeltävänä päivänä ei vedetä kahta harjoitusta.

    Sinänsä ihan sama missä harjoittelivat ennen peliä, mutta miksi Wengerin piti väittää joukkueen harjoittelevan tekonurmella hallissa, kun näin ei luultavimmin tapahtunut.

   • Ville, Colneyssa (hallissa?) on tekonurmi. Siteeraus parin päivän takaa Guardianista: Arsenal’s players have practised on a 3G pitch at their London Colney training ground this week.

    Ihan marginaaliasia, mutta tässä kohtaa Wengeriä ei millään voi syyttää valehtelusta.

  • Edelleen en ymmärrä miksi joukkue harjoittelisi sitten viimeistelyharjoituksen nurmella, kuten kuvat todistivat Arsenal.comissa.

   Ja tässä suora lainaus Wengerin kommentista eli Colneyssa treenattu sisätiloissa (jonkinlainen halli) tekonurmella tai siis näin ainakin managerimme väitti että treenataan:

   We will practise inside [ahead of the game] because it is an artificial pitch. It is not the same because it is a dry pitch [at our training ground] and Sutton I have heard have a wet pitch which they water before the game and is quicker.
   ( http://www.arsenal.com/news/news-archive/20170217/boss-what-to-expect-from-plastic-pitch#fCAs0g3QCDvZlseE.99 )

   Tosin yhtään kuvaa tuolta en ole nähnyt, vaan ainoastaan nurmella vedetyistä treeneistä eli sen perusteella edelleen hiukan epäilen tekonurmella harjoittelua.

   • Ville, sä oot sitkeä! Youtubesta löytyy lukuisia videoita tuolta colneyn hallilta. Ei tietty kuluneelta viikolta, mutta miksi ihmeessä eivät olisi siellä nyt käyneet? Unohtui? Wengeriä ei hotsittanut? Halusi huijata? Loppujen lopuksi ihan sama koska 0-2.

 2. Juu tässä paistaa vieläkin viime viikon pettymys aika tavalla läpi.
  Juu ei menty sata lasissa kuten jotain shittyä vastaan, mutta en nyt mistään asennevammasta lähtisi itsekään puhumaan.
  Säästeltiin, mutta jos lapsuksia tuli, niin kuin aina väistämättä tulee, kun on ihmisistä kyse, paikattiin kovalla temmolla.
  Tästä pari malli esimerkkiä Walcotilta ja Perezilta, jotka pallon menetyksen jälkeen hankkivat välittömästi pelivälineen takaisin.

  Kipeetä myös kirjoittaa, että joukkueen taso on lähempänä Suttonia kuin Munchenia.

  Pelistä sen verran, että Xhakasta olen kovin huolissani myös. Hirvittävintä oli kuitenkin JÄLLEEN Iwobin koheltaminen kentällä. En edes viitsi perustella.

 3. Minusta olisi myös hyvä nostaa joskus positiivisia asioita esille, esimerkiksi se, että kun Arsenal ei voinut jättää ottamatta omaa osuuttaan lipputuloista niin lahjoitimme 50,000 Suttonille luokkien ja pukuhuoneiden parantamiseen. Tätä ei olisi tarvinut tehdä, mutta oli minusta kaunis ele – mitätön asia Arsenalin taloudessa, mutta todella merkittävä asia Suttonille.

  Kyllä meillä jotain hyvääkin joskus tehdään.

 4. Hyvä pressi kyseisestä asiasta lienee myös jonkin arvoista.

  Oli kyllä sykähdyttävää nähdä porukka kurkkimassa aidan yli peliä.
  Futiskulttuuria hienoimmillaan.

 5. Ivobin otteisiin alan kans kyllästymään.Ehdottomasti Lucas avaukseen Ivobin paikalle tai jopa Ox.

  • Joo kyllä iwobi pitäisi ehdottomasti penkittää, täyttä koheltamista ollut viime pelit. Wenger tietty yrittää saada peluuttamalla tason nousemaan kuten aikanaan ramseyn kohdalla, silloin aaron nosti tasonsa yhdelle kaudelle josta tosin ollaan tultu joka vuosi hänen kohdallaan alaspäin.

 6. Hieno ele pelaajilta ja Wenkulalta..eihän sinne kotijengin koppiin ois enempää porukkaa mahtunukkaan 🙂
  Tosta sai Suttonin miehet kiksejä satavarmasti. Ugh

 7. jostain olin myös lukevinani. Arsenal joutui ottamaan lipputulot ottelusta vastaan vaikkei olisi halunnut. Niin Arsene wenger lahjoitti omasta pussistaan 50 000 puntaa Suttonin stadionin saniliteettien parantamiseen.

  • Eipä nyt jaeta wengerille ylimääräistä gloriaa… kyllä se on Arsenal, joka luovuttaa 50 donaa ja rahat menevät paikallisen koulun luokkahuoneiden ja vessojen rakentamiseen. Suttonin fudisjengi on osa tätä yhteisöä, johon koulukin kuuluu.

 8. Isse nielaisi rapalan. Ehkä jopa Jigin. Blogistia, kun uskoo niin ainakin minä olen saanut käsityksen, että Wengerin rahat on yhtäkuin Arsenalin rahat. Arsenalin rahat on Wengerin rahat.

  Niin ainakin tätä blogia lukiessa saa käsityksen , että Wenger lahjoitti ne rahat.

 9. Samapa tuo, kenen ”pussista” fyrkat lähti.Pääasia, että menee hyvää tarkotukseen.
  Lahjottaskohan Stan pari nautaa lisäksi, sais yhteisö lihaa leivän päälle?

 10. Nielaisi syötin… plääh. Pöljempää vähään aikaan…

  Ihan muuta: eipä luulisi saman koutsin monacoksi tuota, joka pelaa Cityä vastaan ja joka pari vuotta sitten pudotti arsenalin. Silloin passiivista puolustamista, nyt vauhdikasta hyökkäämistä. Jardim ilmeisesti tehnyt sen virheen, että valitsee pelisysteemin pelaajien mukaan…

 11. monacolaiset on tappajia.
  Entä se piirakansyönnin veto suttonin pyylevällä 2. mokella?
  Adelen mekon helman pituus?
  Painun takas feispuukkiin ontopikkiin.

  COYG!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s