Naapuri torstailiigan vitsinä ja Ranierille potkut

Eilen pelattiin torstailiigaa ja muutakin tapahtui jalkapallomaailmassa ja tarkemmin sanoen Valioliigassa. Loskanvalkoiset naapurimme pelasivat toisen osaottelun europelien kakkoskisassa vastustajan ollessa belgialaissuuruus Gent.

Tippumisen lisäksi eilisessä ottelussa Alli lensi ulos ja Kane laittoi pallon oman maaliin. Huvittava tulos näin goonerin näkökulmasta. Tarkemmin mietittäessä kuitenkin tulos tarkoittaa naapurille vähemmän pelejä ja sitä kautta helpompaa loppukautta, joka saattaa hyvinkin tarkoittaa Pochettinon ryhmän olevan viimein yli 20 vai lähes 30 vuoden jälkeen meidän edellä lopullisessa sarjataulukossa. Toki kestän tämän(kin) jos se vain auttaa osaltaan saamaan uuden managerin ensi kaudeksi.

Tottenhamin loppuohjelma on helpompi kuin meillä, molemmat ovat edelleen mukana FA Cupissa ja todennäköisesti myös seuraavankin kierroksen jälkeen, sillä me kohtaamme Lincolnin ja loskanvalkeat Millwallin kotona. Eiköhän tuosta tule jatkopaikka Tottenhamille, mutta sen sijaan White Hart Lane saattaa mennä ennen aikaiseen purkuun Millwallin kannattajien toimesta 🙂

Eilisen suurin uutinen oli kuitenkin ehdottomasti Leicesterin sensaatiomaisesti mestaruuteen viime kaudella johdattaneen Claudio Ranierin potkut. Aivan uskomatonta kuinka putoajakandidaatin mestaruuteen johdattanut manageri voi saada potkut vain yhdeksän kuukautta pokaalin noston jälkeen.

Miksei media kirjoita, että Leicesterin kannattajien ja seurajohdon pitäisi olla varovaisia mitä toivovat ja tekevät samoin kuin, että kuka parempi on muka mahdollista saada tilalle. Ranierin kohdalla voi myös sanoa ,että Leicester ei ollut voittanut ennen mestaruutta ja kaiken lisäksi jos verrataan Mestareiden liigan menestystä meihin, niin Leicesterillä on sentään mahdollisuus jatkoon kahdeksan joukkoon ensimmäisellä yrittämällä koskaan toisin kuin meillä Wengerin 20. yrityskerralla.

Ei maailmassa ole toden totta mitään oikeutta katsoen managerien kohtelua. Mestaruuden edellisellä kaudella voittaneet miehet saavat potkut ja etenkin jalkapallohistorian ehkä suurimman yllätyksen järjestänyt italialainen joutuu lähtemään seuraavalla kaudella, kun meillä järjettömästi suuremmilla resursseilla operoiva managerimme saa jatkaa, vaikka ei ole voittanut mestaruutta kohta 14 vuoteen, ei mitään europokaalia koskaan ja ainoastaan kaksi FA Cupia viimeiseen 13 vuoteen.

Tämä lausahdus Leicesterin seurajohdon ilmoituksessa Ranierin erottamisesta laittoi miettimään. Ei niinkään, että edelleenkään olisin samaa mieltä hallitsevan mestarin johtoportaan ratkaisusta, mutta se sopii paremmin meille:

But we are duty-bound to put the club’s long-term interests above all sense of personal sentiment, no matter how strong that might be.

Hallitsevan mestarin kohdalla ja tilanteessa tämä ei ehkä ole osuvin lausahdus, mutta meidän tilannetta katsoessa se osuu täydellisesti maaliin. Kunpa vain yli 10 vuoden takaiset saavutukset jätettäisiin historiaan ja katsottaisiin viime vuosien sekä nykyhetken tekemisiä ja arviot Wengerin jatkosta tehtäisiin niiden perusteella.

5 thoughts on “Naapuri torstailiigan vitsinä ja Ranierille potkut

 1. Pidän todennäköisempänä skenaariona Leicesteriä nostelemassa CL -pyttyä Cardiffissa, kuin sitä että Wenger lähtee seurasta kesällä. Proffa haluaa luultavasti ennen eläköitymistään ”näpäyttää” arvostelijoitaan ja poistua estraadilta voittajana pokaali kainalossa. Huoh.

  FA Cup tarjoaisi tähän tietysti vielä tällä kaudella mahdollisuuden, mutta tuskin FA Cup täyttää kenekään mahaa vaikka tämä jollain ihmeen kaupalla satuttaisiinkin voittamaan. Pelaamisen jatkuessa vuoden 2017 aikana nähdyllä tasolla tästä ei kuitenkaan ole mitään pelkoa ja putoamme heti kun saamme vastaamme joukkueen jonka pelaajat eivät joudu käymään päivätöissä.

  Olen melko varma että Wenger ei lähde vaikka jäisimme neljän sakin ulkopuolelle. Luultavasti jopa salaa nauttisi tilanteesta, koska EL voisi olla se kilpailu jonka Wenger jopa voisi mahdollisesti voittaa. Saisi myös uuden tekosyyn kontatessamme Valioliigassa EL-kierroksen jälkeen vetoamalla siihen, että palautumisaika torstaista on yksinkertaisesti ollut aivan liian lyhyt. Tämän lisäksi kun tärkeimmät siirrot ensi kesällä kariutuvat, niin voi sitten ilmoittaa että ilman CL -statusta on vaikea saada ketään tulemaan joukkueeseen. Kokonaan europelien ulkopuolelle jääminen voisi muuttaa tilannetta, mutta tämäkään ei valitettavasti ole meidän tilanteessa mitenkään kiveen hakattua.

 2. Leicesterin tapauksessa on uutisoitu/huhuiltu pelaajien ja managerin välien tulehtumisesta. Ei liene meillä akuutti ongelma?

  • Ylisuuret palkat kuitenkin tulee pelaajille niin siinä voi olla ihan hiljaa. Myöskin toisilla pelaajilla on automaattinen kausikortti avaukseen niin siinä toinen syy olla hiljaa. Ne ketkä oikeasti haluavat voittaa tai ovat tyytymättömiä niin lähtevät kyllä. Esimerkiksi Calle olisi hyvin voinut lähteä tammikuussa sinne Palaceen? jossa olisi päässyt pelaamaan. Kuitenkin palkan alennuksella mikä ei käynyt päinsä vaan tässäkin tapauksessa rahan himo voitti ja istuu mielummin katsomossa nostamassa ££££££££££££.

   • Höpöhöpö. Calle varmaan pelaisi ilmaiseksikin Arsenalissa. Kuitenkin puhutaan ehdasta fanista. Ahneudella ei tässä tapauksessa ole mitään tekemistä asian kanssa. Tyhmällä sopimuksella sensijaan on.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s