Viikonlopun näkymiä

Liigapelit jatkuvat tänä viikonloppuna ja jo tietysti suurimmalta osin tänään, mutta eivät meidän osalta, sillä kierroksen vastustajamme Southampton pelaa Liigacupin finaalissa Manua vastaan. Täytyy sanoa, että kuinka tahansa kyseistä kilpailua pilkataan ja aliarvioidaan, niin mielelläni näkisin meidät Wembleyllä tänä viikonloppuna.

Lisäksi ellen täysin väärin muista, niin Mourinho on käyttänyt Liigacupia ponnahduslautana suurempaan menestykseen, sillä ainakin ensimmäisellä keikallaan Chelseassa mies voitti ensin kyseisen kilpailun ja seuraavana vuonna mestaruuden ja olisiko ollut sama myös toisella kerralla sinisten managerina. Nyt Manussa homma näyttäisi jatkuvan ainakin samalla sapluunalla, mutta toivottavasti ei pääty ensi kauden osalta samoin.

Liigapeleissä Chelsea palaa lähes varmasti voittojen tielle kotona Swanseaa vastaan. Tämä ei tosin meitä paljoa hetkauta, sillä Conten joukkue on ollut jo hetken aikaa saavuttamattomissa.

Muissa otteluissa, jotka pelataan ja koskettavat meitä halusimme sitten olla neljän joukossa tai ei kauden loputtua, Tottenham kohtaa huomenna kotonaan Stoken ja Liverpool maanantai-iltana Ranierin juuri pihalle heittäneen Leicesterin.

Nämä ovat merkittäviä otteluita nelospaikan kannalta, sillä jos kilpailijat eivät menetä pisteitä helpoissa peleissä tarkoittaa se, että meidän on pystyttävä ottamaan pisteitä vaikeista paikoista eli vieraspeleistä (Liverpool, Tottenham, Southampton, Stoke) sekä kotiotteluista Manchesterin joukkueita vastaan, joka ei todellakaan ole onnistunut vuosiin kuin ihan satunnaisesti. Jäljellä oleva otteluohjelmamme on kuitenkin ehkä pahin koko kärkikuusikosta.

Manun lisäksi myös Guardiolan City on ilman peliä tämän viikonlopun, sillä Etihadilla olisi pelattu huomenna alustavan otteluohjelman mukaisesti Manchesterin paikalliskamppailu. Näin ollen meidän pelimäärä on sama kuin manchesteriläisten tämän kierroksen jälkeen, mutta Tottenham ja Liverpool ovat pelanneet pelin enemmän. Mielenkiintoista nähdä mitä se tarkoittaa pisteissä ja sarjasijoituksissa etenkin, kun viikon päästä lauantai-iltana kohtaamme Liverpoolin Anfieldillä.

Kiitokset omalta osaltani tästä viikosta, sillä huomiselle on luvassa parempaa kuin normaali päivitys allekirjoittaneen näppäimistöltä. Huomisen päivityksestä vastaa Eero, joten muistakaa ehdottomasti lukea, vaikka tuskin Eeron tekstejä ennen lukeneita tarvitsee kahdesti käskeä.

4 thoughts on “Viikonlopun näkymiä

  1. Ihan samaa mieltä Villen kanssa tuosta loppuohjelmasta. Vaikka Arsenal on ison osan kaudesta ollut top-4 joukossa, luu uhkaa jäädä käteen. Varsinkin kun Pool ja Manu vaikuttavat taas normivireisiltä, Citystä puhumattakaan. Nuo vieraspelit ovat painajaismaisia nyky-Arsenalille. Toki korjataan käsitystä, jos Anfieldilta tulos on yllättäen jotain muuta kuin fiasko.

  2. Miten muuten, näyttäisi käytännön todistusaineiston perusteella siltä, ettei valioliigaseura voi tavoitella yhtä aikaa Valioliigan voittoa ja UCL-voittoa samalla kaudella. Valion toisen puoliskon loppupuolisko yksinkertaisesti imee mehut niin täydellisesti. Menemättä edes nyt siihen, että todennäköisesti voittavat pelityylit näissä kisoissa eivät ole tarpeeksi yhtenevät. Pepi saa vuosien mittaan todistaa väitteen vääräksi, mutta en näe Kloppin tai Mourinhon pystyvät millään siihen makeimpaan tuplaan.

    Mutta, kumpaan mielestänne Arsenalin kannattaa panostaa? Tunnetusti Cityä ja Chelseaa (omistajia) kuumottaa UCL-voitot, mutta haluavat takamatkalta toisaalta saavuttaa Poolin ja Manun etumatkaa liigamestaruuksissa. Se on mielestäni selvää, että jos Arsenal haluaa kasvaa globaalisti ja lisätä kannatustaan, paras tie on ”hankkia” pari UCL-kannua. Se on siis se taloudellinen, kroenkemainen motivaatio. Nyt Wenger ainakin teoriassa yrittää oman tulkintani mukaan saavuttaa ensi sijassa liigan, pääsemättä edes lähelle. Toisaalta, muodostuva kivikova top6 tarkoittaa sitä, että todella helposti lipsahtaa UCL-sijojen ulkopuolelle ja torstailiiga taas on aivan naurettava tavoite millekään Sevillaa suuremmalle seuralle.

    UCL vaatii seuralta todella teknisiä ja taktisesti monipuolisia pelaajia, huippuluokan reagoivan ja kurinalaisuutta korostavan valmennuksen sekä ainakin laadukkaan alakerran sekä luottosniperin, joka tekee ne ratkaisevat maalit. Palikoita ei juurikaan ole, mutta todennäköisimmin seuraava valmentaja on modernin mannermainen ja juuri tällaisia painotuksia haetaan. Eräänlainen nuorempi Ancelotti, siis.

  3. Wengerillä lienee kaksi haavetta: voittaa valioliiga vielä kerran ja CL ensimmäisen kerran. Ja pahinta tässä on se, että hän pyrkii samalla osoittamaan olevansa kaikessa oikeassa – pelityylissä, pelaajien valinnassa. Sit tyytyy lopulta kuitenkin nelossijapokaaliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s