Rutopistillakin vitsit vähissä

Eilen lupasin Eeron päivityksen tälle päivälle ja se tulee tässä:

Kausi alkaa taas vääjäämättä kääntyä kohti jokakeväistä pettymystä, joten on aika katsoa, kuinka paljon tappiomarginaalia lopulta kertyy. Pitemmittä puheitta lataan heti tiskiin tuoreimman lopputaulukkoennusteen kärjen osalta:

Chelsea 89
Spurs 83
ManC 81
Arsenal 75
Liverpool 74
ManU 74

Heti kärkeen on iskettävä varoitustarra, että ennustemenetelmäni ‘arpoo’ lähes kaikki kärkikuusikon keskinäiset ottelut tasureiksi, mistä johtuen ennusteen virhemarginaali on noin +/- 6 pistettä. Esimerkiksi tasurin sijaan häviämällä vieraissa Poolille tai kotona Manulle Arsenal saattaisi menettää ’pokaalin’ ja tippua jopa kuudenneksi.

Chelskin mestaruutta ei näyttäisi uhkaavan mikään, mitä tukee helpohko loppuohjelma. Kärkikuusikosta Chelski kohtaa enää Cityn kotona ja Manun vieraissa. Tämän lisäksi pistemenetyksiä saattaa tulla vieraspeleissä West Hamille, Evertonille ja WBA:lle.

Ainoa uhkaaja edes teoriassa on Spurs: voittamalla kaikki loput 13 peliä se voisi ohittaa Chelskin maalierolla olettaen, että Chelskin kaikki edellä mainitut pistemenetykset realisoituisivat. Tähän teoriaan tuskin uskoo edes Dwight Hart-Lane.

Cityllä on vielä jäljellä Manu ja Pool kotona sekä Arsenal ja Chelski vieraissa. Voittamalla nämä kaikki City saattaisi vielä uhata Chelskiä, mutta helppoa tuo ei liene. Arsenalin osalta olen arvioinut loput pelit näin:

Soton (a) 3 pistettä
Liverpool (a) 1
Leicester (h) 3
WBA (a) 1
ManC (h) 1
West Ham (h) 3
Palace (a) 3
Boro (a) 3
Sunderland (h) 3
Spurs (a) 1
ManU (h) 1
Stoke (a) 1
Everton (h) 1

Meidän loppuohjelma on ehkä haastavin kärkikuusikosta ja neljännen sijan säilyttäminen on kovan työn takana. Erityisesti merkillepantavaa on, että neljästä viimeisestä ottelusta ei välttämättä tule yhtään täyttä pistepottia. Toisaalta kääntämällä ne kaikki voitoiksi St Totteringham’s Day on vielä mahdollinen. Mutta luultavimmin sen varmistuminen jää parhaimmassakin tapauksessa jälleen päätöskierrokselle.

Sen uskallan jo melko varmasti julistaa, että Poolista tai Manusta ei ole tälläkään kaudella mestariksi. Jos romahduksia sattuisi, Everton saattaa vielä nousta taistelemaan torstailiigan paikasta. Vaikka Poolin loppuohjelma näyttää paperilla lähes yhtä helpolta kuin Chelskin (kärkikuusikosta jäljellä enää me kotona ja City vieraissa) ja ennemistö on kotiotteluita, heillä on neljä inhottavaa vieraspeliä keskikastin joukkueita vastaan, joista Poolilla on ollut tapana ottaa korkeintaan tasureita. ManU voittamalla Cityn, meidät ja Spudsin vieraissa sekä Chelskin kotona voisi teoriassa yltää vielä kakkoseksi.

Meidän kautta tähän mennessä jos analysoi, niin suurta muutosta edelliseen ei ole havaittavissa. Pisteitä on kasassa suunnilleen sama määrä kuin viimeksikin, mutta erona se, että kärkiporukka on jo nyt 10 pinnaa karussa. Viime talvena tähän aikaan Leicester-voitto sentään herätteli jotain toiveita. Hyviä pelejä ei ole ollut kuin yhdellä sahurin käden sormilla laskettava määrä, hikisiä ja onnekkaita voittoja on sentään tullut jokunen. Tuomarit toki sorsivat edelleen, joskaan eivät tällä kertaa ratkaisevasti mestaruuden kannalta. Ja poreammeet pysyvät täysinä, ei siellä Hertfordshiressä sitten vissiin ole riittävän rumia hoitsuja saatavilla, jotta pojat vaivautuisivat kuntoutumaan.

Yksittäisistä pelaajista ’keskikentän voiteluöljyn’ eli Cazorlan puuttuminen on taas näkynyt pahiten, taitaa jäädä voittoprosentti sataan tällä kaudella niissä otteluissa, joissa hän on aloittanut. Vielä huolestuttavampi tilasto on se, että jos Coquelin EI ole aloittanut, voittoprosentti on myös sata. En silti laittaisi kaikkea le Coqin piikkiin, meillä on ollut puutteita joka osa-alueella. Cech on ollut yllättävän epävarma (ja rankkareissa täysi lapanen, Gunnersauruskin olisi ottanut muutaman niistä), molemmat ykköstopparit ovat erittäin virhealttiita ja hyökkäyksestä puuttuu kemia tai se jokin, että useimmiten peli näyttää kauhealta puurtamiselta ilman järjen häivää.

Kokonaisuutena kuitenkin mielestäni meillä on riittävän hyvä rosteri taistelemaan mestaruudesta. Lähes joka paikalle on varamies, joka on oman maajoukkueensa avainpelaajia. Jos näistä ei saa enempi irti, täytyy olla melko tumpelo. En vihaa Wengeriä läheskään niin paljon kuin Ville, mutta olen lopen kyllästynyt. Siirto- ja palkkapolitiikka, peluutus, taktiikka, ’mental strength’, you name it. Lähes joka osa-alueella poljetaan paikallaan tai otetaan takapakkia. Tai ainakin hävitään kilpailijoille. Siinä suhteessa on ihme, että vuodesta toiseen ollaan oltu aina neljän joukossa.

Kyllä Euroopan suurimman kaupungin suurimman joukkueen pitäisi pystyä parempaan kuin viimeisen 13 vuoden aikana. Mielestäni kyse on paljon pelaajien asenteesta. Lukekaapa Ray Parlourin elämänkerta. Siinä on kaveri, joka ei koskaan antanut periksi, ja rajoitetuista taidoistaan huolimatta on pelannut eniten valioliigan otteluita Arsenalin paidassa. Hän oli myös armoitettu vitsinikkari ja hengenluoja. Sellaisia tyyppejä meillä ei enää ole, kenen on syy?

Tähän loppuun mielipiteeni, että mikäli olisimme pelannet Watfordia vastaan samalla kokoonpanolla ja asenteella kuin Sotonia vastaan cupissa, olisimme voittaneet helposti. Miksei pelattu? Sutton sentään kaatui, mutta mikäli häviämme vielä FA-cupin neljännesfinaaleissa vitosdivarin Lincolnille, on kyseessä koko maailmanhistorian suurin jalkapallonöyryytys, joskaan se ei viime tapahtumien valossa olisi mikään suuri yllätys.

Eero

Kiitoksia. Mainiota luettavaa jälleen ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa kertaa.

9 thoughts on “Rutopistillakin vitsit vähissä

 1. Kiitos Eero!
  Paljolti samaa mieltä, tilanne meidän kannalta on mielestäni ollut se, että muut ovat menneet suhteessa enemmän eteenpäin. Cechistä olen samaa mieltä, ei ole enää ollut voittava maalivahti. Keskinäiset ottelut ratkaisevat ja sijoitus keväällä voi olla mikä vain toisesta kuudenteen.

 2. Nelossija on kova tavoite ja hyvä jos se saadaan.Ailahtelevat otteet pelaajilla on melkein sääntö Ihmeellisiä pelaajavalintoja ja
  tv:n välitykselläkin näkee löysän asenteen useissa peleissä ja tilanteissa.
  Maalivahtitilanne on tippunut keskikastiin. puolustus sekoilee jos tulee muutoksia oikealla pelaa kolmos tai nelostoppari vaikka penkillä on Debuchy ja Jenkinson !(miksei myyty pois ?)
  Keskikenttä täytetään terveistä pelaajista aakkosjärjestyksessä tai jollain muulla kummallisella ajatuksella.
  Hyökkäykseen on tarjolla 2 vaihtoehtoa .Giroud tehokas /onnekas vaihdosta tullessaan. Avatessaan usein vaisu.
  sanchez pelaa liian laajalla alueella vaikkakin huippumies hyvällä asenteella (onko ainoa?)
  Valmentajana huonosti käyttäytyvä herrasmies. ilmoittaisi jo sen päivän…

 3. Stoken faneilla lienee paljon laulettavaa toiseksi viimeisessä pelissä.

  Nykyformilla tasurit kärkimatseista tuntuu utopistiselta.Tosin kun UCL-unelma on taas ohi, otteiden on ollut tapana parantua. Erona viime kauteen on kuitenkin se, etteivät muut kärkijoukkueet suinkaan rämmi, vaan 2-3 niistä vetänee huippuputken loppukauteen. Chelsealle riittää hyvin keskinkertainenkin tekeminen ja Conte taisi vihjata, että paukkuja pannaan tuplan voittamiseen.

  Oma veikkaus on, että nämä sopimussotkut vetävät pakan niin sekaisin, että 5-6. on se sijioitus. Esim. Özil saattaa surffata puolivaloilla koko kevään. Sanchez halunnee maalikuninkuuden palkankorotustansa alleviivaamaan, pelaa missä tahansa. Vaan sekin saattaa jäädä, maalipörssin kärki on tiivis ja Arsenal ei noissa vaikeissa vieraspeleissä maaleja paljon mätä.

 4. Kiitokset Eerolle.
  Ennustaminen on tottavie aina hankalaa, mut aika positiivisissa merkeissä mennään jos tappioita ei loppukaudesta tule. Se on toki toivottavaa.

  4. sijasta käydään tod näk ennen näkemättömän kova kisa.Sen verran tiukka loppu ohjelma on, että tod näk meille jää luu käteen.

  Esim Alexis lähtee, Bellerin lähtee ja Wenkulalle 2 vuoden jatkosoppari, niin tulevaisuus on yhtä harmaa kun nykytilanne

  • Mutta Arsenalin pitää myydä. Ihan sama vaikka olisi ruokapalkalla tällä hetkellä. Sopimus on kesään 2018 asti.

   • Wenger ei ole ainuttakaan tähteä pitänyt väkisin, jos lähtöhaluja on. Viimeksi ympäripuhuminen onnistui Vieiran kohdalla muutamaksi vuodeksi, sitten lähti Patekin.

   • Onko tästä oikeasti faktaa? Ja vaikka näin olisikin, silti pitää myydä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s