Wenger B*rcaan vitsi alittaa riman reilusti, chileläisjunnu, tietokoneen ennustus ja paluu 15 vuoden takaiseen

Aloitetaan nyt sitten vitsillä, kun sellainen on tarjolla huhuosastolla. B*rca päätti, että Luis Enrique ei saa jatkaa enää ensi kaudella valmentajana, vaikka on voittanut kaksi liigamestaruutta, Mestareiden liigan ja muutaman muun cupin vuoden 2014 jälkeen. Tämä ei vielä ollut vitsi, vaan faktaosuus.

Sen sijaan vitsi tulee tässä, että suurimmat Wengerin puolustelijat ja fanit uskovat ihan tosissaan katalaaniseuran olevan kiinnostunut palkkaamaan Wengerin uudeksi valmentajakseen ensi kaudesta alkaen. Ei ikimaailmassa. Kestomenestyjä ja yksi maailman suurimpia seuroja ei koskisi Wengeriin pitkällä tikullakaan.

Olisihan se toki koomista, kun taas kerran B*rca ja Arsenal arvottaisiin ensi kaudella vastakkain Mestareiden liigan jatkopelien ekassa osassa ja jatkaja olisikin poikkeuksellisesti Arsenal. Todellisuudessa vain Wenger tuskin kestäisi edes noin kauaa B*rcan valmentajan paikalla, sillä joku 4-0 tappio Granadalle tai vastaavalle ja puheet neljän joukkoon pääsemisestä pokaalina eivät olisi hyväksyttävää missään muussa isossa seurassa.

Sanchezin pitämiseksi seura näyttää jo tekevän epätoivoisia tekoja, kun testille on kutsuttu chileläisen maamies, joku junnumaajoukkueen pelaaja. Tai voihan vain olla yksinkertaisesti, että junnu on Sanchezin korvaaja. Ei yllättäisi Wengerin toimintatavat tuntien. Todellisuudessa kyse lienee kuitenkin puhtaasti lupaavan pelaajan katsastamisesta tai ainakin pitää toivoa asian olevan näin.

Ns. supertietokone on ennustanut lopullisen sarjataulukon jäljellä olevien otteluiden perusteella. Ennustuksen mukaan jäämme tällä kaudella Tottenhamin taakse sarjan päätyttyä. Olen samoilla linjoilla, kun katsoo joukkueiden jäljellä olevaa otteluohjelmaa.

Hyvä uutinen sen sijaan tietokoneen ennustuksessa on Wengerille ja kumppaneille, että sijoitumme silti neljänneksi ja sehän on ainoa mikä kiinnostaa manageria ja johtoa tässä seurassa. Tässä veikkauksessa sen sijaan olen eri linjoilla, sillä jos emme paranna saldoamme isoissa peleissä loppukauden aikana plus perinteisissä nollan pisteen paikoissa, kuten Stoken ja Southamptonin vieraana, niin ensi kaudella pelataan Eurooppa-liigaa.

Sky Sportsin sivuilta löytyy juttua Wilsheren tekemisestä Bournemouthin paidassa. Kunnossa pysyminen on ollut selkeästi parempaa kuin meidän riveissä ja se on se ensimmäinen askel, joka englantilaisen täytyy ottaa jos mielii vielä pelata huipputasolla.

Toinen asia on sitten pelitaso. Toisaalta tilastot näyttävät, että paikkoja Wilshere on luonut enemmän kuin useimmat meidän keskikenttäpelaajat, mutta samaan aikaan tehot loistavat täydellisesti poissaolollaan. Varsinkin kymppipaikalla, jota Jack on pelannut tällä kaudella suurimmaksi osaksi tuo on todellinen ongelma. Tosin pykälää alempana, joka mielestäni on entisen huippulupauksemme paras pelipaikka, ei tilanne olisi niin paha. Toki keskikentän keskustan pelaajankin meidän riveissä pitäisi tehdä se 5-10 maalia kaudessa.

Lopetetaan päivitys positiivisissa merkeissä ja palataan 15 vuoden takaisiin kulta-aikoihin ja tarkemmin sanoen St. James Parkille vuoteen 2002. Tuolloin yksi seurahistoriamme suurimpia legendoja teki aivan huikean osuman, jota monet pitävät edelleen hienoimpana koskaan näkemänään maalina.

Mainokset

7 thoughts on “Wenger B*rcaan vitsi alittaa riman reilusti, chileläisjunnu, tietokoneen ennustus ja paluu 15 vuoden takaiseen

 1. Barcassa on totuttu menestymään ja vaaditaan menestymistä joten eivät todellakaan palkkaa miestä joka on tehnyt keskinkertaisuudesta suorastaan taidetta.
  Mitä tulee pelaajasiirtoihin niin saattaa olla että Özil jää jos Wenger jää ja omissa silmissäni sitte Özil tyytyy siihen että ei tarvi vetää 100 lasissa ja saa suht hyvää viikkorahaa.
  Alexis sen sijaan lähtee aivan varmasti varsinkin jos/kun wenkku jää. Osasyy on varmaan että nautastanilta on käyny käsky mihin palkkakatto vedetään.
  On jo nähty Wengerin osaaminen tällä joukkueen rakentamisen osa-alueella eli siis aina parhaat pelaajat myydään ja ostetaan joku ”hyvä” ja halvempi pelaaja tilalle. Toki hyviä ostoksiakin on wenkku tehnyt mutta:
  Sanches lähtee/myydään

 2. Olen samaa mieltä Issen kanssa, että boardi ja Wenger ovat jonkinlaisen selvyyden tehneet periaatteellisesti, jatkaako Wenger tai ei. Toki yksityiskohdat kuten palkka ja pahvin pituus ovat kenties kesken. Mutta ei professori niin liemeen seuraa jätä, että räjäyttää pommin juhannuksena. Toisaalta, kun lähtee, niin eiköhän se aikaisintaan tule julki huhtikuussa, kuten Fergusonillakin. Kuivakkaat tribuutin minimiin, näin tuuminee jokainen jäärä.

  Barcan tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, ettei kovin vahvaa sisäistä vaihtoehtoa taida olla ja muutenkin tiki takan kehitys vaikuttaisi pysähtyneen. Ulkopuolinen keikkamies saattaa kiinnostaa, ehkäpä italialainen eli Allegri. Toisaalta mitään voittaneesta Pochettinostakin on ollut puhetta.

  Emeryn ja Ancelottin palli on hieman horjunut, mutta kaikki on korjattavissa UCL:ssä. Zidane, vaikka romahtaisikin piikistä, saanee yhden kauden vielä anteeksi. Chelsea, City jatkavat ilman muuta paikoillaan. Eli aika hyvä kesä, kun suurta karusellia ei ole odotettavissa.

 3. Nyt voidaan huokaista helpotuksesta: wengeriä ei kiinnosta barca-pesti. Kertoi tämän tänään. Huh. Ja voi vain kuvitella, millainen harmistus on kataloniassa.

 4. Eipä tässä Ranierin potkuissa ole sen kummemmin kauhisteltavaa, paitsi se, että seura on pieni ja mestaruus on satumainen, joten olisi olemassa ”velka”. Nykyään kuitenkin huippuseuroissa on aivan tavallista, että 6 kk on sellainen raja, jonka seurajohdon jaksavat katsoa, jos joukkue alkaa pelata huolimattomasti, haluttomasti, ”valmentajaansa vastaan”. Myös media huomaa peli-ilmen katoamisen nopeasti ja ymmärtää potkujen olevan lähellä. Tähän viittasi myös Klopp todetessaan, ettei Leicester-pelillä voi mennä juuri yhtään ilman että pesti joutuu vaakalaudalle. Myös Mourinhon edelliset potkut ja Luis Enriquen tulevat ovat samaa linjaa. Kyllä seurajohto tietää, että valmentaja todennäköisesti osaa korjata tilanteen, ellei valmennuksen koko kompassineula ole joutunut hukkaan. Korjaaminen ei vaan tarkoita, että pokaalisade palaa. Se vaan vie niin paljon aikaa, että on aika todennäköistä uuden valmentajan onnistuvan nopeammin.

  On osin makukysymys, onko Wenger ylittänyt tuon 6 kk koskaan vai ei. Siinä mielessä ei, että minusta aina synkimmät jaksot ovat kestäneet 4-5 kk ja sitten on alkanut nousu. Aina liian myöhään, tosin. Myös media komppaa näkemystäni, sillä pääargumentit Wengeriä vastaan ovat kannattajien epätoivo ja jatkuva isojen pelien häviäminen. Isojen pelien häviäminen on tietenkin ratkaisevaa UCL:ssä, mutta ei aina välttämättä valiossa.

  Myös Arsenal palaa normaaliin Wengerin jälkeen ja valmentajat lähtevät nopeasti, jos peli-ilme katoaa. Nimenomaan pelin kehityksestä tai tarkemmin laskevasta kehityksestä näitä potkuja revitään, vaikka tulokset olisivat jopa vielä keskinkertaisia. Nykyään seurajohto menettää toivonsa liki yhtä nopeasti kuin kiihkeät fanit. Enkä edes usko, että tämä on pelkkää fanien perässäjuoksua, pikemminkin tilastollista analyysiä miten seurat kriireistään nousevat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s