Protestipäivä Wengeriä vastaan

Tänään pelataan myös, mutta ottelulla ei ole mitään merkitystä, sillä jatkopaikka hävittiin taas kerran jo ensimmäisessä osassa. Ainoa positiivinen tulos olisi uusi useamman maalin tappio, jolloin Wenger ei pääsisi juhlimaan moraalista voittoa ja ennen kaikkea paine pysyisi kovana tai jopa kasvaisi manageriamme kohtaan.

Paha sanoa ja veikata tuleeko ennen peliä suunniteltu protesti onnistumaan ja paljonko väkeä on paikalla. Tarkoitus osallistujilla on marssia Highburyn East Standin luota Emiratesin ja Armourin eteen. Protestin ainoa teema on, että Wengerille ei haluta jatkosopimusta. Viesti on ensimmäistä kertaa täysin selkeä ilman mitään kiertelyä ja kaartelua. Tämän takia yksikään ns. virallinen kannattajaryhmä ei ole mukana eli AISA, RedAction, BSM tai mikään muukaan. Munatonta touhua kyseisiltä järjestöiltä, mutta eipä tuossa ole mitään uutta ja useimmat näistä ovat täysin seuran talutushihnassa.

Arsenalin nettisivuilla ei ole pulaa pääsylipuista tähän otteluun, sillä tuhansia lippuja oli valittavissa ihan mistä tahansa osasta stadionia lukuun ottamatta tienkin vieraskannattajille varattua aluetta. En muista koskaan ennen nähneeni noin paljon vapaita lippuja ennen tällaista niin sanottua huippupeliä. Toivottavasti liput eivät mene kaupaksi viime hetkelläkään ja stadionilla näkyisi illalla tv-kuvissa tuhansia ja tuhansia tyhjiä paikkoja. Ei olisi varmasti kovin hyvää mainosta seuralle, eikä myöskään Mestareiden liigalle.

Managerimme ei suosiolla luovuta valta-asemaansa. Se on tullut vuosien varrella täysin selväksi ja viimeisin harhainen kommentti kuinka pari huonoa tulosta ja viikkoa 20 vuodessa ei vaikuta päätökseen jatkosopimuksesta vain alleviivaa asiaa. Kuinka sekaisin täytyy olla, että sanoo jotain tällaista:

You have to take a bigger picture and see, ’Can you take this club to the next level? Are you ready to pay the price for that?’ This decision is not linked with two weeks out of 20 years.

Managerimme todella luulee edelleen, että kyse viime aikojen kritiikissä on vain parista viimeisestä tappiosta tai tästä kaudesta. Olisimmepa niin onnekkaita, mutta samaa on jouduttu kokemaan 10 vuotta, niin aivan turha puhua mistään hetken mielijohteesta kannattajien osalta.

Jos Suomigoonereita on jostain syystä tänään menossa peliin, niin menkää ainakin ensiksi mukaan protestiin. Peli tulee olemaan täysin turha tapahtuma, jossa ei ole tunnelmaa nimeksikään. Panosta ottelussa ei ole ja kaiken lisäksi edes olutta ei saa Mestareiden liigan otteluissa. Tuskin menee pieleen jos sanoo, että menemällä mukaan protestiin kokee enemmän ja saattaa jopa tutustua seurasta todella välittäviin kannattajiin toisin kuin Groven sisäpuolella. Toki tämä oli turhan suuri yleistys, mutta ehkä ymmärsitte mitä hain takaa.

Voi vain toivoa protestin onnistuvan ja saavan sitä kautta jatkoa seuraavissakin peleissä. Täytyy myös toivoa, että kaikilta väkivaltaisilta yhteenotoilta vältytään, sillä nämä ovat olleet Wengerin puolustelijoiden normikonsteja jo vuosien ajan, silloin kun etenkin vieraspeleissä on ollut managerimme vastaisia bannereita esillä.

33 thoughts on “Protestipäivä Wengeriä vastaan

 1. Ospina
  Bellerin Mus Kos Monreal
  Walcott Ox Ramsey Xhaka Welbeck
  Alexis
  Subs:
  Cech Gibbs Gabriel Coq Özil Lucas Giroud
  GOYG
  Tulosveikkaus 0-3, toivotaan et vältyttäis luokkaantumisilta.
  Onko protestin osalta raportoitavaa??

 2. Pitkästä aikaa on ihan tekemisen meininkiä pelissä. Ilo katsella vaikka tuskin riittää tosiaan jatkopaikkaan saakka.

  • Otti vähä liian isoa roolia dumari,pilasi hyvän pelin,eipä oltas kyllä jatkoon menty mutta oltiin kyllä parempi joukkue ja oli viihdyttävä matsi menossa,sääli.

 3. Mainitaan nyt aikakirjoihin sekin kaikkien tietämä asia, että Welbeck onnistui loukkaantumaan alkulämmöissä.

 4. Jos jotain hyvää niin OX ollut hyvä kyllä,osaisiko wenger jatkossakin antaa kunnolla vastuuta keskellä?

  • Kas ku xhaka ei saanu taas punasta.on se kyllä floppi,vihdoin ku saatiin kauan odotettu vahvistus isolla rahalla keskikentälle ni se on osoittautumassa kalliiksi vitsiksi.on tää tuomaritouhu ihan täys farssi

 5. 2-8. Ei nyt sinänsä hirveä synti mielestäni punakortin jälkeen mennä niks naks, mutta aikakirjoihin jää joka tapauksessa jälleen yksi todella rujo ottelupari.

 6. En ehtinyt perehtyä tuohon protestin organisointiin ja taustavoimiin sen tarkemmin, mutta todella yllätti että noin pieni joukko löytyy linjanvaihdon vaatijia Lontoosta. Olisin odottanut muutamaa tuhatta protestoijaa. Koska ei tyytyväisiäkään ole kovin paljon. Ilmeisesti suuri osa vain haluaa ja toivoo tyylikästä ja Wengerin omilla ehdoilla tapahtuvaa vaihdosta, ei painostuksen ja protestien. Vaan mikä on Wengerin sietokyky pelkän negatiivisen median ja pelillisten nöyryytysten kautta (llman kannattajien painetta)? Se voi olla vuosia, koska ei mikään tappio näytä olevan liian raskas. Vaihdetaan vaan pelaajia.

 7. Korjaan ylläolevaa. On se sentään aika hälyttävää asenteen puutetta pudota jotain 2-10 UCL-pudotuspeleissä. Ei Bayern nyt NIIN paljon parempi joukkue sentään ole.

 8. Käsitykseni Mustafista uutena alakerran potentiaalisena johtajana on niin väärä. Käsittämättömän väärä.

 9. Kummalliseksi on kyllä mennyt kun olen oikeastaan tyytyväinen siihen, että tästäkin pelistä tuli sitten kuitenkin murskajaiset punaisen jälkeen. Vaikka tuskin tämä tulos vaikuttaa mitenkään Wengerin päätökseen lähtemisestä tai jäämisestä. Ehkä jos hävitään Lincolnille niin tajuaa jo Proffa lähteä.

 10. Naurettava ”protesti”. Yhtä tuhnua kuin meidän peli. Enpä kummoisempaa olisi odottanutkaan…en katsomossa enkä kentällä. Pellesakkia koko joukkue. Kannattaisi loppukausi peluuttaa enemmän junnuja ja pitää kääpiö özilin kanssa penkillä. Missä on se meidän asenne?

 11. Aika sairasta että vuosia odotettiin että wenger rikkoo säästöpossun ja alkaa käyttää rahaa. No, sitten kun käyttää niin työntää sata miljoonaa paskakasaan. Tusinajamppoja, kuten lähes kaikki muutkin. Pahinta on se että kun joskus saadaan uusi kapteeni ruoriin niin ei se auta mitään ennenkun vaihdetaan koko miehistö.

  • Tähän vahva komppaus. Bellerinille antaisin ehkä jatkoa (jos alkaa vinkua Barcadnasta niin ulos sekin) mut muuten vois vaihtaa koko miehistön. Eihän tuolla nyt vaan ole ainuttakaan maailmanluokan jätkää, paitsi Alexis joka lähtee muutenkin. Samalla vois siivota koko organisaatiota niin saatais tää häviämisen kulttuuri joskus pois.

  • Luultavasti juuri tämän takia Wenger ei aiemmin halunnut rikkoa säästöpossua. On huomattavasti helpompi selitellä sitä miksi peli ei kulje, jos on napattu kesän siirtoikkunassa pikkurahalla muutama ranskalainen junnu, toisin kuin silloin jos ollaan kaadettu kesällä 100 miljoonaa suoraan kankkulan kaivoon.

 12. Ymmärrän, että tappioita tulee.. Se kuuluu jalkapalloon, varsinkin jos pelataan yhtä maailman parhaista joukkueista vastaan. Silti yhteismaalit 2-10 on TODELLA noloa. Mistä Arsenalin pelaajille maksetaan palkkaa? Ei yhtään kunnianhimoa.

  • Olkoonkin että tuomari oli täysi vitsi niin ei täläiset perseraiskaukset ole vaan hyväksyttäviä saatana.
   Pelaajien esitys viimeisen puolen tunnin aikana oli häpeällistä. Helvetti miljonäärit esittää tollasta faneilleen jotka maksavat kiskurihintaa pääsylipuista.

   Viime pelien esityksien perusteella jäärän mukana sais heivata puoli joukkuetta hevon vittuun grovelta
   Jos ei kiinnosta kantaa tykkipaitaa niin tilalle ukkoa joita kiinnostaa.
   Joukkue vaatisi suuren remontin mutta sitä tuskin tulee, nauta 🐮 stanille riittää kun katsomot täyttyy.
   Mut katsotaanpa ens vuonna paljonko fanit ovat valmiita maksamaan eurooppaliigan peleistä?

   Raju avautuminen mutta vitutus ja häpeä on niin kova, ja meitä kannattajia vituttaa varmaan enemmän kuin silent wankeria ja osaa pelaajistakin jotka matsin jälkeen kurvaavat urheiluautoillaan miljoonakotiinsa jossa odottaa silikonimallivaimo pitsisessä yöpuvussa. Yksi kunnon suikkari häneltä ja peli on jo unohtunut. Ugh.

 13. Lauantaina hikinen maalin tai kaksi voitto harrastajaporukasta ja wenger sanoo pokerina: we bounched back.

 14. Wenger on uskomaton: jälleen kerran arsenal kärsi hänen mukaansa tuomaritoiminnasta. Ja kehtasi vielä sanoa, että ”Arsenal is in great shape”. Mites se tuomaritoiminta esim. molemmissa Burnley-otteluissa? Ei taidettu niissä kärsiä?

 15. Kyllä se on niin että tämä peli kaatui täysin tuomaritoimintaan. Kyllä Wenger on siinä oikeassa, punainen kortti oli vitsi ja kaksi selvää paitsiomaalia ja rankkarikin syntyi tilanteesta, jossa peli olisi pitänyt viheltää poikki sitä edeltäneestä selvästä paitsiotilanteesta ja tilanne oli 1-0. Shit happens ja tästä ottelusta ei voi syyttää pelaajia eikä valmentajaa. Ilkkuminen on helppoa, kokonaan toinen kysymys on ns ”iso kuva”.

  • Okei, ehkä jossain määrin noin tuon lyhyen hetken ajan, jonka avulla wenger taas ”selviytyy”? Toiveissa tietty oli mikä tahansa voitto, jonka jälkeen ois voinut sanoa ”we responsed well”.

 16. Tämä ottelusarja hävittiin jo Saksanmaalla, sitä ei voi kiistää edes
  Wenger.
  Positiivista tietty se, että tekeminen oli astetta parempaa kuin vieraissa, mutta mutta.
  Jos lähtöasetelma olis ollu esim 1-2 tai tasuri, niin olisimme saaneet eilen vastaan aivan erilaisen munchenin. Tämä on hyvä pitää kirkkaana mielessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s