Täysi kymppi – blogi 10 vuoden ikään tänään

Onneksi olin laittanut muistutuksen puhelimeen, sillä en olisi muuten muistanut tätä merkkipäivää. 10 vuotta on pitkä aika ja aloittaessaan tämän blogin Hente tuskin kuvitteli sen olevan hengissä enää muutaman vuoden kuluttua puhumattakaan 10 vuodesta.

Niin paljon on mahtunut vuosien varrelle, että sitä on ihan mahdotonta alkaa yhdessä päivityksessä kuvaamaan. Jopa vetovastuu on vaihtunut, kuten alusta tai alkupuolelta asti lukeneet tietävät Henten olleen pääasiassa päivityksistä vastaava reilun neljän vuoden ajan.Sen jälkeen on menty allekirjoittaneen näppäimistön tuottamaan tahtiin, mutta iso kiitos kuuluu ajoittaisista tuurauksista ja muuten vain loistavista päivityksistä Isselle ja Eerolle, jotka ovat jo myös vuosien ajan olleet osa tätä blogia.

Päivityksiä on vuosien varrella kertynyt jotain 3 000 luokkaa tai jo jonkin verran tuon yli. Kommentteja on tullut kymmeniä tuhansia, taitaa olla kaiken kaikkiaan jo pitkästä yli 50 000, kun otetaan huomioon vanhan sivuston kommentit sekä nykyisen sivun lähes 35 000.

Alusta asti tämän blogin ideana on ollut päivitys päivittäin ja nyt tuohon on pystytty viimeiset kaksi ja puoli vuotta. Jo Hentellä oli tarkoitus alusta asti kirjoittaa päivittäin ja näin hän tekikin, eikä vain esim. kaksi tai kolme kertaa viikossa pelipäivinä ja silloin jos tapahtuu jotain suurempaa punavalkoisessa maailmassa. Itse olen ehdottomasti samalla linjalla, sillä mitä enemmän päiviä jää väliin sitä vaikeampi on taas päästä kiinni ns. normaaliin rytmiin. Tämän huomaa parhaiten, kun on ollut lomalla ja Hente, Isse sekä Eero ovat hoitaneet päivitykset.

Ylipäätään vaikea uskoa, että blogi olisi pysynyt hengissä tähän asti jos päivitystahti olisi pari kertaa viikossa. Pari kertaa viikossa muuttaa helposti pariksi kerraksi kuukaudessa, jonka jälkeen huomaakin, että päivityksiä ei ole enää kirjoittanut ollenkaan. Teidän lukijoidenkin kannalta päivittäinen kirjoittaminen lienee parempi vaihtoehto, vaikka varmasti aiheet ja päivitykset toistavat liian usein itseään tiheän ja vuosia jatkuneen päivitystahdin vuoksi sekä myös seurassa vallitsevan tilanteen takia.

Tulevaisuutta ei voi tietää tai edes ennustaa kovinkaan hyvin, joten yleensä olenkin sanonut, että tätä harrastusta tehdään päivä kerrallaan. Silti olen jo aiemminkin kertonut, että jos Wenger vielä tekee sen jatkosopimuksen, kuten pelkään, on se luultavasti samalla itselleni tämän harrastuksen loppu tai vähintäänkin tauolle vetäytyminen siihen saakka, kunnes seuraan saadaan uusi manageri.

Joka tapauksessa 10 vuotta saatiin täyteen kävi tämän kevään aikana miten tahansa managerin ja samalla tämän blogin jatkon kanssa. Toki olen vaikka saman tien valmis luovuttamaan paikan henkilölle, joka haluaa jatkaa tästä. Laittakaa vain kommenttia ja selvitellään tarkemmat yksityiskohdat kuntoon.

Loppuun vielä se tärkein eli nöyrä kiitos koko 10 vuodesta teille lukijat ja kommentoijat, sillä te olette tämän blogin ydin. Ilman teidän joka päiväistä osallistumista ei Hente, enkä minä olisi enää pitkään aikaan kirjoittanut yhtään mitään suosikkiseuraamme liittyvää.

23 thoughts on “Täysi kymppi – blogi 10 vuoden ikään tänään

 1. Kuin myös nöyrä kiitos hentelle ja villelle näistä 10 vuodesta. Sormet ovat taattu kuluneet näppäimillä näiden vuosien aikana.
  Kuin myös enolle ja isselle tuuraamisesta.
  Ja kaikille goonereille joiden kanssa on jaettu ilot ja ennen kaikkia surut viime vuosina.
  Odotellessa parempia aikoja 👍

 2. Osittaisesta toistosta, osittain kärjekkäistä mielipiteistä ja seuran surkeasta tilasta huolimatta on mahtavaa, että tämän blogin ja sen ahkerien kommentoijien mielipiteiden seuraamisesta on tullut tärkeä osa omia päivittäisiä rutiineja. Samalla näiden juttujen lukeminen on kasvattanut mukavasti omaa seuratietoutta. Täältä blogist(e)ille iso kiitos ja kumarrus.

 3. ISO käsi myös täältä Espoosta. Minulle Arsun värit tarkoittavat myös tätä blogia. Toivotaan seuran osalta parempia aikoja !

 4. ISO KÄSI Hentelle, Villelle, Isselle säkä kaikille muille jotka ovat päivittämiseen osallistuneet/olleet tavalla tai toisella hengessä mukana. Samat sävelet kaikille kommentoijille.
  Kyllä Me täältä noustaan, ennemmin tai myöhemmin!

 5. Onneksi olkoon kymmenvuotiaalle! Kiitos Villelle ja Hentelle, kaikille vieraskirjoittajille ja tietysti kanssalukijoille. Olette hienoa sakkia, vaikka välillä erimielisyyksiä onkin!

 6. Itse olen joka päivä noin 5-6 vuotta tätä blogia/kommentteja lukenut.huikea saavutus,gratulis!!

 7. Juhlapäivän kunniaksi Sir Chips kommentoi seuran tilannetta:

  ”We are fully aware of the attention currently focused on the club and understand the debate,” he said.

  ”We respect that fans are entitled to their different individual opinions but we will always run this great football club with its best long-term interests at heart.

  ”Arsene has a contract until the end of the season. Any decisions will be made by us mutually and communicated at the right time in the right way.”

 8. Onnittelut Blogille 10 vuotta…..luen ensin blogin ja sitten Arsun sivut….Arsenal supporter since 1976….
  5 Liigamestaruutta
  8 FA Cupin voittoa
  2 Liigacupin voittoa
  1 Cup voittajien cupin voitto
  ( 7 Charity / Community Shield / 1 shared)
  Wenkula vaihtoon ja seuraavaa pyttyä hakemaan
  Gmoon Gunners !!!!!!

 9. Kiitos! We are the Arsenal, small part of it, sometimes happy, sometimes not, but still part of the Great Arsenal!

 10. Henten blogilla oli aikanaan erittäin suuri merkitys Suomen Arsenal fanien tiedotus- ja keskustelukanavana kun me fanit aloimme perustaa sitä mikä nykyään on Arsenal Finland ry. Vaikka blogin rinnalle on tullut muita kanavia, niin blogilla on edelleen merkitys päivittäisenä keskustelunavauksena ja mielipiteiden alustana.
  Olen joskus miettinyt omaa suhdettani tähä blogiin ja se on ehkä tiivistettynä ”Ei aina samaa mieltä, mutta kummatkin 100% Arsenal!”

  Onnea Hente, Ville ja vierailevat kynät. Seuravaa blogikirjoitusta odottaessa,

  t:Peetu Arsenal Finland ry. puheenjohtaja

 11. Myöhästyneet onnittelut blogille ja kiitos kaikille mukana olleille. Vaikka löysin blogin jälkijunassa vasta noin kaksi vuotta takaperin, niin on ollut ilo seurata toimintaa siitä lähtien ja käydä toki myös itse aina silloin tällöin puhumassa suuni puhtaaksi. Monet terapiamaksut varmasti säästetty tämän blogin ansiosta.

 12. Kiitos suuresta duunista jota teet blogin eteen! Tullut päivittäin seurattua tätä jo henten ajoilta ja mielipiteiden suhteen linja on täysin oikea mielestäni. Hyvää työtä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s