Ensimmäinen 45 minuuttia noloa, mutta selkeä voitto loppujen lopuksi – protesti sai jatkoa ja nyt mahdollisuus osallistua etänä lahjoituksella

Arsenal – Lincoln City 5-0 (1-0)

Wengerin kokoonpanovalinnat ja etenkin avauskokoonpano kertoi paljon. Yleensä managerimme tässä vaiheessa kisaa, kuten viime vuonna Watfordia vastaan, peluuttaa kakkosmiehistöä höystettynä muutamalla junnulla. Nyt etenkin se olisi ollut jopa odotettavaa, kun vastassa oli liigan ulkopuolinen joukkue.

Ero vain aiempiin kierroksiin ja aikaisempiin vuosiin oli, että nyt managerimme on saanut osakseen enemmän kritiikkiä kuin koskaan ennen ja kannattajat ovat jopa alkaneet protestoida ennen otteluita samoin kuin peleissä niin kotona kuin vieraissa näkyy toistuvasti Wengerin vastaisia bannereita. Eilenkin niitä oli useampia Groven sisällä ja esillä ottelun jälkeen.

Ensimmäisen jakso tai sanotaanko 45 minuuttia ilman lisäaikaa oli todella nolo esitys meiltä, sillä pelitapahtumien perusteella olisi ollut vaikea sanoa kumpi on valioliigajoukkue ja kumpi amatöörijoukkue. Lincoln jopa hallitsi ensimmäistä lähes 10 minuuttia niin, että emme päässeet kunnolla puolen kentän yli pallon kanssa. Ei pitäisi olla mahdollista.

Ensimmäisen jakson yksi käännekohta loppuhetkin avausmaalin lisäksi oli Cechin hyvä torjunta, jota ilman vierailijat olisivat siirtynet johtoon ja silloin olisimme voineet olla todellisissa vaikeuksissa. Tätä ei kuitenkaan tapahtunut ja toisella puolikkaalla ottelu näytti enemmän siltä miltä sen olisi pitänyt alusta asti näyttää.

Toinen puoliaika oli lähes täysin meidän, mutta edelleenkään kokonaisuutena ei esitys ollut hirveän vakuuttava ottaen huomioon vastustajan tason. Ja aivan turha puhua mistään ”bounce backista” Wengerin tyyliin. Alasarjajoukkueen voittaminen ei todellakaan ole sellainen, vaan Bayernin, Chelsean, Liverpoolin ja kumppaneiden pitäisi olla ne meidän vastustajat ja mittarit amatööriporukoiden sijaan.

Manchester City eteni jo Wembleyn välieriin ja todennäköisesti paikallisvastustajamme Tottenham tekee saman tänään Millwallin kustannuksella. Sitten huomenna joko Chesea tai ManU liittyy joukkoon, joten huomisen noin klo 23.30 Suomen aikaan suoritettavan arvonnan tulos tulee olemaan joka tapauksessa tuskallinen meille.

Ehkä ManchesterCity olisi paras, sillä sille olisi vähiten kiusallista hävitä. Toki tappio Tottenahmillekin kelpaa jos sillä pääsee Wengeristä eroon, vaikka se äärimmäisen nöyryyttävää olisikin. Rehellisesti sanoen oli arpa mikä tahansa en vain näe meidän pääsevän finaaliin missään tapauksessa, sillä pelimme on ollut niin heikkoa jo pidemmän aikaa.

Ox teki perinteiset eli loukkasi lähes heti, kun on viime aikoina saanut enemmän vastuuta ja onnistunut pelaamaan kelvollisesti muutamassa pelissä. Jos pari päivää sitten esillä olleet huhut miehen siirtohalukkuudesta pitävät paikkansa niin täytyy sanoa, että ei muuta kuin kaupat kesällä ja itselleni ei todellakaan jää ikävä, kuten rehellisyyden nimissä ei jäisi suurinta osaa nykyisen joukkueen pelaajista.

Protestit Wengeriä vastaan saivat jatkoa ja ilmeisesti porukkaa oli jonkin verran enemmän kuin tiistaina. Tällä kertaa lähtöpaikka oli sama Highburyn edusta, mutta päätepiste oli Emiratesin ulkopuolella johtoportaan Diamond Clubin vai Levelin kohdalla.

Taas on netti täynnä hienoja videoita aiheesta ja toivottavasti homma saa jatkoa tulevissa peleissä. Ainakin ensi viikon WBA vieraspelin yhteyteen on tilattu lentokone lentämään yli ”No New Contract – Wenger Out” -viestin kanssa.

Suomesta on vaikea osallistua jos ei satu olemaan menossa peliin tai olemaan Lontoossa, jolloin protesti on suunniteltu. Nyt kuitenkin on mahdollista lahjoittaa rahaa bannereihin ja muuhun toimintaan, jota Wengerin vastaisen protestin vetäjät suunnittelevat. Ensi viikoksi jo tilatun lentokoneen ylilennon lisäksi on suunnitteilla mainostaulujen vuokrausta ”Wenger Out” -teksteillä Emiratesin ja harjoituskeskuksen läheisyydestä sekä monenlaista muuta.

Mainokset

10 thoughts on “Ensimmäinen 45 minuuttia noloa, mutta selkeä voitto loppujen lopuksi – protesti sai jatkoa ja nyt mahdollisuus osallistua etänä lahjoituksella

 1. Wenger sanali taas ””We were a bit nervous because your confidence drops when you don’t have the results,” added Wenger.

  ”The team was unjustifiably criticised for our last game against Bayern Munich because we had an outstanding game.

  ”The game was killed not by the fault of the playersbut we have to look at the bigger perspective.”

  BBC otsikoi vielä nolommin: Arsenal’s confidence came back with FA Cup win, says Arsene Wenger

  No ei jumalauta kyllä itseluottamus tuosta palautunut. Lapsikin sen tietää. Katsotaan saldo lopuisya big6-matseista ja puhutaan sitten lisää.

 2. Mikäköhän on sitten se Wengerin isompi kuva? Joukkueen rakentamiseen on proffa käyttänyt 10 vuotta, eikä se ole vieläkään kummoinen ja taas viime kesänä isot hankinnat epäonnistuivat täysin. CL:n pudotuspeleissä tuli perinteisesti ekalla kierroksella lähtö nololla tyylillä ja Valioliigassakaan ei voida puhua mistään lentokelistä, kun ollaan pulassa joukkuetta kuin joukkuetta vastaan ja peli on ollut jo useamman kuukauden ajan todella hajutonta ja mautonta viikosta toiseen. Vaikea nähdä mikä tässä isommassakaan kuvassa olisi niin hirveän positiivista. Toki jos 1-5 häviö kotona Bayernille on ”outstanding game”, niin meillä on hieman eri odotukset joukkueen suoriutumisessa Wengerin kanssa. Wenger tulee luultavasti tekemään juuri sen minkä SAF teki ManUlle, eli jättämään seuraavalle valmentajalle luhistumispisteessä olevan joukkueen pelastettavaksi. Ainoa ero koutsien välillä on se, että Ferguson pystyi eläköitymään voittajana (Wengerille toki FA Cup vielä mahdollinen, mutta nykymenolla epätodennäköinen). Mitä kauemmin Wenkula vitkuttelee lähtönsä kanssa, niin sitä keskinkertaisemmaksi rakas joukkueemme tulee luultavasti muuttumaan.

  Wengerin kulmakivenä pitkään toiminut british core on lähes naurettavan huono ja tasoltaan täysin riittämätön. Ymmärrän että hyvää british corea on lähes mahdotonta saavuttaa, koska suurimmalla osalla lädeistä ei vain yksinkertaisesti riitä ja vähänkään kyvykkäillä hintalappu ei taas vastaa pelaajan todellista tasoa. Tällä hetkellä kuitenkin esimerkiksi Tottenhamilla on huomattavasti meitä parempi brittiryhmä, kuten myös molemmilla Liverpoolin joukkueilla. Celssi ja ManCiti ovat irtautuneet briteistä melko tehokkaasti ja ovat näin ulkona tarkkailusta. Kärkipään joukkueista ainoastaan ManUlla britit ovat yhtä surkeita kuin meillä ja tämä on kyllä omasta mielestäni erittäin huolestuttavaa kun HG-säännöt kuitenkin ovat olemassa. Jos se ei vielä riitä että british coremme ei ole kyvyiltään mikään hirveän kummoinen, niin aivan käsittämätöntä että nämä samat kaverit ovat myös ne joukkueen pahimmat lasinilkat. Seuraavalle koutsille tulee jäämään paljon siivottavaa joukkueesta, toivottavasti vain pääsisi aloittamaan urakan mahdollisimman pikaisesti…

 3. Olen nyt seurannut tätä palstaa 6-7 vuotta. Kiitos vaan pitäjälle, että on jaksanut joka päivä jotain kirjoittaa (poikkeuksellista, jollei ainutlaatuista Suomen mittakaavassa). Kritiikkini on vain, että kirjoitukset pitkältä osin ovat toistaneet itseään ainakin pari vuotta. Voisiko sen W:uilun edes joskus jättää pois. Itsekin olisin valmis managerivaihdokseen. Meidän tilanne kun ei kuitenkaan ole ainoastaan Wengeristä kiinni. Syyt paljon syvemmällä. kuten suuri osa kannattajista kyllä ymmärtää. Tuleva manageri saa sen kyllä huomata, eikä korjausliike ole mitenkään automaattinen.
  Kaikki kunnia palstanpitäjälle, mutta en kyllä ymmärrä jatkuvaa tarkoituksenmukaista negatiivisuutta. Esim. kun joukkueen pelaaja sai 100 maalia tilille OMALLE joukkueelle, olisi ehkä syytä sitä edes vähän arvostaa. Mutta sen sijaan vertailukohdaksi otettiin PAIKALLISKILPAILIJAN pelaaja aivan kestämättömillä kriteereillä. Tulen tätä palstaa jatkossakin seuraamaan, toivottavasti uuden managerin edesottamukset saavat täällä positiivisemman vastaanoton. Olisi blogiakin mukavampi lukea.

 4. Spuds sitten pisti 6-0 Millwallia pataan, joten arsenal-spuds on mahdollinen. Spudsillehan wembley on tällä kaudella ollut toinen kotikenttä – erittäin huonolla menestyksellä tosin.

  AS: blogit ovat siitä kivoja, että blogin pitäjä voi kirjoittaa mistä huvittaa eikä tarvitse välittää, mitä muut sinne haluasivat.

 5. Jos viimeiseen 12 vuoteen mahtuisi pari valioliigamestaruutta ja champions leaguen voitto olisi blogitseilla muutakin kuin valittamisen aihetta. Negatiivisuus saattaa välillä mennä hieman överiksi mutta hällä väliä. Tämä palsta on erinomainen (ja tärkeä) paikka päästellä höyryjä niiden keskuudessa, jotka ymmärtävät mistä puhutaan. Vaimolle oli ihan turha valittaa Bayern tappiosta. Ei olisi häntä voinut vähempää kiinostaa.

  • Asiaa, nimenomaan tappioiden jälkeen täällä on hyvä avautua samsnhenkisille eikä kotona viattomille sivullisille. 😀

 6. Se on Wengerin yllätyksettömyys ja tulosten kaavamaisuus, joka turhauttaa, ei blogistin. Jos Wenger olisi ollut 2004 jälkeen muuten pokaaleitta, mutta voittanut viimeisen viiden aikana UCL:n, en valittaisi. Se olisi ollut se jymypaukku ja täysosuma, jonka Wenger tavallaan ”ansaitsisi” (kukaan ei oikeasti ansaitse mitään, vaan saavuttaa). Mutta ei tule mitään merkittävää enää voittamaan ainakaan Arsenalissa. Mietin joskus, että Wenger voisi ehkä hyvinkin menestyä vielä vähemmän kilpaillussa liigassa ja jos joutuisi pakotettuna uusiutumaan ja perustelemaan itsensä uudessa organisaatiossa.

 7. Ihan jtn muuta: barcakin palasi maanpinnalle ottamalla pataan la ligassa. Tosin suurin osa barca-intoilijoista taitaa seurata vain CL:ää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s