Jatketaan kausikorttiasialla ja jopa pelaajien palkkaus on rakennettu nelossijapokaalia varten

Otetaan kiinni kausikorttijuttuun, kun siihen liittyen tuli eilen kommentteja. Olen eri linjoilla kuin Eno ja Isse ja uskon todella kausikorttien myynnin olevan yksi syy, jonka takia seura ja Wenger pitkittävät päätöstä jatkosopimuksesta tai pikemminkin sen julkaisusta. Kausikortit eivät varmasti ole ainoa syy, mutta yksi syy miksi ilmoitus jatkosta venyy ja venyy.

Kausikorttien myyntiin liittyen tuskin on sattumaa, että jo vuosien tai jopa 10 vuoden ajan joka kerta juuri kausikorttien uusimisen aikaan keväällä saadaan lukea lehdistä kuinka suuri Wengerin tulevan kesän siirtokassa tulee olemaan ja aina tuo luku on ollut paljon suurempi kuin mitä sitten todellisuudessa tultiin käyttämään uusiin pelaajiin.

Ei liene sattumaa tämän saman tapahtuvan joka kausi, kuten varmasti tänä vuonnakin. Siirtokassan suuruuden lisäksi suurimmat huhut huippuhankinnoista ja kalliista sellaisista ajoittuvat kausikorttien uusimisajankohtaan. Eiköhän tässä ole kyse ihan puhtaasti seuran pr -osaston liikkeelle laittamista uutisista ja huhuista. Samoin uskon olevan Wengerin sopimuksen kanssa, sillä tällä hetkellä jatkosopimuksen julkistaminen olisi liian huonoa mainosta ja vastarinta olisi kovempaa kuin koskaan Wengerin aikakaudella ja se näkyisi myös kausikorttien myynnissä.

Ennen väitettiin kausikorttien jonotuslistan olevan kymmenien tuhansien pituinen, mutta enää vuosiin en ole uskonut tuohon. On se varmasti edelleen useiden tuhansien mittainen tai jopa parinkymmenen tuhannen, mutta todellisuudessa vain pieni osa tuosta joukosta on todella halukas ostamaan kausikortin tällä hetkellä jos tilaisuus tulee. Tästä aiheesta on saanut lukea useita juttuja ja miksi muuten seura tarjoaisi kausikortteja jonotuslistalla sijalla yli 10 000 oleville.

Jatketaan eilisten kommenttien pohjalta ja siellä Isse osui täysin oikeaan Wengerin suhteen. Mies ei tällä kertaa suostunut kommentoimaan mitenkään Leicesterin jatkopaikkaa Mestareiden liigassa. Kummallista, sillä vielä keväällä kommentteja löytyi hallitsevan mestarin europeleistä ja ylipäätään mielipiteitä löytyy yleensä asiaan kuin asiaan vaikka se ei koskisi Arsenalia mitenkään.

Taas vain yksi osoitus kuinka Wenger ei halua vastata yhtään vaikeampiin kysymyksiin tai myöntää olevansa väärässä edes näin mitättömässä asiassa. Kevään kommentit olisi voinut kuitata sanomalla olleensa täysin väärässä ja onnittelemalla Leicesteriä jatkopaikasta, mutta eihän Wengerin repertuaariin kuuluu antaa muille aitoa kiitosta tai kunnioitusta jos se vähääkään uhkaa omaa asemaa ja saa oman tekemisen näyttämään epäonnistuneelta.

Hieno tämä Wengerin seuraan juurruttama keskinkertaisuudesta ruhtinaallisesti palkitsemisen kulttuuri. Meillä pelaajien palkkoihin vaikuttavat bonukset määräytyvät sen mukaan päästäänkö neljän joukkoon ja sitä kautta seuraavan kauden Mestareiden liigaan mukaan. Toisin se on seuroissa, jotka panostavat voittamiseen. Esim. Chelseassa, kuten varmasti lähes kaikissa muissakin suurissa seuroissa, bonukset tulevat ainoastaan voittamisesta, eikä mistään nelossijasta.

Tässä vielä suora lainaus uutisesta, joka kiteyttää erot seurojen toiminnassa:

In contrast, when Chelsea missed out on Champions League football last season, their stars’ salaries stayed the same. They prefer to reward players for winning trophies rather than qualifying for Europe.

Mainokset

13 thoughts on “Jatketaan kausikorttiasialla ja jopa pelaajien palkkaus on rakennettu nelossijapokaalia varten

 1. On kai kuitenkin totta, että Leicesterillä on Mestarien liigassa ollut vastustajien suhteen fantastinen tuuri, vähän kuin Arsenalilla FA Cupissa.

  • Emme olisi voittanut Sevillaa, joka kuitenkin on kolme kertaa peräkkäin voittanut Eurooppa-liigan, vaan tulos olisi ollut se sama kuin juuri Monacoa vastaan.

   • Aivan.
    Uskallan väittää, että tämä lammas lauma olisi onnistunut putoamaan helposti kaikkia jatkoon menneitä joukkueita vastaan.
    Myös lestö olisi juossut meidän yli.
    Jossittelu on niin kovin helppoa

 2. Villellä hyvät pointit Wemgerin jatkon ja sen vaikutus kausikortteihin. Kyllä siinä varmasti on omat yhteytensä mutta kyllä on myös niin että jono on pitkä ja tulijoita riittää.
  Mielenkiintoista on sen sijaan nää huhut pelaajakaupoista ja/tai kosiskeluista.
  Alexisin ja wenkun välillä on kitkaa jonka Theokin myönsi ja Alexis haluaa tuplaliksaa ja voittavaan joukkueeseen joten uskon lähtevän.
  Aikaisempien tietojen mukaan Özil on sanonut että jää jos Wenger jää ja hiljattain mies on kertonut ettei hänen jäämisensä tai lähtemisensä oo kiinni wengeristä.
  Todennäköisesti siis palkasta ja Jose ylläriylläri on alkanu pakan hämmentämisden laukomalla suustaan että Özil on maailman paras kymppipaikan pelaaja.
  Jose alottaa dissaamisen wenkkua kohtaan välittömästi ja ostaa Özilin vaikka ihan wenkun kiusaksi.
  Belleriniä huhutaan Barcaan ja Wenger sanoo niitä höpöhöpöjutuiksi.
  Niin. Muistatteko yhtään kertaa että meiltä oltais parhaat pelaajat ostettu?
  Ei vaan huonoimmat ja kerma on jääny meille.
  Diaby, Sanogo, Rosicky, Arteta, Flamini saatiin takas ja viimeisimpänä vaan ei suinkaan vähäisimpänä Merte.
  Mitä tuumaatte goonerit historian tuntien miten kolmikon Özil, Alexis ja Bellerin tulee käymään?

 3. Paljon on ollut puhetta tästä CL-jatkoonpääsystä joten tutkailimpa hiukan asiaa viimeisen 10 vuoden osalta.

  06-07: Finaalikauden jälkeisellä clsesongilla tulos oli sama mihin viimeaikoina totuttu: ekalla jatkopelikiekalla ulos. Tuolloin voitimme lohkon mutta PSV pudotti meidät yhteismaalein 2-1.

  07-08: Lohkokakkosena Sevillan perässä jatkoon, ekalla jatkopelikierroksella Milanista jatkoon yhteismaalein 2-0 ja puolivälierissä Pool oli vahvempi 5-3.

  08-09: Lohkokakkosena Porton jälkeen jatkoon, ekalla kierroksella Roman kanssa yhteismaalit 1-1 ja rankkareilla jatkoon, Villarreal hoitui puolivälierissä 4-1 ja Manulta samoin lukemin kuokkaan välierissä.

  09-10: Lohkovoitto, neljännesvälierissä Porto kaatui 6-2 ja puolivälierissä Barcalta 6-3 käkättimeen. Cl:ssä paras maalintekijämme oli Bendtner.

  10-11: Lohkokakkosena jatkoon, tälläkertaa Barca vastaan jo ekalla kierroksella ja tälläkertaa 4-3 yhteismaalein ulos.

  11-12: Lohkovoittoa seurasi surullisenkuuluisa Milan ottelupari joka ratkesi jo ekassa osaottelussa. Huomionarvoista oli se, että Arsenalin lohkossa viimeiseksi sijoittui Dortmund. Kautta myöhemmin ko jengi finaalissa.

  12-13: Lohkokakkosena jatkoon ja ensimmäinen tippuminen tulevalle mestarille Bayernille yhteismaalein 3-3 (Bayernilla 3 vierasmaalia, meillä 2)

  13-14: Lohkokakkosena jatkoon ja Bayernilta turpiin, yhteismaalein 3-1.

  14-15: Katastrofi, lohkokakkosena jatkoon, vastaan oman helpon lohkonsa muistaakseni jollain 8 pisteellä voittanut Monaco ja samalla kaavalla ulos kun ensimmäisessä Bayern-sarjassa eli 3-3 yhteismaalit ja vierasrysillä Monaco eteenpäin.

  15-16: Lohkokakkosena jatkoon ja Barcalta 5-1 yhteismaalin käkättimeen.

  Tämän vuoden tapahtumat varmaan muistetaan aika hyvin…merkillepantavaa näissä oli se että kun tutkailin lohkoja niin viimekausi oli näistä kaikista kerroista kun olemme lohkossa toiseksi jääneet ainut, jolloin lohkossa oli oikeasti selkeästi kovempi joukkue (Bayern). Muuten olemme viimeisen 10 vuoden aikana jääneet sellaisten suuruuksien taakse kuin Porto, Sevilla, Shahtar Donetsk ja Dortmund. Ei se lohkovoitto aina takaa helpompaa vastusta ja taas kakkoseksi sijoittumalla voi saada helpommankin arvan, mutta kyllä ne todennäköisyydet välttää barcat ja bayernit olisivat hiukan parempia jos lohko voitettaisiin.

  • Kuten esimerkeistäsi käy ilmi, viime vuosikymmenellä UCL-pudotuspeleissä oli siinä mielessä taikaa, että niissä oli jotain jännitystä. Ja vaihtelua sijoituksessa. Tätä 7 vuoden putkea ei kukaan voi väittää millään kriteerillä jännittäväksi ja esitykset ovat olleet joko tasaisen umpisurkeita tai sitten sellaisia, että yksi puoliaika menee kuin lentäen ja seuraava kuin pubijoukkueella. Yhteinen tekijä on ala-arvoinen puolustuspeli, joka menee Wengerin piikkiin. On UCL:ssä jotkut menestyneet heikolla hyökkäyspelilläkin vaikka sitten pilkkujen kautta, mutta surkealla puolustamisella ei kukaan.

   • Ei voi ei. Varsinkin kun Milan-tappiosta asti on ollut ekan osaottelun jälkeen jännitys kokolailla tiessään kun yleensä on tullut kotona joku 1-3 tai 0-2 tappio, tänävuonna toki päästiin aloittamaan vieraissa mutta eipä se sen paremmin sujunut.

    Tänä vuonna Monaco on mun mielestä ollut aika hyökkäävä ja viihdyttävä joukkue ja se on jatkossa. Mestaruuksia nyt ei toki hyökkäämällä voiteta.

    Kuitenkin, 7 viime yrittämällä 5 kertaa vastassa Barca tai Bayern. Kyllä siitä lohkovoitosta voisi kummasti olla apua. Edellisestä listasta unohtui muuten myös Schalke, siis siitä listasta kenen taakse ollaan jääty lohkossa. Sen lisäksi on kyllä hitusen kohtalon ivaa että noin huonoja arpoja on tullut.

 4. Kunnia sille, jolle kunnia kuuluu. En ole, kait, ottanut kantaa kausikorttimyyntiin… Enon lisäksi taisi olla Timo.

 5. Mitenkä se nyt oikein on, eikai Ville ole Isse va ionko Isse Timo vai onko sittenkin Eno Timo, tai mahdolliesti Isse Ville, kuka sen tietää..

 6. juuri tulleen tiedon mukaan Wenkula on tunkeutunut
  sivuille ja käyttää nimimerkkiä…..nimetön….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s