WBA ja Pulis vastassa The Hawthornsilla

Täytyy sanoa, että tämän päivän ottelussa kiinnostaa enemmän säätiedote kuin vaikkapa kokoonpano tai pelitapahtumat ylipäänsä. Säätila Birminghamin lähistöllä määrittää sen pystyykö lentokone Wengerin vastaisen viestin kanssa lentämään stadionin yläpuolella ottelun aikana.

Surullista, että tähän pisteeseen on tultu, mutta se on täysin Wengerin ja seurajohdon omaa syytä. Kannattajat ovat olleet enemmän kuin kärsivällisiä ja muissa seuroissa Englannissa puhumattakaan muista maista Wenger olisi saanut potkut jo vuosia sitten.

Muissa seuroissa kannattajien protestit eivät todellakaan olisi näin rauhallisia ja kunnioittavia, että lakanoissa ja bannereissa ei edes ole mitään törkeyksiä. Tästä syystä onkin käsittämätöntä kuinka osa mediasta saa silti protestit jotenkin maalattua epäkunnioittaviksi. Tämän rauhallisemmin ja kunnioittavimmin ei voi protestoida kuin mitä goonerit ovat tähän mennessä tehneet.

Muissa maissa, kuten esim. Italissa, Ranskassa ja Espanjassa managerin ja joukkueen bussin kimppuun olisi hyökätty useita kertoja samoin kuin harjoituskeskuksen luona olisi ollut mielenosoituksia, jotka eivät todellakaan olisi olleet rauhallisia, kuten kaksi edellisissä kotipeleissämme nähtyä.

Päivän peliin mentäessä kokoonpanossamme saatikka avauksessa tuskin tulee olemaan mitään ihmeellistä. Lasinen Gibbs on taas hajonnut, kun sai vastuuta viime ottelussa, mutta luultavasti muutenkin Monreal olisi palannut vasemman pakin tontille avaukseen.

Elneny on toipunut odotettua nopeammin ja on pelikuntoinen. Valitettavasti egyptiläinen on luultavasti penkillä, vaikka Coquelin, Xhakan ja Ramseyn otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin hyviä ja avauspaikkaan oikeuttavia.

Perez totuttuun tyyliin jatkaa koirankopissa katsoen kuinka Walcott, Iwobi ja kumppanit pelaavat. Welbeckillä on pieni sauma avaukseen, mutta eiköhän siellä ole kuitenkin Theo ja Iwobi avauksessa ja vielä Giroudkin edellä nokkimisjärjestyksessä. Saa nähdä onko Özil toipunut kohta kuukauden kestäneestä ”flunssastaan”.

Sanchez Wengerin lienee pakko laittaa avaukseen, vaikka ei varmasti haluaisikaan. Ennätystiukka nelossijakilpailu kuitenkin pakottaa peluuttamaan kesällä muualle siirtyvää parasta pelaajaamme, vaikka välit tuskin enää mitkään hyvät ovatkaan.

Meidän peliesitystä ja asennetta on ihan mahdoton arvata. Kentälle voi tulla joukkue, joka pelaa henkensä eli rahojensa edestä nelospaikan suhteen tai sitten sama välinpitämätön kuin suurimmassa osassa otteluita tälläkin kaudella.

Yhtä ratkaisevaa lienee kotijoukkueen asenne ja tahtotila. Se on jo jokin aika sitten varmistanut päätavoitteensa eli sarjassa säilymisen ja saa nähdä mikä on motivaatio pelata kauden loput pelit. Periaatteessa Pulis tykkää kiusata Wengeriä ja sen perusteella voisi veikata kotijoukkueen tulevan täysillä otteluun.

Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tämä on taas sellainen tilanne, jossa Wengerin ja samalla nelossijahaaveet pelastaa vastustaja, jolla ei ole juurikaan pelattavaa, jolloin vähän heikompikin tekeminen riittää kolmeen pisteeseen. Todella pitkään aikaanhan emme ole pelanneet hyvin missään ottelussa ja vielä harvemmin vieraskentällä lukuun ottamatta FA Cupin ottelua Southamptonin vieraana, jossa molemmat peluuttivat lähes täydellisiä kakkosmiehistöjä ja junnuja.

Mainokset

70 thoughts on “WBA ja Pulis vastassa The Hawthornsilla

 1. Cech
  Bellerin Mus Kos Monreal
  Theo Ox Ramsey Xhaka Alexis
  Welbs
  Subs:
  Ospina Merte Gabriel Coq Elneny Iwobi Giroud
  Kaikesta huolimatta COYG

 2. Unlike some… Minä en toivo KOSKAAN kannattamani joukkueen tappiota. Joka peliin voittoa toivoen/odottaen!

 3. Stadionin yllä häärää ilmeisesti myös lentokone, joka vetää perässään lakanaa ”In Wenger we trust”
  Toivottavasti WBA painaa joka kulmasta sisään.

  • Tuo lentely ei ole aivan ilmaista lystiä, verrattuna katujen banderollileikkiiin. Kukahan maksaa, Gazidis?

 4. Aika pulassa oltu vaikka pallonhallinta onkin 75 prosenttisesti meille. Joukkue odottaa että Sanchez pelastaisi.

 5. Ah, tuo lentobannerileikki on sittenkin niin halpaa, että sitä on harrastettu jo vuosikausia epäsuosittujen managerien kanssa. Nyt on yksi vastaan ja yksi puolesta.

 6. Noniin. Ospinan syyksi menee puhtaasti tuo käsittämätön maali.

  Harvoin olen heittämässä pelaajia ulos, mutta Ospina saisi mennä kesällä.

  • Voi saatana mitä paskaa! Taas on viikonloppu pilalla. Nyt kun Chech vielä loukkantui niin kevät on yhtä kuraa muuallakin kuin loskaisilla kaduilla.

 7. En tiedä nykysäännöstä, mutta joskus oli niin että jos pallo menee paitsiossa olevan pelaajan jalkojen välistä se pitäs liputtaa, koska pallo menee ”pelaajan läpi” ja näinollen pelaaja vaikuttaa peliin.

 8. Ei hjuvalta näytä, luokatonta tupeltamista.
  Maaliin vaikka Macey, on se sen verran isokokoinen, että torjuu vaikka paikallaan seisten paremmin kun Ospina

 9. 3-1, hyvää yötä!
  Mielenkiinnolla odotellaan, mitä lakanaa seuraava lentsikka vetää perässään??

 10. Turpiin tulee. Wengeriä auttaa nyt hieman se, että City ja Pool pelaavat huomenna vastakkain, joten koko top4 ei voi karata 8 pinnan päähän. Mutta kahden viikon Cityltä tukkaan niin alkaa olla kovin vaikea tilanne Wengerin pokaalin suhteen.

  Rästipelitkin Sotonia vastaan vieraissa ja uuden nousun tekevää Leicesteriä vastaan, kaikkea muuta kuin varmat pinnat.

 11. Aivan mahtavaa. Paine seniiliä vastaan kasvaa ja vaikka jatkopahvi vielä jostain käsittämättömästrä syystä tuliskin niin viimestää ens syksynä wenkku lähtee kun menee vielä huonommi.
  Tää on juhlapäivä

 12. Nyt hajoaa pakka jo west bromin tasoista joukkuetta vastaan. #mentalstrength luulis puolustusharjoitteiden kiinnostavan tätä menoa…

 13. Merkillepantavaa vielä se että tämänpäiväinen vastuksemme on jos ny ei surkea niin alle korkeintaan keskitason joukkue eikä tänäänkää mitään erikoista esittäny mutta kyllähän se tämän päivän Arsenalia vastaan riittää.
  Paljoko annettais wenkulle jatkosoppariin vuosia?

 14. Kiinnostaa varmasti, mutta osataanko niitä puolustusharjotteita vetää Wenkulan johdolla, herää kysymys?
  Proffahan on mielestään nykyfutiksen aallonharjalla, niin kuin viimeset 10-v kertoo. Mitään ei tarvi tehdä, kun edelleen on teoreettiset saumat 4. sijaan…
  Kommentteja odotellessa, sekä huomista päivitystä 🙂
  (Tseppiä Villelle!)

 15. Ainut hyvä asia pelissä oli virkkusen selostus,puki hyvin sanoiksi monen arsenal kannattajan tunteet.

 16. Näittekö jätkien ilmeet ja kehonkielen matsin päätytyyä?
  Ny ku Wenger tohon läväyttää pukkaris että ”huolet pois, minä jatkan” lausahduksen niin nähtäis ku aikuiset miehet itkee

 17. Melkoista Wenger-monologia ovat jo nämä Virkkusen selostuksetkin tällä kausipuoliskolla. Alkaa olla rasittavaa, vaikka aihe on kuuma ja tärkeäkin meille tykkimiehille.

 18. 12 peliä enää kautta jäljellä, 11 liigaa ja yksi cup-matsi. Saa nähdä meneekö tämä jo eeppiseksi romahdukseksi ja voitottomuudeksi? Pelaajien kehonkieli kyllä panee vähän epäilemään pahinta.

  • Noista peleistä muuten 5 on jo muutenkin sellaisia, että voiton ottaminen on jo harvinaista ja epåtodennäköisempää normaalistikin, saati nykyvireisenä.

 19. Hetken aikaa sitten ajatteli, että tämä nyt on vaan sellainen same old same old -kausi eli nelossija ilman pokaaleja ja muita mainetekoja. Vaan alkaa selvitä, ettei olekaan, kyllä tämä on romahdus. Eiköhän nuo Wengerin kuuluisat korjauskeinot ole käytetty eikä sakkausta enää voi korjata.

  Vaatii sulattelemista. Wengerin lähtee nyt sitten mitä ankarimmin kepitettynä. Jamie Redknapp ehdotteli jo potkujakin.

 20. Jouduin katsomaan ottelun viiveellä. Ei olisi kannattanut. Epämääräistä pallonsiirtelyä eikä tilanteita juuri ollenkaan, tähän vielä päälle Valioliigan huonointa puolustamista.

  Varmaan wenger syyttää tuomaria paitsiomaalista ja wba:ta Sanchezin telomisesta. Muuten ois ollut niin meidän peli.

  • Oliko 2 vetoa maalia kohti. Toinen rimaan eli siis ei maalia kohti ja toinen maali?
   Ei tainnut muita paikkoi olla..
   Kivasti kuvasi jengin epätoivoa, se mustafan 25 Veto yritys, joka meni yli maalin.
   Umpikujassa on proffa ja umpisurkea oli esitys

 21. Lisää positiivisia uutisia: Toffee johtaa omaa matsiaan joten voitolla meidän kans tasapisteis.
  Toki mellä tofeesiin verrattuna 2 rästipeliä mutta nykyvire huomioiden niin voi olla että jopa toffee kirii meidän ohi jota tietysti sydämestäni toivon

  • Kyllä, sijat 6-7 ovat tällä hetkellä haarukassa. Tämä tietysti voisi muuttua, jos wenger eroaisi välittömästi. Mutta eiköhän kaikkia piristetä kuun loppuun mennessä uudella sopparilla.

 22. Onhan se nyt uskomatonta, että sama jamppa tekee kaksi maalia kulmista ja sit umpisurkea robson-kanukin onnistuu.

  Nyt voidaan jo julistaa, että wenger saa uuden merkkipaalun urallaan: spuds pysyy sarjataulukossa edellä. Niin paljon ne ei enää voi sulaa.

 23. Hah, Sun repi jo otsikkoon, että wengerin ilmoitus jatkosuunnitelmistaan tulee pian. Wenger siis sanoi: “I know what I will do in my future and will let you know soon. You will see.”

  Eli äijä voi itse päättää, jatkaako vai ei. Ja ilmoitus tulee joskus.

  • Täsmennys: ilmeisesti maaottelutauon jälkeen ilmoittaa. Tämähän on hienoa. Näillä tuloksilla ihan jonkun muun pitäisi ilmoittaa, että tää kausi vedetään loppuun kakkoskoutsilla. Tosin Bouldista ei taida olla siihen(kään).

   • Katselin Bouldia maalien jälkeisissä kuvissa. Aika lamaantuneelta vaikutti kyllä. Mahtaako Wenger käyttää miestä mihinkään muuhun kuin pallojen keräämiseen, vai mikä mättää? Ainakaan itsenäiselle valmentajanuralle näillä näytöillä on enää vaikea nousta.

 24. Ilmeisesti siis kuukaudella aikaistaa päätöksensä julkistamista, eli taisi sanoa pressissä tekevänsä jatkoilmoituksensa maaottelutauon jälkeen. Eli 2-3 viikkoa vielä vatvomista?

  • Oikeastaan ei aikaista, helmikuussa sanoi, että maalis- tai huhtikuussa hän kertoo, missä manageroi ensi kaudella. Käytännössä siis vastaa, kelpaako 10 miltsiä kaudessa jatkosoppariksi. Boardi on hermona, jos wenger ei tartukaan soppariin, vaan menee viemään jonkin muun seuran CL-menestykseen. Laittaisin uuden tarjouksen: 15 miltsiä kaudesta ja historian eka diili ilman määräaikaa.

   • Tai pistetään saman tien 20 miltsiä kaudelta ja elinikäinen suojatyöpaikka.

   • Jossain oli, että ilmoitus tulee huhtikuun loppuun mennessä. Siihen nähden on aikaistusta sentään.

    Näen, että Wengerin asema on luisunut kyllä selvästi vuodessa, kahdessa ja erityisesti viimeisen 3 kk aikana, kun ulkopuolinen paine on kasvanut ja UCL-sija karannut. UCL-sisäänpääsyvarmuus on boardin silmissä Wengerin vahvuus. Vaikea väittää, oli sanamuodot mitä hyvänsä, että manageri täysin itse sanelee työsuhteensa. En tiedä, miten vakavissaan kukaan näin ajattelee, mutta hupailut sikseen nyt, aika on täynnä ja nyt yritetään liki mahdottomassa romahdustilanteessa luovia säällinen siunaus asialle. Riemuhan on toki Arsenalin vastustajissa ylimmillään, kun kiusaaja (joskus aikoinaan ainakin) lähtee nöyryyttävästi pois.

    Itse näen ryhdikkäänä sen, että kun sijoitus tippuu ensimmäisen kerran Spursin alapuolelle, valmentaja vaihtuu heti.

 25. Kuten oli helppo arvata, wengerin mielestä wba:n toka maali oli paitsio ja me emme saaneet rankkaria, kun Mustafia potkaistiin boksissa. Entä sitten? Oliko meidän peliesitys sellainen, että olisi pitänyt saada pisteitä? Vaikea sellaista on nähdä.

 26. Ollaan me kyllä huonoja. Joukkue ihan kuutamolla. Kaikkia ei voi laittaa managerin piikkiin. Enemmänkin syytän haluttomia pelaajia, jotka ei noudata sovittua pelitapaa. Samaten pelaajiston laatu ei ole lähelläkään esim Liverpoolin rosteria.. Lähdetään ostoksille ja pidetään kovissa liemissä keitetty Arsene. Huvittavia nuo lentskarijutut ja katsomoprotestit. Ensi viikolla kuulemma jaetaan lentolehtisiä.

  • Hyvä että tulee täällä toisenlaisiakin näkemyksiä. Vaikea kyllä nähdä, miten ilmeni se, että sovittu pelitapa jäi noudattamatta. Hidas sivuttaissiirtely onkin pelaajien keksimä juttu? Pool: joukkueen suurin ongelma lienee se, että leveyttä ei ole. Ehkä meillä ei sit sitä vähääkään.

  • Itse näen Poolin materiaalin kovinkin keskinkertaisena, mutta siellä on pelitapaa tukevia pelaajia, jotka näyttävät siksi paremmilta. Toki myös jokunen aivan erinomainen pelaaja myös. On Arsenalillakin hyviä pelaajia ja jokunen erinomainen, mutta pelitapa on mennyt rikki ja pelaajat eivät taida edes uskoa, että se kannattaa korjata.. Pelaajat ovat todella epätietoisen oloisia, mitä tapahtuu seurassa ja missä he pelaavat ensi kaudella. Kaikilla, tai itse asiassa hyvin harvalla on floppikauden jälkeen yhtä hyvä neuvotteluasema kuin Sanchezilla. Özilkin sanomisten muuttumisen taustalla on varmasti se, ettei kiinnostusta ole missään suurseurassa.

 27. ”Today I do not necessarily worry about that. We are in a unique bad patch we never had in 20 years.

  ”We lose game after game at the moment and that for me is much more important than my future.”

  Hmm, onko nykyputki huonoin 20 vuoteen? En jaksa muistaa. Mutta UCL-huoli näyttää Wengerillä olevan edelleen suurin. Muutenhan tappiomatseilla ei enää ole mitään väliä.

 28. Luulis kiinnostavan myös kärsitty tappio keskikastin alapuolella olevaa nimetöntä jengiä vastaan. Panoksena kuitenkin Wenkulan oma mestaruus eli 4.sija?
  ..ttu mitä selityksiä!

 29. Wenger haluaa sulkea silmänsä siltä, että hänen tulevaisuutensa liittyy oleellisesti Arsenalin saamiseen suosta vielä tällä kaudella. Heti jos hän ilmoittaa lopettavansa Arsenalissa, joukkueen ilme muuttuu ja kannattajien tuki paranee. Aivan varmasti kaikki haluavat pelata siten, että wengerin ei tarvitse lähteä nolon kauden jälkeen. Sen sijaan jatkosopparin allekirjoittaminen…

 30. Olemme varmaankin tekemässä historiaa. En muista 1970 luvulta alkaneen englannin liigan seuraamisen ajalta ainuttakaan vastaavaa tilannetta jossa manageri olisi no9in kuutamolla ja takana olisi seuran johdon tuki. Joukkueen ilme oli sellainen, että on ilmeisesti jo luovutettu tämän kauden osalta. Olemme naurun aihe sen takia, että jo seuran ulkopuollakin odotetaan parempaa sijoitusta/suorittamista käytössä olevilla resursseilla. Mutta hyvät gooneriveljet ja -sisaret nyt on aika sietää sietämätön ja kestää kestämätön. Ajat muuttuvat ja aikamme tulee vielä.

 31. Wenger on sentään lopettanut rutiininomaisen piste-eron kärkeen pohtimisen ääneen. 19 pinnaa. Vaikka Chelsea luovuttaisi kaikki loput pelinsä, Arsenal ei saisi sitä enää kiinni.

  Mutta hei, asiat voisivat olla huonomminkin. Meillä voisi olla Moyes.

 32. Iso sääli, että Wenger ei lähtenyt jo vuosia takaperin. Olisihan Wenger ansainnut aikoinaan kunniakkaan poistumisen seurasta. Wenger varmasti aina yrittänyt parhaansa, mutta seuran johdon olisi pitänyt reagoida ja siirtää ukko sivuun ennen tätä fiaskoa. Munatonta sakkia koko seuran johto. Nyt sitten kärsitään siitä kaikki.

 33. Niin. Boardi voi olla herännyt sitenkin,että 4-6 avauksen pelaajaa laittaa viestin: ”Siirtopyyntö kesäkuussa, jos tällä managerilla mennään.”

  Kun katsoo tuota höntsäämistä, en ihmettelisi vaikka tuollaisiakin viestejä sinkoilisi.

  Se on kuitenkin avainkysymys, mikä mahtaa oikeasti olla Arsenalin nykymiehistön pelaajien ammatillinen kunnianhimo. Haluan uskoa, että suurin osa on terveitä urheilijoita, jotka haluavat menestyä. Jokunen lädi saattaa olla toki leipiintynyt palkannauttijakin. Jos uusi manageri tulee, niin lähtijöissä lienee juuri lädejä aika paljon ja nimenomaan valmentajan aloitteesta.

 34. En silti ihan hirveästi ihmettelisi, vaikka jatkosopparikin tulisi. Voihan Kroenke boardeineen kuvitella, että välivuosi CL:stä tekee Arsenalille saman kuin Chelsealle – ja ummistaa silmänsä, että chelsea vaihtoi kylläkin manageria…

  Mut on se wenger aika uskomaton, jos ei näe sitä, että tähän tilanteeseen joutuminen on aika looginen jatke aiemmille kausille. Pikkuromahduksia on tullut säännöllisesti ja niistä on sit jotenkin noustu. Mutta maalipaikkojen vähyys on ollut useiden kausien ongelma. Nämä kun summaa yhteen, on aika väistämätöntä, että jossain vaiheessa rysähtää sit isommin. Nyt ollaan sen äärellä.

 35. Nyt ollaan asian ytimessä, erittäin hyvää ja asiallista kommentointia kautta linjan…vaikka nyt alkaa mitta täynnä eneän kuin useimmilla.

  Tänään(kin) vain 2 laukausta kohti vastustajan maalia?
  Tilastoniilot, löytyykö tilastoja viimeiseltä 10 vuodelta, verrattuna 10-15 vuoden takaisiin lukemiin, nimenomaan lauk a usten osalta?
  Pallonhallinnasta viis, laukauksilla niitä maaleja tehdään.

 36. Toivon sir Arsenelle jatkoa. En toivo että meille käy ManU:n tavoin, että joku onnen onkija käy syöksemässä entistä syvempään ahdinkoon. Kuten sanoin 200£milj uusiin profiilipelaajiin.

 37. Kuka profiilipelaaja tulee Arsenal’iin, kun joukkue on pahimmassa syöksykierteessä miesmuistiin?
  Joukkoa johtaa ”havumetsien mies” menneeltä vuosikymmeneltä.
  Managerin taktinen taitotaso on tippunut kehityksen kyydistä ajat sitten.
  Palkanmaksukyky menee tusinamiesten ruokkimiseen.
  Onko seurassa palavaa voittamisen halua?
  Jne jne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s