John Cross pelkkä seuran sätkynukke ja pääsponsorimme Emirates laittaa kannattajia halvalla

Tämä viikonloppu eli tämä päivä ja huominen menee jo perjantain aikana ennakkoon kirjoitetuilla päivityksillä, sillä päätin pitää parin päivän loman tästä harrastuksesta maaottelutauon mahdollistaessa sen paremmin kuin hyvin. Älkää siis ihmetelkö jos ihan tuoreimmat uutiset ja aiheet puuttuvat tämän ja huomisen teksteistä.

Tämä artikkeli on jo muutaman päivän vanha, mutta ehdottomasti mainitsemisen arvoinen. Hieno kirjoitus, joka osoittaa kuinka Mirrorin päätoimittaja John Cross on täysin seuran talutushihnassa. Joka ikinen kevät ja vuosi samat jutut siirtokassasta ja tulevista vahvistuksista juuri kausikorttien uusimisen aikaan. Melkoinen sattuma ja varmaankaan mitään tekemistä seuran viestintäosaston toiveiden kanssa.

Aivan naurettavaa kuinka joku vielä jaksaa uskoa moisiin juttuihin ja tuskin kyseisiä henkilöitä kovin paljoa enää löytyy. He taitavat kulkea nimellä akb:t, jotka nyt muutenkin uskovat satuolentoihin ja sellaisiin tapahtumiin, jotka eivät vain ole mahdollisia enää Wengerin johdolla eli liigamestaruuteen ja Mestareiden liigan voittoon.

Säälittävää myös kuinka toimittaja, jonka pitäisi pystyä kirjoittaa oikeata asiaa on täysin seuran sätkynukke. Jollain tavalla ymmärtäisin asian jos Cross itse on aivopesty akb, mutta ellei mies edes ole niin silloin hän tekee vain sen minkä seura haluaakin.

Joka tapauksessa loistavaa, että edes jokin taho on viimein kirjoittanut jutun aiheesta, sillä Crossin toiminta on ollut niin läpinäkyvää jo useiden vuosien ajan. Valitettavasti Cross ei ole suinkaan ainut toimittaja ja mediassa vaikuttava henkilö, joka on seuran talutushihnassa. Cross on todennäköisesti ollut kuitenkin se näkyvin henkilö vuosien varrella ja saa todella mitä ansaitsee tämän jutun perusteella. Tietysti vielä parempi jos BBC tai vaikka Sky olisi julkaissut vastaavan, mutta tämäkin on hyvä alku.

Ei riitä, että pääsponsorimme Emirates kusettaa meitä diilillä, joka on alhainen verrattuna moneen muuhun seuraan, vaan nyt se myös vie kannattajien lippuja Wembleyltä pelattavasta FA Cupin välierästä. Myös FA Cupia sponsoroiva lentoyhtiö antaa 15 000 lentomailia omaaville asiakkailleen mahdollisuuden vaihtaa lentomaileista saadut bonukset välierälippuun.

Kuulostaa todella reilulta Arsenal kannattajia kohtaan, jotka ovat kausikortin haltijoita, jäseniä ja reissanneet vuosikausia ympäri maata ja maailmaa pelejä seuraamassa. Varmoja voimme olla myöskin, että seuran johto ei edes yritä tehdä mitään asialle, vaan tyytyy tilanteeseen.

No onni onnettomuudessa tällä hetkellä on, että Emiratesin tempaus säästää osan Arsenal kannattajien rahoja ja aikaa, sillä niin toivotonta tekeminen on tällä hetkellä Wengerin johdolla. Aivan eri tilanne olisi jos sama tapahtuisi vaikka ensi vuonna ja managerimme olisi Allegri tai ylipäätään melkein kuka tahansa muu.

12 thoughts on “John Cross pelkkä seuran sätkynukke ja pääsponsorimme Emirates laittaa kannattajia halvalla

 1. Pieni täsmennys: John Cross ei ole Mirrorin päätoimittaja vaan ”chief football writer”, joka Suomessa vastaisi kaiketi jalkapallon erikoistoimittajaa. Crosshan on myös kirjoittanut kirjan wengeristä – en ole lukenut, mutta käsittääkseni ei ole haastatellut siihen wengeriä.

  Lähtökohtaisesti mediassa ei tehdä juttuja toisen median toimittajista, muun muassa siksi crossista ei ole ”oikea” media kirjoittanut – pitää olla aika selkeät todisteet. Ja tuossa jutussa on lähinnä olettamuksia.

 2. Tälläkertaa pelaajan, eikä Wengerin suusta: Xabi Alonso oli aikanaan siirtymässä Poolista Arsenaliin, siirto kariutui kun Wenger tarjosi 15 ja Pool halusi 18 miljoonaa 🙂

  • Vastaavia lienee useampia eli siirto kariutunut muutamaan miltsiin. Käykö muillekin isoille seuroille näin, vaikea sanoa mutta epäilen.

   • Vastaavia lienee useampia eli siirto kariutunut muutamaan miltsiin. Käykö muillekin isoille seuroille näin, vaikea sanoa mutta epäilen.

 3. Mielipiteitä on monia, mutta minusta aina vähän valjun julkisuuskuvan antava Arsenalin johtoporras on hoitanut mediakuvan erinomaisesti tähän kauteen asti. Ihan timantinkova Arsenalin jalkapallopuolen hehkutus ei voi olla, koska Englannissa on kolme seuraa jyrännyt viime vuodet, mutta hämmentävän vähän media kovemmin arvostelee. Nyt managerin jatkosopimus on mennyt farssiksi, UCL-paikka karkaa, itse kisassa tulee dunkkuun 10-2 ja Spurs menee edelle, joten ymmärrettävästi tilanne menee jo kovin vaikeaksi hallita.

  Kritiikki voisi olla paljon kovempaakin ja paljon pitäisi olla käytynä keskustelua siitä asetelmasta, miten tällä palkkabudjetilla ja managerin palkalla voi menestys olla näin keskinkertaista. Vaan se keskustelu käydään lähinnä riippumattomilla fanisaiteilla, jopa Skyn anti-Arsenal-punditit ovat olleet aika korrekteja ja edelleen surkuttelevat Wengerin kovaa kohtelua fanien puolelta.

  Rehellisyyden nimissä ei ihan kaikkea mennyttä hyvääkään voi panna vain Wengerin ansioksi. Visio kasvavasta ja vahvistuvasta seurasta lienee vähintään yhtä paljon Fiszmanin ja Deinin visio kuin Wengerin. Hill-Wood ja Fiszmanin arvioivat väärin Premierin alkuvaiheen, jossa ManU pääsi repimään kohtuuttoman ison kaulan, vaikka aivan alussa Arsenalkin oli yhtä tuore menestysseura kuin ManU ja GG menestysmanageri. Siitä olisi voinut kasvaa ja vaikka rakentaa 90-luvulla uuden stadionin, kun kapasiteetti hävisi Hillsborough-määräysten myötä. Nyt voi jälkiviisaana todeta, että Emirates rakennettiin jo viisi vuotta liian myöhään tai liian aikaisin siten, että se sitoi kohtuuttomasti seuran resursseja. Näin mr. Reliable eli Wenger pääsi muodostumaan kohtuuttoman tärkeäksi seuralle. Paljon haittasi myös Fiszmanin liian aikainen kuolema, hän olisi ollut parempi mies viemään seuraa maaimalle kuin Kroenke, ilman muuta.

  Toki jalkapallon kokonaisvaltaiseen valmennukseen Wenger toi uusia tuulia ja erosi muista mannermaisista kävijöistä siinä, että kesti kritiikin ja vähyksynnän alkupaineissa muita paremmin. Hän pääsi opeillaan kuittaamaan suht helpolla 1998 mestaruuden. 00-luvulla muut saivat nopeasti kiinni ja menivät ohi. Kun viimeiset GG:n miehet hävisivät seurasta, hävisi myös menestys. Wenger ei tiheästi eteen tulevalla joukkueen uudelleenrakennuksellaan pysty luomaan mitään perintöä seuralle siinä mielessä, että tiukkojen paikkojen johtajuus tai voittaminen pysyisivät seurassa tyyliin Koewn, Adams, Dixon, Parlour jne. Ei, voittajuus on täysin kateissa ja jälleen mitä ilmeisimmin alkaa uudelleenrakennus kesällä, jos manageri saa jatkaa. Melko turhaan, mielestäni. Joukkueessa on paljon moderneja, fyysisiä pelaajia, joista ei saada mitään irti eikä se miehiä vaihtamalla miksikään muutu.

 4. Timolta pitkä kommentti, mutta asiaa joka sana ja varsin vakavaa sellaista.
  Johtajuus ja voittamisen kulttuuri,se loppui Vieiran viimeiseen otteluun!

  • Ja vielä rautalangasta: en missään nimessä hyväksy Wengerin yli 10 vuoden takaisten parhaiden aikojen dissausta, mutta joku tolkku pitää olla siinäkin hehkutuksessa, että Arsenal on yhtä kuin Wenger ja hyvät asiat seurassa ovat hänen yksin luomiaan. Eivät ole. Ehkä Wengerin hyviä vuosia olisi riittänyt enemmän, jos Dein olisi saanut jatkaa ja boardiin olisi nostettu enemmän hänen kaltaisiaan, eikä kaiken maailman mattokauppiaita. Nyt on surullista, että seura keskittyy hyssyttelyyn ja selittelyyn, eikä minkäänlaista reformiohjelmaa ole olemassakaan. Jos Wenger saa jatkaa vielä vuosia, uudistuksien vaikeusastetta ja tarvetta voi jo verrata 1980-luvun alkuun, jossa viimeinen suurpelaaja (Liam Brady) myytiin ja koitettiin pärjätä metritavaralla. Eihän se kaunista ollut. Nyt ei kentät ja peli ole ihan samanlaisia, mutta jotenkin tuo Wengerin ponneton ja hampaaton, väsynyt pelitapa tuo ohuita mielleyhtymiä tuon ajan tehottomaan kalinaan.

 5. Lisäksi tällaiset uudelleen rakentamiset ovat menneen ajan futista. Huippumanagerit tuovat mukanaan pari vahvistusta, muokkaavat pelisysteemin ja se on siinä. Ja jos ei heti toimi, muokataan uudestaan (esim. Conte). Wengerillähän on tässä jo valmis selitys ensi kaudelle: jos ja kun menestystä ei tule, ”meillä on tässä pitkälle tulevaisuuteen tähtäävä projekti, joten ei heti voi odottaa menestystä”. Hei, ihan oikeesti, ei mikään järjissään oleva boardi ja omistaja osta tällaista 67-vuotiaalta managerilta, joka on vuosikausia hinkannut yhtä ja samaa.

 6. Olivier Giroud: We’ve always finished in the top four, we aren’t feeling the pressure

  “For five years we have had these sorts of sensations and we always finished in the top four,” he told L’Equipe. “The team does not feel that pressure, which you describe from the outside.

  “The coach regularly tells us to ignore what is going on around us and to leave him to deal with the critics. Play, I will deal with the rest.”

  “To win titles is our aim, but it is not a determining factor in my career,” he said. “I am very happy at Arsenal.”

  Ei kyllä ihme kun Giroud haluaa Wengerin jatkavan sekä monia muitakin tässä tapauksessa. 100k kuussa eikä tarvitse murehtia tuloksista kun ei tarvitse voittaa ja voin vain nostaa palkaa. Paska jätkä ja pelaaja jos ei himoitse voittamisesta. Tuollaiset jätkät pois joukkueesta samantien.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s