Jotain Özilin ja Wengerin jatkoon liittyvää

Nopealla vilkaisulla voi sanoa etten menettänyt yhtään mitään, vaikka viikonloppu menikin vähemmän punavalkoisen maailman asioita seuraten ja ennakkoon kirjoitetuilla päivityksillä. Voisi sanoa, että jopa parempi viikonloppu kuin keskimäärin ja se kertoo omaa kieltään seuramme ja ennen kaikkea joukkueen tilasta.

Maaotteluita on varmaan pelattu lisää, mutta en ole seurannut mitä niissä on tapahtunut. Eiköhän muutama ottelu ole vielä jäljellä tänään ja huomenna sekä keskiviikkoaamuna kenties pelataan Etelä-Amerikassa viimeiset ottelut, kuten ennenkin on ollut tapana.

Özil on kertonut uusimmat jatkonsa suhteen tai pikemminkin missä mennään jatkosopimusneuvotteluiden suhteen. Vähän vaikuttaa saksalaisten puheet siltä, että jatkosopimus voisi olla mahdollinen. Eikö kiinnostusta ole muista seuroista tarpeeksi? Ei yllättäisi ainakaan katsoessa ennätyshankintamme tämän kauden otteita.

Toisaalta mistä näistä nyt ottaa selvää, kun pari päivää sitten Wenger sanoi sopimusneuvotteluiden Özilin ja Sanchezin kanssa olevan siirretty kesään. Nyt Özil sitten väittää, että neuvottelupöytään ollaan palaamassa ehkä lähiaikoina.

Mirrorin puolella vähemmän yllättäen uutisoidaan kuinka Wenger on päättänyt jatkaa ja kuinka suuri remontti joukkueeseen on tulossa kesällä. Ehkä tarinassa on totuuttakin mukana, valitettavasti, mutta ainakin John Crossin lafkan jutuissa nämä toiveet ja managerimme ylistykset kuuluvat käsikirjoitukseen oli totuus kuinka kaukana tahansa siitä.

En muista mistä luin seuraavan jutun, mutta saattoi olla Onlinegoonerin forum tai sitten ihan joku muu sivusto. Joka tapauksessa vertaus oli taloremontti vs tämä Wengerin muuttuminen ja sitä kautta uusi remontti joukkueeseen.

Jos olet tilannut talon tai taloremontin joltain kirvesmieheltä ja tämä tekee ensimmäisen kerran hommat ihan pieleen niin menetkö ja tilaat saman uudestaan ja toivot, että homma tulee kuntoon vai vaihdatko uuden miehen tekemään työn? Puhumattakaan, että sama mies olisi yrittänyt jo vaikkapa 10 kertaa.

Loppuun Wengerin lupaus 2009 vuodelta, jolloin managerimme lupasi menestystä kahden vuoden sisällä tai sitten hän on epäonnistunut. Tuosta on nyt kahdeksan vuotta, mutta silti jostain syystä managerimme ajattelee edelleen, että voi jatkaa. Käsittämätöntä ja todistaa kuinka managerimme ei ajattele joukkueen parasta, vaan haluaa vaan säilyttää asemansa mahdollisimman pitkään. Jostain syystä Cross ei tällaisia kommentteja ota esille kirjoituksissaan.

Mainokset

10 thoughts on “Jotain Özilin ja Wengerin jatkoon liittyvää

 1. Remontti on luultavasti ihan oikeasti tulossa, kun miettii että olemme tilanteessa jossa muistaakseni 12 pelaajan sopimus on katkolla ensi kauden jälkeen. Lista taisi olla suurinpiirtein tämänkaltainen: Alexis, Özil, Ramsey, Wilshere, Cazorla, Ox, Gibbs, Mertesacker, Sanogo, Jenkinson, Campbell ja Szczesny. Sopimusten päättymisen lisäksi saattaa tulla myös toki muita lähtijöitä kuten esimerkiksi Perez, Bellerin ja Ospina. Jatkosopimukset ovat muutaman listalta löytyvän pelaajan kohdalla toivottavia, mutta varsinkin listan loppupuolella on paljon jamppoja joista on ihan syytäkin hankkiutua eroon. Se onkin sitten taas ihan eri asia, että kuka on oikea mies tätä rakennusprojektia viemään läpi. Wenger se ei omasta mielestäni kuitenkaan ole.

  Tilanne on itsestäni hyvin mielenkiintoinen, sillä joukkueen rosterista on vapautumassa niin paljon tilaa että joukkueen ulkonäköä olisi kerrankin mahdollisuus muuttaa kertaheitolla (tai oikeastaan kolmen seuraavan siirtoikkunan aikana). Vaikka tässä voidaankin kieltämättä mennä pahemman kerran ojasta allikkoon jos pelaajasiirroissa epäonnistutaan kuten viime kesänä, niin omasta mielestäni olisi huomattavasti huolestuttavampi tilanne jos koko nykyinen joukkue olisi sidottu kiinni pitkillä sopimuksilla, jolloin olisimme pahemman kerran jumissa ylipalkkaisten b-miehien kanssa. Tässä ainakin olisi mahdollisuus muutokseen, mutta muutoksen saavuttaminen taitaa kyllä vaatia muutosta myös manageriosastolla.

  • Tuo on aika pitkälle ulottuvaa. Lisäksi nyt kesällä on katkolla vain Sanogon diili, kun merten ja santin soppareita on jatkettu vuodella. Lisäksi ykköskorin pelaajien eli Sanchezin ja Özilin soppareille tapahtunee kesällä jotain. Jos wenger jatkaa, uudistumisprojekti tarkoittanee em. pelaajien tilalle hankittavia hiukan edullisempia pelaajia. Ja se on sit siinä, ”kun ketään ei taaskaan ollut saatavilla”. Toki kesäkuussa hoetaan ”we are busy in market”.

 2. Silent wanker ja ketunmetsästäjät asettaa joukkueelle paineita kun pitäisi voittaa ainakin yksi loppukauden peli jonka jälkeen olisi hyvä sauma julkaista wenkulan jatkosoppari.

 3. Jokainen tietää, millainen on ollut joukkueen nykyvire ja tulostaso. Kasassa on 50 pinnaa ja 11 peliä jäljellä. 7 voittoa pitäisi saada, että päästään tuollaiseen normaaliin 71 pinnaan, Sillä ns. heikkoina kausinahan on pistemäärä on pyörinyt 70 molemmin puolin ja sjoitus neljäs. Tuollainenkin saldo tarkoittaisi jo melkoisen voimakasta ”Wenger korjaa taas” ilmiötä, vaikka loppuohjelma olisi helppo. Ja sehän ei ole. Eikä 70 pinnaa tällä kertaa riitä edes nelossijaan, arvelen.

  Aiempien höpinöiden perusteella Wenger ilmoittanee jatkostaan 1-14 pv sisällä, tuskin kuitenkaan tällä viikolla. Tosin jos Cityltä tulee pahasti turpaan, vaikeaahan tuo pahvin julkistus taas on. Oikeastaan pikainen julkistus tulee vain, jos päätös on luopuminen, muuten ”hyvää hetkeä” ei taida olla ihan heti tulossakaan. Eikä muita soppareita taida olla ympättävissä pehmennykseksi, ellei sitten Özilin…

 4. Pahoin pelkään, et jos / kun Wenkula jatkaa, niin Brözilin listalla olleille kavereille lyödään parin vuoden jatkoa pöytään. Ja luonnollisesti roimalla palkan korotuksella, pelimääristä / otteista riippumatta. Kesällä on 100% varmasti ”busy market” tilanne, mutta profiili hankintoja EI pystytä tekemään, syistä jotka ovat Wengerin mukaan hänestä riippumattomia.

  Muut valkun jengit jatkaa kehittymistään ja kun Arsenalilla ei ole enää vetovoimaa, niin on aivan turhaa uneksia, että huippumiehiä seuraan saataisiin…Wenkulan mestaruus, eli top 4 on ensi vuonna jälleen pari askelta kauempana.

 5. Huvittavaa, miten Thierry Henryä nyt pusketaan manageriehdokkaaksi. Ilmeisesti kaikki perustuu siihen, että Henryä itseään jossain vaiheessa pesti kiinnostaisi (luonnollisesti) ja sitten siihen spekulatiiviseen seikkaan, että Kroenken poikaa Josh Kroenkea tämä valinta miellyttäisi. Tämähän on täyttä huhua. Nythän kuitenkin taitaa olla niin, ettei Josh valitse manageria.

  Henry on sympaattinen ja mukava kaveri, mutta valmentajana valitettavasti vielä täysin oppipoika ja tuo kikkailu UEFA-lisenssillä ei valmentaja-arvostusta nosta. Eikä duuni Belgian apulaisenakaan välttämättä ole kaikkein kehittävin. Get a proper job, Thierry!

 6. Ensi kesästä tulee todella kreisi siirtosummien suhteen mikäli ennakot pitävät yhtään paikkaansa.
  Manu tuntuu olevan huseeramassa tosissaan, jopa neymaria havittelevat. Grizmamnin siirtosumma tulee olee aivan järjetön kuten monacon uuden Henryn.
  Arsenalhan ei näissä stockan kekkereissä ole vaan tonkii alelaareja tokmannista….

  • Ostin muuten pirun mukavan takin Halpahalllista. Taskuja niin pirusti. Ei mikään merkkituote, mutta parasta mitä rahalla saa.

 7. Mikä on se ajatus, että edessä olisi remontti joka toisi jotain uutta nykytilanteeseen. Nykyiset pelaajat ovat ukon itsensä valitsemia ja tulokset on täällä tyhjentävästi käsitelty. Jota remontilla olisi edes mahdollisuutta tuottaa positiivisia tuloksia olisi sen alettava manageri osastolta.

 8. Ostaisin heti Henry-option. Syitä löytyy: jos se oikeasti tarkoittaisi wengerin häipymistä, niin kelpaisi todellakin. Valitettavasti se voisi myös tarkoittaa, että Henry tulisi ensi kaudeksi tai jopa kahdeksi wengerin oppiin. Ei kiitos sille. Lisäksi en usko loputtomiin kokemuslöpinnöihin. Joko on ainesta tai sitten ei ole (Hyypiä).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s