Mietteitä Özilistä

Kokonaisuutena Özilin ura tykkimiespaidassa on varmaan ollut pettymys, sillä seuran kaikkien aikojen ennätyshankinta ei ole ollut tarpeeksi hyvä ja ennen kaikkea tasaisen hyvä, vaan heikon ja hyvän päivän ero on aivan liian suuri. Lisäksi hyviä päiviä on sattunut aivan liian harvoin etenkin tällä kaudella, mutta myös aikaisemmilla.

Saksalaispelurin taipumus hävitä kokonaan kuvasta silloin, kun joukkueella on vaikeaa tai vastassa on kovempi joukkue on erittäin huono asia. Parhailta pelaajilta odottaisi juuri vastuunottokykyä ja ratkaisevaa panosta, silloin kun pelit kovenevat tai joukkueella ei kulje. Selvää on kuitenkin, että Özil ei ole millään tapaa tällainen johtava pelaaja.

Joka tapauksessa iso osa Özilin vaikeuksista menee Wengerin piikkiin. Joukkuetta pitäisi rakentaa Özilin ja tietysti Sanchezin vahvuuksien ympärille, mutta näin ei ole tehty. Aika vaikea Özilin on ollut luoda huippupaikkoja ja antaa tavaramerkiksi muodostuneita läpisyöttöjä, kun piikissä on valtaosan miehen joukkueessa oloajasta pelannut täysin pystyjuoksuihin kykenemätön Giroud. Samoin Walcott, Ox tai kukaan muukaan laituri Sanchezia lukuun ottamatta ei ole sillä tasolla, että Özlistä saataisiin läheskään paras irti.

Täysin järjetöntä maksaa Özilistä seuran ennätyssumma, mutta sitten käyttää miestä väärin ja/tai ainakin jättää ostamatta oikeanlaiset ja riittävän laadukkaat pelaajat rinnalle. Asiaa ei varmasti myöskään auta managerimme täydellinen kyvyttömyys edes kokeilla mitään muuta ryhmitystä tai taktiikkaa oli ottelu ja tilanne mikä tahansa.

Wengerin alaisuudessa olen luovuttanut Özilin suhteen ja ilmeisesti myös pelaaja itse on tehnyt samoin. Näin ainakin jos katsoo suurinta osaa tämän kauden peleistä ja kuinka heikkoja saksalaispelaajan otteet ovat olleet. Kaiken huippu on sitten nämä ns. flunssat ja loukkaantumiset, jotka ovat pitäneet miehen poissa varmaan pari kuukautta yhteensä tällä kaudella, mutta mystisesti aina silti Saksan maajoukkueessa mies on pelikuntoinen.

Tällä kaudella Swansean Gylfi Sigurdsson johtaa koko Euroopan suurien sarjojen syöttötilastoa 11 maaliin johtaneella passilla. Kelpo määrä putoamistaistelussa olevassa joukkueessa. Silti viime kaudella Özilillä oli kasassa jo lähemmäs 20 syöttöä ennen vuodenvaihdetta. Valitettavasti se myös jäi siihen, kun Giroud aloitti perinteisien 15 ottelua kestäneen maalittoman putken, jonka aikana myös mestaruus sitten karkasi. Toki Wengeri silti peluutti koko ajan ranskalaishyökkääjää, vaikka tämä ei olisi osunut edes ladon seinään sen sisäpuolelta.

Özilin viime kausi osoitti, että miehestä olisi paljon enemmän saatavissa irti ja luulen tuon viime kauden viimeistään olleen karu herätys miehelle, että Wengerin johdolla tämä ei enää paremmaksi muutu pelasit kuinka hyvin tahansa itse. Tällä kaudella homma on sitten suurimmaksi osaksi näyttänyt, että ei voisi paljoa vähempää kiinnostaa, joka on toki täysin tuomittavaa huippupelaajalta.

Lyhyesti sanottuna en näe Özilin pitämistä joukkueessa Wengerin jatkaessa mitenkään tärkeänä, sillä saksalaisesta, kuten useimmasta muustakaan pelaajasta, managerimme ei saa lähellekään potentiaalin mukaista suoritusta irti kuin muutamassa ottelussa per kausi.

Uusi manageri olisi tässäkin asiassa aivan eri asia ja odottaisin innolla kuinka Özil ja tietysti koko joukkue voisi parantaa huimasti jo ihan nykyisilläkin pelaajilla puhumattakaan, että joku Allegrin tasoinen valmentaja hankkisi vielä muutamia vahvistuksia.

Mainokset

13 thoughts on “Mietteitä Özilistä

 1. Yllätys, yllätys, Alexis on nyt yhdistetty shelskiin ihan guardianin toimesta, kuulema conten ykköshankinta.
  Wenkullehan ei oo mikään ongelma myydä paras pelaaja kilpailijalle puhumattakaan omistajanrunkusta ja ketunmetsästäjistä 😈

 2. Toteutuessaan tämä skenario tarkoittaisi sitä että Wenger on (jälleen) kehittynyt. Joitaki vuosia sitte Wenkku kumarteli Mancityn suuntaan, sitten manun suuntaan (Tapaus Van Persie) ja nyt kumartelu alkaa Chelskin suuntaan.
  On ollut olemassa vaara että niskat jämähtää paikoilleen jos nuoleskelee ainoastaan Mansesterilaisia mutta uhkakuva väistyy jos kieli pitkällä aikoo contea lähestyä.
  No. Aika näyttää mutta kuka yllättyis ja sitte saamme kuulla ”meillä ei ole varaa maksaa sellaisia summia”
  Ja kuitenki on varaa maksella Merten kaltaisesta muinaisjäänteestä 70 000 viikos.
  Tuloo siinä maskotti hintoihinsa

 3. Joo, kyllä lämmittää että päivän lehdistössä Arsenalin Sanchezia ja Spursin Dieria viedään seuroistaan liki samalla hinnalla. Vahvaa työtä Arsenalilta, jos edes likikään toteutuu. Toki myynti valioliigaan polttelisi ihan erityisesti.

  Arsenalin asettamaksi hintalapuksi huhutaan ”liki 50 milj” eli alle, kun Dier yli 40 miljoonaa.

 4. Onko Timo tietoa kuka huhuaa? Ajattelin vaa sillä kun Alexis on vähintään 80 millin jamppa ja jos siitä pyydetään ”peräti” lähes 50 milliä niin myydtäis n 45 hintaan.
  Tosin täs vaihees Jose on jo sotkenu lusikkansa soppaan niin hinta nousee yli 50 millin.
  Jose ostaa meidän parhaan pelaajan ihan piruuttaan jos vain suinkin manun rahavaranto sallii.
  Ja Adidashan maksaa tällekin kaudelle jo se reilu 90 milliä joten jo pelkästään niillä hilloilla Jose saa Sanchesin ja jää vähä taskunpohjallekkin.
  Kaikki tietysti pelkkää ajatusleikkiä mutta jos pyynti todella on noinkin ”kova” nii ostajia on n 10 seuraa äkkiä laskettuna

 5. Hintaan vaikuttaa jäljellä olevan sopimuksen pituus. Dierilla ensi kesänä vielä neljä vuotta spuds-diiliä eli kesään 2021, Sanchezilla vain vuosi. Siksi Sanchezin myyntihinta ei voi nousta mihinkään ennätyslukemiin. Tuo 50:kin on yläkanttiin, valitettavasti. 80 miltsiä joku voi maksaa pelaajasta, jolla on sopparia jäljellä useita vuosia.

 6. Totta tuokin. Nykypäivänä vaa jokku seurat maksavat aivan järjettömiä summia pelaajista esim huhuissa liikkuu nyt uusimpana että Real maksais hazardista n 115 milliä?

  Lisäksi Sanchesin kiinnostavuutta lisää se että mies todella on huippu ja terveenä ollessaan useita pelivuosia vielä jäljellä.

  Ja kun hinnat nousevat vuosi vuodelta niin uskon että heikompiakin kauppoja on tehty kuin maksaa Sanchesista n 80 miltsiä.

  Mutta aika näyttää millä ja minne lähtee,
  Surullisinta ettei huhut enää pyöri jääkö vai eikö vaan siinä että minne lähtee ja millä hinnalla

 7. Pahalta näyttää Alexis’in suhteen.
  Ottajia riittää ja Wenkulahan tunnetusti pystyy myymään kenet tahansa, minne tahansa markkiarvosta tai hinnasta piittaamatta.
  Jos/kun Proffa Sanchez’in myy ja mahdollisesti vielä toiseen valioliigaseuraan, niin sit on vanhajäärä menettänyt lopullisesti uskon jopa itseensä!
  Siinä lähtee niin rajusti asennetta, voitontahtoa ja menestysnälkää samassa paketissa, että 4.sija on tavoittamattomissa.
  Sillä asiallista korvaajaa on Wenkulan palkkabudjetilla mahdotonta saada tilalle. Lisäksi kun huomioidaan managerin pokaalitilastot, joukkueen tän hetkinen runko ja lähiaikojen menestysnäkymät, niin aika hiljasta on meininki markkinoilla Arsenalin suuntaan. Valitettavasti

 8. Joo, ei ole yleistä että huippupelaajan sopimus päästetään 12kk loppumisputkeen. Totta kai hinta laskee. Mutta ei se kyllä välttämättä tarvitsisi alle 50m olla, vaan lähempänä 60m. Tietty riippuu myös, onko minkäänlaisia mahdollisuuksia jatkosopimuksesta, vai onko siirto ehdoton kuten esim. van Persiellä.

  Jännittäviä eikä niin miellyttäviä aikoja, kun koko Wengerin ”rakennus” voi sortua ja seura ajautua jopa melkoiseen luisuun kevääksi ja ensi kaudeksi.

  • Joo, tämä on yksi wengerin kummallisuus: näitä pattitilanteita ja myöhään venyviä sopimusneuvotteluita on kaudesta toiseen. Kait niitä on muillakin, mutta eivät kyllä samalla lailla paista silmään.

 9. Tässähän ei Kannattajia olla vielä nöyryytetty tarpeeks tällä kaudella, ei riitä perseraiskauset, Häpeällinen jääminen paskanvalkoisten taakse sarjataulukossa.
  Palkitaan manageri jatkosopparilla tuntuvalla palkankorotuksella ja myydään paras pelaaja kilpailijalle, vittu joo 😈

 10. Chileläisen journalistin haastattelussa Sanchez ilmaisee haluavansa pelata Arsenalissa ensi kauden. Ja lähteä sen jälkeen ilmaiseksi. Tuskin näin päästetään tapahtumaan. Ehkäpä kaveri haluaa vaan kiristää siirtosummaa alas ja allekirjoitusbonustaan ylös.

  Eipä tässä kyllä enää kukaan muu kuin Wenger viitsi uskotella, että Sanchez jatkosopimusta olisi tekemässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s