Piste ei vain millään muotoa riitä sinänsä vauhdikkaasta ottelusta

Arsenal – Manchester City 2-2 (1-2)

Paljon parannusta WBA otteluun nähden, mutta tuon nyt ei pitäisi tulla yllätyksenä. Harvoin voi yhtä huonosti pelata, vaikka toki samanlaisia esityksiä tällä kaudella ja ylipäätään viimeisten vuosien ajan on koko ajan nähty kasvavassa määrin.

Pelissä oli vauhtia ja maaleja nähtiin molempiin päihin, kuten jo ennen ottelua pystyi ennustamaan. Jotenkin kuitenkin jäi sellainen fiilis, että Wengerille ja joukkueelle riitti kotitasapeli eli toisin sanoen tappion välttäminen. Tämä on häviäjän asenne ja Henry Sky:n studiossa oli samaa mieltä samoin kuin Welbeck, joka lähes ainoana joukkueessa on tottunut voittamaan, tosin entisessään seuraan.

Tasapeli ei meille riitä mihinkään, vaan se on paljon parempi tulos vierailijoille. Nelospaikka valui vain kauemmaksi, sillä kierrokset vähenevät ja Liverpool sekä Tottenham voittivat omat ottelunsa. Vierasottelusta Cityn tasoista porukkaa vastaan tasuri olisi kelvollinen tulos, mutta kotona pitäisi pystyä voittamaan, mutta valitettavasti siihen ei ole pystytty tällä kaudella kuin kerran 15 yritykseen ja ylipäätään viimeisen 10 vuoden aikana äärimmäisen harvoin.

Korkealla puolustuslinjalla lähteminen Cityn nopeaa hyökkäystä vastaan oli taas sellainen älynväläys, että harva manageri pystyisi samaan. Ensimmäisen kahden minuutin pelin jälkeen vierailijat olivat jo melkein läpi ja neljän minuutin kohdalla Sane sitten tekikin läpiajosta ottelun avausosuman. Mitähän managerimme mielessä liikkuu, kun tietää Cityn hyökkäyksen olevan Aguero, Sane ja Sterling, mutta silti taktiikka on puolustaa korkealla ja tietysti vielä olemattomalla prässillä.

Olemme muuten keränneet viimeisestä 18 mahdollisesta pisteestä liigassa vain hävettävästi neljä. Saman verran kuin sarjajumbo Sunderland. Siinä sitten managerimme kehtaa mainostaa jälleen henkistä vahvuutta, kun mainitsi varmaan pelin jälkeisessä haastattelussa mental strenghtin 10 kertaa. Todellista vahvuutta tosiaan päästää avausmaali muutaman minuutin pelin jälkeen ja samoin heti tasoitusosuman jälkeen päästää vierailijat välittömästi uudelleen johtoon.

Kumma muuten, ettei Wenger tällä kertaa maininnut tuomaria syypäänä voitottomuuteen. Se olisikin ollut huippua, kun saimme tuomarilta melkoista suosimista useammassakin tilanteessa. Navas olisi toki voinut lähteä keltaisen sijaan suoralla punaisella ulos, mutta vastaavasta tempusta Walcottia vastaan ei vihelletty edes vaparia. Sitten on vielä Coquelin ja Xhakan tilanteet, joissa molemmat olisi voinut ja jopa pitänyt heittää ulos toisella keltaisella. Lisäksi lopussa Monreal käsipalloili aivan selkeästi boksissa. Jopa mies itse myönsi asian Aguerolle ottelun päätyttyä.

Surullisinta on, että Wengerin rakastajille eilinen oli taas joku käännekohta ja merkki uuden aikakauden alkamisesta, kun kotipelissä vaivoin ja osittain tuomarin avustuksella vältettiin tappio. Alhaalla on nykyään tavoitteet, kun menee selkeästi heikoimmin yli 20 vuoteen, mutta siitä huolimatta ei puhettakaan, että uusi manageri olisi ratkaisu. AKB:t eivät vain ole Arsenalin kannattajia jos itseltäni kysytään, vaan he fanittavat seuran sijaan Wengeriä.

West Ham seuraavana ja jos voitamme surkeaa kautta pelaavan itälontoolaisseuran se riittänee Wengerille jatkosopimuksen julkistamiseen. Seuraavaan kotipeliin on sitten kolmisen viikkoa aikaa, joten managerimme toivoo kannattajien enimmän raivon siinä ajassa laantuneen.

Eipä tässä todella jää muita vaihtoehtoja kuin taas toivoa protestien jatkuvan ja West Hamin saavan keskiviikkona vähintään tasapelin, vaikka ovatkin surkeassa iskussa juuri hävittyään Hullille. Eilisen kohokohta oli Wengerin vastainen mainosrekka stadionin lähellä, parisataa metriä Arsenalin metroasemasta reitillä, josta suurin osa ihmisistä kulkee stadionille ja takaisin.

Mainokset

8 thoughts on “Piste ei vain millään muotoa riitä sinänsä vauhdikkaasta ottelusta

 1. Eilen oli vissiin kaksi laukausta maalia kohden ja kaksi maalia, että kyllä tolla esityksellä tasapelinkin voidaan katsoa olleen hyvä tulos. Ei nimittäin saatu luotua ollenkaan paikkoja ja oltiin muutenkin aivan aseettomia koko matsin, pari kertaa toki pystyttiin yllättämään City ”housut nilkoissa”, mutta muuten City oli kyllä kuskin paikalla ja päästiin palloon ainoastaan tappioasemassa kun Pepin ryhmä vetäytyi ja luovutti pallonhallinnan meille.

  Suurimpana syynä tähän heikkouteen näkisin paitsi sekoilevan puolustuslinjan, mutta myös Xhakan ja Coqin riittämättömyyden keskikentän keskustassa. Coq toimii ihan ok Cazorlan kanssa kun Santi laittaa kaikki avaavat syötöt ja Coq saa keskittyä puolustamiseen, mutta tällöinkin ranskalaisen taso on lähinnä riittävä. Puolustussuuntaan kokkeli on välillä ihan ok, mutta pelinrakenteluun ja hyökkäykseen miehellä ei ole mitään annettavaa. Xhakan saldo eilisestä pelistä ei ole yhtään parempi vaan suurin osa syötöistä lenteli ihan minne sattui ja pääsi toki myös lapun makuun ja olisi tosiaan voinut lentää ulos toisella puoliajalla. Hyökkäyslinjaa ei päässyt ollenkaan palloihin kun aina kun se saatiin keskikentälle, niin joko Xhaka tqi Coq kävi luovuttamassa sen vastustajalle. Kesällä tarvitaan kyllä uusia äijiä keskikentällen jos tästä suosta halutaan nousta.

  • Kyllä Xhaka voitaneen julistaa jonkin tason flopiksi avauskaudellaan?
   Uskon kyllä että parantaa ensi kaudella ja voipi olla että toimii yhdessä Santin kanssa.
   Eri asia sitten on ovatko nämä herrat enää ykkösvaihtoehdot keskustaan.

   Santin tärkeys on näkynyt karmaisevalla tavalla hänen loukkaantumisensa jälkeen.

 2. Komppaan kyllä tuota Santin merkitystä,nyt sen tosiaan tajuaa ku se on vempassa.Olihan se kauden paras pelaajamme pelatessaan 10 paikkaa…eli visio on ihan eri tasolla ku cogilla ja Xhakalla.

 3. Kyllä sieltä Xhakalta lähti niin tavaramerkki syöttöjä.
  Hänet on vain niin helppo pelata tällä hetkellä pois.
  Liike ei oikein riitä, että olisi helposti pelattavissa ja kun saa pallon tulee usein liian kiire antaa sitä hyvää syöttöä.
  Oma pallovarmuus on sen verran huono, että pallon menetys on koko ajan lähellä.
  Sama liikkeen puute on päivänselvää sokeallekin siinä vaiheessa, kun ei pysy jaloillaan vaan liukuu (myöhässä) ihan liian usein.
  Ehtiikö etupuolelta katkomaan?
  Prässääkö hyvin?

  Kaveri voi kyllä tuosta vielä kehittyä, pallovarmemmaksi ja sijoittumaankin paremmin. Tuskin vaan se isoin puute eli liike tuosta enään paranee.

 4. Joo, kyllä Xhaka on selvästi se, jolla on lupa painopistettä muuttaviin rohkeisiin syöttöihin. Ja sujuuhan ne paremmin kuin Coqilla, joka on luokaton avaaja. Mutta muuten on kuten Trudat sanoo, muita eväitä ei oikein ole ja flopiksi taitaa jäädä. Tosin ei Xabi Alonsokaan ole enää vuosiin ollut mikään ketteräjalkainen, mutta pelisilmä on parempi.

 5. Spin doctorointia. Boardi muka haluaa vaihtaa Wengerin valmennnustiimiä. Ei mikään boardi tee sellaista, ellei ole syyllistytty selkeisiin väärinkäytöksiin. Ei valmentajan pakottaminen työskentelemään itselleen tuntemattomien ammattilaisten kanssa auta mitään.

  Eli seuran liikkeelle laskemia huhuja. Perää on vain, jos Wenger siirtyy johonkin muuhun rooliin seurassa ja koko ykkösjoukkueen valmennustiimi menee uusiksi. Kuten nykyaikana aina onkin.

 6. Voi tätä kurjuuden kurjuutta. Oma fiilis täl hetkellä se että ois parempi sijoittua sarjaan sillä tavalla ettei tarttis ens vuonna ainakaan torstai liigaa pelata.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s