Ei peliä viikonloppuna ja kapteenimme ei hetkeen ole avannut ottelua

Tiedossa on viikonloppu ilman peliä, sillä Crystal Palace kohdataan vasta maanantaina. Eipä voi sanoa, että pahemmin haittaisi. Peleissämme ei ole juuri mitään hurraamista tällä hetkellä tai jos rehellisesti sanotaan niin ei ole ollut vuosikausiin. Samat virheet ja ongelmat toistuvat peli ja kausi toisensa jälkeen, eikä valmennus edes yritä korjata niitä.

Emme pelaa mitenkään hienoa ja hyökkäävää jalkapalloa enää, kuten ennen yritettiin puolustella Wengeriä, vaikka pokaalit menivät muualle. Nykyään vain pidämme palloa ja siirtelemme sitä hitaasti puolessa kentässä ja hyökkäyskolmanneksella ilman todellista maalipaikkojen luomista. Tälläkin kaudella on nähty ties montako ottelua, jossa emme ole saaneet kuin yhden tai pari vetoa maalia kohti ja kaikki vasta toisen jakson loppupuolella.

Ehkä ainut katsomisen arvoinen asia nykyään on Sanchezin yksilötaito ja totta kai myös Özilin silloin kerran 10:ssä pelissä, kun saksalainen sattuu olemaan pelipäällä heikompaa vastustajaa vastaan.

Tiedättekö muuten milloin viimeksi seuran virallinen kapteeni on ollut avauskokoonpanossa Valioliigassa? En ole tarkistanut tämän tiedon paikkansa pitävyyttä, mutta mietittäessä viime vuosia ja Artetan sekä Merten tilanteita, niin luultavasti pitää paikkansa:

The last time the club captain started a PL game for Arsenal was on November 22nd 2014 (Arteta v Man Utd)

Eihän tuosta olekaan vierähtänyt kuin kaksi ja puoli vuotta. Siinä voi sitten jokainen miettiä kuinka arvokas asia managerillemme on johtava pelaaja kentällä tai ylipäätään johtajatyypit joukkueessa.

Tämäkään ei ole tarkistettu fakta, mutta ilmeisesti keskiviikkona oli viimeinen päivä uusia katkarapuosaston kausikortit eli aitiot ensi kaudeksi Diamond ja Club Leveleille. Siinä varmasti yksi syy, jonka takia Wengerin jatkosopimuksen julkistamista on pitkitetty.

Voisi olla suhteellisen haastavaa myydä jo ennestäänkin sikahintaisia juppipaikkoja ensi kaudeksi, kun ne kallistuvat kolme prosenttia tähän vuoteen verrattuna, vaikka Mestareiden liiga luultavasti vaihtuu Eurooppa-liigaksi. Siihen vielä ilmoitus Wengerin jatkosopimuksesta, niin en välttämättä haluaisi olla myymässä kyseisiä paikkoja.

Muutenkin tässä lienee kaksi vaihtoehtoja. Jos hoidamme kahtena seuraavana maanantaina voitot Palacesta ja Middlesbroughista, niin jatkosopimuksen julkistus on varmasti hyvin lähellä puhumattakaan jos vielä tuon jälkeen kaatuu Leicester seuraavassa kotiottelussa.

Toinen skenaario on sitten jo aikaisemmin mainitsemani eli jos pelit eivät suju tuloksellisesti hyvin jatkossakaan, kuten paljon mahdollista, tapahtuu julkistus vasta kesäkuun alussa, jolloin kausikorttien ja jäsenyyksien uusimisajankohta on mennyt umpeen.

Mainokset

6 thoughts on “Ei peliä viikonloppuna ja kapteenimme ei hetkeen ole avannut ottelua

 1. Nyt Wenger sanoi, että seura kertoo, kuka on Arsenalin manageri ensi kaudella. Wenger siis ei ole se, joka ekana kertoo, mitä hän aikoo tehdä. Tämän ois tietty voinut kertoa jo aiemminkin. Marssijärjestys on toki nyt oikea.

 2. Isse, juuri näin. Marssijärjestys on nyt se mikä pitääkin.

  Eiliseen keskusteluun on pakko aina viitata sillä, mitä tämä seura oli vuonna 1998, kun itselläni alkoi (ehkä gloryhuntterina, mutta todennäköisemmin Adamsin takia) kannatus. Ei Arsenal mikään top4 joukkue valioliigassa ollut kymmeniin vuosiin (ehkä 80-90-luvun taitetta lukuun ottamatta). Kyllä mä olen henkisesti valmistautunut myös aikoihin, jolloin taistellaan sijoista 7-15 – ei mikään seura ole mestaruustaistelussa viittäkymmentä vuotta…

  Kuten esimerkiksi Goonermind mainitsi eilen, omakin protesti on jättää menemättä Grovelle ja korkeintaan katsoa paitoja kentällä. Raha se on, mikä lopulta ratkaisee ja todennäköisesti ainoa asia jota nykyinen omistajamme ymmärtää. Niin kauan kun minulla ei ole täpäkkää ostaa jenkkiä ulos joukkueesta, niin koitan vaikuttaa muuten. ”Wenger Out” tai yksittäisen pelaajan haukkuminen ei auta mitään, kyllä ne ongelmat on hallituksessa.

 3. Toivottavasti kohta ollaan viisaampia. Mitä nopeammin, sen parempi.
  Niin kuin yllä todettiin, näinhän tämän pitää mennä. Ihmetellä täytyy edelleen tätä jahkailua, ei tämä tilanne kenenkään etu ole.
  Ja samaan hengen vetoon on vielä todettava, että toimiiko joku toinen huippuseura vastaavalla tavalla?
  Kyllä Wenkulalle sekä seuralle naureskellaan ympäri planeettaa…ja aivan aiheesta!

 4. Suoraan sanottuna luulen, että Arsenal ei ole enää vuosiin ollut niin iso seura, että jaksaisi sen kummoisemmin naurattaa, muita kuin pottujen kannattajia. Isoilla seuroilla ihan muut kilpailijat joihin keskittyvät.

 5. Naurettavasti kaikki ilmoitukset ja suunnitelmat on hiljentyneet, nähtävästi mitään kiirettä ei enää ole, kun kannattajapaine on hiipumassa hieman.

  Lisäksi tappiosuma haihtui ja jos top4-sijoitus jääkin saamatta, niin riittävän lähelle kuitenkin päästään, jotta board ja Wenger voivat todeta kyseessä olevan harvinaisen epäonnen.

  Nyt kaksi matsia peräkkäin putoajaehdokkaita vastaan vieraissa, jotka kuitenkin voitettavissa. Sitten onkin enää kaksi pahaa matsia jäljlellä, Spurs ja Manu. Sanoisin, että vitossija ja toukokuussa Wengerille jatko. Nyt kovina käyvät siirtohuhut pelkistyvät pariin pelaajakauppaan kesällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s