Crystal Palace tämän kertaisen nöyryytyksen tarjoaja

Crystal Palace – Arsenal 3-0 (1-0)

Ei jaksa enää ainakaan yllättää tai oikeastaan enää edes harmittaa ja suututtaa. Kaikki Wengeriä edelleen puolustavat saivat taas eilenkin juuri sen mitä ansaitsevat. Valitettavasti sama koskee myös meitä muita, jotka kannatamme Arsenalia Arsene FC:n tai paremminkin PLC:n sijaan.

Putoamistaistelussa oleva vastustaja saatiin eilen näyttämään maailmanluokan joukkueelta. Entiset Manun, Tottenhamin ja jopa kaksi Liverpoolin pois myymää ja riittämättömäksi todettua pelaajaa saatiin eilen näyttämään maailmanluokan pelimieheltä. Townsend, Zaha, Sakho ja Benteke olivat kuin Messin, Bonuccin ja muiden vastaavien tasoisia tähtipelaajia.

Hienosti toisella jaksolla joskus tunnin kohdalla tuli esiin tilasto Sky:n lähetyksessä, että Bentekellä oli kotijoukkueesta eniten kosketuksia palloon, kun meidän hyökkääjällä Welbeckillä taas vähiten koko joukkueessa. Kertoi missä päässä pelattiin, vaikka toki meillä pallonhallinta oli yli 70 prosenttisesti. Totta kai vain omalla alueella ja puolessa kentässä äärimmäisen hitaalla tempolla sivuttaissuunnassa syötellen.

Toinen paljon kertova tilasto oli, että koko toisella jaksolla emme saaneet yhtään vetoa kotijoukkueen maalia kohti. Melkoinen kiri ja ylipäätään emme saaneet koko ottelussa kuin kolme vetoa maalia kohti. Hyvin tyypillistä nykyään ja toistuu yhä enenevässä määrin.

Kotijoukkueen manageri Sam Allardycen kommentti osui niin oikeaan pelin jälkeisessä haastattelussa kuin vain on mahdollista:

Tactically the players were aware of how to beat Arsenal. The first thing was to defend and frustrate them, keep them playing sideways, then use the space behind the full-backs. Arsenal have been weak defensively, they leave the centre-backs exposed.

Jamie Carragher puhui samasta asiasta studiossa, että samalla sapluunalla meidät on voitettu jo yli 10 vuoden ajan. Panostamalla vastaiskuihin laidoilta ja kun tähän lisää vielä vahvan kärkimiehen, joka on hyvä päällä, niin menestysresepti kerta toisensa jälkeen on valmis.

Sitten joku vielä viitsii ehdottaa, että Wengerille pitää antaa mahdollisuus muuttua, kun halua ja taitoja muutokseen ei ole, kuten viimeiset yli 10 vuotta on karusti osoittanut.

Taitavasti on Wenger koutsannut pois Xhakan loistavan kaukolaukaustaidon. Alkukaudella pari upeaa maalia jostain 25-30 metristä ja muutenkin hyviä yrityksiä lähes joka pelissä, mutta enää sveitsiläinen ei edes kokeile laukoa mistään paikasta. Eilenkin oli kaksi tai kolme loistavaa mahdollisuutta vetää lähes boksin rajalta paremmalla jalalla eli vasurilla, mutta ei edes yhden yhtä yritystä.

Enää pitkään aikaan peliemme seuraaminen ei ole ollut mitään nautinnollista tai edes mukavaa puuhaa. Aivan hirveää kerta toisensa jälkeen. Joukkueessa ei ole tietoakaan asenteesta, taistelusta ja ihan perusasioista puolustamisessa. Walcott kapteenina kruunaa kaiken, mutta eipä yllätä kun aiemmin kaudella jopa Gibbsillä oli nauha kädessä ja eilen Ramsey otti sitten nauhan Walcottin vaihtokomennuksen myötä.

Olemme Wengerin johdolla todellinen naurunaihe jalkapalloilevassa maailmassa. Parhaiten tätä kuvasi eilen tilanne, että meidän kannattajat lauloivat kovaan ääneen Wengeriä ulos useampaankin kertaan ja siihen kotikannattajat vastasivat totta kai jo perinteeksi joka vierasottelussa kuultavalla chantilla ”Arsene Wenger, we want you to stay”.

Luulisi tässä vaiheessa pahimmillakin Wengerin faneilla hälytyskellojen soivan, mutta mitä vielä. Mikään ei ole managerimme vika ja mies saa jatkaa niin kauan kuin haluaa, vaikka se sitten tarkoittaisi putoamista sarjasta. Ja lopulta tämäkin tapahtuu jos Wenger todella saa jatkaa niin kauan kuin haluaa. Ei todellakaan parin vuoden sisään, mutta mahdollisesti 10 vuoden kuluttua.

Harvoin olen liian optimistinen Arsenalin tuloksien suhteen, mutta eilen olin. Laitoin pitkävedossa lapulle vain kotijoukkueen yhden ja kahden maalin voitot. Toki pomminvarmana kohteena rahat sentään tuli takaisin vedosta, että pidämmekö maalin puhtaana. Tuo kohde vieraspeleissämme on nykyään sama kuin printtaisi rahaa.

Mainokset

20 thoughts on “Crystal Palace tämän kertaisen nöyryytyksen tarjoaja

 1. Surullista ja häpeällistä missä tilanteessa joukkue on 😈
  Aivan käsittämätöntä että tämän kokoinen seura antaa tilanteen yleensä ajautua tälläseen, syy ja seuraus kun annetaan yhden miehen toimia suurin piirtein niinkuin haluaa.

  Sitä ihmettelen etten ainakaan minä ole huomannut että usmanov olisi kritisoinut tilannetta?
  Onko näin että hänkin on osaltaan jo luovuttanut ja haluaa vaan eroon osakkeistaan…

  • – Mielestäni valmentaja ei ole yksin syyllinen tapahtumiin, Usmanov sanoi.

   – Tarvitaan jatkuvuutta. Se sisältää Wengerin seuraajan miettimisen, mutta hyvin kunnioittavalla tavalla. Wenger voi itse etsiä itselleen seuraajan.

   – Valitettavasti minut on sivuutettu kaikesta päätöksenteosta seurassa. Vastuu seuran kohtalosta lepää pääomistajan.

   Valioliiga.comin uutinen, kommentit annettu Timesille

   • Epäsuorasti korostaa viestissään omistajan vastuuta ja korosti erityisesti Boardin vastuuta.
    Kumpaanhan laulukuoroon Ivan yhtyi eilen katsomossa? Ja mitä poltti Xhaka ennen stadionille astumista, oliko kyseessä nikotiini- vai astmapiippu?

 2. Wenger sanoi jo viikkoja sitten ilmoittavansa hyvin pian. Ei kuitenkaan ole ilmoittanut. Onko siis kuitenkin jotain tapahtumassa? Pelaajathan ilmaisevat tahtonsa jo selvästi, kuten Chelseassä taannoin. Taitaisi olla aika riskaabelia antaa Wengerin valita seuraajansa. Huonon seuraajan Fergusonkin valitsi, tahallaan?

 3. Moyes voisi olla vapaa kesällä .pardew tai kuka vaan mutta wenger on näytöt antanut jo vuosia sitten.
  Muutos olisi pakko saada ,noin surkeaa arsenal iankaikkisesti ei olla nähtyytyväinen koskaan.

 4. Kaikista maailman punditeista jamie carragher nosti kissan pöydälle: jatkuvasti arvostellaan Öziliä, mutta Sanchez on ollut vähintään yhtä iso ongelma sen jälkeen kun sopimusneuvottelut ilmeisesti alkoivat tökkiä. Eilenkin jamppa sohelsi joka paikassa eikä ollut koskaan pelattavissa hyökkäyssuuntaan. Menettää palloja, puskee outoihin suuntiin. Vähän samaa oli joskus syksyllä, mutta jossain vaiheessa otteet paranivat.

  No, paljon muutakin oli pielessä, mutta tähtipelaaja näyttää kyllä esimerkkiä miten ainakaan ei tehoja tule. Jos kyse on laajemmasta wenger-protestista, niin toivottavasti joskus sekin paljastuu.

 5. Joo-o, kyllä maailmanluokan pelaajakin voi vetää vihkoon ja vieläpä monella tapaa. Viime kauden klassikkoesimerkki oli Hazard, tällä kaudella kirkkain valiossa eittämättä Özil. Nyt Sanchez alkaa kiriä.

  Eipä tuolla pään silitystä enää ansaitse kukaan. Ja valitettavasti moni pelaaja taitaa agenttinsa kanssa ahertaa lähinnä siirtojen pohjustuksen parissa. Tämä ei luonnollisestikaan tarkoita, että erittäin moni pelaaja siirtyy omasta halustaan pois (voi kyllä moni siirtyäkin), mutta tyhmäähän se olisi olla valmistelematta asiaa, kun Arsenal on täydessä sekasorrossa ja mitä ilmeisimmin UCL-futis on loppu.

  Nyt fanit alkaneet hyppiä turhautuneina pelaajien silmille ja päässevät vähän ihon alle, joten on helppo päätös lähteä. Näin se vaan menee. En syytä pelaajia, vaan seurajohtoa, joka hoitaa tätä kevättä katastrofaalisen huonosti.

 6. Eikös wenkula joskus vuosia sitten sanonut että stojkovic on hänen seuraajansa?

  Näkyy olevan nykyään Red star Belgradin puheenjohtaja….

  • Itse asiassa ”Piksi” Stojkovic on nykyään Kiinassa Guangzhoun managerina eli tienaa miljoonia vuodessa verottomana. Stojkovic tosiaan oli Japanissa Wengerin oppipoikana ja suosii pallonhallintaa kuten wenger.

 7. Hmm, Goal viittaa AST:n seuratapaamiseen, jossa seura olisi ilmoittanut manageri-ilmoituksen siirtyneen kauden loppuun. Onkohan noin? Ja sitten FB:n puolella viisastellaan ja taitetaan peistä, onko Arsenalilla osakeyhtiölain tuomaa pakkoa ilmoittaa merkittävistä muutoksista yhtiössä, jollainen avainhenkilön palkkaaminen eittämättä on. En nyt muista, muuttiko Kroenke pörssiasemaa jotenkin vai ei, osakevaihtoahan ei enää juuri ole, kun kaksi isoa omistajaa ei myy osakkeitaan.

  Kausihan päättyy 21.5. Eli toukokuun viimeisellä viikollako sitten aletaan pohtia manageria?

  • Ilmeisesti osaketta ei ole tällä hetkellä noteerattu missään pörssissä, koska vaihtoa ei ole ollenkaan. Vaikea noreerata, jos ei ole, mitä noteerata. Kroenken ja Usmanovin lisäksi jokunen osake on entisillä pelaajilla ja kolme osaketta AST:llä. Eli tuskin tarvitsee ilmoittaa minnekään – ja tosiaan Kroenke on ehkä muuttanutkin sääntöjä.

 8. Varaudutaan siihen, et Wenkula ilmottaa kauden päätteeksi, päätös on tehty ja jäähyväiset on vasta kahden vuoden kuluttua!
  On tää kuurupiilo kestänyt jo niin kauan, et lopputulos ei voi paljon muuta olla…niin järjettömäksi tää touhu on menny.

  Turha on Dybalasta tai muista uneksia…vaikka mieli tekis…meillähän rosterissa riittää laatua/leveyttä ja meiltä löytyy myös Sanogoal

 9. Jes, oraakkeli-blogistista tuleekin rikas. Kenties hän vielä jonain päivänä ostaa Kroenken pois, Podolskin takaisin, Mourinhon penkin päähän, Clint Dempseyn kärkeen, ja käännyttää vääräuskoiset ”kannattajat” Groven porteilta takaisin.

 10. Oon samaa mieltä tuosta ”vääräuskovaisten” kohtelusta.
  Minkä takia wenkun vastustajia yleensä päästetään katsomoihin kun se teettää meidän miliiseille töitä?
  Pitää kiertää koko katsomo ja kytätä kellä on ”wenger out” plakaati hyppysissään.
  Paljon vähemmällä työllä pääsee kun wenkulan vastustajille annetaan suoraan elinikäinen porttikielto matseihin
  -Piresgun-

 11. Kyllä nyt on niin, että Wenkula, joka ajattelee omasta mielestään vain seuran parasta, on toiminut omien periaatteittensa vastaisesti tällä wenkuloinnilla. Yhtä paljon vahinkoa on tullut Boardin päättämättömyydestä. Jatkosopimus lisäisi vain sekasortoa ja sekasorto aiheuttaa lisää sekasortoa. Ei muuta kuin koko Boardi Sarasvuon oppeihin….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s