Aiheesta ja uutisesta toiseen

Kauanhan kestikin John Crossin Wengeriin kohdistama kriittisyys. Maanantain Crystal Palace nöyryytyksen jälkeen Mirrorin mies oli Twitterissä sitä mieltä, että Wengerin aika on ohi. Nyt sitten kuitenkin kelkka on yllättäen kääntynyt ja Wenger on oikea mies uudistamaan joukkueen 200 miljoonan siirtokassalla kesän aikana. Ettei vain olisi tullut pientä noottia ja uhkausta seuran viestintäosastolta, että edut lähtee jos kritisointi jatkuu.

Olemme muuten sarjataulukossa lähempänä 16. sijalla majailevaa Crystal Palacea kuin kärjessä olevaa Chelseaa. Siinä voi sitten miettiä kuinka lähellä olemme voittaa mestaruuden. Kaiken huippu on Tottenhamin olevan 14 pistettä edellä puolet pienemmällä palkkabudjetilla.

Onlinegoonerin sivuilla on Kevin Whitcherin uusin artikkeli maanantain pelin jäljiltä. Taattua laatua ja kannattaa lukea jos ette ole jo sitä tehneet.

Maanantaina tuli taas uusia ”ennätyksiä” Wengerin tilille. Hävisimme ensimmäisen kerran sitten 1995 vuoden neljä ottelua peräkkäin liigassa. Lisäksi nuo neljä tappiota ovat tulleet päästämällä kolme maalia per peli ja tämä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1929. Huikeita tilastoja taas, mutta kuka voisikaan tehdä parempaa työtä managerina?

Entäpä miten luulette viimeisen kahdeksan pelin menneen noin ylipäätään sarjan muihin joukkueisiin verrattuna? Olemme hävinneet viisi kertaa ja ainoastaan sarjajumbo Sunderland on pelannut heikommin eli hävinnyt kuusi.

Eurooppa-liiga on sitten tosiasia ensi kaudelle, sillä emme voi enää tippua kahdeksanneksi, vaikka Wengerin johdolla joukkue kyllä yrittää kaikkensa esitysten perusteella. Vaikka Everton menisi ohi, niin seitsemäskin sija tulee riittämään Eurooppa-liigan karsintoihin, jotka alkavat jo hyvissä ajoin kesällä.

Saapa Wenger uuden syyn, minkä takia ei voi hankkia pelaajia. Tämä on toki vain hyvä, sillä en todellakaan halua miehen käyttävän enää puntakaan uusien pelaajien hankintoihin, sillä uudet pelaajat eivät muuta mitään.

Viime kesänäkin meni lähes 100 miljoonaa ja siitä huolimatta tulos on heikompi kuin koskaan ennen. Kehityksen kelkasta tippunut managerimme ei kurssia pysty kääntämään millään hankinnoilla, vaan pikemminkin tuhlaa rahat keskinkertaisiin pelaajiin. Ylipäätään todelliset huiput eivät varmasti tule meille tässä tilanteessa jos vaihtoehtona on mennä vaikkapa Conten, Mourinhon, Kloppin tai Guardiolan alaisuuteen.

Entäpä miksi ylipäätään hyökkäyspää kaipaa uutta verta, kun jo aiemmin tällä kaudella managerimme sanoi nykyisen hyökkäysosaston olevan paras mitä hänellä koskaan on ollut.

10 thoughts on “Aiheesta ja uutisesta toiseen

 1. AST:n Twitter väittää, ettei Wengerin pöydälle olekaan aktiivista sopimustarjousta. Kaikki päätetään kauden loputtua. Tuolla tulkinnalla/faktalla nämä managerin omat ilmoituspuheet olisivat lähinnä olleet seuran puolelta painostusta eläkepäätöksen julkistamiseen.

  Erikoinen tilanne, jos pitää paikkansa. Ei kai seura voi luottaa tuon ikäisellä kaverilla sokeasti siihen, että jos sopimusta lopulta tarjotaan, se heti allekirjoitetaan? Jälleen toivo herää, että Gazidis oikeasti vaihtaa miehen.

  Mikä luonnollisesti saattaa olla tällaisen kommunikaation tarkoituskin. Mutta koska kausi loppuu hyvin pian ja totuus valkenee kaikille, väärän toivon herättäminen on vaan tyhmää.

 2. Seura on henkisessä alennustilassa. Flegmaattisuus näkyy kentällä ja päättämättömyys muussa toiminnassa. Mahdollisten tulevaisuuden suunnitelmien pimittämiseen tässä vaiheessa voi olla monta syytä mukaanlukien se, ettei seuran johdolla ole aavistustakaan siitä mitä kauden jälkeen tullaan tekemään.

  • Olisiko Josh Kroenken, timanttisen seuraosaajan, visio tämä: jos kaikki muu menee munille, palkataan Thierry Henry. Vaikkei näyttöjä ole, mukava ja fiksu kaveri, jolla on legendamaineen ansiosta useita kuukausia aikaa antaa näyttöjä, ennen kuin kritiikki yltyy.

   Jokainen varmaan ymmärtää, että jos ei saada ykköskorin valmentajaa Wengerin jälkeen, aivan hyvin voi käydä moyesit. Koska seura on rappiolla, lasken ykköskorin miehiksi eli varmoiksi onnistujiksi hyvin harvan valmentajan. Ei voi olla eläkkeellä oleva ex-mestari tyyliin Capello, eikä lupaava mutta kovin kokematon Zidane. Kyllä se menee tälle perinteiselle unelmointiosastolle, joista ei taida moni olla mitenkään irrotettavissa suorista kilpailijoista. Allegri oli hyvä haku, varmasti kovin joka olisi ainakin jossain vaiheessa kautta ollut kiinnostunut uusista haasteista Italian ulkopuolella.

 3. Tuo Mirrorin juttu on uutisjuttu, ei John Crossin mielipide. Ovat ehkä saaneet jostain lähteestä tuon 200 miltsiä ja julkaisseet uutisen.

  En edelleenkään ole nähnyt yhtään Crossin kolumnia tai kommenttia, jossa hän vaatisi Wengerin jatkoa.

  Arsenalin tiedotusosastolla ei varmasti ole vaikutusvaltaa siihen, mistä Mirror ja Cross kirjoittavat. Aiheita voivat vinkata ja varmasti niistä myös juttuja Mirror tekee, mutta siihen se jää. Arsenalin pitäisi olla Mirrorin merkittävä omistaja (ei ole) tai merkittävä ilmoittaja (ei ole), jotta edes teoriassa vääristynyt suhde syntyisi. Tai Crossin oltava jonkun läheinen ystävä tai sukulainen (ei ole – esim. wenger-kirjaansa ei saanut Wengerin haastattelua).

 4. Jahas, nyt leviävät huhut Arsenalin 300k palkka- ja sopimustarjouksesta Sanchezille. Oikeaa toimintatapojen muutosta vai kirkuvaa epätoivoa? Heikkotasoisten tabloidilähteiden mukaan Sanchez olisi tällä palkalla hetken valioliigan parhaiten palkattu pelaaja, vaikkei ole lähellekään kauden paras pelaaja.

 5. Olin maaliskuun alussa varma jo Wengerin lähtemisestä kesällä, mutta tässä välissä usko on päässyt horjumaan. Nyt on taas aika optimistisemman vaihteen. On selvää, että Arsenalin board toivoi varhaista lopettamisilmoitusta, mutta jääräpää Wenger ei sitä suostunut antamaan ja haluaa sinänsä varmasti aidosti jatkaa valmentamista. Lopettamisilmoitus olisi helpottanut asiaa, mutta nyt Arsenal joutuu toimimaan niin, että valmentajaa kysellään epämäärisesti ”jos Wenger päättää lopettaa toukokuussa, olisitko käytettävissä?”. Koska jos Arsenal sanoo toiseen seuraan Wengerin lähtevän, asia on parissa päivässä Euroopan lehdissä. Arsene tekee siis kiusaa, kun ei sano mitään.

  Huhut jalkapallopuolen osaajien etsimisestä eivät suostu kuolemaan, mm. DoF, scoutit jne. Miksi, koska tiedetään ettei Wenger koskaan muiden valitsemia toimijoita hyväksy?

  Uskon kuitenkin, että mattokauppias ja muut boardissa ovat päättäneet, että Wengerin aika on valmentajana täysi. Hän sai jo aiemmin rahaa käytettäväkseen, osti muutaman, itse asiassa 4-5 kallista pelaajaa, mutta tulokset eivät parantuneet ja varsinkin kauden toisen puoliskon romahdus on aina vaan samanlainen. Wenger ei selvästi osaa enää palauttaa kilpailukykyä. Kyllä boardi tämän näkee ja tämän kauden vielä syvempi niiaus korostaa vaan asiaa entistä selvemmäksi. Mattokauppias et co ovat, vaikkakin jalkapallodiletantteja, niin kovia bisnesmiehiä kuitenkin ja hekin ymmärtävät, milloin firma ei toimi kunnolla. Täytyy muistaa, ettei boardissa ole enää juurikaan miehiä, joilla olisi erittäin pitkäaikainen ja lojaali suhde Wengeriin. Ainoa vanhan liiton mies on Ken Friar ja hänkin on jo 82, joten Kroenke vaihtaa hänet pian. Ken Friar on siis samalla ymmärtääkseni ainoa boardista, joka ymmärtää syvällisemmin jalkapallosta.

  Olisiko siis niin, että Kroenke haluaa korvata Friarin Wengerillä boardissa, mutta Wengeriä kiinnostaa hieman heikosti? Kun asiaa ajattelee, Wenger olisi ihan ok lisä boardiin, koska hänellä on laajat kontaktit ja runsaasti näkemystä jalkapallosta. Hyvä mies sparraamaan muita, jos on motivoitunut? Hän ei kuitenkaan pysty torppaamaan pelkkänä yksittäisenä jäsenenä sopimuksia tai siirtoja, muut äänestävät hänet kumoon, jos katsovat DoF:n ja valmentajan mielipiteen painavan enemmän. Boardin tehtävänä olisi vain katsoa, ettei Wenger lähde heilumaan Colneyn treeneihin tai muuten sabotoi uuden valmentajan ja DoF:n työtä, eli pitää miehen ego kurissa. Vaikea tehtävä, mutta ei mahdoton.

  En jaksa uskoa sinänsä suosittua näkemystä, että Arsenalin board on täynnä idiootteja, jotka keskittyvät kaikkeen muuhun kuin Arsenaliin. Ei, kyllä siellä jotain on menossa ja mielestäni siellä on menossa savuverhon takana muutosprosessi, jonka Wenger yrittää epätoivoisesti torpata ja peruuttaa. Kannattajilta on turha toivoa tukea, Gazidis taitaa olla, Kroenken määräämänä, päämoottori, joten Wenger taitaa hävitä tämän taistelun.

 6. Timolta tiukkoja päätelmiä. Olisi tietty suotavaa että pitäisi suunnilleen paikkansa.

  Kauhuskenaario lienee se, että gadizis ja keswick haluavat muutosta mutta kroenke ei. Ja kroenke päättää. Lopputulos: kaksikko lähtee, wenger jää. Wenger saa huhutun 200 miltsiä hankintoihin ja ostaa 35 miltsillä jonkun nobodyn bulgariasta. Muita ei ollut saatavilla, joten uudistumisprojekti rakennetaan wilshiren ympärille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s