Huhukatsaus niin pelaajien kuin managerimme osalta

Jatketaan vielä jo pari päivää sitten ennakkoon kirjoitetulla päivityksellä eli ihan tuoreimpia huhuja ja uutisia ei ole mukana.

Aloitetaan parhaalla, mutta valitettavan epätodennäköisesti toteutuvalla huhulla. Allegriin oltaisiin taas oltu yhteydessä seurajohtomme puolesta. En oikein jaksa uskoa, sillä vain pari päivää sitten Juventuksen B*rca voiton yhteydessä italialaismedian mukaan Allegri olisi kirjoittanut tai ainakin lähellä kirjoittaa kolmen vuoden jatkosopimuksen mustavalkoisten kanssa.

Sen sijaan huhu kuinka Wenger jo suunnittelee kesää ja jatkosopimuksia muun muassa Oxille ja Gibbsille on paljon helpommin uskottavissa oleva huhu. Pitäähän nuokin kaksi keskikertaista ja todella usein loukkaantuneina olevaa pelaaja pitää seurassa seuraavatkin vuodet entistä kovemmalla palkalla. Tätä se sitten on jos ja kun Wenger sen jatkosopimuksensa saa.

Ox on enemmänkin uutisissa, sillä jostain kumman syystä Kloppin huhutaan olevan kiinnostunut englantilaisesta ja tämä ei ole edes ensimmäinen kerta samaan aiheeseen liittyen. Huhuissa on jopa 35 miljoonan punnan siirtokorvaus. Ei todellakaan ole tapahtumassa, eikä missään nimessä tuohon hintaan, sillä Oxilla on enää reilun vuoden verran sopimusta jäljellä. Edes englantilaislisällä varustettuna Wenger ei onnistuisi Southamptonin kasvatista tuollaista summaa saamaan.

Ylipäätään vaikea uskoa Kloppin olevan kiinnostunut Oxista, sillä parempiakin olisi saatavilla ja huomattavasti halvemmalla. Toisaalta Ox olisi juoksuvoimaisena pelaajana jollain tapaa saksalaismanagerin näköinen pelaaja ja vaikka en henkilökohtaisesti juuri arvostakaan englantilaista voisi joku Wengeriä pätevämpi valmentaja saada huomattavasti enemmän irti miehestä. Sama toki koskee montaa muutakin pelaajamme ja ylipäätään koko joukkuetta jos vihdoin saisimme uuden managerin.

Sanchezia puolestaan viedään tällä kertaa Valioliigan sisällä Manchester Cityyn ja entisen valmentajansa Guardiolan alaisuuteen. Pelkkä huhuhan tämäkin on, mutta jotenkin vaikuttaa, että chileläinen haluaa jäädä Englantiin ja tuolloin vaihtoehdot ovat lähinnä Chelsea tai Manchester City, ehkä jopa ManU.

Sen verran alas on vajottu, että Sky jopa vaihtoi jo aiemmin televisioitavaksi päätetyn kotipelimme Leicesteriä vastaan Crystal Palace – Tottenham otteluun. Siinä ei paljoa painanut Leicesterin viime kauden ihme ja hallitsevan mestarin status, mutta toisaalta Sky on ihan oikeassa, sillä eihän peleissämme ole mitään katsottavaa. Pelkkää sivuttaissyöttelyä hitaasti.

Ehkä neutraalien katsojien ja varsinkin muiden seurojen kannattajien osalta viihdearvona toimii komediasta käyvä puolustuspelimme. Ilmeisesti se ei kuitenkaan riitä televisiointiperusteeksi jos oikeasti paremmin ja parempaa peliä joukkueita on mahdollista saada ruutuun.

Loppuun erinomainen lainaus Sky:n artikkelista. Mestareiden liigapaikalla akb:t ovat vuosikausia perustelleet Wengerin asemaa, mutta mikä onkaan nykyään tilanne:

Because the best argument for continuing with Wenger was the risk of losing out on Champions League qualification following the upheaval of his departure. Instead, he is presiding over the very decline that his ongoing presence was said to prevent.

18 thoughts on “Huhukatsaus niin pelaajien kuin managerimme osalta

 1. Käytännössä tuo yhtäaikaisuus merkitsee myös sitä, että Viasat näyttää palace-spudsin. Tosin premierleague.comissa on merkitty molemmat viasatille – samanaikaisten otteluiden näyttäminen ei ole mahdollista, mutta onko tässä poikkeus, kun kyse on ottelusiirrosta muusta kuin tv-lähetyksen takia…

  Ihan muuta: aina wenger ja useat muutkin jaksavat korostaa, kuinka hän on vienyt Arsenalin vuodesta toiseen mestareiden liigaan. Sitähän kukaan ei tiedä, ei edes wenger, millaista menestys olisi ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana ilman Wengeriä. Sitä pidetään ikäänkuin itsestään selvyytenä, että huonommin olisi mennyt. Tässä päästään jälleen Kekkonen-syndroomaan. Tai Persu-syndroomaan – muutos on aina pahasta.

 2. Ei sillä, etteikö meidän pelaajista voisi saada toisessa koutsauksessa enemmän irti – mutta ketkä näistä lähteneistä on itse asiassa parantanut otteitaan muissa seuroissa? Rvp jatkoi kauden verran hyviä otteita. Cesc väläyttelee välillä, mutta Barcassa käytiin aika alhaallakin. Lähinnä tulee mieleen reiluja laskuja tasossa.

  • Ero on siinä, että meillä riitti kun pelasi nelossijasta, mutta B*rcassa, Chelseassa, Cityssä ja muissa seuroissa tuo ei riitä. Toisin sanoen meillä riittää, että pelaa välillä hyvin, kun taas muissa seuroissa se on vaatimustaso koko ajan jos haluaa pitää paikkansa. Tämä tietysti jonkin verran kärjistäen, mutta varmasti yksi selitys. Samoin kilpailu on paljon kovempaa muualla ja mitään automaattista kausikorttia ei ole avaukseen.

 3. Rvp tosiaan kävi hakemas munan kans valkkupystin, Ashley Cole paineli Chelskiin ja nappas valkkupystin ja sieniliigapystin.
  Bacary Sagna on pelannu pari ihan hyvää kautta citys mutta Sagnanki parasta ennen päiväys alkaa olla käsillä. Fabregas on pysyny edelleen huipulla vaikka ei Wengerin laatuvalmennuksesta oo enää saanu nauttia moneen vuoteen.
  Mutta tottakai aika monta lähtijää on jos ei flopannu nii alkanu taantua.
  Kosielnyhän muuten lausahti muutama viikko sitten (Bayer-nöyryytysten jälkeen) että joukkueen pitää alkaa vihaamaan tappioita. Itte luen tilanteen niin että Wenkku ei yksinkertaisesti pysty/kykene enää pitämään vaatimustasoa tarpeeksi korkealla.
  Koskee aina treenitemmosta ja pallonmenetysten ja otteluiden häviämisten vihaamista päättyen miten korkealle rima nostetaan kausitavoitteissa?
  Nämä edellä mainitut asiat ei oo pelkästään Wenkun vika vaan nää pitäs lähteä ja olla jo tietyllä tavalla äidinmaidossa ja näkyä myös ammattiylpeytenä kentällä.
  Mutta jos/kun manageri on väsyny vetelys nii meno on nähdynlaista.
  Miten luulette menon jatkuvan kun Wenger täräjää jatkosopparia Jaskan ja Ramseyn kanssa ja on tilkinnyt vuotavan alakerran väsääämällä jatkosoparin Merten kanssa?
  -Piresgun-

 4. Niin, moniko ylipäätään odotti jonkun Hlebin dominoivan Barcassa?

  Arsenalissa ehdottomia tähtiä ja dominoivia pelaajia ovat olleet Henry, Vieira, van Persie ja Fabregas, ei heillä nyt suuria ongelmia ole ollut, huippuseuroissa pärjäsivät kohtuullisesti. Petit ja Overmars kaatuivat aikoinaan loukkaantumisiin ja noista ajoista on muutenkin melko lailla aikaa, kuntoutusosaaminen oli nykypäivää heikompaa.

  Se on mielenkiintoista, miten Sanchez pelaa todennäköisessä uudessa seurassaan. Ympärillä on parempia ja vähintään yhtä dominoivia pelaajai varmaankin, joten roolia pitää pienentää. Jossain Juvessa tai Bayernissa joutuisi jopa penkillekin ajoittain kierrätyksen nimissä.

 5. Tässä nyt sitten on ihmeissään kärkipelissä. Jos Mourinho kaataa Chelsean, tie aukeaa Spursin mestaruuskamppailulle tosissaan. Spursilla on mitä, 7 voittoa putkeen. Ei todellakaan merkkejä vielä mistään kevätromahduksesta.

  • Sehän se vielä kruunaisi tän katastrofikauden kun paskanvalkoiset vielä mestaruuden ottaisi.
   Runkkukroenkea ja boardia tämä ei heilauttaisi mutta kannattajia kyllä.
   Nythän manu meni jo johtoon….

   • Joo, jos perä perää Ranieri vetäisi vuoden valmennuksella ja Pocchettino kolmen vuoden projektilla suhteellisen vaatimattomilla seuroilla mestaruudet, Wengerin ikuisuusprojektit ja rakentaminen näyttäyisivät kovin kankeassa valossa.

    Conte tietysti on edelleen vahvimmin viemässä myös heti ensimmäisellään mestaruuden, mutta tuskinpa Chelsean materiaalia voi kukaan pitää erityisen haasteellisena mestaruustaistelun kannalta.

 6. Meillä on aina keskitytty henkilökohtaisten ominaisuuksien kehittämiseen ja yksilön potentiaaliin – joukkueen kustannuksellakin?

 7. No niin, spudsit mukana mestaruustaistossa.
  Ihan kun ei meitä faneja ois jo nöyryytetty tarpeeksi. Kuvottavaa.

  Huomenna luvassa taas munatonta neppailua ja käsien levittelyä niin managerilta kuin pelaajilta.

 8. Chelsean esitys tänään oli kuin muutaman vuoden takaisen Arsenalin. Harmitonta neppailua ja kiltti häviö.

  Mutta Chelsean loppuohjelma on poikkeuksellisen helppo. Vaikein matsi lienee Everton vieraissa. Spursin ainoa toivo lienee Chelsean hakkaaminen FA-cupin semissä ja siitä seuraava jonkinlainen henkinen yliote ja sinisten sulaminen,

 9. Issen kanssa oli tällä viikolla kommentointia Arsenalin osakkeista. Nyt kävi niin, että tällä viikolla vaihtoi omistajaa yksi (1) osake, ennätyshintaan £18250. Tällä matikalla seuran arvo olisi 1,35 miljardia. Sijoitus alkaa näyttämään hyvältä Stanille.

  • Stanin saatua viimeistelyä kaappauksensa 2011, seuran laskennallisen arvo oli silloisilla hinnoilla n. 750 miljoonaa. Eli on mennyt juuri niin kuin KSI on arvellut ja toivonut. Valioliigan markkinakuplan puhkeamisesta ei ole vielä mitään merkkejä, käytännössä ainoat jotka voivat suurseuroja ostaa, ovat kiinalaiset. Nythän AC Milan ja Internazionale ovat jo siirtyneet kiinalaisten käsiin, ehkäpä vielä englantilaiset seuraavat perässä.

 10. Kovia lukuja…
  Lyhkäsella matikalla, 5-6 sijoillekin saadaan pelata loppukausi huipputasolla.
  Saas nähdä millon Wenkula alkaa puhua uusista tavoitteista, kun 4.sija on menetetty?

 11. Jep, Timo, näillä tv-tuloilla osakkeen arvo nousee huimasti. Edes kyykkäys CL:n ulkopuolelle ei juuri vaikuta – ovat pikkurahoja osakejamppojen mielestä. Kukahan sen osakkeen myi?

  Mikäli chelsea ei täysin hölmöile, pitäisi kyllä hoitaa pokaalin. Kuten Timo totesi, everton vieraissa ainoa selkeästi hankala. Spudsilla vielä neljä vierasmatsia ja ainoat kotipelit Arsenalia ja Munaa vastaan. Jälkimmäinen tietty vaikea.

  Huoh… tässä pähkitään muiden ja nimenomaan spudsin mestaruustaistoa. Wenger, koita nyt häipyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s