Pitkästä aikaa vierasvoitto ja samalla se oli luultavasti kauden viimeinen lajissaan

Middlesbrough – Arsenal 1-2 (0-1)

Rasti seinään. Voitimme vierasottelun, eikä vastustaja ollut edes amatööritason joukkue, kuten edellisessä vierasvoitossa, jolloin Sutton kaatui pari kuukautta sitten. Tosin rehellisyyden nimissä Middlesbrough on sarjan heikoimpia joukkueita, vaikkakin sen puolustuspeli on usein kelvollisella tasolla.

Toinen rasti ja vielä suurempi sellainen seinään, sillä Wenger vaihtoi joukkueen ryhmitystä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2005 ja ensimmäistä kertaa koskaan kolmen topparin systeemiin jos nyt ei lasketa ihan alkuaikoja, jolloin mies tuli seuraan ja pelasi ottelun vai pari edellisen managerin ryhmityksellä.

Valitettavasti vain muutos ei johtunut halusta kehittyä tai mistään joukkueen etua ajattelevasta. Kyse oli ainoastaan siitä, että nyt managerimme pääsee sanomaan tai oikeammin jo sanoi olevansa kykenevä muutoksiin vielä yli 20 vuoden jälkeenkin. Tässä suora lainaus:

The first time in 20 years, that shows you that even in my age you can change.

Olisin ollut iloinen jos tämä muutos ja ylipäätään taktisia muutoksia olisi kokeiltu viimeistään 5-10 vuotta sitten, mutta nyt on aivan liian myöhäistä Wengerin osalta. Tämä oli taas vain kopiointia muilta managereilta ja ylipäätään pelaaminen näytti, että systeemiä tuskin oli harjoiteltu Colneyssa alkuunkaan. Lisäksi olen vakuuttunut, että Mustafin ollessa taas kunnossa paluu tapahtuu heti vanhaan kulahtaneeseen 4-2-3-1 muodostelmaan.

En tiedä montako topparia pitäisi meillä olla kentällä, että emme päästäisi keskityksistä ja erikoistilanteista maaleja? Tuskin auttaisi Wengerin puolustuksen organisointikyvyllä ja topparihankinnoilla, vaikka kaikki pelaajat olisivat toppareita.

Eilen kolmen topparin systeemissä Negredo pääsee jalalla tökkäämän pallon maaliin reilusta viidestä metristä. Ja totta kai edeltäneessä tilanteessa Monreal päästi Downingin täysin vapaasti kääntymään vasurille eli paremmalle jalalleen keskitystilanteessa. Hyvin oli skoutattu englantilaisen vahvuudet ja teroitettu ne pelaajillemme valmennuksen toimesta aivan, kuten Robbenin maalissa muutamia viikkoja takaperin.

Eilinen taas osoitti kuinka riippuvainen olemme Sanchezin tehoista. Loistava vaparimaali, jonka lisäksi chileläinen oli myös järjestelemässä voittomaalia sekä lähes kaikkia muitakin paikkojamme. Kaiken kaikkiaan olisimme vielä enemmän keskikastin joukkue jo tällä kaudella ilman Sanchezia. Jokainen voi miettiä mitä tulee tapahtumaan ensi kaudella, kun paras pelaajamme vaihtaa maisemaa ja Wenger sen sijaan jatkaa.

Eilinen oli voitto ja se riittää yksittäisestä ottelusta, mutta ei kannata luulla sen olevan yhtään mitään muuta. Tämä ei ole alku minkään uuden ja paremman, vaan esitys oli eilenkin heikko ja olimme vain Ayalan parista metristä epäonnistuneen viimeistelyn päässä myös hävitä eilen. Jos siitä olisi tullut tilanteeksi 2-1, niin tuskin olisimme nousseet edes tasapeliin.

Ylipäätään Boro on voittanut koko kaudella vain neljä ottelua (Hull, Swansea, Bournemouth ja Sunderland). Tuo kertoo kaiken oleellisen ja eilisen kaltaiset voitot pitäisi olla aivan peruskauraa. Esitys ja pelitapahtumat olivat kuitenkin kaikkea muuta voitosta huolimatta.

26 thoughts on “Pitkästä aikaa vierasvoitto ja samalla se oli luultavasti kauden viimeinen lajissaan

   • Mati boy…pitäisi osata perustella ennen kuin rupee puhuu ja uhoo jostain roskasivustosta. Sivu on juuri perustettu eikä siellä ole vielä kuin pari kirjoitusta, joten nuo sinun puheesi on Täyttä roskapostia.

   • Onhan tuo sivusto ollut jo olemassa pari vuotta ja laatu ei ole mihinkään muuttunut. Harvoin yksikään journalismi on yhtä puolueellinen suosikkijoukkueidensa suhteen, kuin kyseinen sivusto.

   • Ja tarkennetaan vielä, että 6 vuotta vanha sivusto kyseessä. Ehkä turhan tuomitsevainen olen sivun suhteen, mutta etsippäa piruuttasi milloin viimeeksi Arsenalista kirjoitettu millään tasolla positiivinen uutinen.

  • Kilpailuako..kateuttako, mustasukkaisuuttako Isse!? Minusta se on suuri rikkaus että on eri foorumeja joissa keskustella jalkapallosta, mutta onhan tätä nurkkapatriotismiakin näköjään vielä olemassa.

   • Forumeja voi olla useita ja pitääkin olla, mutta keskustelijoiden houkutteleminen siirtymään muualle ei ole kovin fair play. Mutta sitten toki ymmärrän, jos aihe on muu kuin Arsenal – sinähän jokin aika sitten ilmoitit siirtyväsi kannattamaan jotain hienompaa seuraa. Ehkä tuolla sitten selviää, mikä se on.

  • Olen samaa mieltä. Kun laitoin tuon Valioliiga.com sivun linkin tänne niin tein sen puhtaasti luullen että täällä olisi myös kiihkottomasti kiinnostuneita keskustelee ja seuraamaan muidenkin liigajoukkueiden kirjoitteluita, mutta huomasin että täällä on osaksi sellaista porukkaa joilla on peukalo omassa refassa ja toinen peukalo suussa, ja välillä vaihtavat kättä, joten pyydän nöyrimmästi heiltä Anteeksi kun olen heidän omaa ”makua” näin loukannut…Anteeksi, ja omalta osaltani lopetankin tämän aiheen keskustelun tähän.

 1. Onhan mahdollista, että Ville lyö hanskat tiskiin Wengerin jatkaessa? Siinä on sitten pohdittavaa, miten katsoa, seurata, kommentoida… vai tekeekö enää mitään.

  • Näin voi olla. Kävin sit vilkaisemassa tuota valioliiga.comia, jossa ei mitään keskustelua ole. Joo, uusi, mutta keskustelufoorumi ei synny siten, että vain perustetaan keskustelufoorumi. Ja anyway suurin osa kommentoinnista on ja pysyy kuitenkin facessa. Korostan tässä, että en itse fb:ssä kommentoi vaikka afsc:n fb-sivua seuraankin.

 2. Ei kai Wenger enään tämän kauden jälkeen voi jatkaa, vai voiko? Toki, jos Cupin voitto tulee, niin sitten jatko lienee mahdollista mutta ei kai muuten.

 3. Joo-o, voitto tuo aina 3 pistettä, mikä on hyvä asia. Mut ei tämä vierasvoitto isossa kuvassa mitn muuta. Boro on kaikesta huolimatta valkun heikoimpia suorittajia tällä kaudella.

  Nähtäväksi jää, millä sapluunalla lähdetään viikonlopun chitty matsiin? Voittoa on haettava hinnalla millä hyvänsä!
  Wenkulalla pyörii jo varmaan taas sukat jaloissa…pahoin pelkään, et ko. matsiin lähdetään ylivarovaisella taktiikalla ja omissa kolisee ja rajusti. Saa nähdä

 4. En ole pitänyt Zidanea ihmeellisenä taktiikkanerona, mutta aika lailla hampaattomaksi saa Bayernin. Harmi, että Arsenal päästi 10 näin saamatonta porukkaa vastaan.

 5. Ainakin kaksi espanjalaista semeissä, Väistämättä huomenna Juven puolella, mätäpaise saisi jäädä nyt ulos.

  • Juve saa olla tarkkana. Rankkareita tulee helposti eikä paitsiosääntöä tunneta kuin Juvelle. Mut Juve näyttää, miten kolmella topparilla pelataan.

 6. Eikös täällä juuri kommentoitu, että ei saisi muista jutuista keskustella kuin arsusta tai nykyään siis wengeristä.
  Ssshhh… siellä.
  Eurooppaliiga on se oikea eurooppalainen cup!
  Sieniliiga on tuollaista miljonäärien neppailua ja kisailua siitä, kuka tarjoaa pätäkkää eniten tuomareille.

  Njoo. Trolli sikseen.

  Haluaisin kaiken synkkyyden keskellä kuulla kovasti herrojen ajatuksia meidän viime ottelun ryhmityksesä ja siitä voisiko se tällä materiaalialla ja vähän pidemmällä harjoitteluajalla toimia?

  • Wenger latistaa tämänkin asian tehokkaasti ja nopeasti:

   ”I feel overall it is not a long-term plan, but punctually it can work.”

 7. Mikset muuten Isse kommentoi Facen puolella? FB:ssahan on selkeä jako olemassa Wengerin vastustajien ja toisaalta Wengeriä tukevien kesken. Tosin sekin on viime aikoina muuttunut siten, että Wengeriä tukevat kirjoittelijatkaan eivät enää toivo herralle jatkosopimusta, mutta kaipaavat enempi kunnioittavaa sävyä niissä teksteissä.

  Kyllä siellä ihan hyviäkin keskusteluja käydään. Tietty kun ryhmään kuuluu yli 1500 henkilöä, niin komediaa ja tragediaakin sieltä joukosta löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s