Kolmen topparin pelisysteemi ei ole pysyvä muutos ja ylipäätään muutokset Wengerin johdolla täysin turhia

Tämä pukee hyvin sanoiksi omat ajatukseni siitä miksi Wenger vaihtoi ryhmityksen kolmen topparin systeemiin ensimmäistä kertaa 20 vuoden aikana. Kyse ei ollut mistään pelillisestä, vaan oman aseman turvaamisesta. Jos kyse olisi aidosta halusta muuttua olisi muutos tapahtunut jo vuosia sitten ja joukkue pelaisi eri ryhmityksillä riippuen ottelusta, vastustajasta ja käytettävistä olevista pelaajista.

Mitään edellä mainittua ei kuitenkaan ole tapahtunut, joten kyseessä on selvästi vain managerimme oman aseman turvaaminen, kun tilanne on tukalampi kuin koskaan ennen. Lisäksi Wengerin omat kommentit tukevat tätä eli tämä oli vain tilapäinen ”kokeilu” kritiikin ollessa ylimmillään ja jatkossa palataan samaan vanhaan, jolla ei ole mestaruutta tullut 13 vuoteen. Tässä managerimme sanatarkat sanomiset kolmen topparin systeemillä jatkamisesta:

I feel overall it is not a long-term plan, but punctually it can work.

Periaatteessa harmittaa, että voitimme uudella systeemillä, sillä tulos olisi voinut pelitapahtumien perusteella olla aivan toinen. Ayalan pusku sisään ja peli olisi ollut aivan eri samoin kuin lopputuloskin suurella todennäköisyydellä. Voitto ei johtunut pelisysteemistä, vaan siitä, että vastustaja oli tarpeeksi heikko ja ennen kaikkea tehoton omissa paikoissaan.

Middlesbroughilla oli ottelussa enemmän laukauksia yhteensä sekä maalia kohti, joka kertoo kaiken oleellisen. Sarjan heikoin hyökkäys saa enemmän hyviä luotuja paikkoja kuin meidän, jota managerimme kehuu parhaaksi hyökkäyskalustokseen koko Arsenal uransa aikana.

Kolmen topparin systeemi ei auttanut keskityksissä, sillä Negredon maali tuli juuri sellaisesta tilanteesta, jossa kolmen topparin kentällä olon pitäisi auttaa. Samoin erikoistilanteissa puolustaminen oli aivan yhtä kaoottista kuin aikaisemminkin ja parissa sivuvaparissa ainoastaan hyvä onni ja kotijoukkueen huono viimeistely pelasti meidät.

Kaikki jalkapallosta vähääkään ymmärtävät tietävät, että ryhmityksen muuttaminen ei sinänsä auta mitään jos sitä ei harjoitella, pelaajat eivät ole oikeilla paikoilla tai pelaajavalinnat ovat ylipäätään väärät. Ryhmityksen muuttaminen ei auta mitään suurimpaan ongelmaamme puolustamiseen jos koko ajattelumalli valmennuksessa ei muutu ja ala keskittymään puolustuspeliin niin joukkueena kuin yksilöinä huomattavasti nykyistä enemmän.

Ja Wengerin johdolla mikään ei todellakaan tule paranemaan olivat muutokset mitä tahansa. Hyvä esimerkki on kesän siirtoikkuna ja siellä tehdyt hankinnat. Päähankintamme olivat 35 miljoonaa puntaa per pelaaja eli puolustava keskikenttäpelaaja Xhaka ja toppari Mustafi. 70 miljoonaa puolustuksen parantamiseen, mutta puolustamisemme on heikompaa kuin koskaan ennen ja samoin sijoitus sarjassa.

Jo pelkästään edellä mainitun perusteella en antaisi Wengerille enää puntaakaan vahvistuksiin käytettäväksi, sillä rahat menevät täysin hukkaan. Ylipäätään olemme käyttäneet 2013-2014 kaudesta lähtien siirtoihin nettona todella paljon. Ainoastaan ManU ja Manchester City ovat käyttäneet enemmän, joten ainainen selitys rahan puutteesta ja pienellä rahalla toimimisesta ei Wengerin kohdalla ole enää aikoihin mennyt läpi puhumattakaan siitä, että palkkabudjettimme on vuosia ollut sama kuin mestaruuksia, Mestareiden liigan voittoja ja muita pokaaleita kahmineilla kilpailijoilla.

16 thoughts on “Kolmen topparin pelisysteemi ei ole pysyvä muutos ja ylipäätään muutokset Wengerin johdolla täysin turhia

 1. Jaken eiliseen kysymykseen: en kommentoi fb:ssä useastakin syystä. Pidän löhtökohtaisesti tylsänä sitä, että yksi somealusta (eli fb) haalii kaikki keskustelut. Toiseksi Arsenalin fb-ryhmässä on aika paljon ns. huutamista, kommenttikaaosta ja muutamat keskustelijat ikään kuin pyrkivät dominoimaan. Kolmanneksi käytän (joudun käyttämään) fb:tä työasioissa, joten ei huvita tehdä siellä mitään muulloin.

 2. Muutokset, jopa tilapäiset ja myöhään tulleet, ovat huomattavasti parempi asia kuin täysi muuttumattomuus.

  Wengerin vastainen antipatia on pesiytynyt niin syvälle, että muutoksestakin (vaiko jostain muusta syystä) saadut kolme pistettä saadaan maistumaan happamalle.

  Kuinka pitkään ollaan ruinattu kahden kärjen systeemiä?
  Tai kolmen alakertaa? Entäpä huonosti pelanneiden pelaajien tiputtamista kokoonpanosta?

  1 peli on vain 1 peli. Judge me in May. Mental strength.
  Mitä näitä puhkikuluneita fraaseja nyt on.
  Näitä kaikkia voi käyttää oman agendansa mukaan, niin Wenger kuin Villekin.
  On äärimmäisen turhauttavaa keskustella ja lukea siitä kuinka, kuinka Wenger on isompi kuin seura jne. jne. kuitenkaan mistään varsinaiseen seuraan liittyvästä on lähes mahdoton saada keskustelua aikaiseksi.
  Jos jotain hyvää sattuu tapahtumaan se on pakon sanelemaa sillä paine ennennäkemätön, liian vähän ja liian myöhään tai mikä nyt sattuu agendaan sopimaan.

  Jos (herra siunaa JOS) Aw saa jatkopahvin, eikö Boro pelin kaltainen ryhmitys ja taktiikka luo uskoa, että kaveri voisi ja olisi halukkaampi tekemään pelikirjaansa muutoksia?
  Mihin se sitten riittää? Ei mihinkään varmastikaan, koska sitten on ainaiset muut synnit, joita kuka tahansa palstaa lukenut osaa ulkoa oikealta vasemmalle; huonot pelaaja hankinnat, huonot harjoittelumetodit, liialliset lomat pelaajille, AWn kommentaattoripestit, loukkaantumiset, valehtelukannattajille, mussuttaminen tuomareille, ennaltasovitut vaihdot, reagoimattomuus pelin aikana ym. ym. ym.

  Kun meidän kaikkien jumaloima valmentajavelho teki tämän(kin) muutoksen. Eikö hän olisi kykeneväinen parantamaan näissäkin asioissa. Voiko hän muuttua.

  Voi onko tosiaan niin, että seura ei voi muuttua, ennen kuin pappa lähtee?

 3. Aika pitkään Wengerillä meni tohon 3-alakerta muutukseen 🙂
  Vanhalla järjestelmällä on menty joka peliin, oli vastassa kuka tahansa. Tietynlaista järjen köyhyyttä on lähteä pelaamaan samalla taktiitalla ”bussia tai tikitakaa” vastaan. Vai mitä olette mieltä?
  Karrikoiden heitettynä: on järkevää harjoitella erilailla 100 metrin pikajuoksua kuin maratonia…

 4. No eikä se nyt ole huhupörssin yleinen näkemys tällä hetkellä, että tämän hetken pattitilanne johtuu juuri siitä, ettei Wenger hyväksy minkäänlaisia muutosesityksiä, joita (kenties) boardi tai toimari ehdottelevat? Kaiken muuutoksen pitää tulla managerilta itseltään ja sitä on tullut kovin vähän sen jälkeen, kun professori keksi aikansa Barcaa katseltuaan alkaa peluuttamaan possession-palloa.

  Ymmärrän tavallaan valmentajan autonomian tarpeen ja tiettyyn rajaan ehdottomuuden ja veto-oikeuden muutoksiin. Mutta jossain menee omistajan valtakin ja johdon oikeus tehdä tarvittavia korjaustoimia, kun toiminta ei ole tavoitteiden mukaisella tasolla. Minusta Wengerin pitäisi olla jokseenkin tyytyväinen, jos saa jatkosopimuksen melkoisen surkean kauden jälkeen ja aika heikon kausijatkumon perään. Vähintään DoF:n nimitykseen ja suureen valtaan pitäisi tyytyä, sillä toisen kovan tekijän palkkaaminen on jo seuran jatkuvuuden nimissä boardin ehdoton ykkösprioriteetti tänä vuonna. Käy Wengerill mitä tahansa toukokuussa, hän on sen ikäinen että exit plan pitää olla.

 5. Kaikki varmaan huomasivatkin jo, että Wilsherellä murtui pohjeluu Spurs-pelissä. Eli samantyyppinen vamma, jonka kuntoutus sössittiin käsittämättömästi liki vuoteen viimeksi.

  Samalla murenivat toiveet siitä, että Jack palaisi heinä-elokuussa ryminällä Arsenaliin. Koko vuosi tuntuu siinä suhteessa menevän hukkaan, että taas joutuu takamatkalta yrittämään pelipaikkaa Arsenalissa, jahka on toipunut. En yllättyisi, vaikka yritettäisiin pysyvää siirtoa elokuussa.

 6. Allegri ei näköjään ainakaan panikoi: pysyy kahden topparin systeemissä eikä ole ottanut Barzaglia avaukseen. Voi tietty myös sanoa, että pitää jääräpäisesti kiinni samasta pelisysteemistä – jo viime tammikuusta lähtien.

 7. Toivottavasti UEFA herää siihen, että tällainen räikeä tuomaripeli nakertaa peliä aika tehokkaasti. UCL-tuomarointi pitää panna kuntoon, vaikka sitten videoiden tarkastelun voimalla.

 8. No tässä barca-juvessa Barcan valittajat ovat jo useasti huomauttaneet Kuipersille, että Uefan kanssa on sovittu ihan muuta kuin että pilli ei soi, kun Barcan jamppa kaatuu.

 9. Saas nähdä, pitääkö Kuipersin linja koko ottelun ajan. Barcan pelaajat mussuttavat kokoajan, koska ovat tottuneet siihen, että saavat jatkuvasti vapaapotkuja. Arvaus: Neymarin kupoli ei kestä täyttä aikaa.

 10. Juve näytti, miten pelataan 180 min ja rapiat omaan systeemiin luottaen ja ryhdikkäästi. Toki se pelisuunnitelma oli kunnossa myös. Ehkä joskus taas Arsenalkin pelaa isot pelit moitteetta, jopa kaksiosaiset.

  Tuhannesti sanottu jo, mutta ei häviäminen niin paha asia ole, jos se tapahtuu jämäkällä esityksellä, jossa valmentaja teki oikeat asiat ja pelaajat kentällä samoin. Jo se, että tuollainen perusta ja asenne ovat kunnossa, takaa sen, ettei häviöitä aivan liikaa tule vastaan.

 11. Mielenkiintoista on myös se, että välierissä ei ole yhtään pallonhallintaan uskovaa joukkuetta.

 12. On toi hauskaa, kun Pasi selittää, että Barca ja Bayern tarvitsevat muutosta ja kaipaavat uutta koutsia… onneks on wenger.

  • Kumpi ottaa……?
   Sinänäsä en kannata Realia enkä Bayerniä, mutta kun täällä nyt puututtiin tuohon tuomaritoimintaan, kyllä se Real-Bayern oli aikamoista farssia, siihenkö täällä viitattiin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s