Wembley, FA Cupin välierä ja Manchester City päivän teemat

Ihan rehellisesti sanoen tilanne on hirveä ajatellen tämän päivän ottelua. Totta kai haluaisin meidän voitavan tänään ja vielä siihen perään finaalin ensi kuun lopulla. Tämä kuitenkin tarkoittaisi aivan varmasti Wengerille uutta monivuotista jatkosopimusta, joka olisi seuran kannalta paljon pahempi asia kuin mitä yksi Englannin cupin voitto on positiivisella puolella.

Toisekseen realistisesti ajatellen, vaikka jollain ihmeellä voittaisimme tänään en usko meillä olevan mahdollisuuksia finaalissa tuli vastaan sitten Chelsea tai Tottenham. Molemmat lontoolaiset paikalliskilpailijamme ovat tällä hetkellä niin paljon edellä pelillisesti.

Pidän FA Cupista kilpailuna ja se on Liigacupin ohella ainoa, jotka ovat olleet mahdollisia voittaa enää vuosikausiin. Toki Liigacupia(kaan) emme ole voittaneet koko Wengerin aikakaudella. Siksi edellä kirjoitettu ja se missä tilanteessa nykyään ollaan tuntuukin niin pahalta. Wembleyn välierä huippujoukkuetta vastaan, mutta valitettavasti vain tunne ei ole ainakaan itselläni enää yhtään samansuuntainen kuin se oli vaikkapa vuoden 2005 FA Cup otteluissa ja esim. finaalivoitossa Manua vastaan.

Uskon vakaasti tänään palattavan neljän alakertaan kolmen topparin ja nousevien laitapuolustajien sijaan. Tämä on sitä paitsi mielestäni oikea ratkaisu, sillä kolmen topparin systeemiä ei varmasti olla paljoa harjoiteltu jos ollenkaan. Näin ollen jos sarjan heikoin hyökkäys pystyi luomaan viime ottelussa paljon paikkoja voi vain kuvitella mitä City tulisi tekemään jos pelaamme ryhmityksellä, joka on vielä outo pelaajille.

Viime City kohtaamisessa heikolla prässillä, mutta korkealla puolustuslinjalla pelaaminen varsinkin ottelun alussa oli täydellinen itsemurha. Guardiolan ryhmän hyökkäys on erittäin nopea oli kentällä sitten ketä tahansa ja ilman toimivaa sekä ylhäältä asti lähtevää prässiä korkealla puolustuslinjalla pelaaminen on todella itsetuhoista.

Toisaalta taas tilanne toisin päin käännettäessä on, että vastustajamme puolustus ei ole vakuuttanut koko kaudella. Toki nyt Kompany saattaa olla takaisin, kun pelasi edellisessä pelissä pitkästä aikaa täydet 90 minuuttia ja jopa onnistuen maalinteossa. Joka tapauksessa pelasi Kompany tai ei, niin erityisesti nopeilla vastaiskuilla vaaleansinisten puolustus on murrettavissa.

Edellä mainitusta syystä Sanchezin kuuluisi olla hyökkääjän paikalla tai hyökkääjiä voisi olla jopa kaksi, mutta tuota nyt ei tapahdu, kuten tiedämme. Sanchez piikkiin ja Walcott sekä Welbeck laidoille olisi oma valintani hyökkäystrioksi. Toki kumpikaan viimeksi mainittu ei ole riittävän hyvä, mutta muut joukkueessa ja käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat vielä huonompia, kun Perez on loukkaantunut tai Wengerin totaalisessa koirankopissa.

Odotan maalirikasta peliä pari viikkoa sitten nähdyn ottelun tapaan. Valitettavasti tai onneksi miltä kannalta asiaa nyt sitten lopulta katsookin, niin tällä kertaa luulen Guardiolan ryhmän olevan vahvempi parin maalin erolla, joko 4-2 tai 3-1.

45 thoughts on “Wembley, FA Cupin välierä ja Manchester City päivän teemat

 1. Onhan FA – cupissa vielä sitä taikaa, että jaksaa kummasti kiinnostaa välierä enemmän, kuin normaali liiga pelit. Toivottavasti kiinnostaa myös pelaajiakin. Uskon tasaista peliä, joka ratkeaa virheeseen puolin tai toisin. COYG!!

 2. Turpaan ja kunnolla niin köysi kiristyy Clintin elokuvan lailla. Toivo on sammunut ja sen liekin palauttamiseksi tarvitaan muutosta !

 3. Jep jep
  Cech
  Gabriel Kos Holding
  Ox Ramsey Xhaka Monreal
  Özil Alexis
  Giroud
  Subs:
  Martinez Bellerin? Gibbs Coq Walcott Iwobi Welbeck
  COYG
  Toivotaan parasta, pelätään pahinta

 4. Tähän mennessä melkoinen munkki. Ei rankkaria citylle, cityn selkeä maali hylättiin ja vain Sanchezille rappauksesta varoitus. Saas nähdä, alkaako Pawson hyvitellä toisella puoliajalla.

 5. Tarvittais toinen laukaus kohti maalia ja se sisään, heti toka jakson alkuun. Kummalla kestää sipuli?

 6. Just joo… rambon moka, mut eihän tällaista kolmen topparin taktiikalla pitäisi… lisäksi Cech jäätyi maalissa – ois voinut ehtiä, kun aguero laittoi liian pitkän eteensä.

 7. Oxilta nappisyöttö. Jotenkin Pepin joukkueet ei tykkää Oxin ja Theon kaltaisista voimajuoksijoista. Ei kuulu omaan pelifilosofiaan.

 8. Empä olisi kieltämättä uskonut finaalipaikkaan, hyvä että joukkue uskoi ja pelasi hyvin.
  Holding pelasi helvetin hyvin kuten Gabrielkin.

  Nyt kannu kotiin niin siinä on wenkulalle kunniakas lopetus.

 9. Sori tietämättömyys: livetuloksey näyttää et City ois tehny neljä vaihtoa, onko tää joku uudistus?

 10. Tosiaan, Gabrielille näyttää sopivan erinomaisesti kolmen alakerta. Holding pärjäsi myös hyvin. Giroud sen sijaan jäi pimentoon. Uusittu taktiikka puudutti kyllä pahasti Cityn paikkoja sen 70 min, kunnes väsymys alkoi painaa ja pakka vähän hajosi. Vaikea sanoa sen kummempaa taktiikan muutoksen vaikutuksista, City ei halua hyökätä laitoja pitkin ja se auttaa kyllå suuresti. Lisäksi oma hyökkäyspeli on tällä taktiikalla normaaliakin munattomampaa, jote opettelemista on kyllä reilusti vielä.

  Se on sitten virallista, Pepin kausi meni ihan vihkoon, huolimatta loistavasta kauden aloituksesta. Wengerillä taas on mahdolista saada todella merkittävät sulat hattuun, jos voittaa sekä Pepin että Conte ja vie tämän kannun. Se on siltikin vain FA cup, mutta on satavarmaa etteivät Chelsea ja City tässä vaiheessa enää halua hävitä ja kyseessä olisi pitkästä aikaa todella kovat kilpailijoiden selätykset.

 11. Poolkin hävisi tänään. Se on siis jo top-4:n ulkopuolella, jos manchesterilaiset voittavat rästipelinsä. Myös Arsenal nousisi tasoihin Poolin kanssa. Voi epäillä jo Kloppinkin kauden menevän täysin vihkoon.

  • Tai korjataan, vaikka Manchesterin derby menisi tasan ja voittaisivat sen toisen rästipelin. Manchesterin derby antaa pienen pelimahdollisuuden Wengerille. Keskiviikon Lestoh-peli tulee kyllä erittäin pian ja vieraat on järeässä vireessä, joten top-4 kisa voi lässähtää taas heti ensimmäiseen aitaan.

 12. Päivän peli panee miettimään niitä väitteitä, ettei joukkue enää pelaa Wengerille. Mitä on kyse? Onko mikä tahansa pokaali (sillä onhan tämä lievästi b-tason pokaali, ainakin ei-englantisille pelaajille?) riittävä gloria myös ammattilaispelaajille antaa kaikkensa? Vai onko tämä taktiikkamuutos innostava ja pelaajien mielestä täsmälleen oikea korjausliike ja nöyrtyminen Wengeriltä, joka sai joukkuehengen palaamaan?

  Siinäpä Villelle bloggausaiheen tynkää…

 13. On näitä taktisia peliliikkeitä odotettukin jo reilut 10 vuotta…pitkään Professori prosessoinut peliä…

 14. Nää ”joukkue ei enää pelaa valmentajalleen” -jutut ovat aika höpö höpöä eivätkä perustu mihinkään tietoon. Ja sit on tietty pokaalit, joita halutaan koutsista huolimatta.

  • Joo, ammattipunditit niitä latelee viikosta toiseen, joukkueen nimi vaan vaihtuu.

   Tässä matsissa terminologiasta riippumatta Wenger onnistui joukkueen mentaalipuolen valmistamisessa ja särmän löytämisessä. Ei tullut yli- eikä alillatautumista.

   Merkillistä. City on jonkin verran huonompi kuin Bayern, varsinkin tänä keväänä, mutta silti Bayern-pelien totaalisen munattomat kakkosjaksot ovat mysteeri. Kyllä kyse oli nimenomaan enemmän Arsenalin romahduksesta kuin Bayernin totaalisesta ylivoimasta.

   Nyt Wenger sai jopa hyvät jatkoaikapuoliskot aikaiseksi, eikä mennyt ihan sumputukseksi.

  • Kyllä wembleyllä olevat kannattajat olivat töysun joukkueen takana, jopa voimakkaamin kuin aikoihin Emiratesilla ja tunnelma ottelun jälkeen riehakas

 15. Ox ja özil oli tänään virtaa täynnä, yritystä oli ja mielettömästi myös tuuria ! Myönsikö wenger tätä tosiasiaa?
  Kausi siis vielä jatkuu merkityksellisenä ja jos cupkannun myötä olisi eläkkeellelähtöjuhlat samaan aikaan ! !
  Olisi upea päätös kaudelle ja arvokas poistuminen wengerille.

 16. Pepi oli aika arvokas tappiossaan, mutta syytti kuitenkin Arsenalia long ball -taktiikoista. Pitkä päätyyn ja Olli perään.

  Soopaa, tietenkin. Kumpikin yritti suoraviivaisilla harppuunoilla keskeltä, kun tilaisuus tuli. Sen lisäksi City hieroi täysin mielikuvituksettomasti ja pääsi edelleen vanhaan tapaan pallon kanssa boksiinkin, mutta siihen se jäi ja vedot jäivät vähäisiksi.

 17. Joo, kyllähän cityn ideat olivat vähissä, vaikka maalipuita pari kertaa kolistelivat. Silva lienee ainoa, joka pystyy luoviin hyökkäyksiin ja Gabriel blokkasi hänet kirjaimellisesti ulos. Esim. De Bruine oli todella vaisu. Toure puski oudosti keskeltä.

  Meillä Ox oli huippuvireessä, samoin koko topparikolmikko. Xhaka taisi pelata ehjimmän ottelunsa Arsenal-paidassa. Ja jopa erikoistilanteessa oli treenattu uutta – Sanchez laittoi laidalta boksin ulkopuolelle Xhakalle, veto ei vain onnistunut.

 18. On valmentajilla tietenkin eroa menestyksessä. Tämä tulee olemaan Pepin lyhyehkön valmennusuran ensimmäisen kausi ilman pyttyä.

 19. Kante on PFA:n vuoden pelaaja. PFA:n kauden XI sisältää VIISI Spursin pelaajaa, kolme Chelsean ja yhdet Manusta ja Poolista. Plus Lukakun. Edes Sanchez ei mahtunut sisään ja oli kaiketi vuoden pelaajan shortlistan viimeinen.

  Tuo kertoo tasan hyvin miten miehistö nykyään nähdään ja millaiseksi Arsenal kanssa-ammattilaisten puolesta koetaan vastustajana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s