Emirates cupin osallistujat heijastavat yleistä tilaamme sekä Sanchez ja Giroud huhujen kohteena

Kaikessa joukkueemme ja seuran tekemisessä näkee, että tavoite ei ole voittaa ja olla ihan huipulla, vaan sijoitus kärkijoukkoon eli suomeksi sanoen neljän joukkoon on tärkeämpää. Tänä vuonna vain näyttää, että jo vuosikausien ajan tehty tavoitteiden laskeminen managerimme toimesta viimein johtaa siihen, että emme ole neljän joukossa ja myös naapuri Tottenham ohittaa meidät liigassa.

Ensi kauden alla pelattavan Emirates Cupin yksi osallistuja on selvillä, kun Saksan liigassa loistavasti tällä kaudella esiintynyt, mutta samalla Saksassa erittäin vihattu energiajuomajätti Red Bullin omistama RB Leipzig tulee heinäkuun lopulla Pohjois-Lontooseen.

Sinänsä ”tölkit” ovat kiinnostava joukkue, mutta kertoohan tämä valinta tai osallistuja taas omaa kieltään kuinka todelliset huippujoukkueet ja suurimmat seurat eivät enää halua pelata meitä vastaan, vaan pelaavat mieluummin keskenään kesän harjoituspeleissä. Sama trendi on ollut nähtävissä jo useamman vuoden.

Ennen Emirates Cupiin tuli Real Madridin ja Bayern Munchenin kaltaisia seuroja, mutta viime vuosina olemme joutuneet tyytymään Benfican, Porton ja tämän kokoluokan seuroihin. Tulevakaan Emirates Cup ei näytä tekevän asiassa poikkeusta, vaikka kaksi muuta osallistuvaa seuraa eivät välttämättä vielä olekaan tiedossa.

Bayern Munchen on ollut aiemminkin Sanchezista kiinnostunut ja nyt noita huhuja lämmitellään uudelleen. Bayern ja Psg ovat omissa papereissani ne todennäköisimmät joukkueet jos chileläinen myydään muualle kuin johonkin kilpailijaan Valioliigan sisällä. Tällä kertaa huhuissa pyörii todella vaatimaton 25 miljoonan punnan siirtosumma, joka sopisi yleisesti saksalaisjätin maksamiin siirtokorvauksiin ja tietysti myös Wengerin myyntipolitiikkaan, jossa parhaat pelaajat myydään kerta toisensa jälkeen todelliseen alehintaan.

Toinenkin hyökkääjämme on huhujen kohteena, kun ranskalaisseura Marseille on kiinnostunut Giroudista. Olisihan se kohtalaisen vitsikästä jos saisimme ranskalaishyökkääjästä 20 miljoonaa ja Sanchezin hinta olisi vain viisi miljoonaa enemmän.

Giroud kelpaisi tasollisesti itselleni kakkos- tai kolmoshyökkääjäksi ja lähinnä vaihtopelaajan rooliin, sillä kuten alkukaudella nähtiin on mies useasti käyttökelpoinen ottelujen toisella jaksolla ja lopussa vaihdosta tulleessaan, koska tarjoaa aivan toisenlaisen uhan kuin esim. Sanchez.

Toisaalta myisin kuitenkin Giroudin, sillä 20 miljoonaa olisi kohtalainen summa ja tärkeimpänä kakkos- tai kolmoshyökkääjälle ei pitäisi missään nimessä maksaa nykyisen 130 000 punnan suuruista viikkopalkkaa. Kolmoshyökkääjä voi tienata tuosta korkeintaan puolet.

Giroudin myynti olisi samalla mahdollisuus alkaa korjata täysin vääristynyttä palkkarakennettamme, mutta toki tiedän tämän kaiken olevan pelkkää toiveunta, niin kauan kuin Wenger jatkaa managerina.

Tässä Evening Standardin artikkelissa ja etenkin sen lopussa on hyvin kiteytetty mikä on ongelma Wengerin kanssa:

Arsenal are likely to bet the next two years on a hunch that paid off at Wembley but may not come up trumps again. For more than a decade Wenger’s teams have repeatedly made the same mistakes and fallen short of their potential. They always do just enough to save their manager, though. Do not wager on that changing any time soon.

7 thoughts on “Emirates cupin osallistujat heijastavat yleistä tilaamme sekä Sanchez ja Giroud huhujen kohteena

  1. Eli siis jälleen ”melkein hankinta” jos tää pitää paikkansa. No niitähä nyt ei Arsenella vielä montaa ookkaan.
    Ihannetilanne olis jos cupin voitto tulis ja Arsene tosiaa lähtis mutta kauhuskenaario että voitto takais Arsenelle n 4 vuoden jatkosopparin
    -Piresgun-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s