Hallitseva mestari Grovelle

Valitettavasti enää koskaan Wengerin aikana emme pääse käyttämään kyseistä ilmausta eli hallitsevaa mestaria itsestämme. Jo tämän pitäisi olla yksinään riittävä syy vaihtaa manageria. Meidän kokoluokan ja historian omaavan seuran ei koskaan pitäisi tyytyä nelossijapokaaliin, kuten on tyydytty jo 10 vuoden ajan ja tavoitteita madalletaan entisestään, kun tällä kaudella neljän joukkoon sijoittuminen jää haaveeksi.

Pelityylien puolesta Manchester City on sopinut meille hyvin viimeiset vuodet, vaikkakin se on ollut muuten paljon parempi ja jopa ottanut mestaruuksia. Viime kauden mestari Leicester on myös pelityyliltään ollut sopiva vastustaja, sillä viime kauden kolmesta kettujen tappiosta kaksi tuli meitä vastaan.

Tällä kaudella toki emme alkukaudesta voittaneet King Power Stadiumilla, vaan pikemminkin olimme onnekkaita saadessamme pisteenkään, kun lopussa hallitseva mestari ei saanut kohtalaisen selvältä näyttänyttä rangaistuspotkua.

Alkukauden jälkeen on kuitenkin tapahtunut paljon. Molemmat joukkueet ovat käyneet todella syvällä peilaten joukkueiden potentiaalia ja odotuksia. Ero on vain, että Leicester vaihtoi manageria ja sai kurssin kääntymään välittömästi. Ranierin tilalle tullut Craig Shakespeare otti kuusi peräkkäistä voittoa heti alkuun ja lisäksi ketut esiintyivät erittäin miehekkäästi Mestareiden liigassa ollen pisimmälle päässyt englantilaisryhmä.

2-1 tappio yhteismaalein ei ole häpeä Atletico Madridia vastaan, joka on matkalla kolmanteen Mestareiden liigan finaaliin viimeisen neljän vuoden aikana. Vähän toista kuin tippua 10-2 yhteismaalein Bayern Munchenille, joka on heikompi kuin Atletico viime vuosien perusteella ja ihan tämän vuoden lohkovaiheenkin, jossa joukkueet pelasivat vastakkain.

Me jatkamme tänään luultavimmin kolmen topparin systeemillä. Varmaan ihan hyvä, sillä pelit ovat olleet voitokkaita, vaikka en ole vakuuttunut syyn olleen pelkästään pelisysteemissä. Boron vieraana olimme onnekkaita ja vastustaja oli sarjan heikoimpia. Cityä vastaan oli taas kosolti onnea mukana, mutta myös joukkueen ilme oli ihan eri ja se oli avainasia.

Viikonlopun City voitto kuului niihin otteluihin, joissa pelaajat laittavat pari kertaa kaudessa kaikkensa likoon, kuten Chelsea kotivoitossa alkukaudesta. Pari kertaa kaudessa kuitenkaan ei riitä mihinkään ja miksi ei paljon useammin? Katseet kääntyvät tässäkin kohtaa tiukasti managerin suuntaan.

Vierasjoukkueen motivaatio lienee avainkysymys tämän päivän otteluun. Mestareiden liigaa ei ole enää pelattavana, mutta miten se vaikuttaa? Putoamisvaaraa ei myöskään ole viime aikoina otettujen voittojen jälkeen, joten onko hallitseva mestari jo vähän kesätunnelmissa vai vaihtoehtoisesti haluaa näyttää, että se on todella mestarin tasoinen toisin kuin alkukausi osoitti.

Vierasjoukkueen pelaajista ja heidän motivaatiostaan en tiedä, mutta vakituista managerin paikkaa tavoitteleva Shakespeare ottaa varmasti illan pelin tosissaan. Saa nähdä mihin se riittää. Lyhyesti sanottuna asetelmat ovat kuinka hyvin olemme palautuneet ja jalat maanpinnalla Wembleyllä otetun välierävoiton jälkeen, kun taas vierasjoukkueen motivaatio on melkoinen kysymysmerkki. Ainakin Vardylla veikkaisin olevan näyttämisen haluja viime kesän siirtosaagan jäljiltä.

Mainokset

27 thoughts on “Hallitseva mestari Grovelle

 1. Wenger sanoi klassiset sanat: ”I personally think he will sign and stay here.”
  Kyse siis Sanchezissa. Tuo lausunto on toistunut useita kertoja ja yleensä tarkoittanut sitä, että pelaaja myydään tai jos soppari on päättymässä, pelaaja lähtee vapaalla siirrolla.

 2. Tähän kolmen topparin systeemiin sopisi muuten Debuchy aika hyvin. Toki viime pelik perusteella Gabriel on ihan kuningas..

 3. Kuten Ville totesi jo aiemmin, Emirates cupissa on ns. kakkoskorin joukkueita – tölkkien lisäksi Sevilla ja Benfica. Valitettavasti Arsenalin oikea viiteryhmä.

 4. Tietääkö muuten joku, onko Emirates vähentänyt myös ko. kisan sponsorointia? Kuten kaikki ovat huomanneet, Emirates cup tarkoittaa nykyään (siis haetaan assosiaatiota) FA cupia.

 5. Ihmettelin kans tota fa.cupin nimen muutosta…lienee fa cupilla enemmän mainosarvoa kuin nykypäivän tykkimiehillä?!?

 6. Emirates nyt sponsoroi vähän kaikkea. Ja se, että fa cupin pääsponsorina on Emirates, tuskin liittyy mitenkään Arsenalin tai Emirates cupin sponsaamiseen. Itse asiassa Emirates cupissa on aina mukana muita Emiratesin sponssaamia joukkueita, nyt Benfica, joten siinä on osittain syy, miksi Emiratesin sponssaamat Real tai PSG eivät ole joka vuosi mukana – ja kaikki sellaiset joukkueet, joiden sponssina on jokin muu lentoyhtiö, eivät tule kysymykseenkään, että kutsuttaisiin mukaan. Jokin red bull -yhteys voi myös olla, koska New York red bull oli yhtenä vuonna ja nyt Leipzig.

  Kyse on kuitenkin ensi sijaisesti markkinoinnista.

  • No tiukasti tulkiten nyt on kaksi samannimistä kisaa, on selvää että myös lentoyhtiölle Arsenalin kesäcup on tässä vertailussa aika pilipalikisa. Itse asiassa Emirates on nyt saanut niin hyvin brändilisää eurojalkapallosta, että voisi olla aika karsia vähän turhempia sponssikohteita. Saa nähdä, kiinnostaako Arsenal enää. Premium brändi, Arsenal on, no,vähän kakkoskoria.

   • Kesäcupin pointti sponsorille on vähän toinen kuin kansallisen cupin. Kesäcup on täsmäisku ja kestityspaikka, fa cup enemmän perusenglantilaisille kohdistettua mainontaa.

 7. Odotan lähinnä tämän illan peliltä sitä, miten Holding suoriutuu jos kolmen topparin linjalla jatketaan. Ainakin näytöt parissa viime matsissa ovat olleet erittäin positiivisia. Saa nähdä onko hyvin lainalla esiintyneelle Chamberssille seurassa mitään käyttöä nyt kun Mertekin sai jatkosopparin jostain käsittämättömästä syystä.

  Toisaalta 6 topparia rosterissa ei välttämättä olisi aivan mahdoton ajatus, jos jatkossa aiotaan oikeasti pelata 3 topparin linjalla, mutta luultavasti tässä on se 1-2 liikaa ja viimeistään ensi kaudella palataan tuttuun neljän pakin alakertaan jos Wenger jatkaa kuten on syytä epäillä.

  • Merten saama jatkosoppari oli puhtaasti tekninen….entisen altaan syvemmän pään johtajan Diabyn lähdön jälkeen matalamassa päässä oli tungosta ja metriheikkejä ei uskallettu laittaa syvempään päähän joten Merte hoiti sen seikan viime kaudella ja ilmeisesti jatkaa….

 8. Wenger toteaa yllätyksettömästi, että Mbappe on liian kallis Arsenalille. Ja jättää sanomatta, ettei teiniä kiinnosta.

  Mbappella on ikään nähden timanttiset näytöt nimenomaan kovista peleistä. Hinta nousee viikko viikolta ja lienee jotain 70-80 miljoonaa, kun kesällä vaihtaa maisemaa. Järjetöntä, varmasti, mutta jos nyt ostaa ja mies pelaa viisi vuotta potentiaalinsa mukaisesti, seuraavassa siirrossa hinta on alan kehityksessä 150milj tai tuplat. Itse asiassa tuo hinnannousu käy kolmessa vuodessa.

  Riskittömyys ja munattomuus siirtomarkkinoilla on yksi Wengerin ja boardin tavaramerkeistä. Nyt sitten bosnialaisen laitapakin hankinta on varmistumassa. Bosmanilla tietenkin. Hyvä hankinta oletettavasti, muttei mikään maailman paras laitapakki. Huolestuttavasti Bellerinin kehityskin on pysähtynyt.

  • Ja kolmen alakerralla jatketaan.ox tekee tilaa bellerinille ja monreal laskee toppariksi kun taas gibbs ottaa wing backin tontin.teho vielä saa näytön paikan piikissä.mielenkiintoinen avaus kyllä.

 9. Oxin hyvä peli toi penkkipaikan! gibbs avaa ja jotain ihmeellistä nyt haetaan .
  eurosijoituksista pelataan ,spurs sunnuntaina .
  loppuotteluun pitäisi saada kunnon päätös kaudelle eikä tulevaisuudesta ole selkoa !
  Wenger antaa lausuntoja kuin olisi jo sopimus taskussa ehkä onkin .
  Parhaan pelaajan tilanne auki eikä pystytä ostamaan kovia pelaajia…
  Kohta alkaa lomat ja elokuussa sama tilanne ilman mestareiden liigaa.

 10. Olin jo kirjoittamassa jotain ihan käsittämättömästä kokoonpanosta, mutta toisaalta olen aina pitänyt Gibbsistä. Katsotaan mitä saa tänään aikaiseksi.

 11. Seloistajaa mukaillen, minkä helvetin takia Theo ei lauo! Hyökkääjä snetään, voi helkkari soikoon.

 12. Ei ole kyllä tässä formaatiossa Coqille mitään käyttöä, ellei sitten pelata joukkueita vastaan jotka hallitsevat palloa pakottaen meidät parkkeeraamaan bussin, sillä aivan liian vähän pystyy tuomaan mitään keskikentän pelinrakenteluun.

  Yleensä Xhakaa joutunut haukkumaan kommenteissa, mutta poikkeuksellisesti pääsee jotain positiivistakin miehestä sanomaan ja pelasi erittäin hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Myös erityisesti Bellerin ja Özil tuntuvat tänään olevan pelipäällä. Sanchez myös väläytti lopussa vaikka muuten miehellä tuntuikin olevan hieman tahmeaa meininki ekalla puoliajalla.

  Gibbsin laitanousuja odottelen toisella puoliajalla, hyökkäyssuuntaan meno on kuitenkin ollut aina se kaverin vahvuus verrattuna puolustuspelaamiseen. Ensimmäisellä puoliajalla nämä nousut jäivät kuitenkin oikeastaan täysin puuttumaan pelin pyöriessä lähinnä Bellerinin laidan kautta.

 13. Toistaiseksi eniten puhuttavaa matsissa aiheuttaa se, miksi stadionilla on niin paljon tyhjiä penkkejä.

  • Timo, eiköhän tämä ole sellaista protestointia, jonka omistajakin huomaa melko nopeasti (ja myös brittien pressi edesauttaa tässä).

   • Noo, rahat tulee ilmeisesti liki 60 000 penkistä, joten Stan kestää vielä tämän pienen imagohaitan. Sitten kun rahaa tulee vain 30 000 tuolista, voi Stankin herätä.

   • Lisäksi tämä on rästiottelu eli osa on pois, koska eivät ole lippua ostaessaan tienneet ottelun siirtyvän eivätkä sit ole jostain syytä myyneet eteenpäin.

 14. Sanches ehkä ylivoimaisesti Arsenalin paras pelaaja, joka taistelee joka palloon, mutta miehen kiukuttelu alkanut vituttamaan jo melkoisesti. Ei olisi ikinä kapteeniainesta.

 15. Spuds näyttää jotenkin toipuneen cuptappiosta. Syrjäsilmällä seurattuna eivät kylläkään kovin kummoisia tilanteita ole luoneet, mutta yksi kaukoveto on uponnut.

 16. Jos Spurs kaatuisi, Pool ja todennäköisesti toinen manchesterilaisista olisi haarukassa. Voittoputkella nelossija olisi siis todennäköisesti otettavissa. Nyt kolme voittoa putkeen. Wenger saattaa sittenkin korjata, vaikka oddsit mielestäni ovat edelleen top4:n ulkopuolelle sijoittumisen puolella.

  Se on tietenkin selvää, että jos Wenger ottaa top4:n ja cupin, häntä juhlitaan suurenmoisena sankarina. Vaikka suoritus on itse asiassa aika huono, lähtötilanne oli vain oman tekemisen takia niin lohduton.

 17. Spuds toki nyt taas voitti, mutta lähinnä palacen vaisuus taisi ratkaista, esim. minkäänlaista loppukiriä ei ollut. Arsenal ei vain meinaa spudsia vieraissa voittaa – ja wenger on siellä kokovartalokipsissä, kun spudsin kannattajat huutelevat ”wenger, we want you to stay” ja tuulettelevat parempaa sijoitusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s