Voitot saattavat olla todella vähissä loppukaudella ja Groven alhainen yleisömäärä paljon kertova

Tilanne on yksinkertaisuudessaan se, että meidän täytyy ohittaa sarjataulukossa Manchesterin joukkueista ja Liverpoolista kaksi, jotta pääsisimme neljän joukkoon ja sitä myötä taas mukaan nöyryytettäväksi ensi kauden Mestareiden liigaan.

Edelleen pidän lähes varmana ettemme ole neljän sakissa kauden päätyttyä, sillä nyt alkavat vasta ne vaikeat ottelut. WBA ja Crystal Palace olivat ne, joista olisi pisteitä voinut odottaa, mutta saldo oli pyöreä nolla. Sen sijaan edes optimistisimmat kannattajat tuskin uskovat kovin montaa pistettä karttuvan vierasotteluista Tottenhamia, Southamponia ja Stokea vastaan sekä kotipelistä Mourinhon Manua tullessa kylään.

Liverpool ja molemmat Manchesterin seurat tulevat kyllä tiputtamaan pisteitä loppukauden aikana, sillä City on erittäin ailahtelevainen. Se pelaa välillä erinomaisesti ja sitten taas toisessa ottelussa etenkin puolustuspelaamisessa on suuria ongelmia. Manun loppuohjelma on ehkä kaikista kovin, kun ottaa huomioon Eurooppa-liigan ottelut. Liverpoolilla on paperilla helpoin ohjelma, mutta kuten kausi on näyttänyt Kloppin ryhmä on ollut suurimmassa vaikeuksissa häntäpään joukkueiden kanssa ja vastaavasti menestynyt huippupeleissä hyvin.

Hoitamalla omat ottelut nelospaikka olisi lähes varma, mutta tuota ei tule tapahtumaan missään nimessä. Ylipäätään en ole yhtään varma voitammeko jäljellä olevista liigaotteluista kuin jo putoamaan tuomitun Sunderlandin kotikentällä toiseksi viimeisellä sarjakierroksella. Ehkä Evertonin päätöskierroksella, kun kummallakaan ei ole mitään panosta ottelussa.

Ainakaan vierasotteluista en näe yhtään voittoa tulevan ja jo se saldo yksinään riittää kevyesti romuttamaan haaveet nelospaikasta, mikäli jollain nyt sellaisia on edes enää mielessä.

Leicester pelissä keskiviikkona, kuten useassa muussakin aiemmassa kotipelissä etenkin tänä vuonna oli hävettävän vähän porukkaa stadionilla. Silmämääräisesti on vaikea arvioida, mutta valistuneen arvion mukaan Grovella ei ottelua seurannut kuin korkeintaan 45 000 silmäparia. Siltä se myös näytti streamin välityksellä, sillä tyhjiä paikkoja oli valtavasti.

Erilaisia Wengerin vastaisia protesteja on nähty pitkin kautta, mutta tyhjät paikat ovat varmasti yksi merkittävimmistä. Ne ovat erittäin huonoa mainosta sponsoreiden kannalta ja ylipäätään kertovat kuinka Wengerin luotsaaman joukkueen tekemiset eivät vain kiinnosta enää läheskään siinä määrin kuin aikaisemmin.

Osa tyhjistä paikoista oli varmasti maksettuja, mutta siltikään kannattajat eivät viitsineet vaivautua paikalle. Kertoo todella paljon. En kuitenkaan osta selitystä, että ottelua olisi loppuun myyty tai edes lähelle, vaikka niin ilmoitetaan seuran puolelta. Useita pelejä ennen on tuhansia ja tuhansia lippuja ollut myynnissä vielä edellisinä päivänä ja kaikki eivät suinkaan ole olleet Ticket Exchangen kautta uudelleen myytäväksi laitettuja.

Kroenke ei ymmärrä ja miestä tuskin edes kiinnostaa jalkapallo tai tulokset viheriöllä, mutta luulisi seuran imagon ja ennen kaikkea tuloksen viivan alla kiinnostavan. Molempiin on nimittäin tulossa ensi kaudella melkoinen lovi Mestareiden liigan rahojen jäädessä saamatta ja myös lipputuloihin se tulee näkymään selkeästi Mestareiden liigan vaihtuessa Eurooppa-liigaan.

12 thoughts on “Voitot saattavat olla todella vähissä loppukaudella ja Groven alhainen yleisömäärä paljon kertova

 1. Kyllä wenkulan jatko alkaa olla selviö, kertoilee jo kesän siirroista siihen malliin.
  Mikään ei siis muutu 😈
  Kauden alkaessa runoilee sitten miten lähellä oli jonkun staran hankinta ja plaaplaa, cazorla on new signing plaaplaa…
  Pimeä keskiaika jatkuu..

  • Joo-o. Mun mielestä voisi nyt Arsenal olla useamman vuoden ihan hiljaa näistä nearly-hankinnoista. Tuollainen soopa ei auta mitenkään ketään. Esim. nämä tuoreet Wengerin jutut siitä, miten uutterasti tarkkailtiin Allia? No, mitä jäi käteen? Se ettei taaskaan osattu ja me ostettiin Ramsey tmv. Tuottaa pelkkää huonoa imagoa, ettei scouttaus tunnistanut tulevaa kykyä, joka nyt pelaa kilpailijassa.

 2. Monta vuotta perusteltiin hankintojen vähyyttä, pelaajien myymistä ja ehkä pokaalittomuuttakin uuden stadionin kustannuksilla – saas nähdä, mikä vaikutus spudsille on stadionprojektista. Myydäänkö Alli yms.

  • Ja Spudsien stadion näkyy maksavab 700 milj. Aika kallista. Ensi kausi Spudseille menee takuulla huonommin Wembleyllä pelaamisen takia. Tosin lipputuloja tulee kivasti.

   Ensi kesänä melko varmasti siirtosummissa rikotaan 100 milj. raja. Ei tosin Allin kohdalla.

 3. Ai joo CL-status: Wengerhän jo alkuvuodesta alkoi pohjustaa asiaa eli koska tv-tulot ovat niin suuret, CL-rahojen merkitys on vähentynyt…

 4. Minä uskoisin, että näissä vaikeissa vieraspeleissä tämä ensimmäinen eli Spurs ratkaisee. Jos ryhdistäytyminen on niin syvää, että Spurs kaatuu, niin voittoihin on hyvät mahdollisuudet noissa muissakin. Ne ovat myös olennaisesti helpompia. Spurs saattaa sortua virheisiin paineissaan ja mestaruuskiimassaan, mutta kuten tuossa linkkaamassani jutussa todetaan, Spursin hermot on kestäneet todella hyvin nykyään ja lasagneimagosta ei ole enää paljonkaan jäljellä. Lopputulos voi siis olla myös tyly 3-0 ja samalla sitten Arsenalin toiveet hiipuvatkin jo niin paljon, että Britannialtakin tulee tavanomainen nöyryytys.

  Mourinho tulee todennäköisesti hakemaan kiikarit Emiratesilta ja voi jälleen kerran onnistua. Tasapeli on paljon parempi tulos heille. Manun mahdollinen Eurooppa-liigan voitto saattaa pelastaa UCL-paikan heille myös, mutta sekään ei auta, jos Manu on neljän joukossa. Siinä mielessä Manun lyöminen olisi erityisen tärkeää, jotta ainakin he ohitetaan.

  • Chelskillä on jälleen etu, kun pelaavat ennen spudsia. Jos voittavat, spudsilla alkaa olla mission impossible jos ei jo ole muutenkin. Arsenalin pitäisi hyödyntää niiden paineet, mut wenger itse tuntuu hermoilevan tärkeissä peleissä ja lähinnä levittelee käsiään ja valittaa neljännelle dumarille huonosta vetskaristaan.

 5. Useammasta näkökulmasta katsoen, spuds ottelu on todellakin mentaalipuolen hommia.
  Saumat olis ottaa voitto & puhdistaa ”joukkueen kasvoja” ja tottakai Wenkulaan kohdistuvia paineita. Mutta mutta…
  Viime vuosina pienemmänkin paineen alla on kustu pöxyä märäks oikein urakalla.
  Saas nähdä mikä on tilanne huomenna?

 6. Annetaan nyt Arsenelle työrauha. Nämä ötsit, oxit ja kokkelit eivät yksinkertaisesti pärjää kovia vastaan. Meillä pyyhitään lattiaa jos joukkue on tätä kaliberia. Arsenelle kunnon pelimerkit käteen. Nyt nykyiset korkeintaan akkahai.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s