Pohjois-Lontoon paikallinen erilaisissa tunnelmissa kuin aiemmin

Jo tänään voi varmistua, että St Totteringham´s Day jää väliin tältä vuodelta. Toisin sanoen jos loskanvalkoiset naapurimme voittavat ei meillä ole enää teoreettistakaan mahdollisuutta ohittaa paikallisvastustajaa. Melko masentava ajatus, kun otteluita on kuitenkin vielä viisi jäljellä tämän päivän jälkeen.

Toki voittokaan ei tule riittämään siihen, että loppukauden aikana ohittaisimme jälleen kerran Tottenhamin sarjataulukossa loppumetreillä. Silti voitto tänään olisi hienoa ja etenkin se olisi Tottenhamille ja sen kannattajille erityisen katkera pala, sillä naapurimme pelaa parasta kauttaan liigassa miesmuistiin.

Lisäksi vielä merkittävämpi asia on varmasti tänään kyseessä olevan viimeinen Pohjois-Lontoon Derby White Hart Lanelle. Tottenhamin nykyinen kotistadion menee purkuun kauden jälkeen, kun ihan viereen on nousemassa uusi stadion. Olisihan se mukavaa jättää historiankirjoihin merkintä, että voitimme viimeisen koskaan White Hart Lanelle pelatun paikalliskamppailun.

Itse asiassa Tottenham oli lähellä tehdä saman meille vuonna 2006, kun pelattiin Highburylla viimeistä kertaa Pohjois-Lontoon herruudesta. Tuolloin kisattiin myös nelospaikasta, jonka saimme viimeisellä kierroksella, mutta yhtä ratkaiseva ellei tärkeämpikin oli Henryn tasoitus derbyssä. Ilman sitä nelospaikka olisi jäänyt saamatta, joka näin jälkikäteen katsottuna olisi ehkä ollutkin vain positiivinen asia. Sen sijaan Henryn maali takasi sen, että Tottenham ei voittanut viimeistä Highburylle pelattua derbyä ja se oli paljon arvokkaampi asia.

Palattaessa tähän päivään en valitettavasti näe muuta kuin kotivoiton todennäköisimpänä tuloksena. Olemme toki voittaneet kolme viimeisintä ottelua, mutta ainoastaan noissa kolmessa Cityä vastaan toinen jakso oli hyvää peliä osittain.

Tottenham on tällä kaudella ollut Chelsean jälkeen paras joukkue ja sanoisin jopa, että vuodenvaihteesta lähtien paras joukkue. Se pelaa hyvää ja näyttävää hyökkäyspeliä, mutta myös sen puolustus on tainnut olla liigan pitävin. Päästettyjä maaleja vain 22, joka vain lähes puolet meidän päästämästä 40 osumasta. Kaiken huipuksi myös tehtyjä maaleja Pochettinon ryhmällä on viisi enemmän meihin nähden.

Argentiinalaismanagerista puheen ollen emme ole voittaneet kertaakaan kolmen kauden aikana Tottenhamia liigassa Pochettinon ollessa naapurin käskyttäjänä. Näin ollen Pochettinonkin on voinut huoletta lisätä managereihin, joita vastaan Wenger ei vain yksinkertaisesti pärjää.

Toivottavasti tänään on toisin, mutta jotenkin epäilen, että nyt paljastuu Wengerin kolmen topparin systeemin olleen lähinnä vain oman nahan suojelua todellisen muutoksen sijaan. Jos Wenger lähtee tuolla systeemillä saattaa hyvinkin tulla noutaja rumin lukemin puolustukseen panostamisesta huolimatta, kun paikalliskilpailijamme todella näyttää kuinka tuo pelisysteemi oikein koutsattuna toimii ja sama on viimeistään edessä Chelseaa vastaan Wembleyllä.

Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi meidän voittavan tänään ja vaikkapa viikko sitten Wembleyllä tai ylipäätään joka ottelussa. Totta kai haluan ja eritoten, kun vastassa on muita huippujoukkueita ja tänään vielä erityisesti paikallisvastustaja. Enemmänkin pelkään sitä mitä voitot tarkoittavat seuran ja joukkueen nykytilassa. Ne tarkoittavat kaiken jatkuvan juuri samalla tavalla kuin viimeiset reilu 10 vuotta ja tuo on täysin sietämätön ajatus.

40 thoughts on “Pohjois-Lontoon paikallinen erilaisissa tunnelmissa kuin aiemmin

 1. ManU avasi päivän pelit jäämällä tasuriin putoamista vastaan kynsin hampain taistelevan Swansean kanssa. Yllätystulos, vaikka ManUn pitkä tappioton putki kestää. Seuraavaksi Chelsea tarjoaa joko painetta tai intoa Spursille illan päämatsiin. Tämähän taidettiin rankata siis Chelsean loppuohjelman vaikeimmaksim peliksi, tämä Everton vieraissa. Cityllä ei varmasti ole vaikeuksia löylyttää Boroa.

 2. Näin vaan Citykin tappiolla. Tänään voitetaan Tottenham niin jo ollaan neljän joukossa ja ens kaudella mestareiden liiga on meidän!

 3. Joo, teoriassa ollaan nyt piste ManUn edellä. Mutta todellisuudessa todella rajusti pitää niiden 6 pinnan eteen taistella. On taas se aika vuodesta, kun tyvi kiusaa kunnolla kärkiseuroja. Tosin välillä myös repsahtaa murskalukemiksi.

 4. Holding sitten jätettiin penkille. Mielestäni ei välttämättä reilua, mutta Wenger jättää nuorison suosimisen usein niihin aikoihin, kun pelattavat tavoitteet on alentuneet. Ramsey ja Giroud saavat armon jatkaa, vaikka tekeminen ei ole ollut aivan priimaa viime aikoina.

 5. Cech
  Monreal Kos Gabriel
  Gibbs Xhaka Ramsey Ox
  Alexis Özil
  Giroud
  Subs: Ospina Bellerin Coq Holding Iwobi Theo Welbeck
  Toivotaan et Alli, Kane & Eriksen pysyvät pihdeissä
  COYG

 6. Se siitä Holdingin lepuutusteoriasta. Wenger vain palkitsee perinteiseen tapaan erinomaisesti esiintyneen pelaajan penkityksellä seuraavissa peleissä ja umpisurkea Gibbs sitten kehiin.

 7. 10 min perusteella ihan hyvällä asenteella Arsenal on tullut naapurivierailulle. Ei niin paljon hermostuneisuutta ja pelkoa, kuin useana viime vuonna. Ei se silti voittoa vielä tarkoita. Toivottavasti karmeat henkilökohtaiset virheet jäävät tänään pois.

 8. Nyt alkaa Spudsit näyttämään ikävästi organisoituneemmalta ja järkevämmältä joukkueelta. 25 min. Toinen superpaikka Spursille. Jos nyt ei ryhti löydy, niin Spurs menee nopeasti johtoon.

  Gabrielin pari virhettä johtaneet näihin huippupaikkoihin.

  • Toisesta paikasta kyllä senverran että Ox ryntäsi kuin D-junnu. Noissa pitää joko pallon tai miehen jäädä.

   • Joo, Oxin kokemattomuus alakerran hommista näkyi ikävästi. Mutta Spudsit iski Gabrielin luokattomasta pystysyötöstä.

 9. Jää melkeinpä nyt sen veraan, että pystytään nostamaan tasoa toisella jaksolla, kuten City-pelissä. Näin ei voi kauan jatkua ilman pelin menettämistä.

 10. Kyllä tämä oli tässä, ei mahda mitään. Vaikeata on Wengerin pelin jälkeen selitellä. Joukkue on liian pehmeä näihin kehiin.

 11. Kiri jäi todella minimalliseksi ja nyt taas jatketaan köysissä hakattavana. Surullista katseltavaa ja Spurs-faneilla luonnollisesti hauskaa. Jos Pat Vieira olisi kentällä, tulisi turhautumispunainen jollainen mahtirappauksella.

  • Vieiran tyylistä johtajaa joukkueeseen kipeästi kaivattaisiin ja sitä kautta kykyä pehmentää vastustajan tähtipelaajat pois kuvista.

 12. Valitettavasti manchesterilaisten yllättävä puppelointi jättää Wengerin rimpuilulle vielä viikon. Mourinho torppaa sitten viimeiset toiveet, ellei City/Pool jatka konttaamista.

  10 päivää vielä, niin alkaa olla matemaattiset mahdollisuudetkin katsottu.Voi kolmen voiton putkea jatkaa näiden löylyjen jälkeen kolme häviötäkin.

  Ei korjannut Wenger enää. Top-4 putki menee poikki. Joskushan sen on mentävä, mutta ikävää Spurs ja Mourinho pääsevät rokottamaan Arsenalia.

  Spurs on kyllä huomattavan paljon parempi joukkue tällä hetkellä. Ja kaikki rakennettu kolmessa vuodessa mitättömällä rahalla. Olen sanonut aikaisemminkin, mutta toivottavasti boardi panee Wengerin ja Gazidisin koville tästä syystä. Wengerin palkka- ja siirtopolitiikka ovat sarjakärjen heikointa tekemistä.

 13. Ainoa valo näissä tuloksissa on se, että Spursin mestaruus on erittäin epätodennäköinen. Chelsealla on varaa hävitä ainoa vieraspelinsä ja kolmen kotipelin vastuksetkin on kevyttä tasoa.

  Arsenalin gappi kärkeen on järkyttävän iso. Wengerin johdolla korjausliikkeet ovat totutusti erittäin minimaalisia ja koko kesä voivotellaan sitä, miten hankalaa on korjata Alexisin lähtö. ManU ja City sen sijaan varmaan laittavat haisemaan penkin alle menneen kauden jälkeen.

  En kyllä keksi, miten pystyy motivoitumaan seuramaan uutta Wengerin kautta, jonka odotusarvo on 25 pinnaa kärjestä minimissään ja ulkona top4:stä.

 14. Alkuhetkistä asti näki ettei oxin peli kulje mihinkään suuntaan . tottakai täydet minuutit ansaitsi jaei ole tappioasemassa mitään kiriä.
  Surkea esitys ilman cechin hyviä torjuntoja olisi voinut olla 5-0
  Nyt parhaat pelaajat myyntiin että saadaan tilille lisää miljoonia.
  Wenger aloittaa varmaan uuden rakennusprojektin kesällä joka ei valmistu koskaan .
  Ei jaksa enempää….

 15. Olin rehellisesti sanottuna varautunut paljon pahempaan ryöpytykseen. Korkkasin simapullon kun tilanne oli pitkään 0-0. Arsenen pitää saada jatkaa koska rimpuiltiin huippujoukkuetta vastaan näinkin hyvin.

 16. Wenger on tällä hetkellä valiossa kuin Antti Muurinen Euroopassa. Puhuu mukavia ja on asiallinen kaveri, mutta muut tekee duunia vaan ihan eri tasolla ja intensiteetillä.

  PR-osasto ja Gazidis painaa pää märkänä hommia, kun miettivät miten tämä fiasko myydään muutosta janoaville kannattajille. Odotelkaa ennätysmäärää siirtohuhuja kesällä. Siirroista toteutuu tietenkin ne perinteiset 2-3 ja ei ne mitään supertähtiä ole.

 17. Miettikääpä Arsenalin boardin ja omistajan kyvykkyyttä. Miettikää johtamisosaamista ja kunnianhimoa. Miettikääpä toisin päin, jos tämä tilanne kestäisikin 21 vuotta? Miltä tuntuisi?

  Jalkapallossa moni asia tapahtuu nopeasti, mutta ainoa joka pelastaa Arsenalin Spursin dominoinnilta on naapurin stadionhanke monine seurauksineen. Ensi kausi evakossa on väistämättä vaikea, samoin uuden stadikan alku. Muuten olisi pakko lyödä vetoa, ettei Arsenal pysty nousemaan takaisin edelle vuosikausiin.

 18. Täytyy myöntää, että on tullut koko ajan aliarvioitua Pocchettinoa. Varsinkin viime kevään räikeä sulaminen sai arvioimaan, että mies tyhjenee kuplan lailla kuten niin moni Spurs-manageri aiemmin. Mutta argo käänsi nöyryytyksen voitoksi ja joukkueensa suuremmaksi vahvuudeksi. Ellei Conte olisi onnistunut sensaatiomaisen hyvin ensi kaudellaan ja vetäisi 90 pinnan kautta, Spurs olisi mestari. Kausi oli huomattavasti tasokkaampi ja kovempi kuin edellisen Leicesterin kausi.

  Muutenkin tämä huippuvalmentajien kumuloituminen valioon syö Arsenalia vaikealla tavalla. Kohtalainen tekeminen ei johda mihinkään. Everton ja WBA ovat lähempänä kuin mestaruustaso.

 19. Wenger saattaa hyvinkin myydä boardille sen, että väistämättä joskus jäädään neljännen sijan ulkopuolle. Näin on käynyt kaikille muillekin Valkun kärkijoukkueille. Ja kun tv-rahat ovat muhkeat, CL-statuksen puuttuminen ei tunnu kassassakaan kovinkaan paljon. Sitten vielä jamppa heittää muutaman nimen, joiden perässä ollaan, niin boardi Kronkeineen sulaa ja kahden vuoden jatko julkistetaan. Sit hankintaan yksi pelaaja vapaalla siirrolla (se pakki, joka on muutenkin ollut esillä), joku nobody 30 miltsillä ja joku brittijunnu 15 miltsillä.

  Ja sit levitellään koko ensi kausi käsiä ja kinutaan uutta toppatakkia paremmalla vetskarilla.

 20. Tässä muuten John Crossin kommentti ottelun jälkeen: This squad needs such an overhaul, such a lift and, in truth, a new manager to freshen things up and stop it from going stale.

  Ei kovin Wenger-myönteinen…

  • Samaahan se on aina mieheltä eli vähän kritiikkiä heikkojen ja katastrofaalisten tulosten jälkeen, mutta sitten yksi voitto jostain Borosta tai muusta heikosta joukkueesta riittää taas kääntämään kelkan täysin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s