Valta on toden totta vaihtunut Pohjois-Lontoossa

Tottenham – Arsenal 2-0 (0-0)

Tulos ei ollut mikään yllätys, vaan jopa päinvastoin tappio oli pienempi kuin olisi voinut etukäteen veikata. Tietysti pelitapahtumien perusteella 2-0 oli alakanttiin ja 4-0 olisi vastannut todellisuutta paremmin jos Alli ja Eriksen eivät olisi missaneet avopaikkoja ensimmäisen 25 minuutin sisään, joista laittavat normaalisti yhdeksän kertaa kymmenestä pallon maaliin.

Lisäksi Cech oli meidän ylivoimaisesti paras pelaaja ja ilman miehen huippuotteita tulos olisi ollut tennislukemat. Aivan uskomatonta kuinka alas olemme vajonneet, kun uransa ehtoopuolta elävä entinen huippuveskari on meidän paras pelaaja derbyssä.

Jo tilastojenkin perusteella voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Emme saanet luotua juuri ollenkaan maalipaikkoja vaarallisista puhumattakaan. Tottenhamilla oli moninkertaisesti enemmän maalipaikkoja ja vetoja. Lisäksi pilkusta on turha mussuttaa, sillä tilanteessa oli kontakti ja Gabriel pelasi heikosti, sillä Kane olisi ajautunut pieneen kulmaan ja nyt brassitopparimme antoi mahdollisuuden rankkariin. Lisäksi myöhemmin Sanchezin selkeä käsipalloilu boksissa jäi viheltämättä.

Avauksen valinnat olivat taas taattua laatua manageriltamme eli ihan mitä sattuu. Xhaka ja Ramsey eivät vain toimi keskustassa, mutta totta kai kaksikko siellä pelasi. Entäpä puheet holdingin lepuutuksesta edellisessä pelissä? Täyttä roskaa, kuten eilinen osoitti. Loistavasti esiintynyt nuori englantilainen oli penkillä ja Monreal topparin paikalla, joka tarkoitti Gibbsin avauspaikkaa, vaikka mies hädin tuskin on pelannut edes pariin kuukauteen tai ylipäätään koko kaudella.

Juuri tällaiset valinnat osoittavat, että Wengerillä ei ole mitään hajua ja halua valita avaus ansioiden mukaan, vaan suosikit pelaavat aina ja pelaajat ovat väärillä paikoilla.

Uusi systeemimme on pelkkää silmänlumetta ja lähinnä managerimme epätoivoinen yritys todistella, että hän muka osaa tai haluaa muuttua. Peli oli ihan yhtä huonoa kuin aiemminkin, vaikka systeemi oli tämä viime otteluissa nähty kolmen topparin linja. Se on aivan sama mikä ryhmitys Wengerin valmentamalla joukkueella on, kun perusasiatkin ovat täysin hakoteillä.

Tottenham on täysin ylivertainen tällä hetkellä ja emme ole kolmeen vuoteen eli Pochettinon aikana voittaneet liigassa kertaakaan paikalliskilpailijaamme. Kuusi yritystä ja Wengerin voittosaldo Pochettinon puolet pienemmällä palkkabudjetilla ja siirtoihin nettona käytetyllä nollabudjetilla kyykyttää 100 miljoonaa viimekin kesänä käyttänyt Wengeriä täydellisesti.

Asenne, motivaatio, halu, voitontahto ja taktinen osaaminen ovat asioita, jotka eivät maksa mitään ja näissä kaikissa Tottenham oli eilen ja on ylipäätään huomattavasti edellä.

Kaiken huippu on, että ennen peliä Wenger kritisoi kuinka Tottenhamin palkkarakenne on väärä ja se maksaa liian vähän pelaajilleen. Ei voi olla todellista ja varmaan Wengerille itselle pitää saada nopeasti palkankorotus, kuten kaikille pelaajillemmekin, sillä he eivät tienaa kuin tuplat mitä Tottenhamin mestaruudesta taisteleva ryhmä. Kuinkahan alas Wenger vielä meidät ajaakin, kun jatkaa vähintään sen kaksi vuotta ja todennäköisesti vielä paljon pidempäänkin?

Olimme Englannin kolmanneksi menestynein seura Wengerin tullessa seuraan, mutta tuskin olemme sitä enää Wengerin lähtiessä. Ainakin nyt on jo selvää, että 2010-luvusta tulee ensimmäinen vuosikymmen sitten 1960-luvun, jolloin emme kertaakaan voita mestaruutta. Samoin kaikkien aikojen pisin putki ilman mestaruutta ensimmäisen 1930-luvulla voitetun mestaruuden jälkeen on 18 vuotta (1971-1989), mutta Wenger tulee lyömään myös tuon ”ennätyksen” kirjoittaessaan uuden sopimuksen tai pikemminkin sopimukset.

Eilen ei enää riittänyt, että paikalliskilpailijamme kannattajat muiden seurojen, kuten Chelsean, Manun, ja monen muun, tapaan lauloivat ”Wenger we want you to stay”, vaan aiheesta oli tehty ihan lakana katsomoon.

Se siitä White Hart Lanen viimeisen derbyn voitosta ja Tottenhamin mestaruusmahdollisuuksien pilaamisesta. Emme edes pysty tuohon enää. Onneksi sentään Chelsea hoiti pahimman jäljellä olevansa pelin voittamalla Evertonin, joten Tottenham on edelleen neljän pisteen päässä kärjestä ja sen mestaruusmahdollisuudet ovat pienet eilisestä voitosta huolimatta.

Voisi sanoa, että äärimmäisen ankeaksi on mennyt, kun nykyään me goonerit joudumme repimään ilon Chelsean menestyksestä, koska se on marginaalisesti pienempi paha kuin paikalliskilpailijamme.

Loppuun kaksi lainausta Onlinegoonerin forumilta, jotka osuvat täysin oikeaan tilanteeseemme:

Football is supposed to be fun and yet under Wenger it’s anything but.

You think that was bad….imagine what the fucking cup final will be like.

12 thoughts on “Valta on toden totta vaihtunut Pohjois-Lontoossa

 1. Onneksi sattui just Vapulle tämmönen kunniattoman tappion päivä niin sai ’juhlan’ piikkiin kiskoa sitten vinettoa ilman huonoa omaatuntoa.

  Wengerillä oli uusi, tumma puku.

 2. Jotenkin hölmösti luulin, että spuds-ottelu olisi voinut olla apinanraivolla pelattu ottelu hiukan alkukauden chelski-ottelun tapaan. Mutta ei, vain Cech maalissa pystyi tähän. Kerrankin Jamie Carragher osui hyvin: joukkueessa on liikaa matkustajia.

  Onhan toi noloa, että tämä oli spudsin loppukauden helpoimpia otteluita.

  Mutta wenger se vain porskuttaa. Torstailiiga on uusi kokemus – sit voi yhden kauden ajan valittaa loppuviikon otteluruuhkasta.

 3. Torstailiiga on Wengerin mielestä varmasti hyvin arvostettava kisa, koska pääsy sieltä on taattu isojen poikien liigaan. Mutta se on nähty, ettei kisa toisaalta kiinnosta yhtään valioliigan pelaajia. Eikä yleisöä. Mahalaskuhan tästä yhtälöstä seuraa.

  Ian Wright sanoi suoraan sen: Spurs on tällä hetkellä paljon kiinnostavampi seura pelaajille, on palkat mitä tahansa. Hyvä valmentaja opettaa ja lähellä pokaalejakin ovat. Wenger saa maksaa reilua ylihintaa pelaajille, eivätkä silloinkaan välttämättä suostu tulemaan Arsenaliin. Ainoastaan ne, jotka tietävät etteivät kelpaa ykköskorin seurolle ja tietävät, että turpiin tulee joka huippumatsissa. Eli keskinkertaisuudet. Kesä voi tuhota seuraa pitkäksi aikaa, jos Kroenke jostain ihmeen syystä antaa ison säkin rahaa Wengerille ja tämä ostaa keskinkertaisuuksia rivit täyteen. Ns. Pool-syndroomahan siitä sitten.

 4. Sulka hattuun Wengerille siitä, että myönsi suoraan, että Spurs oli parempi. Mitkä ovat sitten johtopäätökset tästä, jäämme odottamaan……

 5. Mä en allekirjoita automaattisesti väitettä miehistön luokattomasta huonoudesta vs. Spurs, Pool tai Chelsea. On siellä liian heikkoja pelaajia, kuten Gabriel etc, mutta myös kiistatta hyviä pelaajia, joista ei saada mitään irti. Keskikenttä on heikko ja sieltä rakentamisen pitää alkaa, samoin Giroud’n aika kärjessä alkaa olla ohi.

  Wengerin valmennus on virheellistä jollain tapaa. Ei tule mieleen Chelsea-kotipelin lisäksi matsia tällä kaudella, jossa Arsenal olisi näyttänyt pelitavastaan paremmalta ja pelitapaansa luottavalta. Tyypillisesti näyttää, että Arsenal jauhautuu kohtuullisen pelin alun jälkeen murskaksi vastustajan kyetessä systemaattisesti kaivamaan esiin Arsenalin heikkoudet. Yksinkertaisesti Arsenalin pelaajat eivät tiedä, mitä kentällä pitäisi pallollisena tehdä ja puolustaminen taas on koko ajan vanhan kaartin lähdettyä näyttänyt kovin epävakaalta. Eilenkin ajatuksena oli ilmeisesti iskeä vastaiskuilla, koska alusta alkaen lähdettiin aika selkeästi puolustavasti liikkeelle. Pocchettino kuitenkin nollasi kaikki Arsenalin vastahyökkäykset naurettavan helposti. Eikä kyse nyt voi olla siitä, ettei Arsenalin pelaajien tekniikka riitä nopeaan syöttöpeliin. Vastustaja vaan pelasi avainsekunnit oikein ja blokkasi syötön vastaanottajat täysin, koska se oli opiskellut kuviot etukäteen. Se oli erittäin surullista. Mitään variaatiota ei löytynyt. Ei näitä pelejä voiteta enää enemmän juoksemalla ja silmittömästi liukutaklauksia jakelemalla. Ne voitetaan systeemillä ja vastustajan pelin aukot lukemalla ja hyödyntämällä. En tiedä miten paljon Wenger nykyään luottaa huippupelaajien improvisaatioon kuten Bergkampin aikoina, mutta kovin alkeelliselta näyttää kovissa peleissä tekeminen.

  Olen koittanut positiivisesti miettiä, onko mitään realismia siihen, että Wenger kykenisi luomaan nahkansa Ranierin tapaan ja luomaan yksinkertaisen, tehokkaasti toimivan pelitavan. Monimutkaisen systeemiin rakentamiseenhan ei riitä enää aika eikä uskottavuus. Pakkohan professorin on nähdä kerta kaikkiaan lohduttomat tulokset tältä kaudelta ja miettiä uutta, jos kerran aikoo jatkaa. Nimittäin jos tulostaso edelleen jatkaa laskuaan, potkuthan siinä ennen pitkää sen kahden vuoden pahvin aikana. Oxin kokeilut laidalla ja kolmen alakerta saattaa viitata laitapelin korostamiseen enemmän, sille olisi jatkoa myös uuden vasemman pakin etsintä. Oxilla on konetta juosta, mutta tekemisen taso laski käsittämättömän paljon City-pelistä.

  Niin, eipä kesään paljon muuta jää ilmeisesti kuin seurata seuran epätoivoista rimpuilua siirtomarkkinoilla ja ihmettely, mitä Wenger enää voi keksiä?

 6. Kun katsoo tämän kauden maalitilastoja, me jäämme kahdessa asiassa meidän edellä olevien joukkueiden taakse: tehoton hyökkäys ja vuotava puolustus. Nämä molemmat johtuvat samasta asiasta: joukkueen pelitavasta. Kuten Timo totesi, kyllä joukkueessa taitoa löytyy.

 7. Onpa hyvää pohdintaa, Timo ja Eno! Johtuuko tehoton hyökkäys heikosta rakentelusta vai viimeistelystä vai molemmista… Ja puolustus: osaavatko puolustavat keskikenttäpelaajat katkoa syöttölinjoja jne. Paljon kysymyksiä, vähän vastauksia, huoh…

  En mäkään usko, että pelaajien taso osoittaa sijoituksen. Otetaan vaikkapa Rambo: loisti EM-kisoissa, olkoonkin että vastustajien taso huonompi kuin valkussa, mutta silti: miksi ei pääse muutaman vuoden takaiselle tasolle? EM-kisat osoitti, että edellyttyksiä olisi. Ja mikä h-vetti on mennyt Öziliin?
  Nämä nyt parina esimerkkinä. Lopputulokseksi tulee väistämättä valmennuksen heikkous. Bould lienee ihan turha jamppa ja Wenger on vain yksinkertaisesti pudonnut kehityksen kelkasta.

  Jos joskus uusi koutsi tulee, ei hänellä ihan ruskaa pakkasessa ole.

 8. Käytännössä Arsenal on liian pehmeä kärkikahinoihin. Toisenlaisella valmennuksella nykymiehistöstä olisi varmasti paljon enemmänkin irti otettavista mutta johtajuutta on siltikin liian vähän.

 9. Valiossa myös enemmän hyökkäämiseen pelifilosofiansa perustavat valmentajat Wenger, Klopp ja Pepi ovat vaikeuksissa ja repsahduksia on nähty liikaa. Puolustukseen tai pikemminkin aggressiiviseen prässiin peliään perustuvat Conte ja Pocchettino juhlivat. Kaikkein selvimmin puolustuksen kautta menevä Mourinho myös nousee lähelle kärkeä. Conten ja Pocchettinon pelifilosofiassa on samoja piirteitä kuin Kloppilla, mutta he painottavat voimakkaammin kenttätasapainoa. Voi sanoa, että Klopp vaatii prässäämään täysillä vaikka jalat alta mennen, kun taas nämä kaksi vaativat olemaan aggressiivisia pienimmillä mahdollisella energiankäytöllä. Kloppin pelaajat pelaavat välillä hölmösti itsensä ulos, Chelsean ja Spursin harvemmin.

  Pepin ajattelun puutteet paljastuivat ja kuten hän ja Wenger ovat aina puhuneet, puolutuksen treeni ei ole niin tärkeää. Valiossa nämä pelin kontrolloinnit ja possession puolustamiset ovat vähemmän onnistuneita strategioita, koska tuomarit eivät koskaan vihellä kaatuilemisia kuten Espanjassa. Wenger ei ole koskaan viitsinyt ottaa huomioon ”epäreilua” tuomarilinjaa, vaan on keskittynyt pääasiassa nillittämään siitä.

 10. Mourinhoon en hirveästi usko. Pyrkii hankkimaan kalleimmat pelaajat ja peluuttaa pelityylillä, jossa lopputuloksena on usein 0-0. Kun muillakin on varaa vastaaviin hankintoihin, Mou jää jälkeen.
  Toki tällä kaudella pitkä Torstailiiga on verottanut voimia ja mm. ensi sunnuntaina Arsenalilla pitäisi olla melkoinen etu, kun loukkaantumisten kanssa kamppaileva Muna käy pelaamassa Espanjassa torstaina. On viimeinen oljenkorsi päästä mukaan CL-paikoista kisaamaan, mutta kokovartalokipsissä on paha pelata. Tasuri on todennäköisin tulos.

  • Mourinhon kyvyt hyökkäyspelin kehittäjänä lienevät vähän köykäiset. Hän omaksui jo Realissa ja Interissä supertähtiin nojaavan pelien ratkaisun (Chelseassa toki Drogba): Ronaldo, Zlatan, Manussa jälleen Zlatan ja Pogba hoitavat, jos hoitavat. Siinä mielessä Mourinho tuntuisi pelaavan heikommilla korteilla. Yllättävää, miten vaikeaa Pepilläkin on ollut. Mutta katsotaan vielä ensi kausi, tämä oli varmasti Pepille järkytys ja opetus. Kloppinkin kestävyys selviää paremmin ensi kaudella, kun pitää painaa UCL-kausi myös.

   Wengerille torstailiiga on opettelun paikka, kierrättää on pakko, prioriteetti on liiga. Niin se on ollut aina englantilaisilla top-4 rohmuille siinä kisassa. Pikkuseurat ehkä miettivät joskus toisinkin,

 11. Pool ei ollut kovinkaan vakuuttava, mutta ähärsi voiton Watfordista Canin once in lifetime -maalilla ja dumareiden kohtuullisella avustuksella: kaksi Watfordin tilannetta kuivui vääriin paitsiovihellyksiin yms. Lisäksi ottelun viime hetkillä vielä Prödl räiski yläputkeen.

  Alkaa olla Pool karussa, jos nyt joku haikaili, että voisi vielä tavoittaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s