ManU huomenna, vierastilasto ja huhuja

Yleensä Manun kohtaamiset ovat kauden suurimpia otteluita ja niitä, jotka tulee ensimmäiseksi katsottua sarjaohjelmasta Pohjois-Lontoon derbyjen ohella. Tällä hetkellä huominen ottelu ei kuitenkaan herätä suuria tunteita. Peli on oikeastaan merkityksetön ainakin meidän kannalta, sillä Mestareiden liigapaikka on mennyt ja olemme mukana Eurooppa-liigassa joka tapauksessa, vaikka häviäisimme kaikki jäljellä olevat kauden ottelut.

Tuskin kaikkia jäljellä olevia otteluita häviämme, mutta on helppo veikata, että useammin poistumme loppukauden otteluista ilman voittoa kuin kolmen pisteen kanssa ja FA Cupin finaali Conten Chelseaa vastaan on pomminvarma tappio. Ainoastaan lukemat ovat tässä vaiheessa epäselvät. Pysytäänkö jalkapallolukemissa vai meneekö tenniksen puolelle.

Huomiselle on tiedossa jälleen Wengerin vastainen protesti marssin muodossa ja toivottavasti se saa kannattajat liikkeelle, sillä se on lähes ainoita keinoja yrittää vaikuttaa ja ilmaista mielipide. Groven sisäpuolella on huomattavasti vaikeampi saada mitään tehtyä, sillä seura on käskyttänyt järjestysmiehet puuttumaan hyvin herkästi kaikkeen Wengerin vastaiseen toimintaan.

Edellisessä protestissa kertovassa artikkelissa oli myös tilasto, joka kertoo kaiken Wengerin kyvykkyydestä managerina ottaa pisteitä vähääkään kovempia vastustajia vastaan:

*In the last 24 away games against current top 6 rivals, his record is W 0 D 7 L 17 – 7 points from 72.
* This season, in away games vs the other sides in the current top 10, his record is W 0 D 2 L 6 – 2 points from 24.

Tarvitseeko tässä sitten ihmetellä miksi emme kisaa pokaaleista, kun turpaan tulee erityisesti vieraskentällä lähes joka ikinen kerta jos vastassa on joku muu kuin putoamistaistelussa oleva joukkue. Toki tippumista vastaan taisteleva Crystal Palacekin nöyryytti meitä pari viikkoa sitten täydellisesti 3-0 lukemin.

Siirtohuhupuolella Real Madrikin näyttää liittyneen Belleristä kiinnostuneiden seurojen listalle. Jos tällä hetkellä pitäisi veikata, niin luulen espanjalaispuolustajamme vaihtavan kesän aikana maisemaa.

Tulopuolella voi vetää yli Lacazetten nimen jos huhuja on uskominen. Paljon kertovaa, että edes enää Ranskan liigasta ei Wengerin ja seuran vetovoima riitä hankkimaan pelaajaa. No tähän on tultu Wengerin johdolla ja vielä paljon alemmas mennään jos nimi jatkosopimukseen raapustetaan.

Mainokset

5 thoughts on “ManU huomenna, vierastilasto ja huhuja

 1. Kroenkea kritisoidaan aiheesta. Tilanne hänen omistuksensa ja omistustensa kanssa on mikä on. Jälleen voi olla hyödyllistä peilata pikku naapuriin, Spursiin. Olenko väärässä, jos katson pääomistaja Joe Lewisin muistuttavan aika paljon kuitenkin Kroenkea? Lewis ja Daniel Levy omistavat ENIC:n kautta Spursin ja muita seuroja, Lewis asuu Bahamalla eikä nyt ole mikään huippuaktiivinen ja kunnianhimoinen omistaja. Eikä kylve rahaa seuraan, vaikka omaisuutta on liki yhtä paljon kuin Kroenkella.

  Avain on toimari ja osaomistaja Levy, joka taas on erittäin kunnianhimoinen henkilö. Hän on sählännyt ja maksanut oppirahoja, mutta tuntuu oppineen. Ainakin osaa puristaa maksimin irti Spursin vaatimattomasta taloudesta ja joukkueesta, vaikka se onkin vaatinut aika naurettavaakin manageripiirileikkiä ja siirtomarkkinakikkailua.

  Jos ja Kun Stan jää, avain on boardi ja toimari. Gazidis on mitä ilmeisimmin munaton mies, joka ei saa syystä tai toisesta Wengeriä vaihdettua, vaikka Villenkin moneen kertaan kertaamien faktojen perusteella syytä olisi. En tiedä, kuka ja ketkä ovat Wengerin tukijat seurassa, kun boardiakin on tuuletettu vuosikymmenessä jo aika paljon. Mutta uskon toisaalta Kroenken kannan olevan tämän tyyppisten etäisten miljardöörien tapaan aika etäinen ja joustava monessakin asiassa Arsenalin suhteen. Ainoa varma asia on se, ettei satojen miljoonien raharuisketta sisään ole odotettavissa Chelsean ja Cityn tapaan.

  En tarkoita tässä puolustella Stan Kroenkea sen kummemmin, mutta on aika selvää, että seurassa on johtamisongelmia ja vähään tyytymistä paljon enemmänkin kuin Kroenken ja Wengerin persooniin liittyen.

 2. Ja jotta asiat ovat mittasuhteissaan, Spursin eilinen romahdus ulos mestaruuskamppailusta teki hyvää synkän Arsenal-kauden jälkeen. Mikäs sen mukavampaa kuin vahingonilo ja asioiden toistuminen, kun koko kevään Pocchettino ja media ovat lyöneet rumpua Spursin uudesta henkisestä kovuudesta. Asiassa on ollut perää sekä peliesitysten että tilastojen puolesta, mutta silti loppujen lopuksi kantti petti juuri kun Chelseaa ehkä alkoi vähän jännittää.

  Mutta, Spurs pelasi mestaruudesta toukokuulle ja on taulukossa Arsenalin edellä viimeisenä kauden päivänä. Sillä on merkitystä ja nyt olisi Pohjois-Lontoon punaisen jättiläisen aika herätä ruususen unestaan, kääriä hihat ja alkaa hommiin.

 3. Wenger tuntuu muuttuvan yhä kireämmäksi, kun jatkosta kysellään. Helmikuinen tokaisu, että maalis- tai huhtikuussa kerrotaan, joko perustui johonkin mikä ei toteutunut tai oli jokin wengerin hölmö ”kiristys” boardin suuntaan. Aika heppoinen huhu on nyt liikkeellä, että wenger ja boardi eivät olisi puheväleissä.

 4. Hieman huvittavaa, kun pohditaan Munan pelaavan aika kakkosjengillä ja sen tekevän Arsenalista suosikin… kuis kävi viime keväänä, ku Muna pelasi junnuilla ja vaihtopenkillä…

 5. Olemattoman vähän on puhuttu Ramseyn sopimuksen jatkamisesta, vaikka se loppuu samaan aikaan kuin Sanchezin. Nyt alkoi näkyä myyntihuhua Pooliin. Ei ole kyllä yhtään Kloppin näköinen pelaaja…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s