Jatkuuko voitoton putki St Mary’s Stadiumilla?

Ei voinut taas eilenkään Mestareiden liigaa katsoessa välttyä ajatukselta, että olisihan se ollut melko mukava saada ensi kaudeksi Allegri manageriksi. Juventus pelasi taas loistavasti ja meni täysin ansaitusti 4-1 yhteismaalein finaaliin.

Mutta mitäpä sitä moisia meillä pohtimaan, kun samaan aikaan Wenger latoo tällaisia kommentteja pöytään:

I don’t know what director of football means.

It is somebody who stands in the road and directs play right and left? I don’t understand and I never did understand what it means.

No, no, no. Sorry, no. I’m not prepared to talk about that. I’m the manager of Arsenal football club and as long as I’m manager of Arsenal football club I will decide what happens on the technical front. That’s it.

Siinäpä se tuli oikein diktaattorin omasta suusta. Mitään muutoksia mies ei ole valmis tekemään, vaikka tulokset ovat heikompia kuin koskaan ennen. Samalla managerimme paljastuu myös taas kerran valehtelijaksi, sillä aiemmin Wenger on sanonut kahteenkin kertaan jalkapallotoimenjohtajan olevan aivan mahdollinen ja toimiva ratkaisu. Tässä ensimmäinen kerta ja tässä toinen.

Nyt se ei sitten enää sitä olekaan, kun ilmeisesti Gazidis on ajanut asiaa voimakkaasti tai ainakin antanut sellaisen kuvan. Erittäin ovela taktiikka toimariltamme, sillä hän tietää Wengerin kannan ja palkkaamalla jalkapallotoimenjohtajan saattaa Wenger jättää jatkosopimuksen tekemättä, sillä Wengerhän ei kestä yhtään kritiikkiä tai sitä, että joku osaa tehdä hommat paremmin ja neuvoisi miestä osassa työtään.

Niin tänään pelataan, vaikka panoksia ei juuri olekaan. Nelospaikka Wengerin jatkaessa ei voisi itseäni vähempää kiinnostaa. Tilanne olisi toinen jos varmuudella ensi kaudella meillä olisi uusi manageri. Valitettavasti homma menee juuri päinvastoin eli nelospaikka vain varmistaisi Wengerin jatkon. Tappio kiitos tänään(kin).

Koscielnyn pelaaminen on epävarmaa ja tuo on suuri takaisku jos paras topparimme on sivussa. Gabriel tilalle ja kotijoukkueen hyökkäyksellä on kissanpäivät.

Eiköhän Wenger lähde tutusti tismalleen samalla kokoonpanolla kuin viime pelissä jos Koscielny ja Xhaka on saatu parsittua kasaan. Managerimme tunnetusti kun tietää järkevästä pelaajien kierrätyksestä yhtä paljon kuin sika helmistä.

Emme ole voittaneet viimeiseen neljään vierailuun Southamptonissa liigaottelua ja kaksi viimeistä on päättynyt tappion. Viime kaudella tappio oli vielä erityisen ruma lukemin 4-0.

Tämän kauden vierassaldomme ei ainakaan lupaa paljoa illan suhteen:

They have taken three points from a possible 27 away to sides in the current top 11 of the Premier League.

Katsotaan millä asenteella joukkue astelee kentälle, sillä sitä ei koskaan voi tietää. Samoin kotijoukkueen motivaatio on kysymysmerkki, sillä Sotonilla ei ole mitään panosta ottelussa. Tämä onkin tekijä, jonka voisi luulla olevan melkoinen etu meille.

27 thoughts on “Jatkuuko voitoton putki St Mary’s Stadiumilla?

 1. Kyllähän wenkula aikamoinen itsevaltias tuntuu olevan, alkaa olla itsestään selvää että on jatkamassa. 😈
  Kulunut sanonta että yksikään pelaaja tai manageri ei ole suurempi kuin seura mutta wenkku omasta mielestään jo on..

  Tämän illan matsista voi tulla ihan mitä tahansa väliltä perseraiskaus – selvä vierasvoitto…

 2. Nyt vaan olisi boardille timanttinen paikka pohtia kokonaisuus ja panna Wenger seinää vasten: jos haluat jatkaa, jatkat DoF:n kanssa, Jos et suostu, vaihtuu mies.

  Pakkohan tuohon on rakentaa DoF-tyyppisellä roolilla jatkuvuus ennen ja jälkeen Wengerin.

 3. Pakko kyllä sanoa, että myös itselleni on Wengerin tavoin jalkapallotoimenjohtajan rooli jäänyt hyvin epäselväksi. Olen ymmärtänyt että DoF on siis vähän tuollainen sekatyömies/jokapaikanhöylä, joka hoitelee joitain pelaajasiirtoihin liittyviä asioita, suhteita boardiin ja ilmeisesti myös toimii eräänlaisena kakkosmanagerina keventäen managerin työtaakkaa, jotta tämä voisi keskittyä olennaiseen eli joukkueen pelisuorituksen parantamiseen.

  En varsinaisesti näe hyötyä siitä, että Wengerin rinnalle DoF palkattaisiin, sillä jäärä on tottunut pitämään kaiken vallan itsellään ja luultavasti jalkapallontoimenjohtajan rooli olisi tässä tapauksessa lähinnä nimellinen ja siihen palkattaisiin joku (Wengerin alaisuudessa pelannut) entinen Arsenal -pelaaja. Luulen että jonkun Bergkampin/Piresin/Henryn/yms. tuoma todellinen hyöty olisi tässä roolissa suhteellisen lähellä nollaa.

  Suurimman hyödyn DoF:ista mutuilisin olevan tapauksessa, jossa esimerkiksi melko kokematon manageri palkataan seuraan ja jalkapallotoimenjohtaja toimii myös eräänlaisena managerin neuvonantajana. Hyödyllinen DoF on varmasti myös niissä tilanteissa, joissa seuran manageri on jo aiemmin toiminut yhteistyössä jalkapallotoimenjohtajan (tai muun vastaavan henkilön) kanssa ja osaa jakaa vastuuta järkevästi niin että yhteistyö todella konkretisoituu seuran toimintaa edistävällä tavalla.

  Wenger hyvin todennäköisesti tosiaan jatkaa managerin pallilla ja tätä oletusta ainakin omasta mielestäni vain vahvistaa seikka, että on (taas) antanut kommentteja siitä että CL -jalkapallo ei ole enää kaikki kaikessa.

  http://www.goal.com/en/news/8/main/2017/05/10/35380452/wenger-arsenal-dont-need-cl-money?ICID=TP_HN_HP_RI_1_1

   • Goal.com on kyllä yksi jalkapallo-julkaisuiden Seiska! Itseäni näköjään pystyttiin sumuttamaan tällä vanhan jutun kierrätyksellä, mutta hyvä että paikalta löytyy myös tarkkasilmäisempiä goonereita.

 4. Jaa, onkos tuo nyt sama avaus kuin Manua vastaan, paitsi Koscielny vaihtuu Mustafiin? Raikkailla jaloilla jne.

 5. Cech
  Monreal Mustafi Holding
  Gibbs Xhaka Ramsey Ox
  Alexis Özil
  Welbeck
  Subs: Ospina Bellerin Coq Gabriel Iwobi Giroud Walcott
  GOYG

 6. Onhan toi Welbeck välillä ihan kadoksissa, mutta voi juku pidän noista sen oivalluksista. Tuo hyökkäykseen juuri sitä juonikkuutta, mitä Arsenal on kaivannut.

  • Silti yksi huonoimpia kärkiä Arsenalissa viimeisen 10 vuoden aikana. Miehen pelastaa lähinnä se, että on muutamassa saarten isossa pelissä saanut maaleja aikaan. Muuten ei ole sitten paukkunut ja puujalkaisuus vaivaa.

 7. Surkea peli-ilme kyllä taas kerran ja fiilistä pelissä ei ole kyllä ollenkaan havaittavissa meidän puolelta. Jos Isco ei olisi antanut Realille hyvin vahvaa kiinnitystä CL -finaaliin niin luultavasti olisin siirtynyt seuraamaan tätä kamppailua toiseksi puoliajaksi. Ehkä tämä vielä tästä kääntyy tokalla puoliajalla paremmaksi.

 8. Nyt jo näin väsynyttä ja Stoke edessä lauantaina. Bodarit ruhjovat liiskaksi, kun kierrätys on mitä on.

 9. Wenkula on muuttanut taktiikkaa.Vaihdot 70 min kohdalla on tekemättä? Onks Proffa menettänyt muistinsa?

 10. Vierasvoitto, toinen peräkkäinen Cechin nollapeli ja taas pari tehtyä maalia. Kai tätä on pakko suhteellisen hyvänä tuloksena pitää vaikka itse peli olikin mitä oli.

  Koska Wenger tulee joka tapauksessa jäämään, niin mielummin itse katselisin CL -futista kuin kaikin puolin merkityksetöntä torstailiigaa ensi kaudella. Vaikkai tässä todennäköisesti torstailiigassa pelataankin syksyllä, niin hyvä että myös seuraavaan peliin jää jotain ”panosta”.

 11. Voitto on aina voitto ja S’ton vieraissa on ollut paha peikko viime vuosina.
  Mutta näinhän se on Proffan alaisuudessa mennyt viime vuosina, ilman paineita pisteitä ropisee heikommallakin pelillä.
  Saas nähdä minkälaisella sykkeellä lähdetään painimaan aina niin inhottavaa Stokea vastaan…Pulis on ollutta ja mennyttä, mutta ei Stoke nykysinkään meille helppoja pisteirä tarjoa.

 12. En tiedä, mikä on Stoken joukkueen tila ja motivaatio tällä hetkellä, mutta Britannian perinteisen vihamieliselle yleisölle asetelma on herkkua: voitto kotijoukkueelle miltei varmasti lopettaa Arsenalin pyristelyt Wengerin pokaalista. Kannustusta tulee riittämään, Britannia on varmasti Lanen jälkeen toiseksi vihamielisin areena Arsenalille.

  Mielenkiintoinen viikonloppu, Arsenalin yllätysvoitto panisi pientä painetta Poolille sunnuntaille. Pidän aika epätodennäköisenä Cityn pisteiden pudotusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s