Voitto Southamptonista – ainoastaan silloin kun pelataan nelossijasta

Southampton – Arsenal 0-2 (0-0)

Kokonaisuutena kohtalaisen kypsä esitys vieraskentällä, vaikka mistään loistavasta esityksestä ei voi puhua. Ensimmäinen jakso oli nihkeä ja kotijoukkue oli niskan päällä pelillisesti sekä se pystyi luomaan myös enemmän maalipaikkoja, joista osa oli todella hyviä.

Tästä kuitenkin selvittiin ja kuten usein otteluissa käy eli Southamptonin kannalta jos et käytä omia tilanteita, niin vastustaja rankaisee sitten. Tälläkin kertaa ratkaisija oli tuttu nimi. Özilin syötöstä Sanchez vei Sotonin toppariparin valelaukauksella sivuun ja laittoi vasurilla pallon Forsterin taakse. Maali jollaista tuskin kukaan muu joukkueestamme olisi tehnyt.

Ottelun ratkaisseessa 2-0 maalissa Sanchez oli myös mukana antaen keskityksen, jonka Ramsey jatkoi Giroudille ja ranskalaishyökkääjällä oli suhteellisen helppo työ ohjata pallo maaliin muutamasta metristä. Silti maali kuin maali ja Giroud oli tällä kertaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Edelleen kuten olen aikaisemminkin sanonut on tämä vaihtopelaajan rooli oikea ranskalaishyökkääjälle. Valitettavasti vain siihen palkka on täysin ylimitoitettu, puolet pitäisi ottaa pois.

Voitto pitää edelleen pienet mahdollisuudet nelossijaan, jota en kuitenkaan itse arvosta pätkääkään, enkä halua meidän edes sitä saavan jos Wenger jatkaa managerina. Mestareiden liiga on niin nähty Wengerin johdolla ja sieltä ei ole tiedossa mitään muuta kuin äärimmäisiä nöyryytyksiä lisää tyyliin 10-2.

Joka tapauksessa eilinen tarkoitti, että ns. panosta on edelleen myös liigassa ainakin vielä lauantaiseen Stoken vierailuun asti. Siellä tulee tosin vaikeaa jos ja todennäköisesti kun Wenger ei taaskaan kierrätä yhtään, sillä Stokella ei ollut viikkopeliä.

Oxin hajoaminen menee osittain kierrätyksen puutteeseen, kuten managerimme itse sanoi, eli takareidessä oli jäykkyyttä ennen peliä, mutta siitä huolimatta managerimme ei voinut edes harkita Bellerinin peluuttamista. Uskomatonta, sillä Bellerin on kuitenkin parempi pelaaja ja tuo wing-backin rooli pitäisi olla täydellinen espanjalaiselle.

Muutenkin Oxin kohdalla tarina on taas se tuttu, joka on nähty ties montako kertaa ennenkin. Mies pelaa kerran kaudessa sen paremman muutaman pelin jakson ja se päättyi aina samalla tavalla eli loukkaantumiseen. Olisin myynyt Oxin jo vuosia sitten, mutta valitettavasti Wenger ei sitä ole tehnyt ja ei tee tulevaisuudessakaan, vaan tarjoaa uutta entistä pahemmin ylipalkattua sopimusta.

Täytyy sanoa, että ainut milloin Wenger saa joukkueen pelaamaan muutaman pelin tai noin viitisen peliä hyvin tuloksellisesti putkeen on tilanne kauden lopussa, kun nelospaikka pitää saada. Näin vaikuttaa olevan tälläkin kaudella. Ei mitään pelkoa hyvistä esityksistä ja voitoista puhumattakaan silloin, kun kisataan oikeista pokaaleista, mutta loppukaudesta jos nelossijapokaali on vaarassa, niin alkaa tapahtua.

Tietysti asiassa auttava se, että usealla vastustajalla ei ole enää mitään pelattavaa, kuten Southamptonilla eilen, ja samaa pätee kolmeen jäljellä olevaan vastustajaamme eli Stokeen, Sunderlandiin ja Evertoniin.

Itselleni nelossija ei vain ole mikään saavutus ja tämä sama kuvio on nähty aivan liian monesti aikaisemminkin. Edes nelossijan ja FA Cupin voiton (ei ole tapahtumassa) ei pitäisi tuoda Wengerille jatkosopimusta, mutta valitettavasti todellisuudessa jo toinenkin takaa sen varmasti.

Alas on vajottu, että meidän kokoluokan ja historian omaavan seuran päätavoite on kaudesta toiseen vain päästä neljänneksi pokaalien voittamisen sijaan. Wengerin huikein saavutus lienee, että on saanut tämän uskoteltua osalle kannattajista olevan se ainut asia, joka merkitsee ja tekee kaudesta hyvän.

8 thoughts on “Voitto Southamptonista – ainoastaan silloin kun pelataan nelossijasta

 1. Liiga ei valehtele. Jos Pool tai City noin selvästä edustaja romahtavat Arsenalin taakse, ne ovat perin heikkoja. Uskon kuitenkin, etteivät romahda.

  Sinänsä täytyy kunnioittaa ainakin vähän Wengerin korjaamista. Huhtikuun alussa näytti peli siltä, että voisi kaatua korkeintaan liigan umpisurkea tyvikaksikko ja nekin vain kotona. Nyt on sentään vähän ryhdistäydytty, vaikka en pelin tasoa silti mitenkään ylistäisi. Konttausta vaan kesti liian kauan ja Spursille ei olisi saanut hävitä. Se harmittaa, että Wenger pääsee keskittymään niukkaan karsiutumiseen top4:stä ja näin sivuuttamaan sen helmi-huhtikuun nolon syväkonttaamisen.

 2. Ennustaa voi toisinkin: West Hamista tulee tämän kauden pelastusenkeli. Ensin pilasivat Spudsin mestaruushaaveet ja sunnuntaina Poolin mahkuja CL:ään…

 3. Jotainhan Wengerissä täytyy olla. Mies edellee johtaa firmaa ja täysi munaton johtokunta suorastaan kilpailee siitä kellä on ruskein kieli.
  Ymmärrän Issen pointin ”kauden pelastamisesta” mutta itte en näe että kaudelle olis mikää pelastus jos satuttais pääsemään 4 sakkiin. Päinvastoin seniili saa jatkosopparin joka on mallia ikuinen.
  Kauankohan johtokunnalta kestää huomata että Wenger on joukkueen syöpäpaise joka leviää hitaasti mutta varmasti.
  Tällä kaudella ollaan sijalla 5 ja ku joukkue heikentyy niin Wenkku itte asettaa tavoitteeksi sijan 5 että päästään torstailiigaan.
  Ja ku tavoitteet madaltuu, madaltuu myös tulokset.
  Ja Wenger jatkaa….
  Kauanko pitää hakata päätä siihen karjalan mäntyyn kyseltiin tuntemattomassa.
  Oikein naurattaa jo etukäteen ku Wenger sopertelee toimittajile ens kaudella kuinka ei voida pärjätä valkus kun joudutaa pelaamaa torstaisin.
  Uskaltaakohan kukaa kysyä etä no miksi ette perkele pelannu viime kaudella 4 sakkiin.
  Ja sitte ollaa hetken päästä sijalla 7 ja sitte 11.
  Wenger toki jatkaa…..
  -Piresgun-

 4. Vitsi vain on siinä, että en usko wengerin jatkon riippuvan tämän kauden sijoituksesta. Board tod.näk. hyväksyy sen, että joka kausi ei CL-paikkaa tule – ei ole tullut muillekaan. Mulle Arsenal menee tässä edelle. Jos toivoo tappioita ja mahd. huonoa sijoitusta, menee wenger edelle. Eikös seuran pitänyt olla wengeriä suurempi?

  • Tässä on viisautta taustalla.
   Aina löytyy se oma kulma, josta vetää jotta saa jonkin asian, tuloksen, kommentin tai ottelun omaan agendaan sopivaksi. Oli se agenda sitten, että aw o demoni makuupussissa tai pelastaja, joka roikkuu ristillä meidän vuoksemme.
   Aivan sama.

   Fakta on se, että jengiä tässä kannatetaan ja tulevaisuudessa ehkä tapahtuviin uhkiin ja pelkoihin reagoi tässä maailmassa wenger out porukka.. Ja aivan niin.. Trump ja putin

 5. Huomenna menen kaverin vieraana nauttimaan Stoke matsin.Voittohan sieltä tulee.Pooli on niin paskat housussa et niille voi helposti ennustaa neljää pistettä lopuista peleistä.Liigassa 4.sija ja Fa-cup hoidetaan väkisin.Jos Alexis lähtee ni sit kaivetaan joku tilalle.Sillee se menee..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s