Stoke, Britannia Stadium ja keksitty nelossijapokaali illan teemat

Viimeiseen yhdeksään vierailuun tämän iltaisen vastustajamme kotistadionilla olemme voittaneet tasan kerran. Tuo kerta taisi olla ottelu, jossa Shawcross mursi Ramseyn jalan. Tästä on kuitenkin kulunut aikaa jo yli seitsemän vuotta. Tämän jälkeen on turhaan yritetty kuusi kertaa hakea täyttä pistepottia tai jatkopaikkaa.

Vastustajamme ei ole enää ihan Pulisin aikojen kaltainen joukkue fyysisyydeltään ja ennen kaikkea tarkoitukseltaan vahingoittaa jopa tahallaan vastustajan pelaajia. Silti nykyäänkin joukkueesta löytyy muun muassa nimet Shawcross, Adam, Whelan ja Walters, joten suuretkaan sikailut tuskin tulevat kenellekään yllätyksenä. Tai ei pitäisi tulla, mutta eiköhän kotijoukkueen kovat otteet silti tule vähintään Wengerin ja osan pelaajistamme yllättämään, sillä eihän vastustajan tekemiseen kannata laittaa energiaa, vaan pelataan vain omaa peliämme managerimme periaatteen mukaisesti.

Kotijoukkueen pelityyli on vuosien varrella muuttunut Pulisin suoraviivaisesta taistelupallosta enemmän pelaavaksi, mutta silti edelleen vanhasta on elementtejä jäljellä edellä mainittujen pelaajien toimesta. Ja en olisi hirveän yllättänyt jos tänään Mark Hughesin valinta kärkipelaajan paikalle olisi Crouch.

Kotijoukkueen vaarallisimpana pelaajana hyökkäyspäässä pidän Arnautovicia, mutta myös Shaqiri pelipäälle sattuessaan on kovan luokan pelimies. Tietysti Crouch myös perinteisesti aiheuttaa meille paljon ongelmia ja ylipäätään edelleen Stoken erikoistilanteet ovat vaarallisia, sillä joukkueesta löytyy paljon pääpelivoimaa etenkin jos englantilaishujoppi on kentällä.

Meille tämä on kolmas ottelu seitsemään päivään, joten jonkin asteista järkevää kierrätystä pitäisi käyttää, jotta jalat liikkuvat ja energia riittää. Etenkin kun Stokella on etu tilanteessa, sillä se ei pelannut viikolla ollenkaan.

Bellerin ottaa varmasti loukkaantuneen Oxin paikan, mutta tämä ei ole pelkästään riittävästi, eikä edes kierrätystä vaan pakon edessä tehty muutos. Keskikentälle Elneny tai Coquelin joko Ramseyn tai Xhakan tilalle voisi tuoda tarvittavia tuoreita jalkoja. Itse laittaisin myös Sanchezin piikkiin, mutta tätä Wenger ei tee, vaan ennemminkin Giroud palaa avaukseen Welbeckin kustannuksella.

En todella tiedä mitä tämän päivän ottelusta odottaa. Meidän motivaatio on varmasti kovempi, sillä nelossija on ainut mikä merkitsee Wengerille ja takaa kaiken jatkuvan samalla lailla kuin ennenkin. Stokella ei ottelussa ole sinänsä panosta, mutta Stoken ja Arsenalin välillä on melkoinen vihasuhde, joten kotikannattajat ainakin pitävät huolen, että stadionilta ei tunnelmaa puutu. Samoin Hughesin välit Wengeriin eivät ole erityisen hyvät ja mies varmasti pyrkii kiusamaan Wengeriä jälleen kerran.

Tämä voi päättyä ihan miten vain, aina kotivoitosta selvänumeroiseen vierasvoittoon. Seuraava on melkoinen klisee, mutta sanoisin ensimmäisen maalin olevan kotijoukkueen kannalta aivan erityisen tärkeä. Jos Stoke saa sen voivat he saada hengen päälle, mutta jos me sen teemme ei välttämättä ilman panosta pelaava kotijoukkue jaksa laittaa aivan kaikkea peliin.

Ja ettei olisi liian ennalta arvattavaa, niin ottelun tuomitsee liigan surkein tuomari eli tietenkin Mike Dean.

Mainokset

14 thoughts on “Stoke, Britannia Stadium ja keksitty nelossijapokaali illan teemat

 1. Eurooppaliigaan joutuminen vaan on hirveä kauhistus.

  Sen voittamalla voit ylpeänä vouhottaa, että Arsenal on Euroopan 33. paras jalkapallojoukkue tai jotain sinne päin…

  Henkilökohtaisesti ajattelen vielä, että maksa-altaan ohi pitää päästä. Perinteinen scottimallasviskipullopokaali paremmin pärjänneelle valioliigassa poolin kannattajan kanssa pitää saada kotiin.

 2. Jos ei päästä 4 sakkiin vaan jäädään sijalle 5 niinku näyttää ja wenkulle todnäk soppari nii sittehä se nähdään mikä arsenalissa on marssijärjestys.
  Onko se Arsenal ja wenkku ulos vai onko se Wenger ja Arsenal totaalitaantumaan?
  Uskon jälkimmäisen toteutuvan
  -Piresgun-

 3. Kyllä se wenkun jatko on jo ns. kirkossa kuulutettu, paukuttaa päätään siihen malliin tulevista kesähankinnoista (joka tietysti on vain fanien kusetusta tuttuun tyyliin)

  Varmaan seuraavaksi rupeaa kehumaan miten arvostettu sarja eurooppaliiga on..

  Täytyy sanoa että päivä päivältä halveksunta boardia kohtaan vaan lisääntyy kun antavat wenkun pitää heitä täysin pelleinä.
  Varsinainen nukkehallitus 😈

  Tämän päivän pelistä toivotaan parasta mutta pelätään pahinta varsinkin kun deanin runkkari on dumarina

 4. Kesällä taas nähdään ettei parempia pelaajia ole tarjolla ja jatketaan samalla kaavalla. cazorla,debuchy,sanogo ovat merten ohella niitä uusia pelaajia.
  pois lähtevien tilalle täytyy saada parempia korvaajia jotka on kalliimpia kuin Wengerin budjetti sallii eli ei tule hankintoja.
  Muista valioliigaporukoista wenger pystyy ostamaan ainoastaan jämät mutta omasta joukkueesta lähtee parhaat päältä…Mutta sehän onkin taloudellisesti järkevää ..
  Toivottavasti tulee hyvä loppukausi ja tulisi nelossija ja cup. voitto.
  Thierry Henry olisi nappivalinta urheilutoimenjohtajaksi .

 5. Cech
  Mus Kos Holding
  Bellerin Coq Xhaka Monreal
  Alexis Özil
  Giroud
  Subs:
  Ospina Gabriel Ramsey Walcott Iwobi Elneny
  GOYG

 6. Loistavaa! Taisteleva, yhtenäinen ryhmä tänään. Huomaa, että joukkue taistelee taas managerin puolesta. Tänään on ollut tilanteita, taistelua ja erilaisia kombinaatioita. Jos jalkapallossa olisi pleijarit, nyt mentäis pitkälle.

 7. Mä luulin et tän kauden osalta on jo kaikki nähty, mut ei, Peter Crouch teki just jumalankäsi-maalin meitä vastaan.

 8. Kyllähän tämä on chelski-voiton lisäksi kauden riemukkain. Samalla kertaa Stoke ja Mike Dean nurin.

 9. Eteenpäin on menty, mut muu kärki menee vielä kovempaa.
  Selkeä voitto Stokesta vieraissa on aina hieno asia, ei turhan tuttua viime vuosilta…
  valitettavaa vaan, että hyvä kevätvire tulee esiin vasta, kun todellinen mestaruusjuna on jo karannut.
  Myös Dean’in ”nujertaminen” maistuu 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s