Voitto Britannia Stadiumilta tapahtumarikkaasta ottelusta

Stoke City – Arsenal 1-4 (0-1)

Meidän tilanteesta ja pelaamisesta voi olla montaa mieltä viime aikoina tai paremminkin vuosina, mutta eilinen ei ainakaan ollut tylsä, ottelu kuten niin useasti aiemmin olemme saaneet todistaa.

Maaleja, kiistanalaisia tuomioita ja vääriä viheltämättä jättämiä tilanteita, mutta tämä ei yllätä ketään Mike Deanin ollessa tuomari.

Kunpa vain pelaisimme eilisen kaltaisella tavalla myös silloin, kun panoksena on jokin muu kuin sarjan nelossija. Samalla asenteella ja ilmeellä olisi mahdollista voittaa oikeita pokaaleja managerimme keksityn sijaan, mutta todellisessa paikassa sulamme aina. Se on nähty yli 10 vuoden ajan.

Sen sijaan nelossijasta pelatessa olemme varmaankin maailman paras joukkue. Sitä ei käy kiistäminen, sillä mihinkään muuhun Wenger ei saa joukkuetta enää syttymään, eikä ole saanut vuosiin.

Koko joukkue oli hyvä ja Giroud teki kaksi maalintekijälle tyypillistä viimeistelyä muutamasta metristä loistosyötöistä. Holding on upea lahjakkuus ja peli peliltä miehestä täytyy pitää enemmän. Valitettavasti vain Wenger tulee pilaamaan tämänkin nuoren lupaavan pelaajan jos ja kun jatkaa. Eilisen taktinen rike ja keltainen kortti oli juuri sellainen, joka pitää ottaa mutta kovin moni pelaajistamme ei sitä olisi ottanut, vaan päästänyt sen sijaan Arnautovicin laidalta etenemään vaarallisesti.

Pelimme sielu oli kuitenkin taas kerran Sanchez, joka jopaloukkaantuneena pystyi tekemään ratkaisevan 3-1 maalin. Mahtava pelaaja ja olisimme todella täysin keskinkertainen keskikastin joukkue ilman chileläistä. Ja sitä tulemme todella ensi kaudella olemaan.

Toinen voitto Britannialta yhdeksään yritykseen tuli tietysti juuri, kun panoksena ei ole muuta kuin nelossija. Missä nämä esitykset olivat silloin, kun panoksena olisi ollut jotain enemmän?

En todellakaan haluaisi tuntea näin ja mieluummin nauttisin eilisen kaltaisesta huikean tapahtumarikkaasta ottelusta ja voitosta, mutta kokonaiskuvassa se tekee vain enemmän haittaa kuin hyvää. Kaikki on nyt kiinni huomisesta West Ham – Liverpool ottelusta nelossijan suhteen.

Jos Pool menettää pisteitä on nelospaikka meidän, sillä Sunderland on pelkkä vastaantulija keskiviikkona ja myös Everton kaatuu tavalla tai toisella liigan päätösottelussa ensi sunnuntaina, vaikka ilman Sanchezia riippuen parhaan pelaajamme loukkaantumisen vakavuudesta.

Hieno ottelu ja hieno tulos hyvän taistelun jälkeen. Koko joukkue kerrankin näytti sitä asennetta, joka yleensä puuttuu. Samoin Wengerin muutokset avaukseen olivat hyviä, Giroud onnistui ja samoin Coquelin pelasi kelpo matsin Xhakan parina keskikentällä. Myös Monreal on vain ylivertainen verrattuna Gibsiin vasemman puolustajan tontilla.

Valitettavasti en silti voi toivoa mitään muuta kuin Kloppin ryhmän voittoa tänään ja sitä kautta muutosta seurassamme ja ennen kaikkea managerin paikalla. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta näyttäähän se tähtiin kirjoitetulta taas, että otamme loppujen lopuksi sen nelospaikan ja sitä juhlitaan Wengerin fanien toimesta miehen parhaimpana saavutuksena koskaan, vaikka totuus on, että emme tälläkään kaudella voita yhtään mitään.

Mainokset

22 thoughts on “Voitto Britannia Stadiumilta tapahtumarikkaasta ottelusta

 1. Muuttaako poolin voitto länsikinkusta wengerin tilannetta puoleen tai toiseen.
  Eip.
  wenger jatkaa, Lontoo hieno paikka, mutta wengerin sopparin mittainen tauko Emiratesreissuilta tulee honkapojalla väkisinkin.

 2. Miten voi olla mahdollista, että maailman oletettavasti kovimmassa liigassa viheltää mike deanin tasoinen marionetti? Veikkaan että kuka tahansa muu olis viheltänyt pelin niin stoke ei olisi selvinnyt VAIN yhdellä varoituksella. Harmi et jää dumarista noin pahamaku, koska muuten niin maukas oli voitto keskimaan luolaihmeistä😀 Kerrankin muutamaa kulmapyöritystä lukuunottamatta ei löytynyt heikkoja lenkkejä, vaan esitys oli ehjä koko joukkueelta.

 3. Eipä pelistä paljon muusta huomannut, että ollaan Britannialla, paitsi Mustafin saamasta kolhusta, jonka jälkeen jäi makaamaan Stoken maalin eteen. Siitäpä yleisö hurjistui, kuten aina Ramseyn loukkaantumisen jälkeen. Sikamainen yleisö.

  Peli oli jopa aika loistokasta väsyneeksi joukkueeksi Arsenalilta ja varmasti erityisesti Stoken heräämisen 10-15 minuutiksi tappaminen ja tunnelman tappaminen teki joukkueelle hyvää.Özilkin oli nyt fokuksessa, vaikka pitää sanoa, että moniko joukkue antaisi tehdä tuollaisen simppelin maalin, mitä Özil teki? Joka tapauksessa hyvä luku tähtipelaajilta siinä, ettei Stoken keskittyminen ollut kovin kummoinen. Nämä on näitä viimeisten pelien höntsiä, esitys voi olla panoksettomalla tiimillä mitä tahansa. Se voi olla sitä myös Hammerseilta, joilla ei taida olla suurtakaan syytä antaa kaikkeaan Arsenalin puolesta.

 4. Ja maailmanlopun odottajat: ei voi olla enää kuin 7-10 päivää, kunnes saamme ilmoituksen vapahtajamme jatkosta. Suuri ruorimies ilmoittaa pitävänsä laivan edelleen otteeseen. Hyvä paimen jakaa laumansa jälleen vuohiin ja lampaisiin ja johdattaa katraan vehreämmille laitumille.

 5. Jos nelossija tulee ja Wenger jatkaa niin ens kaudella mestaruus on meidän. Muutama täsmävahvistus ja pidetään parhaat niin saadaan vielä se oikea mestaruus. Wengerin ja Arsenalin loppukausi on todistanut, että kaikki ihmeet ja muutokset on nyt mahdollisia. Jos tulee muutos isommin ja manageri sekä pelaajat lähtevät, on todellinen kivikausi edessä. Nautitaan loppukausi ja nostetaan pokaalia parin viikon päästä!

 6. Jostain on nyt keksitty, että jatko olisikin vuoden mittainen. Tätä myös eilen wengeriltä kysyttiin – ei tietty vastannut mtn.

  Edelleen luulen, että jotain vääntöä kulisseissa on.

 7. Jos yhden kauden jatko, niin kysymys kuuluu, miksi ihmeessä? Wengerin managerikausi on jo NIIN pitkä, että sitä ei yksi lisävuosi enää muuksi muuta…paitsi että tod näk sitä varmemmin huippumiehet lähtevät joukkueesta ulos jo tänä kesänä.

 8. No nythän huhutaan kovasti, että Wenger tuulettaa joukkuetta rajusti. Pitkään seuranneet tietävät, että isoja muutoksia on erittäin harvoin tehty kesäisin ja manageri on jankuttanut jatkuvuutta. Eli siis paljonkaan ei muutu ja perusjamppoja on korkeiden palkkojen takia vaikeakin myydä.

  Olisi ihmeellistä, JOS kerrankin isot muutokset tehtäisiin ja Wenger tekisi lyhyen jatkon. Pidän isoina muutoksina n. viiden miehen vaihtamista ringissä.

  Kyynikko sanoisi, että tuollainen iso siivous sinetöisi pehmeiden jeesmiesten muodossa Arsenalin torstailiigasijoille.

 9. Jos Wenkku tosiaan tekis muutaman täsmähankinnan ja nimenomaan laatuhankintoja niin voitais taistellakin valkun voitosta.
  Tätä ei tuu tapahtumaan. 1 huippuhankinta todnäk tulos ku Alexis lähtee mutta loput onki keskinkertaisuuksia ja siksi wenkun johdolla mestaruuksia ei tule
  -Piresgun-

 10. Ja maksa-allas johtoon. Upeasta läpisyötöstä. Tiukkaa tekee 4-sija jos pool voittaa tänään.
  -Piresgun-

 11. Tällä kertaa loppukauden kiri ja samaan aikaan muiden sössiminen ei taida toteutua. Toki pool voi tehdä spudsit ja hävitä tai pelata tasurin viimeisellä kierroksella divariin putoajalle, mutta ei todennäköistä. Samoin city tuskin häviää wba:lle tai watfordille.

  Torstailiiga on uusi kokemus wengerille, joten jatkopahvin voisi julkistaa.

 12. ”Torstai on toivoa täynnä”, mut turha sieltäkään on Wenkulan kanssa kannua odottaa.
  Tuskinpa maksa-allas tai chitty ryssii enää mitn

 13. Poolin, Spursin ja Manun tämän kauden suorittamisesta voinee päätellä, että torstailiiga on valioliigan kannalta liian kuluttava tapahtuma. Rinki ei ole tarpeeksi laaja ja Wengerin kierrätystavat tuntien, väsymys tulee varmasti. Toisaalta junnuilla turpaan ottaminen syö moraalia turhaan.

  Eurooppa cupista on vaan tosi vaikea löytää hyviä puolia. Vaikka kisan voittaisikin, ainoa ansio on se UCL-paikka, itse voiton arvostus on olematon.

  • Tarkoitan siis muiden aiempien vuosien torstailiigatekemisistä ja Manun tämän kauden tasurisumasta.

 14. Ihan hyvä, ettei tällä kertaa tule jättipuppelointia kilpailijoilta. Kaikki pelaavat jämäkästi liigan lopun. Järjestys muodostuu juuri sillä perusteella, miten pitkä ”blip” kenelläkin sattui olemaan. Chelsealla blip oli käytännössä muutama peli syyskuussa eli ei oikeastaan lainkaan, kun taas Pool ja Arsenal konttasivat pari kuukautta systemaattisesti, Cityllä ei aivan synkeää yksittäistä jaksoa, vaan tasainen hiipuminen lokakuusta alkaen loistavan kauden alun jälkeen. Manulla sama juttu, tasainen junnaavuus mutta tappioitta syksyn jälkeen Emirates-matsiin.

  Wengerin henkilökohtainen ongelma on tämä kyvyttömyys korjata itseluottamuksen ja kunnon menetystä riittävän nopeasti. Aina menee se 2-3 kuukautta ja mestaruuteen ei mitään asiaa sen jäljiltä. Ongelmat on varmaan syvällä valmennuksellisessa otteessa, eikä pokaaleja ole tulossa. Tuo konttausaika osuu säännönmukaisesti UCL-pudotuspelivaiheeseenkin.

 15. Juurikin näin. Nelossijan saavuttamisella emme olisi menneet yhtään eteenpäin koska emme oo tarpeeksi laadukas jengi siellä pärjätäksemme (siis sieniliigas) ja voimat kuluu niin fyysisesti kuin henkisestikin.
  Tosin torstailiiga ei sekään vie yhtään eteenpäin. Mutta se ny on yks vitun sama kumpaa tahkotaan niin kauan ku seniili on ruorissa.
  Sanches lähtee ja wenkku jää ”rakentamaan uutta joukkuetta”.
  Nyt kuullaan taas kuinka paljon on rahaa käytössä ja sitte kesällä kuullaan ku wenger tiuskii ja sopertelee toimittajien edessä kujnka ei voida hankkia pelaajia ku pitää maksella palkkoja 500-600 työntekijälle niinku viime kesänä.
  Ja sanojensa varmemmaksi vakuudeksi tarjos Mertelle jatkosopparia joka takaa eläkeläisvaari Mertelle n 70000-80000 viikkorahaa.
  En tiedä engelsmannien palkkoja mutta eiköhä tuollaki summalla olisi makseltu useamman kymmenen Arsun rivityöntekijän palkat.
  Minähän päivänä seurajohdolta tulee info että wenkula on suurempi ku seura.
  Odotan perkele oikein innolla ens kauden koottuja selityksiä ku emme menesty
  -Piresgun-

 16. Eiköhän me jäädä sarjassa vielä kuudensiksi->
  saatais samalla pari torstailiigan karsintapeliä kalenteriin ja lisää rahaa kassaan.
  Näin voitas antaa Proffalle hieman lisärahaa huippuhankintoihin tai vaihtoehtoisesti palkankorotus

  • Tuo toive ei toteudu: karsimaan lähtee valkun seitsemäs eli everton. Valkun seitsemäs saa karsintapaikan, koska liigacupin (Muna) ja tuleva fa cupin voittaja ovat jo sarjasijoituksensa perusteella lunastaneet paikan joko CL:ään tai torstailiigaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s