Edes putoamaan tuomittu Sunderland ei olisi kaatunut ilman Sanchezia

Arsenal – Sunderland 2-0 (0-0)

Menipä turhan vaikeaksi jo viikkoja sitten putoamisen varmistanutta Moyesin ryhmää vastaan. Ensimmäinen jakso oli kamala ja vasta Ramseyn loukkaantuminen ja siitä johtuneet vaihdot ottelun toisella puolikkaalla auttoivat lopulta nihkeään 2-0 voittoon.

Toki eilenkin olisimme luultavasti jääneet 0-0 tasapeliin sarjan heikointa joukkuetta vastaan, vaikka sillä ei ollut mitään panosta, jos joukkueessamme ei olisi Sanchezia. Chileläinen teki taas molemmat maalimme, kun kukaan muu ei siihen lukuisista paikoista huolimatta pystynyt.

Ottelu oli juuri niin tylsä kokonaisuutena kuin saattoi arvata. Saimme sentään luotua tilanteita etenkin toisen jakson loppua kohti yhä enemmän, mutta viimeistely oli surkuhupaisalla tasolla. Toki Pickford vastustajan maalilla oli erinomainen ja olisi ehdottomasti hankkimisen arvoinen maalivahti tulevaisuutta ajatellen. Tai tulevaisuutta on vähän väärin, sillä mies pelaa jo tälläkin hetkellä kovalla tasolla ja kyseessä voisi olla pitkäaikainen ratkaisu tolppien väliin.

Kannattajia ei kiinnostanut saapua paikan päälle, vaan he selkeästi osoittivat jaloillaan tyytymättömyyttään. Hurjasti tyhjiä paikkoja ympäri stadionia ja yleisömäärä ei varmasti ollut juurikaan yli 40 000 ja hyvin mahdollista, että jäätiin jopa tuon alle.

Selkeä viesti Wengerille ja seurajohdolle, että ei vain enää jaksa kiinnostaa tämä sama oravanpyörä kaudesta toiseen. Kannattajat maksavat lipusta/kausikortista, mutta ovat mieluummin kotona tai muualla kuin stadionilla. Kertoo kaiken oleellisen mihin jamaan on ajauduttu.

Ja en usko hetkeäkään tämän tosiasian jäävän seurajohdolta huomaamatta, vaikka myytyjä lippuja olisikin ollut paljon enemmän kuin katsojia Grovella. Televisioitava peli, kuten kaikki pelimme, ympäri maailmaa ei anna hyvää kuvaa sponsoreille, että stadion on puolityhjä. Samaa on kuitenkin luvassa ensi kaudella paljon lisää ja vielä tyhjempi stadion, kun Eurooppa-liigaa pelataan torstaisin.

Voitosta huolimatta emme saaneet maalieroa kiinni Cityyn ja Liverpooliin nähden, vaikka siihen olisi ollut täydellinen paikka vastustaja huomioon ottaen. Nyt emme tavoita Guardiolan joukkuetta enää millään, sillä Everton ei todellakaan kaadu suurinumeroisesti ja samaan aikaan City häviä Watfordille useammalla maalilla.

Ainut oljenkorsi lepää Liverpoolin pistemenetyksessä ja sekään ei riitä jos emme voita Evertonia omassa ottelussa. Liverpoolin hävitessä ja meidän pelatessa tasan homma menee todennäköisesti Liverpoolille, koska emme parantaneet maalieroa tarpeeksi eilisessä ottelussa. Homma on siis selkeä eli meidän voitto ja Poolin pistemenetys on ainoat tulokset, jolla voimme ohittaa päätöskierroksella Kloppin ryhmän.

Toisin sanoen Eurooppa-liiga täältä tullaan ja tämä oli osuva kommentti Onlinegoonerin forumilla Sancheziin liittyen:

Well done Sanchez
All the best for the future

11 thoughts on “Edes putoamaan tuomittu Sunderland ei olisi kaatunut ilman Sanchezia

 1. Chelski ei tee sentään uutta valioliigan piste-ennätystä, mut voitolla 93 p on jaettu toinen sija voittopisteissä. Tosin Chelski on tehnyt ennätyspisteetkin 95.

 2. ”If you look at the number of points we can make, it’s one of the best in the last 10 years.”

  ”the top four is nothing special.”

  Arsene oli ottelun jälkeen vedossa. Uutta pahvia huutaa, mutta saas nähdä, kuinka käy.

 3. Nythän myös isot hankinnat eivät katsokaan Arsenalin suuntaan ennen kuin managerin nimi on selvä ja myös managerin pahvin pituus. Kolasinacia en laske huipputasolle oikein millään kriteerillä.

  Tietysti jos kesällä on vanha taktiikka eli odotetaan, että isot pojat hoitaa siirtonsa ja ammennetaan elokuussa alelaarista, eipä tälläkään ole mitään väliä.

 4. Juu. Meille on huhuiltu Lacazettea ja ties ketä huippua ja ollaan muka kiinnostuneita joistakin huippupelaajista.
  Näin toki voi kesällä ollakin mutta kun huippupelaajat ei oo kiinnostunu meisfä.
  Huippupelaajiahan tunnetusti kiinnostaa aiva helvetisti pelata torstailiigaa ja tapella nelossijasta.
  Todelliset tähdet kiertää meidän kentän ja helvetin kaukaa.
  -Piresgun-

  • Sieltä ale laarista tuli muuan özil ja kaikkien rakastama alexis.
   Hylkiöitä omissa seuroissaan, joiden lisää vahvistuessa oli pakko laittaa ylijäämää putkeen.

 5. Toisaalta kyllä Pogba ja Zlatankin tulivat manuun vaikka vain torstailiigaa oli tarjolla, eli tuskin se estää isoja hankintoja.

   • Kyllä melkein kuka tahansa tulee, jos tarjoaa yli 300 000 puntaa viikossa kuten Muna Zlatanille tai saa melkein kenet tahansa, jos maksaa 100 miljoonaa puntaa siirtokorvausta kuten Muna Pogbasta. Ihan turha selitellä Moun sädekehällä tai Munan historialla. Eikä ainakaan kaupungin vetovoimalla.

    Mutta sillä voi selitellä, että wenger ei suostuisi kumpaakaan summaan kenestäkään, vaikka rahaa olisikin.

 6. Wengerin harmiksi Pocchettino (ja käytännössä kaikkien muidenkin valioliigakilpailijoiden valmentajat) jää seuraansa ja kilpailu ei ainakaan siinä suhteessa kevene. Lisäksi toisin kuin Arsenalin boardin jokakeväiset ”war chest” puheet, Cityn, Manun ja Chelsean ostoslistoilla ja törsäilysummilla on tapana toteutua, eikä jäädä toripuheiksi.

  Siinä mielessä mielenkiintoinen aihe: miten ankarasti kilpailijat vahvistuvat kesällä? Arsenal on jo liki 20 pinnaa kärjestä. Paljonko lisää, jos ja kun Sanchez kupataan pois?

 7. Totta turisitte kaikki 3. Pogba ja Zlatan tuli ison rahan perässä ja torstailiiga oli pakkopullaamutta se kärsittii ku liksa on sitä mitä se on ja munaan oli myös imua ku itse Jose oli ruorissa. Mutta ei kukaa ton tason miehistä tuu pelaamaa torstailiigaa ku tietää että wenkun johtamana se on vuosien jatkumo tätä menoa.
  Ja kun me kaikki wenkun tunnemme palkkojen maksamana niin suuria tähtiä ei tule.
  Tässähän sen näkee ku wenkula ei saa Alexisia pidettyä ssurassa koska ei suostu Alexisin palkkavaatimukseen.
  Ja kun ei maksa Alexisille nii ei maksa kellekään muullekaan.
  Mutta vaikka Josen voi sanoa jopa epäonnistuneen eka kaudellaan, menee se pakostakin eteenpäin tulevien hankintojen ja niile maksettavien palkkojen muodossa tai sen takia.
  Kyse on siis tavallaa siitä mihin suuntaan seura on menossa.
  Niin kauan ku wenkku jatkaa niin maailmanluokan tähtiä ei tule.
  Vain ja ainoastaan koko pöydän putsaaminen nimekkäällä , voittavalla valmentajalla voi tulevana kesänä kääntää tämän laivan kulun.
  Silloin voi jopa Alexis jäädä ja muita huippuja tulla jos näin tapahtuu ja seuraan tulee takaisin ns ”tekemisen meininki” ja jos esi Alexis laskis jatkavansa seurassa ja olevansa hieman ”palkkakuopassa” muihin nähden, niin sen voi korjata 5 vuoden päästä menemällä Kiinaan jollain puolen millin viikkoliksalla.
  Oon satavarma että näillä huipuilla on jo selkeä visio että hyvä eläketaso turvataan sillä ku potkiskellaa Kiinassa sitä uran ehtoopuolella parikolme vuotta
  -Piresgun-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s