Liigan päätöskierros

Näin on jälleen yksi kausi Valioliigan osalta tulossa päätökseen. Enää Everton vastassa Grovella ja homma on siinä. Ilman Middlesbroughin apua ja tai Liverpoolin sulamista emme ole neljän joukossa. Toki periaatteessa Guardiolan Manchester Citykin voi tippua edelleen neljän sakin ulkopuolelle, mutta todennäköisyys asialle on kovin pieni. Tässä vielä kaikki mahdolliset spekulaatiot meidän, Liverpoolin ja Manchester Cityn osalta koskien neljän joukkoon sijoittumista.

Lähtökohtaisesti meillä lienee kolmesta ottelusta pahin ja Liverpoolilla helpoin. Manchester Cityn vieraspeli Watfordia vastaan sijoittuu jonnekin näiden väliltä. Eiköhän City ja Liverpool hoida omat ottelunsa, jolloin meidän tuloksella ei loppujen lopuksi ole mitään väliä. Olisi se toki melkoinen isku Wengerille ja nelospaikkauskovaisille jos Liverpool menettäisi pisteitä, mutta emme pystyisikään voittamaan ilman panosta pelaavaa Evertonia. Tämä on ehdottomasti oma suosikkivaihtoehtoni.

Saa nähdä mikä on ryhmitys tänään. Sunderlandia vastaan oli täysin turha lähteä kolmella topparilla, kun vastustaja oli heikko. Wenger ei kuitenkaan varioi omaa ryhmitystä tai taktiikkaa vastustajan mukaan, vaan sillä millä on pelattu ennekin pelataan myös tulevassa ottelussa.

Tänään saattaisi kuitenkin olla poikkeus luvassa, sillä Sunderland kaatui vasta Ramseyn loukkaantumisesta ainakin osittain johtuneista vaihdoista ja ryhmityksen muututtua takaisin neljän alakertaan niistä johtuen. Muutenkin veikkaan vain kolmen topparin olleen kokeilu ja yritys tyynnyttää kritiikkiä tuloksien oltua heikompia kuin koskaan ennen Wengerin aikana. Nyt voisi olla paluu ns. normaaliin ja samalla kolmen topparilla pelaaminen unohtuu kokonaan. Toivottavasti olen väärässä, mutta veikkaan näin tapahtuvan viimeistään ensi kauden alussa.

Tänään olisi ihan perusteltua pelata kolmella topparilla vastustajan ollessa kovempi, mutta Sunderlandia vastaan se oli turhaa, kun sarjan heikointa joukkuetta vastaan tuskin tarvitsemme kentälle kolmea topparia. Valitettavasti vain Wenger ei tällaisesta perusta, vaan se on aina sama oli vastassa kuka tahansa. Vastustaja tai omat käytettävissä olevat pelaajat eivät ole managerillemme peruste muuttaa mitään.

Saa nähdä mikä tulee tänään olemaan stadionin täyttöaste ja ennen kaikkea mikä se on ns. Lap of Honourin aikana pelin loputtua. Se voisi olla loistava jos Wenger olisi tajunnut ilmoittaa ajoissa lopettavansa tähän kauteen. Toki tällöin koko kevätkausi olisi voinut olla aivan erilainen kuin nyt koko seuran ollessa melkoisen sekasorron ja epätietoisuuden vallassa.

Ilman pientä tai keskikokoista ihmettä emme ole neljän joukossa ensi kaudella. Se on päivän fakta. Ihmeitä kuitenkin tapahtuu jalkapallossa useammin kuin tosielämässä, joten katsotaan kuinka käy, mutta jo puhtaasti katsoessa meidän esityksiä ja kautta kokonaisuutena olisihan Mestareiden liigaan pääsy vääryys. Totuus on, että emme sitä Wengerin johdolla ansaitse ja ennen kaikkea kisaan osallistumisesta emme me goonerit hyödy mitään, vaan luvassa on entistä pahempia nöyryytyksiä tyyliin 10-2.

37 thoughts on “Liigan päätöskierros

 1. Mourinho, 54, tunnettiin joskus uudistajana ja menestyjänä, mutta kilpailee nykyään maanosan kakkoskilpailun ohella saarivaltakunnan johtavan höpisijän pokaalista. Niin ikään tekosyyt hallitseva Arsène Wenger, 67, antaa tällä saralla arkkiviholliselleen tiukan vastuksen.
  ”sitaatti tämän päivän Ilta-Sanomista…kerrankin
  asiaa…..

 2. Tänään stadion on jokseenkin täynnä, koska on sarjan päätösottelu eikä rästipeli keskellä viikkoa.

 3. Ja kyllä kannattajat jaksavat olla paikalla tällä kertaa loppuun asti. Paitsi ehkä jos taululla olisi 0-3, mutta motivaatiotekijät puoltavat vahvasti kotivoittoa.

  Jos Wenger lähtisi ja asiasta olisi tiedotettu, tunnelma voisi olla tänään jopa harras ja hieno. Nythän on kuitenkin uutisointia, että Wenger olisi taipunut pieniin muutoksiin ja jatko olisi sitä myöten selvä. Parempi olisi tietysti tiedottaa asioista ennen kauden päätöstä, mutta menee vielä reilu viikko, boardin kokous joskus cup-finaalin jälkeen.

 4. Cech
  Holding Kos Gabriel
  Bellerin Ramsey Xhaka Monreal
  Özil Alexis
  Welbeck S
  Subs:
  Ospina Coq Elneny Iwobi Merte Walcott
  COYG

  • Ja borolta vietiin täysin selvä pilkku josta olisi pitänyt tuomita myös punanen poolille.noh,atkinson…

 5. Joo. Jos Pool saa hengen päälle ja tekee heti toisenpuoliajan alkuu toisen nii se on siinä
  -Piresgun-

 6. Nyt on mielenkiintoista nähdä millo Wenkun jatko julkaistaan.
  Odotetaanko ensi mite käy Fa-cupin finaalis.
  Wenkulaha on vakuutellu että sekä Özil että Alexis jää seuraan.
  Özil ehkä mutta Alexis ei.
  Hohhoijaa
  -Piresgun-

 7. Päivän jännitysaiheesta puheen ollen, Sanchez jäi maalipörssissa sitten kolmanneksi. Kane saattaa yltää 30 maaliin ja vain, koska vastustajia ei kiinnosta yhtään.

 8. Taisi mennä olennaisimmat mahdollisuudet cup-finaalissakin. Gabrielin jalka hajosi ja Koscielny hankki pelikiellon. Sehän meni sitten nappiin.

 9. Ramsey tekee kauden viime sekunneilla kauden ensimmäisen liigamaalinsa. Sitä ennen koko kaudella vain kaksi FA-cup-maalia. Surkea saldo hyökkäävälle keskikenttämiehelle.

  • Totta! Komeasti sai ensimmäiset minuuttinsakin tänään tällä kaudella. Ei jäänytkään jäähyväispeliksi, vaan Wembleylla tuleen vaan!

 10. Mä arvaan jo, mitä Wenger sanoo. 75 pinnaa on kovin pistemäärä ainakin 12 kauteen liigavitoselle. Ehkä kovin ikinä valioaikana, en jaksa penkoa kauemmas. Joten suoritus on sellainen, joka käytännössä aina riittää UCL-palloon. Lyhyesti: sattuman ikävä poikkeus, ei tule toistumaan, kaikki on hyvin.

 11. On kyllä mielenkiintoista kattoa kauanko Wenger kyykyttää munatonta johtokuntaa.
  Nythän meille alkaa varsinainen laatupelaajien vyöry.
  Aivan valtavan upea kausi tulos ens kaudesta.
  Wenger rakentaa kesällä uuden joukkueen ja mestaruus on taas meidän
  -Piresgun-

 12. Viikko selittelyä ja finaalinjälkeen lomille.Tekeekö kukaan töitä paremman tulevaisuuden puolesta? AW ei kykene siihen .Parhaita pelaajia menetetään jopa valioliigajoukkueille, joten realistiset tavoitteet tulevina vuosina on liigacup ja sarjapaikan uusiminen.

 13. Joo, näyttäisi olevan kaikkien kovin vitossijapistemäärä. Chelsean pistemäärä on myös toiseksi kovin liigavoittajan pistemäärä ja olisi ollut kovin ilman tuota lipsahdusta Palacelle kotona. Erittäin kovatasoinen kausi tämä, toisin kuin edellinen. Muutenkin jos katsoo trendiä, viimeisen 10 vuoden ainana aivan terävin kärki häviää vähemmän pelejä ja pistemäärä tiivistyy sinne 90 pinnan tuntumaan. Kyllä 90-luvullakin sinne tasolle päästiin, mutta satunnaisemmin.

 14. Kiusallista on se, että Chelsea ja City näkevät kautensa niin, ettei nyt saavutettu taso riitä, parempaan pitää pystyä. Chelsea ostaa useita pelaajia, toki pelimäärä kasvaa. Myös Pool uskaltaa satsata varmasti, koska sai uskoa Kloppin linjan olevan oikean suuntainen.

  Vain Spursin taantumisesta voi olla pieniä toiveita, koska ensi kausi on UCL:stä huolimatta välikausi rakentamisen merkeissä. Manu varmaankin parantaa, tosin avain heillä on löytää korvaava hyökkääjä Zlatanille. Arsenalin pitänee korvata myös Sanchez ja paljon muutakin pitäisi tehdä jättimäisen eron kuromiseksi umpeen.

  Aikamoiselta vuorelta tuntuu kiivetä takaisin huipulle. Wengerin jatko on ainakin seuran puolelta selvä, ilmeisesti myös Wenger haluaa jatkaa vaikka boardi vähän kiukutteleekin. Ainoana positiivisena seikkana huhuista voisi ottaa sen, että Wenger kenties irrotetaan palkka-asioista ja joku muu alkaa saneerata järjetöntä palkkarakennetta. Jos tämäkään nyt pitää paikkansa.

 15. Vielä yksi. Annetaan se tunnustus Wengerille, että viime kesänä hän kantoi huolta Arsenalin maalinteosta ja asetti tavoitteeksi lisää tehtyjä tälle kaudelle. Se onnistui, 77 maalia mikä on +12 viime kauteen. Tosin omiinkin meni 8 enemmän, yhteensä 44. Puolustus olikin Poolin ohella selvästi kärjen heikoin.

 16. Kätöseenhän tää kausi meni, kaikinpuolin. Loskanvalkoiset meni menojaan ohi, Lontoon mestaruuskisoissa oltiin vasta pronssilla ja sieniliiga jäi haaveeksi.
  Jos nyt jotain positiivista haetaan, niin sentään Moun johtama muna jäi taakse. Tosin niin kuin edellä on mainittu, kehitystä tulee moneen kärkijengiin ja eiköhän munakin viihtyne torstailiigassa meitä pidempään ensi kaudella

 17. Ei tässä oikein muuta positiivista voi keksiä kuin ne mahdolliset ”post-Wenger” uudistukset, vaikka professori 99,9% varmuudella seuraan jääkin. Spursin herääminen ja fanien protestointi, ei niinkään viides sija, on saanut ilmeisesti seuran heräämään mukavasta unestaan ja aloittamaan jonkinlainen korjausliikkeiden sarjan. Varmaan voi sanoa tässä kohtaa ”liian vähän, liian myöhään”, mutta jostainhan pitää aloittaa. Wenger omalla jähmeydellään hidastaa varsinaisen pelillisen menestyksen saavuttamista, mutta taustarakenteissakin on niin paljon korjattavaa, että täytyy tervehtiä tyytyväisenä edes sitä, että päästään jonkinlaiseen liikkeeseen. Ja lähteehän se Wenger aika pian kuitenkin, kyllä boardi siihen jo taipuu ja jatkoa valmistelee.

  Ensi kausi ei tule olemaan hääppöinen torstailiigan tahkoamisessa ja isojen menetysten korvaamisen tuskassa. Toivottavasti pelillinen ote kuitenkin parantuu ja tasaisuutta löytyy. Ei valioliiga kuitenkaan ihan mahdoton sarja ole Arsenalin resursseilla.

  • Hieno kausi ja suoritus näillä resursseilla. Ja hei, vielä on pokaali mahdollinen! Vaikuttaako tuo ulosajo cup-finaaliin, on kuitenkin eri sarja? Jos wenkku jatkaa ollaan taas melko varmasti kuuden sakissa ens kaudellakin. Valmentajaa vaihtamalla valahdetaan välittömästi sijoille 8-10. Ellei sitten osteta kunnon pelaajia.

   • Vaikuttaa. Cupi ja liiga saman puljun alla. Arsenalilla muuten melkoisesti paremmat resurssit, kuin Tottenhamilla ja managerilla aika monta vuotta enemmän rakentaa joukkuetta. Näillä resursseilla pitäisi pystyä parempaan.

 18. Näen että pokaalia ei tule ja jos valmentajaksi tulee joku vähemmän tunnettu jolle ei anneta resursseja niin sijoitus voi tippua.
  Sen sijaan jos sinne otetaa mies joka tekee alusta lähtien selväksi että tietää mitä tahtoo ja myös vaatii asioita tapahtuvaksi niin tekeminen ja sijoitus nousee.
  Wenkun jatkaessa sijoitus laskee.
  -Piresgun-

 19. Mitähän Wenger tällä tarkoitti, kun puhe oli syistä, joiden takia alkuvuosi meni munilleen: ”There are some other reasons that we will talk about another day.”

  Lisäksi Wenger aloitti jo perinteiset höpinät: 1-2 vahvistusta on haussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s