Loputon suo Wengerin johdolla

Ei tämä hulluus näytä loppuvan koskaan. Wenger on niin pihalla todellisuudesta kuin vain voi olla, mutta silti osa kannattajista näkee miehen jumalana, joka ei tee mitään väärin, jota ei voi kritisoida tai ainakaan missään tapauksessa korvata. Sitten on suurin osa, joka näkee ongelman, mutta ei vaivaudu tekemään asialle mitään.

Jatkuvuuden managerin paikalla piti olla etu, mutta niin vain emme ole enää Mestareiden liigan osallistuva seura, vaan Euroopan kakkoskisaan Eurooppa-liigaan tipahtanut entinen huippujoukkue. Tämäkö oli se unelma, jonka takia kannatti tuhota Highbury ja muuttaa ankealle Emiratesille, jonka kaltaisia stadioneita on useita maailmassa, eikä se ole tunnelmaltaan tai miltään muultakaan piirteeltä yhtään erityinen.

Kaiken huippu on, että Sunderland pelissä viikko sitten nähty yleisömäärä olisi mahtunut myös Highbyrylle samoin kuin ensi kaudella Eurooppa-liigan peleihin torstaisin paikalle vaivautuvat. Koko muutto Highburylta on nyt viimeistään paljastanut karmeaksi valheeksi ja ainut tavoite on ollut tehdä rahaa sekä Wenger on siinä samassa saanut aivan täydellisen diktaattorin tavoin hallita seuraa haluamallaan tavalla. Emme ole koskaan Wengerin aikana olleet kauempana mestaruudesta puhumattakaan europokaalista kuin tällä hetkellä.

Entäpä Wengerin puheet ja kuinka ristiriidassa ne ovatkaan todellisuuden kanssa:

They have learned a lot and they have gone through difficult periods this season and they have bounced back in a very strong way. I think that will help them, absolutely, next season. But first I think we have to keep 90 per cent of these players together and find one or two more who strengthen the group but we don’t need a lot. We don’t need many. But we need maybe top quality.

Aivan samat jorinat kuin aina ennenkin yli 10 vuoden ajan eli:

1. Virheistä ja tappioista on opittu. Ihan kuin olisin kuullut tuon joskus aikaisemminkin. Onko oppiminen sitten sitä, että nyt olemme sarjassa viidensiä?

2. Aina tulee ensi kausi ja katseet voi kääntää siihen saman tien toukokuussa viimeisen ottelun jälkeen. Missä välissä se ”Judge me in May” sitten tapahtuu? Muutama vuosi on odotettu tuota tapahtuvaksi.

3. Sarjassa viidenneksi jääneestä joukkueesta managerimme mukaan on välttämätöntä pitää 90 %, jotta menestys jatkossa on mahdollista. Nyt ainakin jokin ei täsmää omiin ajatuksiini, mutta eipä itselläni olekaan yli 30 vuoden managerikokemusta. Ainoastaan 20 vuoden kannattajatausta.

4. Tarvitsemme ainoastaan yksi tai kaksi vahvistusta kesälle, kuten aina ennenkin. Toki viime kesänä poltettiin lähes 100 miljoonaa puntaa ja tulokset olivat siitä huolimatta heikompia kuin koskaan ennen. Kenenkään ei enää pitäisi uskoa näitä managerimme satuja tai suoranaisia valheita, mutta niin vain akb:t edelleen syövät miehen kädestä.

18 pistettä sarjassa mestarin takana ja ensimmäisellä jatkokierroksella ulos seitsemättä kertaa Mestareiden liigassa, johon ensi kaudella emme edes päässeet kertoo kaiken oleellisen. Silti harhainen managerimme väittää, että emme tarvitse paljoa muutoksia.

Ei ole enää kaukana, että luovutan kokonaan seuran suhteen ja en katso otteluita ollenkaan ainakaan niin kauaa kuin Wenger jatkaa managerina. Jatkosopimus voi hyvinkin olla se viimeinen niitti omalta kohdaltani.

Mainokset

16 thoughts on “Loputon suo Wengerin johdolla

 1. Mä kyllä ymmärsin, että uusi stadion rakennettiin kahdesta syystä: highburylle ei mahtunut läheskään kaikki halukkaat ja aitiot yms. hössötykset tuovat lisää rahaa. Kummallekin on ollut kysyntää. Se on sit toinen asia, katosiko futisromantiikka.

 2. Futisromantiikka kieltämättä katosi ja samassa paketissa katosi ”voittamisen kulttuuri”.
  Edellistä odotellessa Board voisi julkaista Wenkulan jatkon, mutta tuskin sitä tapahtuu vasta, kun Cup final on pelattu.
  Kun jatko varmistuu, niin ”oravanpyörän” vauhti senkun kiihtyy ja syvä masennus syvenee.
  Ugh

 3. Mutta oikeasti, miten käy kun kilpailijoiden uudet stadikat on valmiit? Jääkö Emirates häpeään ja munattomuuteen kaikin kriteerein? Täyttöaste sitten vielä erikseen, toki ihmiset merkitsevät eniten.

  Nyt ei näytä hyvältä Arsenalin kannalta tälläkään osastolla.

  • Niin, jää etenkin nähtäväksi, miten spudsin talous kestää muutaman seuraavan vuoden ajan. Lisäksi gloryhuntereilla kestää aikansa ennen kuin hakeutuvat fiilistelemäån. Tottenham ei ole kovin globaali brändi.

 4. Arsenal valitti Koscielnyt kortista ja hävisi. Koscielny ja Gabriel puuttuvat siis varmuudella ja Mustafi kärsii edelleen aivotärähdyksestä eikä ole treenannut. Alakerta näyttää naurettavan heikolta finaalissa. Varmaan mennään Monreal-Merte-Holdingilla ja Costa nauraa.

 5. Edellee huhujen mukaa Griezman ny kuitekin siirtymäs munaleiriin jos muna klaaraa ittensä sieniliigaan.
  Tarkottas että Alexis todnäk siirtyis bayerniin.
  Siis huhujen mukaan
  -Piresgun-

 6. P.s viime kauden ”ostoksista” sen verran että mikäs tää japsihyökkääjän kohtalo on/oli?
  En edes muista nimeä mutta mitä siinä loppupeleis tapahtui?
  -Piresgun-

  • Aa, Takuma Asano. Pelasi lainalla 2. Bundesliigan voittaneessa Stuttgartissa. Teki 4 ja syötti 4 maalia. Pelasi 26 ottelussa. Like a new signing.

 7. Ok. Kiitti Isse. Yhtäkkiä vaa pulpahti mieleen että mitäs ”meidän” japsihyökkääjälle kuuluu ku en ollu kuullu siitä yhtään mitään jote en ollu varma onko se ees meidän pelaajia
  -Piresgun-

 8. Todellakin loputon suo eikä muuksi tunnu muuttuvan, runkkukroenke ei rahantekokonettaan myy ja wenkula jatkaa yksinvaltiaana. 😈
  Ei protestoinnit tunnu auttavan.

  Kuvaavaa kesän siirtomatkkinoista on että muna jahtaa griezmania ja me ollaan jonkun vitun nigerialaisen talentin perässä……

  En tiedä minkälainen kansannousu faneilta vaadittaisiin että tämä rakas seuramme saataisiin takaisin loistoon johon resurssit olisi. Kroenken salamurha alkaa kuulostaa hyvältä….

 9. Joo. Eikä Glazerit ja Poolin jenkitkään ole mukana rakkaudesta lajiin. Kuten sanoin jo aiemmin, ei Kroenken omistajuus sinänsä ole absoluuttinen este menestymiselle, vaikka todennäköisesti on sitä ylivoimaisen dynastian rakentamiselle. Tuohon omistusmalliin, joka tähtää tv-rahojen kasvattamiseen ja valioliigan brändin globaaliin vahvistamiseen omistuksen arvon kasvattamisen merkeissä, ei kuulu taaperrus keskiryhmässä vaan pysytteleminen suurin piirtein kärjessä. Eikä siihen kuulu kyllä massiiviset faniprotesititkaan, tekee huonoa imagolle.

  Mikään sijoitus ja tuote ei ole kasvattanut suosiotaan ikuisesti kuitenkaan. Valioliiga ja UCL-jalkapallo on jatkanut suoraviivaista kasvuaan 25 vuotta. Kuinka kauan mahtaa vielä jaksaa? Luulen, että ensi vuosikymmenellä muoviintuminen alkaa jo maistua vähän pahalta.

 10. Ollaankohan nyt jo siinä tilanteessa Arsenalissa, ettei ole enää paljonkaan merkitystä sillä, mitä Özilin ja Sanchezin myyntihinnat ovat? Koska huippupelaajat eivät halua tulla enää seuraan. Lacazette esim. menee Atleticoon, miksi? Arsenal kalastelee Xhakan tasoisten joukossa. Ihan hyviä pelaajia, muttei todellakaan niitä, joista Real Madrid, Bayern tai City ovat kiinnostuneita. Wengerin unelma ja toivo lisäksi on löytää uusia tähtiä tyyliin Kante ja Mbappe. Siltähän tuo väitetty kiinnostus Belgian ihmeeseenkin viittaa.

  Luultavasti Perez olisi saanut noilla esityksillä ihan toisella tavalla peliaikaa, jos olisi tuntematon 21-vuotias Kroatiasta, sen sijaan että on liki kolmekymppinen reissumies.

 11. Siirtosumma/palkka/pelatut minuutit…

  Esim. Perez’kään mikään ilmainen mies ole. Kulut on kovat, kun mietitään tuottoja, näillä meidän nykyhankinnoilla.
  Ja se on raaka totuus, mikä yllä todettiin, että ei nyky Arsenal kiinnosta maailmanluokan pelaajia! Jos ei muutoksia tule, taulukossa alaspäin valuminen on vasta alkanut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s