Ei historiaa, ei tulevaisuutta Wengerin johdolla

Aiemmin kirjoitin päivityksen, oliko viime lauantaina, kuinka Wenger ei noteeraa seuramme historiaa mitenkään ennen vuotta 1996 eli hetkeä, jolloin hän tuli seuran manageriksi. Loistava osoitus tästä oli puheet ennen viime viikonlopun päätöskierrosta:

Wenger, though, is mindful that strange things can happen on the final day of a season and, almost instinctively, he brought up the most famous finale of them all. “Man City won the championship in the last minute against QPR,” Wenger said. “So, it can happen.”

Muka kaikkien aikojen kauden lopetus Cityn lisäajan voitto 10 miehellä pelaavasta QPR:stä. Salli mun nauraa. Toki managerimme mielestä seuramme ei ehkä ollut edes olemassa ennen miehen tuloa, mutta todellisuudessa tähän paikkaan ainut oikea esimerkki olisi ollut Anfield -89.

Kauden viimeisen ottelun loppuhetki, jolloin voitimme mestaruuden englantilaista ja jopa koko eurooppalaista jalkapalloa tuohon aikaan hallinneen Liverpoolin kotikentällä. Voittomarginaaliksi ei riittänyt edes yhden maalin voitto, vaan tarvittiin kahden maalin ero.

Todella säälittävää kuinka Wenger ei voi antaa tunnustusta mistään muille ja etenkin, kun se koskee oman seuran historiaa. Toki en yllättyisi jos managerimme ei edes tiedä moisesta ottelusta ja kauden lopetuksesta mitään.

Paul Merson kertoo Sky:n sivuilla mitä Valioliigan kuuden kärki tarvitsee ensi kaudella menestyäkseen. Ensimmäinen läpikäytävä joukkue olemme me ja entinen pelaajamme osuu naulan kantaan kahdella ensimmäisellä lauseella:

If they keep Wenger, I don’t see them getting close to the top. I just think tactically Wenger has lost it.

Mitäpä sitä enempää asiaa puimaan, kun tuossa tulee totuus. Samalla se koskee koko kesäämme siirtojen suhteen. Pelaajia voidaan vaihtaa maailman tappiin asti Wengerin johdolla, mutta se ei auta mitään. Näin on nyt toimittu 13 vuoden ajan ilman mestaruutta, joten ei se jatkossakaan muuta mitään. Wenger ainoastaan polttaa paljon rahaa keskinkertaisiin pelaajiin, kuten viime vuonna.

Paras esimerkki siirtohuhuista tähän liittyen on se, että Sanchezin tulevaa lähtöä ollaan paikkaamassa jollain junnuhyökkääjällä Belgian liigasta, kun ulos-ostopykälä sattuu olemaan seitsemän miljoonan punnan luokkaa. Tähän lisätään Schalkesta ilmaisella siirrolla tuleva vasen pakki, niin johan joukkue onkin vahvistanut Sanchezin painellessa Bayern Mucheniin tai pahimmassa tapauksessa joko Chelseaan tai Manchester Cityyn.

Mainokset

14 thoughts on “Ei historiaa, ei tulevaisuutta Wengerin johdolla

 1. Kyllä Michael Thomasin mestaruuden ratkaissut maali -89 Anfieldillä on kaikkien aikojen lopetus. Tuo oli ilmeisesti koko pääsarjan kauden viimeinen potku. Hämmentävää, ei vaan häpeällistä, ettei manageri noteraa oman seuransa saavutuksia aikakautensa ulkopuolelta.

 2. Tämän allekirjoitan ja muistan kyseisen hetken vielä elävästi ! Yksi parhaista futismuistoista ikinä 👏👏

 3. Enää täysin vastaavaa ei voi tapahtua, koska rästipelit pelataan ennen viimeistä kierrosta. Tuo klassikko pelattiin keskiviikkona pari päivää viimeisen kierroksen jälkeen.

 4. Hill-Woodin vanha suosikkiaviisi Daily Star kertoo, että cup-finaalin jälkeen yritetään vielä kerran runnoa sopimus kasaan Sanchezin kanssa. Tarjous on 330k.

  Tämä voisi pitää paikkansa, jos Wenger on tosiaan irrotettu palkanmäärittelystä ja tasapäistävä linja hylätty. Silloin on luontevaa, että parille huipulle voidaan maksaa markkinapalkka. Vastaavasti penkkijampat saavat vähemmän.

  • Tää on paras. Alexis 330 niin silloin Wengerin saatava 340. Oisko vielä parin vuoden sopparilla.

 5. Wengerin tulevaisuus ilmeisesti julkaistaan heti lauantaina, mahdollisesti jopa ennen cup-finaalia, joka pelataan myöhään. Ja olisihan se aika julmaa käsitellä heti jatkoa, jos finaalissa tulee rumasti tukkaan.

 6. Huh huh, huhujen mukaan Arsenalin kiintiö on myynyt huonosti finaaliin. Aika hurjaa, jos totta. Kannattajien joukkopako olisi todella käynnistymässä, jos edes finaali (tappion pelossa vai miksi? ei kiinnosta.

  Kai penkit siis ovat täynnä, mutta normaalista suurseurailmiöstä eli hurjasta kamppailusta lipuista ei merkkejä.

 7. Cup’in finaalissa on kyse vain yhdestä pelistä ja mahdollisuus ”suonenvetoon” on aina olemassa.
  Jos kiintiöstä jää reilusti tyhjiä paikkoja, niin se tarkoittaa oikeasti sitä, että fanit osaavat äänestää jaloillaan!
  Ei tässä viime vuosina ole kyllästymiseen asti finaaleissa pelattu.

   • Niin, ei jääkään. Käytännössä ilmeisesti kaikki kausariomistajat, jotka finaaliin viitsivät, saavat lipun. On niitä innokkaita sentään vielä sen verran että semiä pienempi lippukiintiö menee lopulta kaupaksi.

   • En tiedä, mistä tuo huhu on syntynyt, sillä ei edes kaikki kausarin omistajat saaneet lippua, kun kysyntä ylitti tarjonnan.
    Vielä tuohon päivän plogiin: Kun Arsene ei muista vanhoja asioita – sinänsä huikaisevin voittomaali, josta keskustellaan – niin sehän tarkoittaa vain sitä, että Arsene ei ole seniili, vasta vanhempana alkaa muistaa vanhoja asioita ja maali, johon hän viittasi, on varsin tuore asia……

 8. Jaa, huolimatta Wengerin paremmasta liigasijoituksesta, Mourinho pääsee heiluttelemaan kahta pokaalia Wengerin suuntaan. Tuskin jättää tilaisuutta käyttämättä sopivassa hetkessä, Specialist in failure vai miten se nyt menikään.

 9. Harmittavan helpolla tuo voitto näyttää tulevan. Välierässä olivat umpisurkeita, mutta Celtan ruotsalaishyökkääjä ei osunut edes tyhjiin. Finaalissa näppärä mutta kokematon Ajax ei pysty murtamaan Mourinhon bussia ja vielä kivasta kimmokkeesta avausmaali.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s