Finaalipäivä on täällä

Arsenal – Chelsea panoksena Englannin cupin voitto. Meille voitto FA Cupin finaalissa olisi kolmastoista, jolla nousisimme yksin tilaston kärkeen. Tällä hetkellä jaamme ykköspaikan Manun kanssa, joka voitti tämän kyseisen kisan viime keväänä.

Van Gaal voitti FA Cupin, mutta jäi viidenneksi sarjassa ja sai potkut. Voi kunpa historia toistaisi itseään myös meidän kohdalla, tosin Wengerille ei edes tarvitsisi antaa potkuja.

Kahdessa aiemmassa finaalissa vuonna 2014 ja 2015 olimme selkeä ennakkosuosikki vastustajien ollessa Hull City ja Aston Villa. Tänään tilanne on kuitenkin aivan toinen. Vastassa on mestaruuden selkeästi voittanut Chelsea, joka on vaikuttanut Conten alaisuudessa erittäin vahvalta ryhmältä ja siitä kertoo toiseksi korkein pistemäärä koskaan Valioliigassa.

Chelsean ennakkosuosikin asemaa lisää entisestään meidän poissaolot. Järjetöntä kuinka viime aikoina selkeästi jonkin asteen loukkaantumisista kärsinyttä Sanchezia piti peluuttaa sekä Sunderlandia että Evertonia vastaan.

Samat sanat Koscielnyyn Everton ottelun kohdalla, sillä tämän päivän ottelu oli kuitenkin kaikista tärkein ja sen suhteen ei olisi pitänyt ottaa mitään riskejä. Toki me kaikki tiedämme Wengerin prioriteetit ja toki Koscielnyn hankkima punainen kortti oli todella ääliömäinen kokeneelta pelaajalta ja joukkueen parhaalta topparilta.

Muutenkin toppariosasto on se meidän ongelmapaikka tänään. Sivussa ovat varmuudella Koscielny, Gabriel ja todennäköisesti päävammasta/aivotärähdyksestä kärsivä Mustafi. Tämä jättää vaihtoehdoiksi ainoastaan Holdingin, Monrealin ja koko kauden pelaamatta olleen Mertesackerin.

Vaihtoehdot ovat huonoja teki mitä Wenger tahansa, mutta sen siitä saa kun ei yhtään priorisoi ja säästele parhaita pelaajiaan finaalia varten. En tiedä kumpi on sitten pienempi paha, peluuttaa koko kauden pelaamatta ollutta Mertesackeria avauksessa vai siirtää Monreal toppariksi, jolloin vasemmaksi pakiksi joudutaan laittamaan Gibbs.

Ja ylipäätään pelataanko kahdella vai kolmella topparilla? Veikkaan kummassakin tapauksessa Monrealin löytyvän topparin tontilta ja Merten olevan kentällä ainoastaan jos pysytään viime aikojen kolmen topparin systeemissä.

Sanchez on varmasti avauksessa, mutta saa nähdä pystyykö paras pelaajamme ja se ainut joka voi tehdä tuhoja hyökkäyspäässä, kunnossa koko ottelua. Parissa viime pelissä mies on vaihdettu pois loukkaantumisen takia, joten ennusmerkit eivät ole kovin hyvät. En paljoa luottaisi Özilin nousevan tässäkään isossa pelissä ratkaisijan rooliin, vaan jos onnistumme maalinteossa, niin eiköhän Sanchez ole maalintekijä tai ainakin syöttäjä.

Harvemmin nämä cupin finaalit menevät maalijuhliksi ja selkeästä tasoerosta huolimatta en usko Chelsean voittavan paria maalia enempää, vaikka se olisi periaatteessa hyvin mahdollista. En lähde veikkamaan lopputulosta, mutta jotenkin tuntuu tähtiin kirjoitetulta loppukaudesta aivan loistavassa vireessä olleen entisen kapteenimme Fabregasin näyttelevän suurta osaa illan ottelussa.

102 thoughts on “Finaalipäivä on täällä

 1. Nythän kannattaa prässätä korkealta ja pitää linja ylhäällä ku ollaa satu Merte kehiin…
  -Piresgun-

 2. Jännitys tiivistyy. Paitsi finaalituloksesta, niin Wengerin jatkosta. Jää tai lähtee, tänään olisi luonteva hetki ilmoittaa asia. En oikein ymmärrä, miksi boardin tarvisisi hieroa asiaa enää yhtään enempää. Ainoa syy tietysti se, jos Wenger teeskentelee halutonta jotain etuja vielä saadakseen, mutta jokainen nyt tietää mikä tässä sopassa on todennäköisin lopputulos.

 3. Huoh, Pepille on luvattu 300 miljoonaa kesähankintoihin. Siihen verrattuna mikä tahansa Arsenalin panostus on näpertelyä.

  • Sehän vain osoittaisi, että Pep on yhtä huono manageri kuin Mou. Meillä taas pystytään yhdellä tai kahdella ilmaisella siirrolla hankkimaan joukkue, joka dominoi Valioliigaan. Wenger knows.

 4. Tuon Wengerin jatkon voi ajatella myös niin, että Wenger lähtee jos voittaa (lähtee voittajana) ja jää, jos menee vituiksi (ei halua lähteä häviäjänä). En jaksa tänään ottaa enempää kantaa miekkosen jatkoon, vaan kosta cupin finaali kannatan joukkuetta. COME ON YOU GUNNERS!

 5. Mati osui asian ytimeen Wenkulan jatkon suhteen.
  Illan ottelusta. Kun kautta katsotaan kokonaisuutena, niin eihän meillä pitäis olla mitn mahiksia voittoon. Mutta kyse on nyt vain yhdestä matsista…
  Alakertamme näyttää enemmän kuin pahalta ja jos siellä joku Gibbs heiluu jo avauksessa, niin ennusmerkit ei hjuvalta näytä..
  Toivotaan et Proffa vetäsee kanin hatusta ja taikoo voittavan taktiikan/hengen joukkueeseen! Ja poistuu saman tien hyvillä mielin voittajana Arsenalista. Ihmeitä on tapahtunut aiemminkin 🙂

 6. Itse ajattelin, että jos päätös on lopettaminen, niin sen julkaiseminen juuri finaalin alla puristaisi joukkueesta ja faneista parhaan ulos? Mutta Wenger näköjään valitsi toisen taktiikan suhteessa faneihin.

  ”I don’t mind criticism because we are in a public job,” he told BBC Sport’s Football Focus before Saturday’s FA Cup final against Chelsea at Wembley.

  ”I believe there’s a difference between being criticised and being treated in a way that human beings don’t deserve.”

  He added: ”The lack of respect from some has been a disgrace and I will never accept that. I will never forget it.

  ”The behaviour of some people during the season, that is what hurts me most. It’s not my person that is hurt but the impeccable image of the club around the world. That kind of behaviour does not reflect what Arsenal is.

  ”A strong club is a club that makes a decision. It is wrong that in modern society it is not a question of whether a decision is right but whether it is popular. That has nothing to do with competence. People with responsibility have to make the right decision.”

  Ja siellähän se BBC:n tiedon mukaan seisoo, boardi päättää maanantain kokouksessa managerikysymyksen.

 7. On totta että meillä on suuri siirtokassa mutta yhtätotta on ettei se niin suuri oo kuin Mansesterin seuroilla ja Chelskillä.
  Siksi onkin elintärkeää olla ns ”päkiöillään” ja ajan hermolla koko ajan seurailla, tarkkailla pelaajia aktiivisesti läpi kauden.
  Toki näin ilmeisesti tapahtuukin mutta ei auta pätkääkään jos sopivan huippupelaajan löytyessä wenkula jättää kaupan tekemättä jonkun olemattoman summan takia kuten ollaan nähty niitä ”melkein ostettuja” pelaajia.
  Toki joidenki kohdalla on voinu olla näkemysero suurikin mutta monesti ollaa saatu lukea(tosin jälkeenpäin) että kyseessä on ollu lähinnä marginaalinen rahasumma miksi kauppa ei oo toteutunu.
  Toissa kesänä tuli Cech ja kenttäpelaajia tasan 0 ja sitte tammikuus tuli Elneny. Ja ne on omasta mielestäni ollu kumpikin wenkulan parhaita osoksia ainaki hinta/laatu suhteessa.
  Sen kauden pelaajahankintoihin meni siis yhteensä n 20 milliä (en ny muista euroa vai puntaa) mutta aivan sama.
  Mutta maailmalla tuotetaan jatkuvasti huippupelaajia joten ei kaikkia mahdu kärkiseitsikkoon: Barca, Real, Psg, Bayern, shitty, muna tai chelski.
  Bayern näistä ehkä ”köyhin” mutta siellä on satsattu jo vuosia laatuun ja saatu menestystä ja menestys ruokkii menestystä joten imu seuraan on kova vaikka eivät maksa aivan älyttömiä palkkoja.
  Uus manageri, pari huippuhankintaa ja pari ns ”hyvää” hankintaa ja seura saa uutta nostetta ja uskottavuutta.
  Näkyy tulevaisuudes parempina sponssisoppareina ja krääsää myytäis varmaa paljo enemmän
  -Piresgun-

 8. James olis vissii taas lähtökuopissa jonkun huhun mukaan.
  Olis omasta miälestäni todella kova jamppa meille.
  Eri asia mikä hinta ja tuskin jamppaa huvittaa wenkun kans viettää torstai iltoja jossai belgradis
  -Piresgun-

 9. Heh, 32-vuotias Per Mertesacker kertoo, ettei ole ikinä pelannut kolmen alakerrassa. No nyt on hyvä päivä aloittaa. Mies hehkuu myös onnea joulukuun sopimuksen pidentämisestä eikä ole tarttumassa mihinkään jäähdyttelytarjoukseen.

  Bingoa voi pelata laskemalla monta kertaa tekee mieli sanoa matsissa ”pelaamattomuus näkyy”.

 10. Selityksiä on ainakin valmiina, jos huonosti käy.

  Oikeastaan ainoa toive on, että mtn Bayern-tappioiden tyyppistä noloutta ei koettaisi.

 11. Ospina?
  Holding Merte Monreal Bellerin
  Ramsey Xhaka Ox Alexis Özil Welbeck
  Subs:
  Cech? Elneny Coq Iwobi Lucas Walcott Giroud

  Lucas’kin kaivettu koirankopista…jospa se tois onnea ja menestystä!
  COYG

 12. Jälleen vastaan Welbeckin aloitusta. Kante ja kumppanit tuskin antavat Arsenalin juoksennella tarpeeksi vastaiskuja, jotta Welbeckin roolia voisi puolustella. Giroud-päivä mulle.

 13. Penkillä ei yhtään puolustajaa. Toki Coq on hätätapauksissa topparina pelannut.

  Innanen nyt höpöttää Wengeristä. Ei nyt oikeasti voi olla niin, että jatko riippuu yhden ottelun tuloksesta.

 14. Jep, näi oli tehdä…
  Melko helposti aukes chelskin lina!
  Pystyskö joku teistä avaamaan maalivahtivalintaamme? Onks Cech epäkunnossa vai mitä?

 15. Jaa-a, toivottavasti näitä hukattuja paikkoja ei jouduta katumaan. Toinen maali helpottaisi nyt kummasti ja kyykyttäisi sinisiä.

 16. Kohta jos ei ala menemään sisään, niin vastustaja kyllä tekee. Piru, että jaksaa taas jännittää.

 17. Hyvä, aktiivinen pelitapa ollut tähän asti. Toivottavasti nyt vain vedetään vähän henkeä eikä aleta sumputtamaan isommin.

 18. Kyllähän Kantelle ois voinut antaa varoituksen vastahyökkäyksen estämisestä ihan samoin kuin Monrealille. Jaahas, ei ottelua, jossa Ospina ei loukkaantuisi.

 19. Ei pompi Welbsilläkään…jep
  sais kortti heilua kyllä sinisillekin.
  Paikkoja on ollu kieltämättä rajusti lisämaalien tekoon

 20. Nyt mitataan Conten reagoimiskyvyt puoliajalla. Peli on jumissa ja etäisyydet välillä kammottavan pitkät jyräystä ajatellen. Jotain pitää muuttaa ja saada painetta Arsenalin erittäin varamiehiselle alakerralle. Nyt Arsenalia ei ole pahasti painettu alakynteen ja painetta esim. Ospinalle tai Mertesackerille.

  • Mitä mahtoi Conte odottaa peliltä? Itsekin luulin Arsenalin aloittavan passiivisemmin, mutta nyt on pantu kaikki peliin. Toivottavasti kunto kestää loppuun asti, työmäärä on silmämäärisesti aika kova.

   • Joo, melkoista munaravia on ollut. Ei oo oikein tiedossa, osaako Conte reagoida puoliajalla. On tottunut 1-0-johdon pitämiseen jo juvessa ja tehnyt muutoksia lähinnä otteluiden välillä, ehkä.

    On tässä lievästi sitäkin, että Chelsea luuli liikaa ennen ottelua: helppo homma iskeä Arsenalin varamiehiseen puolustukseen, tässä ollaan mestareita joten kyllähän me tää hoidetaan jne.

 21. Allu Shearer sen tietää: ”Chelsea are playing like they’ve been partying and drinking for the last 10 days.” Omasta kokemuksesta.

 22. Chelsea pääsee myllyttämään oman katsomonsa edessä. Sinisillä alkaa ehkä taistelutahto viimein nousta.

 23. Jos ja kun tämä hoidetaan, niin tämä Taylorin jämäkkyys takaa sen että parranpärinää ja katkeruutta sinisten kannattajilta riittää. Mikäs sen mukavampaa.

 24. Ospina paikkasi hienosti tuossa hieman pehmeästi päästämänsä maalin.

  Ja Özil tolppaan! Varma maalipaikka!

 25. Se on siinä! Jälleen FA-cupin voitto!

  Wengerin korjaus johti lopulta viimeisen parin kuukauden aikana ManU:n, ManCityn ja Chelsean kaatamiseen merkittävissä peleissä, Stokea nyt ihan unohtamatta.

  Vain Pool ja Spurs jäivät kovista seuroista kaatamatta tällä kaudella. Varovaisesti eteenpäin on menty.

 26. Kiitän erityisesti koko joukkueen kovaa taisteluilmettä ja jo etukäteen monien flopeiksi ja heikoiksi lenkeiksi tuomitsemia Ospinaa ja Mertesackeria. Ei nyt täysin virheittä mennyt, mutta odotuksiin nähden mahtavaa venymistä. Ja Xhaka alkaa näyttää sellaiselta keskikentän kenraalilta, jota on haettu. Xhaka ja Holding ovat tämän ryhmityksen suuria voittajia, ehkä myös Ox, jolla pelipaikka ei ollut tänään se sopivin.

 27. Selvästi iso juttu myös Wengerille ilmeistä päätellen. Toivottavasti seura osaa tässä kohdin tehdä nyt viisaita ratkaisuja ja oikeasti ensi kaudella päästään eteenpäin muissa kilpailuissa.

 28. Kova taistelu koko ryhmältä.
  Hienoa oli nähdä, ettei Ospina, eikä kukaan muukaan jäätynyt..ei edes tasotusmaalin jälkeen!
  Kova loppukausi ja sieniliigapettymyksen jälkeen huikea kaudenpäätös…

  Eihän Wengerille voida järjestää parempia läksijäisiä. Eihän?

 29. Englannissa osataan myös musavalinnat. Ei mtn väsynyttä we are championsia yms, vaan Clashin London Calling – joka myös soi aina Emiratesilla kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua.

  Jaahas, nyt ois ”tieto”, että board kokoontuuu vasta tiistaina ja keskiviikkona kerrottaisiin, mikä on meininki.

 30. Arsenal pelasi kauden parhaansa tänään. Oli sitä ilmettä tekemisessä millä pärjätään. Kippis kaikille!!

  • Vaikka tämä peli oli erittäin hyvä niin ei Wengerille missään nimessä päivääkään jatkoa. Aika ohi.

 31. Wenger on Kuningas! Professor! Nero. Toivottavasti jatkaa. Uskon, että Villekin on super tänään!

 32. Rock’n roll!
  Yllättävän eheänä irtaimisto honkasen huushollissa.

  Naapurit tietää mitä on tapahtunut, meteliä riittänyt ja Arsenal-lippu liehuu pihalla muutaman päivän!
  Perheen junior-Gooner jo nyt täysikäisenä joi eka kertaa nähteni alkoholia ’Wenger in’- tarra otsalla Voiton kunniaksi.
  Itse toivon, että Mr Wenger päättää tyylikkäästi hienon uransa tähän.
  Ollaan Mestareita!
  COYG!

 33. Huikea peli!Saas nähä mitä tapahtuu.Wenger out goonerit vois nimetä muutamia parempia vaihtoehtoja ,jolla homma kääntyy.Cmoon.Antaa tulla.

 34. Onhan asiat kuitenkin niin, että nyt on se hetki kun Arsene saa tilaisuuden poistua kunniakkaasti näistä kehistä, ja piste.
  Myönnetään, että Wenger yllätti taktiikan mestarin (Conte) lähes täydellisesti ja samalla Chelskin suuri sankari osoitti heikkoutensa. Mutta toisaalta asiaa katsottuna Arsene ei saa parempaa tilaisuutta poistua voittajana ja minun mielestä tämä hetki kannattaa Arsenen käyttää hyväkseen.

 35. Kankkunen painaa mut kyl tämän kestää kun pytty tuli 😂
  Huomenna perinteisesti pelipaita päällä töihin
  Kuten aina kun pytty tulee🙌🙌🙌

  Nyt olisi wenkulla kunniakas paikka ilmoittaa että tämä oli tässä, jäisi fanien suuri kunnioitus ja rivit yhdistyisivät kannattajien keskuudessa.
  Mut eihän se näin mene.

  Nyt nautitaan kuitenkin muutama päivä Goonerit(ja parannellaan darraa) 😁

 36. Ei tämän parempaa poistumis mahdollisuutta Wengerille tule. Ei ikinä.
  Seuran tulevaisuus ratkeaa viikolla…

  Wengerille ”kiitos ja näkemiin”, cup juhlat pystyyn ja niin kuin yllä todettiin, nyt olis maailmanluokan mahdollisuus yhdistää kannattajien rivejä.

  • Ja nyt kun nauta 🐮 stan on paikalla niin usmanov vois jättää niin mielettömän tarjouksen ettei ahne paskiainekaan vois siitä kieltäytyä.
   Sit oligarkki jututtas alexisia, mieletön jatkosopimustarjous ja lupaus kovista vahvistuksista sekä uusi mestarimanageri.
   Helppoa kuin heinänteko.

 37. Joo, kyllä maistuu edelleen. Olen mediareaktioistakin huomaavinani, että tämä Arsenalin voitto oli monien mielestä mukava. Ehkä Wenger on sittenkin normimanageria sympaattisempi joissain suhteissa. Pepi, Pocch ja Klopp, ei pokaaleja, paljon kehuja. Mourinho, Conte ja Wenger putsasivat pöydän.

  Ja Petr Cechille viides FA-cupin voitto. Siinä on monelle tekemistä.

 38. Pakko kyllä nostaa hattua Mertesackerille. Koko kausi sivussa ja pelasi upean pelin lähes kylmiltään.

 39. Se on kyllä merkillistä, että kolme alakerralla jokainen Arsenalin puolustaja on alkanut näyttää kovalta tekijältä.

  Vaikka kyllä eilen keskikenttä oli se, joka murskasi Chelsean. Jos tuota alakertaa ei olisi suojeltu tekemällä kovaa duunia ylempänä, olisi kolissut useammin omissa. Puolustuksen ja keskikentän välissä ei enää ole sitä tilaa, mitä oli runsaasti aiemmin tällä kaudella.

 40. Niin, jopa Özil intoutui prässäämään ja tekemään työtä myös puolustussuuntaan ja esitti mallikkaan liukutaklauksen saaden pallon Hazardilta pois. Ei ollut moisia otteita talvella nähtävissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s