Loistava voitto ja esitys, mutta ei todellakaan minkään uuden ja paremman alku Wengerin johdolla

Edelleen on hieno fiilis voitosta, joka todellakin oli ansaittu. Nyt osan ottelusta uudelleen katsoneena täytyy korostaa Mertesackerin esitystä, joka oli loistava. Koko kausi sivussa ja sitten huippuesitys FA Cupin finaaliin on äärimmäisen kova työnäyte.

Totta kai Mertesacker on pelimies, sillä ei yksikään pelaaja saa Saksan maajoukkueessa kokoon yli 100 maaottelua jos ei todella ole laadukas. Viime kaudet ovat vain olleet enemmän tai vähemmän heikkoja ja asiaa ei varmasti ole auttanut taktiikkamme, jossa pelataan korkealla linjalla ilman, että silti saadaan kunnon prässiä vastustajaan. Näin ollen Merten heikoimmat puolet ovat vain korostuneet.

Joka tapauksessa oikeassa taktiikassa ja ryhmityksessä Mertellä olisi edelleen paljon annettavaa ihan huipputasolla. Pelinluku saksalaisella on huippuluokkaa ja ylivoimaisesti parasta meidän topparivaihtoehdoista. Samoin saksalainen on ainut pelaajista, joka ohjaa koko puolustuslinjaa.

Valitettavasti vain Mertenkin kohdalla homma riippuu täysin managerilanteestamme. Jos Wenger jatkaa voi finaalivoiton ja Merten tapauksessa pelin todeta olleen se yksi tai kaksi mitä kauteen sattuu. Taas paremman managerin alaisuudessa tilanne voisi olla aivan toinen jos esim. koko joukkueen puolustuspelaamiseen käytettäisiin eri tavalla aikaa harjoituskentällä.

Vähän kärjistäen ja verrattuna Chelseaan tilanne on, että me pelasimme yhden loistavan ottelun cupissa, kun Conten ryhmä pelasi niitä 30 sarjassa. Siinä on se ero miksi emme Wengerin johdolla tule voittamaan enää kuin korkeintaan FA Cupeja ja niin hienoja kuin nämä voitot ovatkin ei niiden pitäisi kuitenkaan missään nimessä riittää meidän kokoluokan ja historian omaavalle seuralle.

Merten lisäksi Welbeckin pelaaminen oli yksi asia, joka mahdollisti loistavan esityksemme. Avainasiana pidin sitä kuinka kerrankin prässäsimme Chelseaa koko joukkueen voimin. Välillä ylempää ja välillä alempaa, mutta koko joukkue osallistui siihen hyökkääjästä lähtien. Tätä pelitapaa ei yksinkertaisesti voisi toteuttaa Giroud piikissä, sillä miehen nopeus ja liike ei vain riitä puhumattakaan työmoraalista alaspäin.

Welbeck ei todellakaan ole pallollisena pelaajana tai viimeistelijänä sitä luokkaa, jota meidän avauksen pelaajalta vaaditaan, mutta prässäämisessä ja työmoraalissa englantilainen on ykkösluokkaa. Se ei riitä koko kautta, mutta yksittäisissä otteluissa se on arvokasta, kuten lauantaina nähtiin.

Lauantai oli kuitenkin vain yksi ottelu ja se ei muuta isoa kuvaa. Älkää vain uskoko tämän olevan mikään uusi alkua. Se virhe on tehty niin useasti ennenkin.

Kolme vuotta sitten Hull voiton jälkeen FA Cupin pokaalin piti toimia alkuna paremmille asioille, mutta miten kävikään. Toki olemme voittaneet nyt kaksi FA Cupia sen jälkeen, mutta liigamestaruus on kauempana kuin tuolloin ja lisäksi Mestareiden liigan voittoon ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia, kun emme pääse edes mukaan enää kyseiseen kisaan.

6 thoughts on “Loistava voitto ja esitys, mutta ei todellakaan minkään uuden ja paremman alku Wengerin johdolla

 1. Kiinnittäisin huomiota myös erikoistilanteiden puolustamiseen, joka parani kaudella loppua kohden ja näissä kovissa peleissä oli jo mallikasta, eli ei juurikaan vaarallisia paikkoja verrattuna normi-Arsenalin. Jotain siellä harjoistuskentällä on sentään tehty, tuskin on muutos syntynyt itsestään.

 2. Joo ei yks facupin voitto tämän laivan kurssia muuta niin kauan ku Wenger jatkaa joten nimimerkki Minksalle annoinki jo nimen Ancelotti Atsun peräsimeen.
  Olis varmaa kallis mies mutta pätevä.
  Päteviä löytyy varmasti paljon nuoremmistakin valmentajista mutta mikä olis niiden status ja millaine valta ostaa pelaajia ja annettaisko rahaa käyttöön?

  Toine vaihtoehto omasta mielestäni olis Koeman jolla on peliuraa huipulta aikanaan mutta on jo myös kokenut valmentaja eikä varmaa lähtis minkää seuran pelkäksi joo-mieheksi vaan uskaltaa tuoda omia ajatuksia ja varmaa uskaltaa myös vaatia seurajohdolta panostuksia.
  -Piresgun-

 3. Näin vesittyi se ajatus, että Kroenke jollain lailla kuuntelisi boardin mielipidettä, Puheiden mukaanhan osa boardista on todella kääntynyt Wenger-kriittisiksi. Eilen Kroenke kuuli mitä Wengerillä on sanottavaa ja tänään Stan kertoo päätöksensä boardille. Keskiviikkona tai torstaina sitten mediatiedote. Stan lentää varmaan kotiin tänään, eikä jää katselemaan nillitystä,

 4. Wengerin tuomionpäivä, onko se nyt sitten ke vai to? Mitä nopeammin, sen parempi.
  Toivotaan nyt, että katse olisi tulevaisuudessa, eikä menneisyydessä!

 5. Joo. Juurikin näin.
  ”ei mua menneisyys pelota”
  vapaa lainaus Arsene Wengeriltä
  -Piresgun-

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s