Ehkä toiseksi viimeinen päivitys tämän blogin historiassa

Se Arsenal mihin rakastuin reilu 20 vuotta sitten on nyt viimeistään kuollut. Eilinen oli synkin päivä kannattaja-aikanani. Wenger ja Kroenke ovat sellainen syöpä, joka on muuttanut maailman hienoimman seuran ja joukkueen pelkäksi Arsene PLC:ksi, jonka ainut tarkoitus on tehdä kaksikosta entistä rikkaampi ja antaa managerimme jatkaa omaa diktatuuriaan.

Muutto Highburylta oli kova paikka, mutta se oli jotenkin perusteltavissa. Valitettavasti vain kaikki perustelut olivat täysin keksittyjä ja valheellisia. Tarkoitus ei ollut menestyä paremmin, vaan tehdä enemmän rahaa. Olemme kauempana menestyksestä kuin koskaan ennen Valioliigan ja Mestareiden liigan suhteen. Samalla Emiratesin rakentaminen antoi managerillemme täydellisen vallan kaiken suhteen seurassa. Toisin sanoen Wengeristä tuli suurempi kuin seura. Kauhein mahdollinen seuraus legendaarisen Highburyn tuhoamisesta.

Kannattajakunta saatiin myös samalla vaihdettua todellisista seuraa vuosia ja vuosikymmeniä kannattaneista uuteen sukupolveen, joka on turisteja ja tyyppejä, joille riittää pelitapahtuma kokonaisuutena tapahtui kentällä mitä tahansa ja oli ottelun lopputulos ja ylipäätään menestys sekä sijoitus sarjassa ja cupeissa lopulta mitä tahansa.

Wengerin aikakaudella seuran kannattajakunta ei ole ainoastaan vaihtunut, vaan se on myös täysin jakaantunut ja tappelee toisiaan vastaan. Uskomatonta, mutta totisinta totta nykyään. En tiedä vastaavaa tilannetta missään muussa seurassa, mutta siitä huolimatta mitään seuramme historiasta tietävä ja ennen kaikkea välittävä omistaja antaa jatkosopimuksen miehelle, joka ei ole kisannut tosissaan 13 vuoteen liigamestaruudesta tai voittanut koko urallaan europokaalia.

Missään muussa seurassa tämä ei olisi mahdollista, eikä ole tapahtunut, kuten kilpailijoiden lukuisat managerinvaihdokset, yritykset menestyä ja tietysti pokaalit ovat vuosien varrella osoittaneet.

En voi ymmärtää kuinka Wenger ja Kroenke onnistuivat tekemään tämän eli ottamaan seuramme haltuun. Kenellekään muulla ei ole mitään väliä, vaan kaksikko pystyy tekemään ihan mitä tahansa ja silti nykyinen kannattajakunta on valmis sietämään asian. Itse en sitä pysty tekemään, enkä todellakaan edes halua.

Toisaalta voi sanoa, että nykyinen kannattajakunta ansaitsee kaiken sen mitä on joutunut kokemaan ja tulee kokemaan tulevien vuosien aikana kyseisen kaksikon jatkaessa diktatuuriaan. Mitään kunnon protesteja ei ole nähty kotipeleissä ja se on osoitus, että Grovella käyvät eivät enää välittä tarpeeksi seurasta. Heille riittää peli tapahtumana ja status Arsenalin ”kannattajana”, vaikka todellisuudessa he vain toimivat juuri niin kuin Wenger ja Kroenke haluavat.

Itselläni ei ole enää mitään halua mennä paikan päälle katsomaan otteluita. En ole ollut muutamaan vuoteen, vaikka sitä ennen kävin 18 kautta putkeen reissun tai pari kaudessa. En tunnista enää seuraa, jota olen kannattanut yli 20 vuotta. Tämä ei ole Arsenal, johon rakastuin ja jonka kaikki mahdolliset televisoista tai striimeinä nähtävät ottelut olen tuona aikana katsonut.

On vaikea ajatella tulevaisuutta ilman Arsenalia, sillä seura on ollut niin suuri osa elämää parin vuosikymmenen ajan. Omat menot, tekemiset, viikonloput, vapaat ja kaikki aikataulut on suunniteltu pelien mukaan. Pelejä ei ole voinut jättää väliin, mutta tällä hetkellä olen pisteessä, että saatan alkaa tehdä jotain ihan muuta otteluiden seuraamisen sijaan. Arsenalin seuraaminen ei ole ollut enää vuosiin Wengerin alaisuudessa kuin todella todella harvoin mukavaa. Ei sen näin pitäisi mennä.

Kyseessä ei todellakaan ole se, että vaatisin jokaisen pelin ja kaiken mahdollisen voittamista joka ikinen vuosi. En kuitenkaan jaksa enää tätä samaa oravanpyörää, että jo ennen kauden alkua tietää kuinka kausi tulee päättymään. Yksi parhaista tunteista oli kauan sitten, että uuden kauden alkaessa oli toiveikas olo ja ei tiennyt mitä tulee tapahtumaan. Kaikki oli mahdollista, mutta nykyään ja oikeastaan viimeiseen 10 vuoteen tuota tunnetta ei ole ollut, vaan kaikki kaudet ovat toistensa kopioita ja samojen virheiden toistamista ilman mitään aikomustakaan ottaa opiksi aiemmasta.

Olen täysin väsynyt tähän kaikkeen, en näe mitään parempaa tulevaisuutta vaikka kuinka yrittäisin. Turha yrittää uskotella minkään muuttuvan ja tämä uusin Wengerin sopimus ei tule olemaan miehen viimeinen tapahtui mitä tahansa, vaan kahden vuoden päästä ollaan samassa tai suurin piirtein samassa tilanteessa. Luultavasti menestys ja sijoituksemme ovat vielä heikompia, mutta sillä ei ole mitään merkitystä Wengerille ja Kroenkelle, jotka jatkavat kuitenkin samalla tapaa.

Olen ennenkin tehnyt tämän tarjouksen, mutta nyt on todella tosi kyseessä. Nyt olisi hyvä aika ilmoittautua jos joku haluaa ottaa vetovastuun tästä blogista. Ehkä joku, joka uskoo edelleen Wengeriin olisi oikea henkilö, sillä manageri ei todellakaan ole vaihtumassa kahteen seuraavaan vuoteen mihinkään ja todellisuudessa luultavasti paljon pidempäänkään aikaan. Laittakaa rohkeasti kommenttia jos homma kiinnostaa ja sovitaan käytännön järjestelyistä.

Kerran gooneri ja aina gooneri pitää varmaan paikkansa jossain määrin, mutta valitettavasti vain en näe koko Arsenalin olevan enää se seura, joka se vielä reilu 10 vuotta siten oli.

Mainokset

48 thoughts on “Ehkä toiseksi viimeinen päivitys tämän blogin historiassa

 1. Yhdyn ajatuksissani kirjoittajaan ja olen tehnyt myös tuon päätöksen, mutta eihän tässä ole loppujen lopuksi sen kummemmasta asiasta kysymys kuin on avioerossakaan jonka myös olen kokenut, mutta tässä tapauksessa minä en ole jättänyt Arsenalia, vaan Arsenal on jättänyt minut ja se tietysti sattuu eniten.

 2. Surullinen päivä tosiaan.
  En ole kummoinen kynä niekka, mutta olen pyöritellyt ajatusta aloittaa mr. Dt tyylinen suomenkielinen vlog aiheesta.
  En tiedä mitä ajatukselle tämän uutisen myötä tapahtuu, mutta joka tapauksessa toivon että jatkaja villen ja henten työlle löytyy edes jossain määrin.

 3. Surullinen päivä kaikenkaikkiaan. Kiitos Ville rehellisestä kirjoituksesta, jonka varmasti myös moni lukija voi allekirjoittaa. Kun sielu menee, sitä ei saa takaisin.

  • Jos Ville vaan koitettaisiin hyväksyä tilanne, annettaisi Wengerin yrittää parhaansa ja katsottaisiin mitä se tuo tullessaan. Vaikka se todennäköisesti samaan tahtiin jatkuukin niin onhan Wenkulla kovemmat paineet kuin koskaan tehdä hankintoja ja muutoksia . Tällä haluan sanoa sitä että,jos voisit unohtaa tilapäisesti näkemyksesi Wengeristä ja koitettais ensikaudelle löytää positiivinen asenne vaikka ymmärrän kyllä hyvin ajatuksesi asiaan
   ja olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. Älä kuitenkaan lopeta tätä blogia sillä luen jokaisen päivityksen ja uskon että meitä on melko suuri joukko.

 4. Timesin mukaan board oli tietoinen, että se joutuu valitsemaan Wengerin ja kaksikon Alexis&Özil välillä. Sanchez lähtee asap ja Özil jää odottamaan bosmania ilman aikomustakaan tehdä jatkoa.

  Lisäpiristyksenä Cazorla oli jälleen leikkauksessa ja ei pelaa ennen vuodenvaihdetta.

  Nyt voi sanoa, että tämä FA-cupin voitto ei todellakaan toimi katalyyttinä millekään uudelle. Kyllä, Arsenal varmaan käyttää kesällä 100 milj. joista puolet tulee Alexisin myynnistä. Mutta, vetovoima on vaan liki Evertonin tasoa tällä sapluunalla.

  Synkältä tuntuu. Voi olla kyllä aika iso kynnys hommata mitään katseluoikeutta ensi kauden matseihin. Se on juuri niin, kuten Ville sanoo: tietää ihan tarkkaan miten kausi menee. Ainoa jännitys on, tarkalleen kuinka monta halutonta ja hampaatonta häviötä tulee.

 5. Mielenkiintoista nähdä, mitä Sanchez sanoo siirtonsa jälkeen. Elekieli on ollut sellaista, että ihan varmasti sanoo jotain ja se ei ole tätä keskinkertaisten gunnereiden ”toivottavasti pomo jää” -jargonia.

 6. Jalkapalloa olen seurannut aina. Ensin Argentiina ja Maradona, sitten Suomi ja Litmanen, kunnes vuoden 2006 CL-finaalissa asemoin itseni Arsenalin kannattajaksi.

  Pelejä olen seurannut kanavilta Yle, Canal+, Cmore, Mtv3 Total ja viimeisimpänä Viasat. VeikkausTV ja jokunen striimi siihen päälle. Pian löysin myös tämän blogin. Edelleen toteutumaton ottelumatka oli kestosuunnitelmani, perhe-elämä tuon haaveen toteutumista kai jonkin verran vaikeutti.

  Mikä huikea matka tämä onkaan ollut, kuinka huikeita pelaajia olenkaan nähnyt, kuinka huikeita pelejä olenkaan saanut seurata. Historia, seura, kannattajat, vastavirtaan kulkenut (naivi) ideologia, joka kulminoitui herraan nimeltä Arsene Wenger. Tuli voittoja, tuli tappioita, liigamestaruutta ei koskaan. Pettymysten sarja seurasi toistaan, mutta tämä ei haitannut. Rakastin tätä kaikkea. Rakastan Arsenalia.

  Vuosikausia sitten tämän blogin sävy muuttui aiempaa negatiiviseksi. Wengeriä kritisoitiin, ihme homma en ymmärtänyt, välillä nauratti, välillä jätin jopa blogin lukematta. Minun seurastani ei kirjoteta näin.

  Kunnes tuli päivä, jolloin ymmärsin olleeni väärässä. Vika ei ollut Van Persien, vika ei ollut Fabregasin, vika ei ollut kenenkään joka seurasta lähti pois, hehän vain halusivat voittaa jotakin. Vika oli Wengerin. Päivää, jolloin tämän tajusin en muista, ehkä se ei ollutkaan yksi päivä vaan pikku hiljaa hiipinyt jäytävä tunne. Ei tästä mitään tule. Ei Wengerin kanssa. Tästähän blogisti oli kirjoittanut jo vuosikaudet, voi kuinka oikeassa hän onkaan ollut. Tuska kasvoi ja päätinkin jo kauan sitten, että mikäli Wenger jatkaa, minä lähden.

  Mitä sitten voin tehdä? Kannattajakrääsää en ole tilannut enää vuosiin, joten jotakin muuta on keksittävä. Teen siis nyt näin. Ensi syksynä en tilaa periaatteesta Viasatia, enkä onneksi voi nähdä seuraani myöskään Ylen kanavilta, koska CL. Lisäksi, jahka virallinen ilmoitus Wengerin jatkosta julkaistaan, lopetan seuran tilin seuraamisen Twitterissä, samoin poistan kirjainmerkin tämän blogin osalta selaimessani. Tämä olkoon pienen ihmisen protesti, jota kukaan ei huomaa ja jolla ei ole mitään merkitystä muille kuin itselleni. Vuodatin tämän nyt kuitenkin tähän.

  Tämä oli toinen ja näillä näkymin siis viimeinen kommenttini näille sivuille. Tuhannet kiitokset blogistille ja kiitokset myös kommentoijille. Tämän blogin päivittäinen seuraaminen on ollut pääosin erittäin mukavaa puuhaa.

  Osaltani Arsenalin seuraaminen jää nyt Urheilusanomien, Urheiluruudun ja muun päivittäisen median seuraamisen varaan. Palaan asiaan sitten post-Wenger aikakaudella. COYG.

  • Onnea matkaan Snaba. Et jää päätöksen kanssa yksin. Toivottavasti näemme paremmissa merkeissä jokusen vuoden kuluttua.

 7. Kuka sanoo näin: ”“Our ambition is to win the Premier League and other major trophies in Europe. It’s what the fans, players, staff, manager and board expect and we won’t rest until that is achieved. Arsène is the best person to help us make that happen. He has a fantastic track record and has our full backing.”

  No Stan tietenkin. Siellä se sopimus on seisoo arsenal.comissa.

 8. Huvittavaa, miten joissain (ei virallisissa) jutuissa korostettiin sitä, ettei tämä missään nimessä ole välttämättä Wengerin vimeinen sopimus Arsenalissa. Itse olen varma, että se on tosin, eikä välttämättä kestä edes sitä kahta vuotta. Myrsky alkaa taas syksyllä heti, kun peli alkaa tökkiä.

 9. Wenger pistää ihan kuittailumielessä vanhat top top kliseet esille. Suorastaan kiusaa kannattajia. Ehkä ainoa merkittävä asia mitä manageri sanoo, oli tuo ringin trimmaaminen. Pelaajia saa lähteä, ilmeisesti torstailiiga ei sitten paina yhtään. Useampi lähtijä ja vaikeus löytää top top -laatua => ohuempi rinki.

  Gazidisin ja Kroenken suuhun ei ole laitettu kyllä mitään, mikä merkitsisi yhtään mitään. Kroenken pokaalipuheita ei kukaan ota vakavasti. Eikä rahasta luvata mitään, paitsi siinä mielessä että todettiin viime kesänä jo menneen 110 milj ja 40 milj olosuhteiden parantamiseen. Tuon voi tulkita niinkin, ettei rahaa haluta käyttää enää yhtä paljon, kun munille meni tämäkin kausi. Muutenkin tuntuu, että Kroenke ja Wenger katsovat yhdessä, että nyt rakennetaan fasilteettejä ja unohdetaan välitön pokaalijahti.

 10. Jos joku nyt luovuttaa Arsenalin kannattamisen ukon jatkosopparin takia, niin te samalla myönnätte Wengerin olevan suurempi kuin seura! Se ei ole sitä. Arsenal on Arsenal, oli managerina kuka tahansa. Arsenal pysyy, managerit kyllä menevät, sitkeimmätkin.

  Tulee siis vielä se hyvä päivä, joskus. Se vaatii nyt vähän sitkeyttä. Mutta sitähän fanitus on. Tukea myös ojan pohjalla. Ja eihän me nyt siellä olla (vielä). Eräs naapuriseurakin rypi viime kauden pohjamudissa, muistaakohan sitä enää ketään. Menestys peittoaa vanhat pettymykset, niin se vain menee.

  • Mä luulen, että on aika yleistä kannattamisessa, että tunneside laimenee jossain vaiheessa elämää. Huom. laimenee, ei katkea tai kohde vaihdu. Liekki voi roihahtaa myöhemmin uudelleen. Tähän voi olla syynä perheellistyminen ym. oman elämän asiat tai sitten seuraan liittyvät, kuten Wenger-casessa tai vaikka Jokerien liigan vaihdoksessa.

   Varmaan näitä tunnesiteen etäännyttäjiä on pian aika paljon, koska on paljon helpompaa itselle vain panna reissut ja tv-paketit jäähylle ja vilkaista tulokset netistä kun muistaa. Ainakin paljon helpompaa ja vähemmän kuluttavaa kuin tuollainen Piers Morganin jatkuva möykkääminen somessa ja itsensä kiukkuun riuduttaminen.

   Joten en tekisi tuollaista tulkintaa. Itse asiassa ihan mukava joskin minimaalisen pieni keino irrottaa oma someprofiilnsa seurasta. Jos noin tekisivät kymmenet miljoonat fanit, viesti olisi varsin selvä, En tosin haaveile sellaisesta protestista.

 11. Miten wenger voi vakuuttaa ketään jorinoilla eteenpäinmenosta kun teot on muuta kuin puheet.
  Onko Sanogo ensi kaudella yli kahdenkymmenen maalin mies? vai kuka ? miten wenger saa homman paremmaksi samolla vanhoilla ajatuksilla ?
  Surkea vanha kääkkä,Onko isot sopimusjuhlat fanien kanssa vai pakeneeko fossiili lomille ?

 12. Kuten Timo sanoi, jos kausi alkaa onnahdellen, Wenger joutuu pahastumaan fanien käytöstä ihan eri tasolla kuin kuluneella kaudella.

  • Mahtavaa! Kannuja tulee, uskokaa pois te epäluuloiset. Kaksi pelaajaa ei seuraa tee, mutta Wenger sen tekee!

 13. Kyllähän Arsene itsensä pahaan paikkaan laittoi. Kesä olisi nyt aikaa näyttää, että muutoksia ainakin yritetään tehdä. Jos kesä ja pelaajasiirrot menee päin persettä ja ensi kausi alkaa tuskaisesti, niin kritiikki lienee sen verran kovaa silloin, että jotain tapahtuu. En usko kuitenkaan tämänkään kevään protestien jääneen kokonaan huomaamatta.
  Eniten harmittaa, että Arsenella oli pokaali käsissä, punainen matto, liput liehuivat ja torvet soivat toivottaen hyviä eläkepäiviä, mutta ei kelvannut ei.
  Siltikään en Arsenalia hylkää, enkä selkääni seuralle käännä.

 14. Olisi hauskaa edes sanoa, että wenger on kovanahkainen, kun jatkaa kohtuullisen isoista protesteista huolimatta. Mutta kun syy jatkoon lienee se, että wenger yhä kuvittelee näyttävänsä närhen munat arvostelijoilleen.

  Kuten Lineker totesi, wenger on pudonnut kehityksen kelkasta paljon enemmän kuin monet kuvittelevatkaan.

 15. Täytyy nyt odotella kesän toimintaa, onko hommassa mitään kipinää ja ideaa. Ehkä ensi kauden jaksaa, ehkä ei. Toisaalta on kiinnostavaa seurata Wengerin viimeiset katkerat ajat, vaikkeivat ne hienoja tule olemaan ja seura saattaa joutua naurunalaiseksi. Päänäkökulma on kuitenkin se, että Wengerin ”huonoista vuosista” valtaosa on jo lusittu ja uusi aika on aika pian edessä.

  Lähinnä olisi kiinnostanut kuulla konkretiaa tänään siis, mihin kerrottu Gazidisin ja Wengerin ”full assessment” epäonnistuneesta kaudesta johtaa, mutta yhtään mitään ei kerrottu. Tehtävää on paljon ja minimaaliseksi trimmattu rinki ei ole se, mitä haluan kuulla tulevaisuudesta. Ainakin periaatteessa on mahdollista, että seuran rakenteet todella uudistuvat jo Wengerin aikana oikeaan suuntaan.

 16. Wenger ja Gazidis vaativat faneja seuran ja joukkueen (ja Wengerin) taakse. Kysymys kuuluu: onko seuralla oikeus odottaa sokeaa uskoa ja luottoa näin monien kehnojen kausien jälkeen ja varsinkin nöyryyttävien isojen tappioiden jälkeen? Resepti fanien saamiseksi joukkueen taakse on helppo: voittaa pelejä runsaasti mahdollisimman näyttävällä pelillä. Mestaruuksia ei aivan välttämättä tarvitse voittaa, sillä fanit ymmärtävät kilpailun kovuuden. Mutta kova joukkue tarvitaan välttämättä, sellainen joka ei taivu kuten niin moni Wengerin tiimeistä on jokseenkin avuttomasti taipunut.

  Periaatteessa Wengerillä on saumaa tulla Ranierin tapaan kerran vielä ”tuurimestariksi”, jos onnistuu kasaamaan vahvan ja vahvasti itseohjautuvan sisäisiä päälliköitä sisältävän tiimin. Sillä taktisella tai fyysisellä ylivertaisuudella Wengerin Arsenal ei loista. Harmi, että Wenger suosii pehmeitä, pienikokoisia teknisiä pelaajia enemmän, juuri niitä joista ylivoimainen enemmistö on potkittavissa maan rakoon Britannia stadiumilla.

 17. Itsellänikin lähti someprotesti käyntiin. Syö miestä ja kovasti esimerkiksi se, että Instagramin puolella esimerkiksi on ”sattumalta” laitettu esille Wengerin pokaalit. Samoin kiihtyvässä määrin somessa ollaan alettu näyttää jotain Bergkampin vanhoja maaleja. En usko että mikään muu seura tasoittelee näin paljon tietä managerilleen, muualla ehkä annettaisiin näyttöjen puhua. No, se nyt on tullut aikoja sitten selväksi että meillä ei.

 18. Kiitokset Villelle ja Hentelle! Toivon blogille jatkoa edelleen teidän ”kynästä”.

  Olo on kuin hakatulla, tekis mieli nousta pystyyn, mut nyt ei vaan aivan heti pysty…

  En mä seuran ja joukkueen kannattamista halua, enkä pystykään lopettamaan, mutta aktiivinen seuraaminen vähänee sata varmasti. Arsenal.com’ia ei tarvitse seurata pariin vuoteen kovinkaan tiiviisti, otteluiden katsominen jää vähiin ja Lontooseen eksyessä ei tule stadionin liepeillä pyörittyä

  Wenkulan 2-v jatko on järkyttävä pettymys, siitä ei pääse mihinkään. Mutta kyllä ME tästä selviämme, ennen pitkää..

  Toivottavasti Ville innostuu vielä bloggaamaan, vaikka hieman kevennetyllä tahdilla. Uskon että tämä blogi pystyy yhdistämään Suomi Goonereita entisestään ja heikkoina hetkinä pitämään uskoa & toivoa yllä, paremmasta huomisesta.

 19. 21 vuotta ennen Wengeriä.
  2 Liigamestaruutta.
  2 Fa cuppia ja
  2 Liigacuppia.

  Wenger
  3 Premier League titles
  7 FA Cups

  Just sayin…

  • Joo, on tiedossa että 1971-1989 väli oli yksi synkimmistä seuran historiassa. Ei paljon pokaaleja tippunut ja välillä flirttailtiin putoamisen kanssa. Tosin Don Howe laittoi akatemian kuntoon ja sen tuomilla eväillä osin alkuaikoina juhli Wengerkin.

 20. Ja viimeisen parin kymmenen vuoden aikana Arsenalin resursseilla olis pitänyt raapia about puolet lisää 🙂
  Sulamisia on nähty aivan liian usein.
  Sad but true

 21. Tone: Wengerillä alkaa 22. kausi (ei mestaruutta 13 vuoteen)
  Jukkis: tykkään sun huumorista
  -Piresgun-

 22. Totta. Mutta on ennenkin ollut kuivia kausia. ( Esim mestaruudet vuosina 1953, 1971, 1989) Ja resursseista sen verran että on niitä puntia muillakin. Ei Citykään oo pytyillä mässännyt.

 23. No niin, arsenal Euroopan kuudenneksi arvokkain seura. Sit vaan peliesitykset sen mukaan. Vain muna, real, barca, Bayern ja shitty edellä.

 24. Tone: City voittanu valkun 2011-2012 ja 2013-2014 eli 2 kertaa täs 6 vuoden vuoden sisään.
  Toki rahalla ostetut mestaruudet. Näin voi sanoa mutta näin se nykyään menee, Tai poislukien ketut jokka viittas kintaalla kaiken maailman cupeilla ja keskittyi olennaiseen .
  Chelskillä on sekä rahaa ja saivat myös keskittyä olennaiseen kuluvalla kaudella joka helpotti mestaruusjahdissa.

  Mutta uskotko oikeasti että Wenkun johdolla ja ostamisilla voidaan voittaa valioliigamestaruus?

  Ja tarkotan nimenomaan valkun mestaruutta.

  Facup on loistonsa päivät elänyt jote se ei meille ketää huippupelaajaa tuo.

  Mun mielipide
  -Piresgun-

  • City. Katoppa siltä ajalta kun on öljyrahoja ollu, tulos ?
   Enkä ole väittänyt uskovani mihinkään Wengerin johtamana. Mutta näillä mennään.
   Ja mun kirjoissa FA Cup on arvokkaampi ku Champpari.
   Mun mielipide 🙂

 25. Vuodesta 2008 on ollu öljyrahoja. Siitä tähän päivään 2 mestaruutta. Keskimäärin siis joka 4 vuosi.
  Meillä 21 vuoden aikana 3 mestaruuspyttyä joten äkkiä luulis että joka 7. vuosi.
  Edelleenkää ei viimeiseen 13 kauteen mestaruutta joten nähdäkseni tahti näyttää hiipuvan???
  Ja ei siinä mitään jos tykkäät että FA-Cup on arvokkaampi kuin champpari.
  Itte kuitenki uskoisin että esim Monacon, juven, bayernin, barcan ja Realin lyöminen vois olla työläämpää kuin 4-divarijengiläiset vaikka toki sitte mestarichelski lyötiinki loppuottelus.
  Ja korjakkaa jos oon vääräs mutta eikös me tiputtu Bayernia vastaan 2-10?

  Mutta siinä oot oikeas että näillä mennään.
  Valitettavasti
  -Piresgun-

 26. P.s Ei mulla oo mitää FA-cupia vastaa ja on valitettavaa että upea kisa ei enää saa sitä arvostusta maailmalla mitä pitäis.
  Mutta minkäs teet
  -Piresgun-

 27. Kyllähän mussakin asuu jalkapalloromantikko, joka haluaa ajatella, että maailman vanhin jalkapalloturnaus olisi se kovin juttu. Historiaa niin pirusti kuitenkin takana. Ehkä 50 -vuoden päästä onkin niin, että seurataan kenellä eniten Englannin Cupin mestaruuksia ja Mestareidenliigaa ei muista kukaan. Tällähetkellä kuitenkin on vain niin, että olisihan se ihan eritason juttu, jos vaikka Arsenal voittaisi nyt champparin lyöden ensin tieltään Bayernin ja vaikka Realin.

 28. Ittelläni pointti se että haluisin että tämä seura nousis sille tasolle mille se kuuluu ja sinne ei voi nousta muuta kuin valkun voittamisella ja edes jonkinmoisella menestyksellä sieniliigas.
  Vaikka voittaisimme FA-cupin 5 kertaa putkeen mutta emme pääsisi edes 4 sakkiin valkus ja sitä kautta sieniliigaan niin ei seuran imago nouse ja huippupelaajien hinku tähän seuraan nouse yhtään.
  Nythä on taas koko kesä edespäin aikaa seurata mitä wenkku touhailee siirtomarkkinoilla
  -Piresgun-

 29. Naudan suusta kuultua: ”Arsene on paras henkilö tuomaan mestaruuksia”
  Nauta vois kysyä itteltään ensi että montakos mestaruutta Herra Arsene on tuonu hänen alaisuudessaan?

  Vai aiotaanko me osallistua johonki sarjaan mistä ei oo vielä kellää mitään tietoa?
  -Piresgun-

 30. Eli tämä nigerian 19v sälli ja schalken vasenpakki ovat nyt sit ne kaks toptop quality hankintaa jolla voitetaan mestaruus ens kaudella?? Kyl on sekasin koko perkeleen wenkku ja johtoporras! Gazidis sano et wenkku on ainut manageri joka voi viedä arsuu eteenpäin.. taaksepäin tässä ollaan vaan menty viimeset 13 vuotta.. 13 vuotta euroopassa ja valioliigassa TULOKSELLA, LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

 31. Kesällä tulee varmasti ennätysmäärä ”almost new signing” tapauksia. Niitähän on Proffalla listoilla enemmän kuin muilla huippumanagereilla yhteensä.
  Rahaa on varmasti käytettävissä ja paljon, muttä miten sitä käytetään, se on aivan eri tarina.

 32. Nautastanin on pakko olla oikias. Koska Wenkku on paras mies tuomaan mestaruuksia ja mestaruuksia on hänen aikanaan tullu pyöreät 0 nii kuinkahan helvetin huonoja kaikkien muiden seurojen valmentajat onkaan???
  Vai mite tähä pitäis suhtautua?
  -Piresgun-

 33. Kappas, Keown ajattelee, että Özil ja Sanchez pitää myydä, jos ei maistu. Ja kannattajien protestien pitää loppua.

  PIdän Keownia aika rehtinä. Mutta näillä rahoilla faneilla on oikeus tehdä mitä huvittaa, eikä ”seistä yhtenäisenä” jonkun Kroenken ja Wengerin takana.

 34. MR Wenger jätti vaimonsa, koska tahtoi käyttää aikaansa Arsenaliin. Seura on hänelle lapsi jota kasvattaa. Ei tule kokonaan lähtemään seurasta ikinä.
  Omat fiilikset on pitkään ollut Wenger ulos. Özil tuli jo monta vuotta sitten Alexis hetki sitten. Sitä ennen myytiin parhaat. Usko oli että nyt haetaan ne pokaalit ja iso hankinta per kesä. Viime kesä oli poikkeus. Ei isoja nimiä.
  Parhaat muistot ovat viimeisestä kolmesta Fa cupista ensimmäinen, sen jälkeen on menty aika samalla tavalla. Viimeiset kymmenen vuotta seuraaminen on ollut sama kuin päiväni murmelina elokuva, josta nykyään pyörii myös teatteri esitys keskustassa, josko parin vuoden päästä tuossa on pääosassa Arsene?
  Seuraa ei pysty hylätä se on ollut osa elämää niin pitkään kuin muistaa. Samoin ihmiset joihin tutustui asuessa saarilla vaikuttavat tähän. Elämässä asiat ovat muuttuneet ja yksi seura on aina pysynyt. Kaikkien mielipiteet ovat omia ja toivon että jatkaja blogille löytyy.

  Suuri kiitos vuosista ja jatketaan tätä päivittäisenä ilman muuta!

 35. Wengerillä aika riittää kyllä esim Ranskan maajoukkueen otteluiden tv kommentointiin yms… Viime vuosien tulosten perusteella voisi olettaa että aikaa pitäisi käyttää enemmänkin oman harjoituskentällä tuntumassa 🙂

 36. Olen seurannut blogia useamman vuoden. Kiitos kirjoittajille ja kaikkea hyvää jatkossa! Oma erittäin vähäpätöinen protestini seuran tilanteen johdosta koostuu jo itsessään surkuhupaisan ”Digital Membershipin” perumisesta. Toiseksi en aio maksaa Viaplaysta ensi kaudella ja siten valtaosa peleistä jäänee katsomatta. Kolmanneksi ajattelin jättää erilaisten arsenal-sivustojen selailun kokonaan pois ohjelmasta. Jonkinlainen välivuosi tulossa tai pikemminkin pari. Käytän säästyneen ajan vaikka oikeaan urheiluun tms. Todella hurjaa, mutta päätös tuntuu nyt oikealta.

 37. Mun mielestä boikotointi olisi kannattanut aloittaa silloin kun Kroenke tuli pääomistajaksi. Nyt kun sijoituttiin viidenneksi, boikotointi on hiukan gloryhunter-meininkiä. Joo joo, wengerin viimeiset kymmenen vuotta jne. Ja ne resurssit yms.

  Mun mielestä wengerin jatko on lähinnä boring ja huono päätös. Se oli sitä jo kolme vuotta sitten. Mut ei se poista kiinnostusta tai vähennä pelien seuraamista. Kun se wenger ei ole yhtä kuin Arsenal.

  Eikä tää oo niin vakavaa – klubi voitti sjk:n 6-0. Se oli sentään hieno päätös eiliselle.

 38. Kiitos blogin kirjoittajille ja kommentoijille. Toivottavasti blogin toiminta jatkuu ainakin jollain tasolla, niin jatkossakin on olemassa vertaistukiryhmä jossa Arsenal -aiheiset ilot ja surut pystyy jakamaan. Itselle ainakin tuonut suurta helpotusta purkaa täällä omia (usein pettymyksen) tunteita siitä lähtien kun blogin reilut pari vuotta sitten sattumalta löysin.

  Wenkulan jatko otettiin blogissa/maailmalla selkeästi vastaan yhtä musertunein tunnelmin, kuin syytä oli odottaa. Itse myös petyin päätökseen suuresti, mutta olin osannut varautua tähän ja pidin ”Proffan” jatkoa lähes 100% varmana jo alkutalvesta tai tarkemmin sanottuna siitä päivästä lähien kun Turtlesacker sai jatkopaperin. Olo on kuitenkin tällä hetkellä enemmänkin pettynyt, epäuskoinen ja lannistunut kuin vihainen.

  Kesä on suuri suunnannäyttäjä seuran tulevaisuuden kannalta. Ostetaanko niitä 10-20 miljoonan ale-
  korin äijiä korvaamaan mahdolliset korkean profiilin lähtijät, vai saadaanko uusia korkean profiilin vahvistuksia ja ehkä jopa näin mahdollisesti pidettyä nykyiset starat joukkueessa. Nyt on nimittäin käytännössä mahdollisuus mennä maltillisesti eteen- tai roppakaupalla taaksepäin, sillä klassinen ”pari vahvistusta” puuttuu oikeasti kilpailukykyisestä huipputason joukkueesta, edellyttäen että nykyinen runko saadaan pidettyä kasassa. Tämä toimii toki myös toisin päin, eli jos muutama tärkeä palanen nykyisestä rungosta irroitetaan ja korvaajat ovat kyvyiltään riittämättömiä b-miehiä, niin voipi olla että jatkossa edes torstailiigaan pääseminen on jo suurien ponnisteluiden takana.

  Itse aion kuitenkin jatkaa pelien katselemista ja joukkueen seuraamista myös ensi kaudella kaikesta huolimatta, vaikka tällä hetkellä tuntuukin ettei voisi paljoa vähempää kiinnostaa. Toivottavasti tämä on se paikka jonne voin myös silloin tulla purkamaan tuntemuksia. Kiitos kuitenkin vielä yhteisestä matkasta tähän saakka.

  Rakkaudella lajiin, seuraan ja blogiin, Brözil.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s