Ympyrä sulkeutumassa?

Miehistä parhaat
Tää on matkamme pää
Jo nälkäiset veet laivaamme piirittää

Sateenkaarenmaa jäi kauas taa
Kun ystävyys, toivo ja veljeys
Ahtojäihin paiskataan

Oooo – Via Dolorosa
Oooo – Kärsimysten tie

Miehistä parhaat
Liikaa lupasin
Oi Jumala kuinka nuo sanat voisin saada takaisin

Sateenkaarenmaa jäi kauas taa
Kun ystävyys, toivo ja veljeys
Ahto jäihin haudataan

Oooo – Via Dolorosa
Oooo – Kärsimysten tie

Pahoittelut pitkistä alkusanoista. Ne nyt vain sattuivat olevan sanat (ja sävel), jotka alkoivat välittömästi soida korvissani tiistaina iltapäivällä, kun BBC:n David Ornstein tiesi kertoa Arsene Wengerin jatkavan seuran managerina. Ja kuten lienee helppo päätellä, korvamadolla ei ole mitään kiirettä poistua rummuttamasta riitasointujaan tärykalvoillani.

Jos oli alkusanat viiltävät ja pitkät, itse päivitys ei sitä ole. Voinette vain kuvitella, miten valtavasti allekirjoittaneella olisi patoutunutta sanottavaa, ei pelkästään kuluneen viikon uutisista, tapahtumista ja käänteistä. Kun aktiivisena aikanani tekstin tuottaminen varsin unikiilla noin kolmen sormen järjestelmällä oli tuskastuttavan hidasta, voin vakuuttaa tuon tahdin vain hidastuneen. Lyhyesti; joudun pitämään katseen tiiviisti näppäimistöllä kirjoittaessani, ja sen jälkeen todeta kirjoitusvirheet näytöltä. Ja korjata. Katse näppäimistöllä. Oravanpyörä.

Ja kas, aasinsilta kuin taivaanlahjana. Oravanpyörä. Kuten todettua, en liiemmin lähde purkamaan tuntojani managerin uudesta sopimuksesta ja kaikesta siitä mitä se voi tarkoittaa ja mitä ei. Uusi sopimus on fakta, ei itselleni mieleinen fakta, mutta yhtä kaikki fakta, minkä kanssa elämän on jatkuttava.

Pidän lukuisista asioista, kuten yhdistelmästä pelata tietokoneella ja juoda samalla olutta. Uppoutua pelin maailmaan oluen sopivasti stimuloidessa tunnelmaa ja tunteita. Kerrassaan mahtavaa. Pidän myös tilanteesta, missä olen syystä tai toisesta joutunut hikoilemaan raskaan fyysisen ponnistuksen tiimoilta ja sen päätteeksi odottaa sauna, suihku ja parhaassa mahdollisessa tilanteessa pulahdus uimaan. Ja olut. Se rentoutuneen raikas olo mikä tästä seuraa, se vasta on erinomaisen mahtavaa.

Ah raikas, miten valloittavaa jo terminäkin. Mistä päästäänkiin ainakin henkilökohtaisella tasollani olennaiseen. Ajatus jälleen kerran vääjäämättä alkavasta uudesta jalkapallokaudesta tuntuu juuri nyt kaikkea muuta kuin raikkaalta.

Te olette epäilemättä kaikki kuulleet ja lukeneet kaiken olennaisen seuran taholta kerrotun liittyen managerin uuteen sopimukseen ja seuran visioihin. Jälleen kerran kauniita sanoja, mutta raikkautta en niistä löytänyt. Ivan Gazidis ja Wenger itse eivät edes näyttäneet kovin raikkailta niitä kertoessaan, vaikka olivat kenties aamulla höyryhuoneesta uima-altaaseen pulahtaneet. Ja hieronta päälle.

Puhtaasti subjektiivinen näkemys, mutta omiin silmiini Gazidis vaikutti jopa vaivaantuneen oloiselta esitelmöidessään arkistoista kaivettuja visioita. Tiedostan tottakai omat ennakkoluuloni ja kolhuja saaneen asenteeni, mutta kaikki luettu ja kuultu jätti niin väljähtyneen olon, että jouduin useamman kerran pohtimaan, kenelle Gazidis pyrki parhaansa mukaan visioitaan markkinoimaan. Se nimittäin kuulosti nimenomaa markkinapuheelta, eikä Ivan tietenkään ole niin tietämätön, etteikö ymmärtäisi sanomistensa aiheuttavan vain parranpärinää juuri kriittisen yleisön silmissä.

Kun kuorossa sitten vaaditaan kannattajia yhdistymään, on liki mahdotonta välttyä kovin ristiriitaisilta tunteilta. Varsinkin, kun seura tuntuu väistävän täysin terveen itsekriittisyyden, missä edes yritettäisiin hälventää puheiden ja tekojen ristiriitaa edes jollain konkretian tasolla mitä tulee esimerkiksi päättyneeltä kaudelta tilastoihin jääviin lukemiin 10-2, tai siihen tosiasiaan, että tulevalla kaudella Emiratesilla tullaan näkemään FK Karabahin tai FC Astra Giurgiun kaltaisia vierailijoita.

Ei itsekriittisyyttä, vaan korulauseita ’rajoittamattomasta kunnianhimosta’ ja tekisi mieli sanoa röyhkeimmillään puheita ’spesiaaleista olosuhteista negatiivisessa ympäristössä’. Ja sitten annetaan vielä vähintäänkin rivien välistä ymmärtää, että tästä vastuussa suurelta osin me kannattajat. Kiitos. Huomaan, että huomenna pelataan jokin Eurooppalaisen jalkapalloilun finaali. Sellaisesta syntisestä ajatuksesta uskallan ottaa vastuun, että Arsenalin yhdistäminen mainittuun finaalitapahtumaan tuntuu lohduttoman epätoivoisen kaukaiselta ajatukselta ja mielikuvalta. Tämä siis siitäkin huolimatta, että seurasta pyritään vakuuttamaan jotain muuta.

Te jotka allekirjoittaneen muistatte, muistanette myös sen, että mopo tahtoi usein karata käsistä. Tuli jaariteltua edellisen teeman ympärillä huomattavasti kauemmin kuin olin kuvitellut. Ja silti kirjoitettu tuntui vain pienen pieneltä pintaraapaisulta aiheeseen.

Muutama sana sitten siitä, miksi ylipäätään olen tässä tuskailemassa kaikkien noin kolmen kirjoittavan sormeni kera. Niin, siitä on todellakin yli kymmenen vuotta, kun tämä blogi näki päivänvalon tuolloin vanhalla alustalla ja toisella nimellä. Koko arkistohan on kommentteineen edelleen olemassa.

Kun mietin missä tuolloin elämäni kanssa menin, ymmärrän, että siitä on todellakin kauan. On eletty tunteikkaita hetkiä paitsi Arsenalin, myös ampumahiihdon ja jopa jääpallon tiimoilta. Onkin itse asiassa jännä, miten mieleen nousee niin monia ei Arsenaliin liittyviä asioita. Vaikkapa kesä, jolloin todella tappelin Pohojos-Pohojammaalla erään kannon kimpussa kuokan ja lapion kera, kerroin täällä kokemuksista ja sain värikkäitä vinkkejä vallitsevaan tilanteeseen. Se oli raikasta tässä kontekstissa. Tai kun joku uusi tuttavuus on halunnut tarjota minulle oluen vain siksi, että olen blogia kirjoittanut, siitä raikkaampaa asiaa on kirjaimellisesti vaikea kuvitella.

Nyt ollaan tässä. Olette lukeneet Villen keskiviikon päivityksen otsikolla ’Ehkä toiseksi viimeinen päivitys tämän blogin historiassa’. Olen jutellut Villen kanssa varsin tuoreeltaan pariinkin otteeseen hieman pidemmän puhelun. Tiedättekö mitä, tiedätte. Ville on aidosti turhautunut, väsynyt ja miksei vihainenkin uskallan sanoa edelleen nuori mies. Keskiviikon päivitys vastaa hyvin pitkälle sitä kuvaa, minkä myös puhelimitse jutellen voi aistia.

Kun itse kirjoitin kaiken muun elämän ohella blogia vuosia käytännössä päivittäin, minun ei tarvitse korostaa tai alleviivata sitä arvostusta, minkä Ville allekirjoittaneelta saa. Tämä luonnollisesti siitäkin huolimatta, etten aina jaa kaikkia Villen ajatuksia ja näkemyksiä ainakaan tuoreeltaan ilman ah raikastavaa debattia. Ne ovat kuulkaa hyviä depatteja, kun aina silloin tällöin kaverin numero tulee puhelimesta valittua. Ollaan usein pohdittu jonkin tunteroisen puhelun jälkeen, että olipa taas eeppistä podcast-kamaa.

Se mitä nyt sanon, tulee Villelle yllätyksenä. Ja pahoittelut Ville, en tee ilmoitusta vetovastuun ottamisesta takaisin, vaikka asian, huumorilla kylläkin, esille nostit. Edelleen kun tiedän, mitä blogin ylläpito valitulla konseptilla vaatii, en voi enkä halua lähteä maanittelemaan Villeä jatkamaan. Se mitä voin ja uskallan tehdä, on kuitenkin esittää näin julkisesti toive siitä, että Ville vielä päätyisi ainakin toistaiseksi jatkamaan ja antamaan sitä myötä lopulliselle päätökselle edes aavistuksen lisää harkinta-aikaa. Ja vaikka olen usein tällä foorumilla tituleerannut itseni mitä moninaisimmissa yhteyksissä mielensäpahoittajaksi, tässä kohtaa se karvahattu ei ole päähän puettuna. Toive on paitsi nöyrä, myös vilpitön.

Tässä kohtaa jätän siis vielä ilmaan kysymyksiä ja arvailuja, kiitokset esimerkiksi mahtuvat hyvin muutamaan lauseeseen tuonnempana jos niikseen. Voin toki toistaa jo myös Villen esille ottaman asian, eli rohkeasti kättä ylös, mikäli joku kokee halunsa kokeilla siipiään blogistina. Rima on ainakin sikäli korkealla, että kuten jo konseptista aiemmin mainitsin, käytännössä päivittäinen työ vaatii varsin paljon. Mikään ei tietenkään ole kiveen hakattua ja itsehän nostelen rimaa päivittäin yhä korkeammalle, jotta alitse olisi helpompi kulkea.

Loppuun vielä ei maailmanlopun tunnelmissa erityismaininta sekä ’noin kuukauden kolumnisti’ Isselle että ’valtakunnan viralliselle rutopistille’ Eerolle. Akuuteista olosuhteista johtuen joudun pahoitella varsin pikaista aikataulua, mutta esitän molemmille toiveen niin pikaisesta kolumnista ja rutinasta sähköpostiini kuin mahdollista. Merkkimäärästä viis, mutta kyllä kansa ansaitsee Issen kolumnin miksei Wengerin tuoreeseen sopimukseen liittyen ja Eeron vaikka sitten viiltävän lyhyen analyysin ja rätingit päättyneestä kaudesta. Eikö?

Nyt suihkuun raikastumaan,

hente, evp.

PS. Voisiko joku nyt oikeasti saattaa Via Dolorosan viimeiselle matkalle mustaan aukkoon tästä universumista. John Terry?

Mainokset

16 thoughts on “Ympyrä sulkeutumassa?

 1. Upea kirjoitus, kiitos Hente. Toivon itsekin, että blogi jatkuisi edes jollain tasolla. Lukijoita kyllä riittää laadukkaille kirjoituksille.

 2. Samat sävelet!
  Jatkoa odotellen, vaikka ”tiimityönä”?
  Tämä blogi on pelastanut lukemattomia päiviä.

  • Juuri näin. Varsinkin kun Arsenalissa tapahtuu vähemmän kuin suurseuroissa keskimäärin. Perättömiä huhuja lienee sentään vakiomäärä.

 3. Hieno kirjoitus hente 👍
  Toivon todella että Ville jaksaisi jatkaa, ymmärrän kyllä että ei ole helppoa kerätä enää motivaatiota jatkaa.
  On tämä sellainen henkireikä jakaa tuska ja joskus ilokin(harvemmin viime vuosina) samanhenkisten kanssa.
  Jäisi iso aukko jos blogi loppuu….

 4. Kiitos tähän asti kaikista kirjoituksista ja toivottavasti ne jatkuvat ainakin jossain muodossa (vaikka sitten harvemmin tai monen eri kirjoittajan toimesta). Kyllä näitä aina päivittäin kaipaa ja yksikään ei ole tainnut jäädä lukematta. Tunteet ovat nyt pinnassa, mutta vastoinkäymisiä kyllä tulee wengerin tai muiden toimesta. Eli yritetään nyt nousta tästä murheen alhosta ja nauttia ”kesästä” ja oluesta! Ja tietenkin siirtomarkkinahuhuista.

 5. Goonermindin ajatuksia mukaillen toivon blogistien jatkavan. Tämä palstalla tapahtuva ”höyryjenpäästö” ja ”pajatsojen tyhjennys” on kaikille meille suomigoonereille terapeuttista vertaistukea. Yhdessä on helpompi kestää vaikeat ajat. Ajat muuttuvat ja joskus voimme fiilistellä suuremmalla menestyksellä ja kuten aiemmin on todettu Wenger ei ole Arsenal.

 6. Huhujen mukaan arsenal olis tarjonnu Monacon Mbappesta 100 milliä jonka Monaco olis hylänny.
  Ja miksi olis hyväksyny ku ei ollu hyväksyny Realin tarjoamaa 120 millin tarjousta.
  Huvittavaa tässä se että ku Higuainin ja Benzeman hinta oli toissa kesänä n 45-50 milliä nii ei tehty tarjouksia.
  Kenttäpelaajiin sillo upotettiin 0 euroa ja cehcistä maksettii oliko se n 13 milliä.
  Mutta tilanne kertoo karulla tavalla sen että ollaa huomattu että voi vittu sentää ku ollaa tipahdettu kyydistä.
  Tuli mieleen että onko aiemmin tehty: liian vähän, liian myöhään
  -Piresgun-

 7. Kiitos Villelle ja muille blogiin juttuja tehneille! Nyt Arsenal on sen verran kiinnostavassa tilanteessa seuraavalla kaudella, että ilman blogia en kestä. Toivottavasti tosiaan tulee vielä Villen viimeinen tämän kauden teksti + Eero ja Isse. Laitetaan vaikka sen jälkeen avoin kommentointi kesän siirroista ja tapahtumista ja palataan elokuun alusta asiaan? Tarjoan tässä tapauksessa oluen Villelle.

 8. Omasta puolestani myös Villelle suuri kiitos vuosista menneistä,
  markoista penneistä.
  On ollu ittelle kans henkireikä tää blogi ja mahtavaa olis jos Ville jatkaisit.
  Toki ymmärrän miten turhautunu olet tähän tilanteeseen ja varmasti syö miestä tää jatkumo mitä seura tarjoaa.
  Toivoisin että jatkaisit.
  Ja jos et niin olis loistavaa jos joku samoin jalkapalloa ymmärtävä jatkais.
  Tällä tarkoitan kokonaiskuvaa.
  En sitä etteiko hän saisi olla Wengermyönteinen tai jotai siltä väliltä
  Kurjaa jos kukaa osaava Arsenalia tunteva ja rakastava kynäniekka ei jatka.
  -Piresgun-

 9. Kiitos Villelle hyvästä blogista joka antanut hyvän kuvan missä tilanteessa olemme Arsenaalissa. Sama meno jatkuu seurassa kun AW johdolla mennään. Muutosta olisi tarvittu. Kaikesta huolimatta minulle seura on isompi kuin AW ja kiinnostus ja kannatus jatkuu tulevinakin vuosina. Toivottavasto blogille löytyy jatkaja!

 10. Viikko sitte aloitettujen suojakännien vaikutus alkaa hävitä…..sitten eikun tarkistamaan tulos…aloitetaan
  Arseun sivuilta ….Honours…wtf…..ei merkintää…siis hävittiin…no katsotaan sitten match report..wtf..voitettiin…lähden Lontooseen antamaan palautetta sivujen päivittäjälle….no hurry…

 11. Tuohon tarjoukseen monacon ihmepojasta ei oikein jaksa uskoa.
  Olisi seurassa tapahtunut totaalinen muutos jos tollasia summia ruvetaan maksamaan. Siirtosummat on kyllä karanneet täydellisesti lapasesta kun järellä aattelee mut eihän se oo tyhmää pyytää vaan….

  Tuo Mahrez huhu voi hyvinkin pitää paikkansa, löytyskö sit hänelle oikea rooli joukkueessa on eri asia.
  Itse pessimistinä ja edellisistä kesistä oppineenaa uskon että loppujen lopuksi siirtoikkunan sulkeutuessa haaviin on jäänyt se ilmainen pakki ja neverhööd nigerialainen,ainakin kymmenen huippupelaajan kannoilla oltiin mut eivät tarttuneet 😈

  Pessimisti ei pety. Nauta 🐮 stan nuolee viiksiään kun munapää gazidiz kantaa alexisista saadut rahat pankkiin 😈

  • Hinnathan menisi suurinpiirtein päikseen: Sanchez myydään ja Mahrez samalla hinnalla sisään. Ja Arsenal heikentyy huomattavasti.

 12. Arsenal näyttäisi myyvän pian sekä Ospinan että konsonantin. Konsonantin perässä ovat Italian kärkiseurat. Ospinalle tervemenoa, mutta itse ottaisin puolalaisen ensi kaudella ykköseksi kokeeksi, kun Cech vielä vetreä ja voi paikata, jos konsonantilla homma pettää. Martineziin ei ole tarpeeksi luottoa, laina on hänelle paras vaihtoehto, pelejä alle.

  Jos nuo kaksi myydään, niin Wenger ostaa jonkun hätävaran ja kun katsoo miehen maalivahtien ostoprojekteja, lähes aina on pieleen mennyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s