Noin toiseksi viimeinen? – osa 2

Niin, aloitetaan toteamalla, että toivottavasti otsikon todenperäisyys on vastaavaa tasoa kuin allekirjoittanut juttelemassa samansuuntaisia noin kolme tuntia sen jälkeen, kun tuli töiden jälkeen lähdettyä yhdelle.

Ei tässä ole syytä kaunistella sanoja, mieli on raskas mikäli Ville on lopullisen päätöksensä tehnyt, eikä tahdonvoimaa blogin ylläpitämiseksi enää löydy. Omalta osaltani olen rauhoittanut tilanteen siltä osin, etten ole tietoisesti ollut yhteydessä Villeen sitten viime viikon.

Edelleen omasta puolestani valtava kiitos kannustavista kommenteista blogin jatkumisen puolesta. Se, että blogi voisi tulevaisuudessa pyöriä jonkin kirjoittajaringin toimesta on ehkä sittenkin helpommin sanottu kuin tehty. Sitä voi olla vaikea selittää, mutta suhde ’omaan’ blogiin on kovin tiivis, henkilökohtainen ja kaiketi hyvällä tavalla omistava.

Jokin laajennettu vierailevien kirjoittajien joukko tai vierailevien kirjoittajien aktiivisempi osallistuminen voisi olla mahdollista, mutta lopulta ainakin omassa ajattelussani blogi ja blogisti kulkevat käsi kädessä. Blogi on mielessäni tarina, joka voi parhaimmillaan (tai pahimmillaan) sisältää mitä eriskummallisimpia asioita, vaikka sitten vinkkejä kannon kitkemiseen jalkapalloaiheisessa ympäristössä. Syntyy jokin suhde, joka antaa anteeksi syrjähypytkin.

Hmh, menee selkeästi liiaksi filosofian puolelle ja siinä vaiheessa allekirjoittaneen on viisainta viheltää peli poikki. Mitä nopeammin, sen parempi. Ehkä olen vain jonkin sortin romantikko tässä suhteessa ja toisaalta pitkälle keski-ikäinen yksin pelattavia tietokonepelejä harrastava mies, joka ei sosiaalista mediaa harrasta.

Joku voi ehkä kysyä, etteikö blogi voisi sitten pitää vaikka ihan reilun kesätauon ja palata mahdollisesti asiaan uuden kauden kynnyksellä. Ehkäpä vielä sellaisella varauksella, että kesän aikana tapahtuisi oikeasti hyviä asioita. Asioita, jotka olisivat omiaan luomaan positiivisuutta ja kuka tietää, pahimmat päättyneen kauden angstit olisivat helpottaneet – jep, Mbaphhh…

Jälleen helpommin sanottu kuin tehty ja asiaan liittyy muutamia ongelmallisia kohtia. Ongelmista ehkä kiusallisin lienee se tosiasia, että uskaltaisin sanoa etenkin Villen näkökulmasta lähtökohdat ajatukselle ovat peräti hankalat, sillä ’angsti’ on vastikään allekirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen.

Toinen kesätaukoon liittyvä ongelma – ja nyt spekuloin – liittyy siihen raadollisuuteen, mitä blogin ylläpitäminen ylipäätään on. Lukijoiden houkutteleminen ja heidän ylläpitäminen on kauniisti sanoen pirullisen vaativaa tekemistä suhteessa siihen helppouteen millä heidät on mahdollista menettää, pahimmassa tapauksessa lopullisesti.

Raadollista sekin, että suomalainen ja suomenkielinen Arsenal-aiheinen blogi ja jokaisen on helppo ymmärtää miten rajallisesta lukijakunnasta voidaan ylipäätään puhua. Aina löytyy uusia lukijoita ja tiettyä liikehdintää tapahtuu kaiken aikaa, mutta lapun luukulle laittamisella edes rajoitetuksi ajaksi voisi olla dramaattisesti ilmaistuna kohtalokkaita seurauksia. Markkinointihan elää tällaisessa tapauksessa omaa elämäänsä verkossa ja ihmisten omissa piireissä, eikä yhteisön sanansaattajien lomauttaminen ole omiaan palvelemaan tilannetta.

Loppuun vielä lukuja. Historiaa takana kainostelematta todeten varsin kunnioitettavasti yli kymmenen vuotta. Tämä päivitys on järjestyksessään blogin 3 509:s. Kommenttien lukumäärä on tätä kirjoittaessa 59 350. Uskallan pitää lukuja millä mittarilla tahansa mitattuna saavutuksena, joista meidän jokaisen on syytä olla ylpeitä. Kiitos.

Saattohoitoa, tekohengitystä, elvytystä vai laastaria pintanaarmuun ja muutama kipulääke pahimpaan kolotukseen ja kuten Eerokin eilen totesi, leuka rinnassa kohti uusia pettymyksiä. En siis vieläkään julista viimeistä aamenta. Sen sanon, että Villen viimeistä päivitystä emme taatusti ole vielä lukeneet.

Over to you my dear Red & White mate,

hente

PS. Pahoittelut nimimerkille veka toissapäiväisen täysin asiallisen kommentin ajautumisesta syystä tai toisesta moderoitavaksi. Kokeile rohkeasti uudelleen.

Mainokset

9 thoughts on “Noin toiseksi viimeinen? – osa 2

  • Pelottavaa tahtia citykin kyllä tekee hankintoja,nyt ainakin sky sportsin mukaa ryan bertrand menossa cityyn,hyvä hankinta kyllä.kun vielä van dijk menee isolla rahalla pooliin niin soton heikentyy melko paljon.tulee kyllä vilkas kesä siirtojen suhteen,nyt kun lukaku ilmoitti vielä että on sopinut ehdoista uuden seuran kanssa,arsenal voinee laskea ulos tuosta vaihtoehdosta.

 1. Kolasinac ehdottomasti hyvä ”hankinta”. Ilmaissiirrolla Bundesliigan tähdistöjoukkueen pelaaja. Alku tälle siirtoikkunalle ollut ihan hyvä, mutta usko edelleen olemattoman pieni sille, että Wenger ostaisi sitä toptoplaatua, nimenomaa hyökkäyspäähän. Aikaisessa vaiheessa ne ostot olisi tehtävä, jos halutaan Alexis ja Özil joukkueessa pitää.

 2. Kiiitos vaan muistamisesta. Kärsimys on tosiaan normaali olotila fudisseurojen fanittamisessa, ja niin on hyvä. Mitäs siitä tulisi, jos marssittaisiin koko ajan vain menestyksen aallonharjalla. Sama suunnilleen kuin kalareissulla saisi tärpin joka heitolla.

  Vähän huolestuin, kun joku kirjoittaja arveli ehkä jopa hylkäävänsä seuran. Eihän se voi olla mahdollista. Kärsimyksestä voi jopa oppia nauttimaan. En ole itsekään päässyt kokemaan putoamistaistelun kurimusta. Varmaan huima tunne, kun siitä selvitään kuiville ratkaisevassa viimeisessä matsissa topparin haamunousulla hyökkäyksen kärkeen minuuttia ennen vihellystä.

 3. Lopettaako Wenger varmasti kahden kauden jälkeen ? Tai aiemmin jos pahalta näyttää.
  Hyökkääjiä ei tarvi kun niitä on paljon jos lasketaan kaikki keskikenttämiehet mukaan (walcott,ox,wellbeck,lucas iwobi ym)suosikit ramsey ja giroud täytyy pitää mukana ilman muuta
  maalivahtikin tulisi jossain vaiheessa ostaa.
  Kauhulla odottelen selitystä jos/kun alexis lähtee. Miten se paikataan joku onnistunut afrikan tähti vai kaappaus joltakin kilpailijalta??!!
  Vaikea kesä taas kun melkein onnistutaan hankkimaan joku kova nimi.
  Kuukausi aikaa suorittaa kesäsiivous ja uudet hankinnat jo mukana
  Uskottava mestaruusjahti alkaa taas….

 4. Se joka sanoo hylkäävänsä seuran ei ole oikea gooner. Olen aiemminkin paasannut siitä, että Wenger ei ole Arsenal vaan Arsenal on paljon enemmän. Se on seura ja koko yhteisö jonka goonerit muodostavat ja jotka seuran arvot yhdistävät. Wenger on vain Arsenalilla töissä.

 5. Kola on hyvä hankinta, tuo sitä tarvittavaa häijyyttä. Kauden alussa kortteja varmaan ropisee mut oppinee tavoille niinkuin xhakakin.
  Tämähän tietää kaiken järjen mukaan gibbsin lähtöä?

  100 miltsin huhut monacon miehestä ovat täyttä tuubaa, Arsenal ei ikimaailmassa maksa sellaisia summia kenestäkään.
  Mahrez voi olla mahdollinen mut siinäpä ne hankinnat sitten olisikin kun se nigerian ihme on vissiin jo varma?

  Itse olisin satsannut lukakuun, siinä tietäisi mitä saa. Hän tosin ilmoitti haluavansa pelata mestareiden liigassa mut rahalla ois varmaan saanu mielen muuttumaan…..

 6. Omasta puolesta voin sanoa, että en ole sanonut hylkääväni seuraa. Olen sanonut vähentäväni Arsenalin seuraamista. Siinä on iso ero.

 7. Täytyyhän tässä jotain positiivista yrittää löytää, muuten lähtee viimeisetkin järjen rippeet… eli uusi alakerran luuta jo kesäkuussa, ennätys hankinta ja ennätys aikaisin…

  Tosin niin kuin on jo todettu, kesä tulee olemaan taatusti vilkas, mutta onko se vilkas Arsenal’in näkökulmasta, onkin aivan toinen juttu.

  Wenger ja torstailiiga, onko pari valjakossa vetovoimaa? Jää nähtäväksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s