Viittä vaille kiitos?

Brözil sen kommentissaan viime torstaina naulasi; ’Orpo olo tulla blogiin ja ei ole uutta tekstiä tarjolla.’ Täytyy sanoa, että kyllä itsekin niin mieleni pahoitin ja narun kiristäessä kaulalla karvahattua yhä syvemmälle päähän kesäkelien vihdoin saavuttua, olo on todellakin Petteri Turkusest.

Kirjoitin aiemmin, ettei ole soveliasta allekirjoittaneen alkaa millään tavoin suostutella, vaatia, saati painostaa Villeä pyörtämään päätöstään lopettaa blogin päivittäminen. Tämä on edelleen luonnollisesti täysin totta, mutta valehtelisin, ellen tunnustaisi yrittäneeni piilottaa rivien väliin jaloa toivetta Villen pään kääntämiseksi.

Timo puolestaan kutsui kommentissaan Villen päätöstä ryhdikkääksi. Niin, taitaako sitä lopulta paremmin tulkita. Tässä niin kutsuttujen vaihtoehtoisten totuuksien ja kaiken maailman takin kääntämisten ajassa ryhdikkyys, linjakkuus ja johdonmukaisuus ovat kunnioitettavia piirteitä. Ja kun sitten rehellisiä olemme, Villen päätös lopettamisesta on perin johdonmukainen ja varsin linjassa kaiken jo vuosia kirjoittamansa kanssa.

Mitään vetoamuksia en siis esitä, mutta edes lainkaan korostamasta pettymystäni ja suruakin, toivon vilpittömästi, ettei Ville sittenkään sulje kaikkia ovia mitä tulee tulevaisuuteen, olkoon tuo tulevaisuus miten hamassa vain. Kun asiaa oikein pysähtyy pohtimaan, on itse asiassa kovin kummallista ajatella, että niin kauan kuin Ville on väriä tunnustanutkin, vain yksi ja sama professori siihen teeseineen mahtuu.

Taas. Te jotka tyylini tunnette, tiedätte taipumukseni kirjoittaa lauseita, joilla ei ole muuta sisältöä, kuin epätoivoisen suuren palan haukkaamisen yritys. Sitä edellisen kappaleen viimeinen edustaa. Taas. Tiedätte miten epämääräiseksi ja kryptiseksi kirjoittamani menee, kun noin kolmen sormen järjestelmälläni yritän jäsentää neljäätoista asiaa ja ajatusta siinä missä heikinheimolainen luonteeni korjaa katseella kirjoitusvirheitä sanasta kryptinen.

Tein sen. Taas. Kättä ylös joka juuri tässä kohtaa pysyy kärryillä?

*Nostaa käden*

Ehkäpä tämä on vain sittenkin hyvä esimerkki siitä, mitä blogi ainakin itselleni parhaimmillaan tai pahimmillaan tarkoittaa. Ensinnäkin se joko kiinnostaa tai ei. Tai jos ei kiinnostaisikaan, siitä löytyy jotain mystisiäkin elementtejä, jotka aiheuttavat lukijan palaamisen sen pariin. Se koukuttaa, synnytti koukuttavuuden sitten vaikka jopa äärimmäinen erimielisyys ja lukuisten ihmisten perin kiero tarve kiusata itseään lähes masokistisella toiminnalla.

En minä osaa tätä ilmiötä selittää, mutta mikäli sitä voi syyllistämiseksi kutsua, siinä tapauksessa omakin tuomio on elinkautinen. Niin tai näin, onnistunut blogi on sellainen, missä lukijalle on syntynyt mielikuva sen kirjoittajan ’tuntemisesta’. Suhteesta, missä tämä tuttavuus syventyy jokaisen päivityksen myötä. Suhde, joka tarkoittaa yhdelle halua tarjota tuttavalleen tuoppi ja toiselle tarvetta ostaa tuoppi jos toinen sopivan tunnelman virittämiseksi ja lyödä seitsemännen jälkeen tyhjä kolpakko ’tuttavansa’ leukaperiin.

Miettikääpä nyt jokainen, jotka tätäkin päivitystä olette tähän asti syystä tai toisesta olleet kiinnostuneita lukemaan. Olette lukeneet tarinaa jostain muustakin kuin allekirjoittaneen vaivautuneesta suhteesta erääseen manageriin. Suhde, joka alkoi omalla kohdallani säröillä jo hieman vajaat kymmenen vuotta takaperin, kun omaan ajatteluuni ei sopinut paljastaa patsasta virkaa tekevälle. Syntyy väistämättä jollain tasolla arveluttava tunne- ja olotila pelkästä ajatuksesta operoida henkilön kanssa, jonka patsaan olet juuri ohittanut ennen tapaamista.

Menemättä nyt tässä kohtaa syvemmälle tällaisiin tunnetiloihin tai ajatuksiin, yritykseni oli avata tämän blogin yli kymmenvuotista taivalta ja miksei sitten paikkaansa tässä maailmassa. Teitä lukijoita on tullut, mennyt ja pysynyt, mutta koko uskallan sanoa pitkän taipaleen tämä blogi on henkilöitynyt ensin allekirjoittaneeseen ja sittemmin Villeen. Itselleni on tämän taipaleen varrella puettu kommentoijien taholta naapurin likaisen valkoista paitaa ja menestyksen muodostuessa yhä uniikimmaksi kokemukseksi, Ville on omassa turhautumisessaan leimattu lähes Juudaksen saappaisiin.

Ai että minä sitten pidän aasinsilloista, olivat ne sitten sujuvia tai aavistuksen kauempaa haettuja. Kysymys kuuluu, olemmeko nyt todistamassa ristiinnaulitsemista? Mainittakoon heti, että mikäli joku loukkaantui itselleni rakentamasta metaforasta, se kumpuaa pelkästä syvällisemmästä tietämättömyydestäni sekä perehtyneisyydettömyydestäni (olen lukenut sanan useita kertoja, enkä ymmärrä äidinkieltäni).

Takaisin maanpinnalle. Yleisesti nokkelimmat, mutta ennen muuta tapani tuntevat ovat eittämättä jo päätyneet täysin oikeaan johtopäätökseen sen suhteen, että nyt tämä kyseessä oleva tarinankertoja on käynyt paitsi Lidlissä, tehnyt myös lähempää tuttavuutta mainitusta kaupasta hankittujen tuotteiden kera. Tiedostan tämän nokkeluuden ja ennen muuta olen jopa aavistuksen ylpeä, sikäli kun osun arviossani oikeaan tapani tuntevista. Taas. Huomaatteko. Tarina.

Elämme äärimmäisen kilpaillussa maailmassa ja en puhuisi totta, mikäli mieltäni ei olisi lämmittänyt useampikin kommentti siitä, miten tavalla tai toisella tämä blogi on pärjännyt taistelussa Facebookin kanssa. Ja kuten välittömästi ymmärrätte, taistelulla en tässä yhteydessä tarkoita sotatilaa. Eli pärjännyt Facebookin rinnalla. On paitsi valitettavaa, myös realismia toisaalta sekin, että tietyn vastakkainasettelun kiistäminenkin olisi väärin. Tätä taas on kovin vaikea lähteä analysoimaan muun kuin jo useamman kerran mainitun tarinan ja jokaisen täysin yksilöllisen kokemuksen kautta.

Huh. Ei siinä nyt vain pitäisi olla lopulta mitään merkillistä, että Ville on päätöksensä tehnyt. Mikä on merkillistä, eli olennaista, on liian monella tapaa hämmennyksessä ja jakautuneessa olevan seuramme tilanne. Miksi ihmeessä tällainen tilanne on päässyt syntymään, miksi tilanne jatkuu ja omalta kohdaltani katsottuna, miksen koe tilanteen etenevän kohti ratkaisua. En pidä liioiteltuna kutsua vallitsevaa tilaa turmiolleksi, sillä niin syvältä sielusta seuraamme nyt nakerretaan.

Tiedän, että te jotka tätä (vieläkin tässä kohtaa) luette, historianne tunnette. Oli se sitten Alan Sunderland tai tuoreempana vaikkapa Sylvain Wiltord, ollaksemme suuria, se vaatii suuria tekoja. Olen itse aidosti huolestunut siitä tärkeimmästä markkinoinnista mitä lopulta voi olla ja pelkään jotain sellaista korpitaivalta mihin ei sittenkään pitäisi olla mitään aihetta. Meistä jokainen voi toimia täysin parhaakseen katsomallamme tavalla, eikä sitä tule arvostella tuomitsevasti. Toisilla se on paluu 80-luvulle ja teksti-tv:n tuloksiin, toisilla vankkumaton optimismi. Itse taidan ihan yhtäkkiä marssia Hakaniemen torille ja syyttää asiasta tietämätöntä kauppiasta siitä, että telineissä roikkuu vain Chelsean, Cityn, ManUn ja Poolin paitoja. Aivan kuin hänen pitäisi tietää miksi?

Nyt on ylitetty jo liian monta rajaa, puhumattakaan kirjoitukseni viestin tarkoituksesta. Voitte olla vakuuttuneita, että olen käynyt läpi lukuisia vaihtoehtoja ja ideoita. Ei ole syytä karata siltä todellisuudelta, että tämä blogi on tiensä päässä (vaikka otan kyllä vastaan moderaattorin roolissa julkaistavia päivityksiä, mikäli löytyy pakottava tarve tekohengitykselle). Onko se sitten päänvaiva vai mikä, mutta joudun pohtia juuri nyt sellaistakin, että jäisikö tämä osoite nyt roikkumaan bittitaivaaseen, vai olisiko sittenkin aiheellista painaa lopullisesti deleteä? Kumarrus kaikille tarinan kannalta täysin koossapitäneille voimille, mutta isosti:

Kiitos Ville!

hente

Mainokset

41 thoughts on “Viittä vaille kiitos?

 1. Charlie George oli `my hero`aikoinaan. Siitä on pitkä matka tähän päivään.Highbyryllä vielä vierailin ja Nick Hornbya lueskelin Vanhuksena löysin vielä Blogin, jota päivittäin seurasin! Taustalla soi nyt The Doorsin ”the End”

 2. Tekohengityksellä on pelastettu lukemattomia henkiä ja itse olen valmis sitä antamaan, jotta lukijat voivat itse osaltaan päättää lukevatko tai jättääkö lukematta.
  Kiitos hente tekstistä, jälleen.
  Toivon, että tämä sivu ei häviäisi bittitaivaaseen ennen kuin manttelin perijä ja tapa on selvillä.
  Coyg!

 3. Toivottavasti blogi pysyis hengissä, tavalla tai toisella…on tällä niin terapeuttinen vaikutus varmasti moneen muuhunkin, kuin meikäläiseen 🙂

  Ja jos ei nyt hetkeen muuta, niin kommenttejahan tänne ainakin mahtuu…
  Jokainen halukashan voisi kertoille uutisia, siirtohuhuja yms mitä nyt ikinä haluaa

 4. Nimenomaan me kaikki voidaan tekohengittää tätä blogia omilla kommenteillamme. Ja vesi kielellä odottaa uutta ”messiasta” tulevaksi.
  Todella suuri kiitos edelleen Hentelle, Villelle, Eerolle, Isselle ja ketkä kaikki tässä on mukana ollutkaan.
  Tässä samalla ”haaste” Timolle.
  Taidat olla ahkerin kommentoija ja asiantemusta ja innostusta tuntuu löytyvän joten miten olis?
  Tämä oma ehdotukseni ja toivoisin että edes miettisit asiaa
  -Piresgun-

 5. Olisi kyllä sääli jos blogi loppuu.kuulun kyllä facessa molempii arsenalin ryhmiin mutta en lue siellä pahemmin muuta kuin sen siirtohuhuketjun,mieluumin täältä tulee kommentit kahlattua läpi kuin facessa,jossa ainoastaan olen kerran kommentoinut aihetta,ja silloinkin puolustin tätä blogia jota osa siellä haukkui.

 6. Kunpas tosiaankin jatkaja löytyisi tai Ville vielä innostuisi.
  Kiitos Villelle, Hentelle, Isselle, Eerolle ja kaikille muillekin.
  Tämä blogi ollut vuodesta -09 se paras tiedonlähde ja viihdyke meikäläiselle Arsenalin uutisten osalta.

  COYG!

 7. Luin uudelleen tuon Henten hieman kryptisen bloggauksen ja kai sen johtopäätös on se, että tämä voi hävitä bittiavaruuteen ennen kauden alkua, tai jatkaa muuten olemattomalla päivitysfrekvenssillä.

  Kuten mainitsin joskus, voin olla osa remmiä. Nyt ilmeisesti on pakko puhua jo uuden blogin perustamisen mahdollisuudesta, lähinnä. Olen itse mieluummin reaktiivinen kommentoija asiasta ja sen vierestä, enkä ilmeisesti jaksa suuntautua enemmän vaivaa vaativiin, pohdiskeleviin varsinaisiin bloggauksiin kovalla tahdilla. Henten pointti on varmaan myös totta, lopulta moni asia kiteytyy riittävän tiheään päivitystahtiin, muuten blogissa kävijät pikku hiljaa häviävät. En ole mikään blogimaailman asiantuntija, mutta näin se varmaan on.

  Vaikealta näyttää. Mutta ehkäpä joku meistä pistää blogin pystyyn ja jakaa adminia muutamalle palstalaiselle? En ala antamaan mitää lupauksia tässä kohtaa omasta aktiivisuudesta. On varmaan selvää, ettei ensi kausi tule olemaan mikään säkenöivän hieno, joten sitoutumisen kynnys Villen tasoiseen puskemiseen on korkea.

 8. Hieman ”faktaa” blogin ylläpitämisestä. Blogi pysyy elossa kunhan siellä on uutta sisältöä riittävän usein. Sisältö voi siis olla myös kommentteja – päivittäinen uusi blogipostaus ei ole mitenkään tarpeellinen. Esim. useissa suosituissa blogeissa päivityksiä on muutama viikossa. Mutta: lähes kaikki blogit elävät some-näkyvyyden avulla. Bloggaajat laittavat Faceen (etenkin Suomessa), Twitteriin tai Instaan viestin, että nyt ois uusi bloggaus jne., jolloin seuraajat (kaverit) osaavat sinne hakeutua.Tämähän on tästä blogista puuttunut hyvin tiedossa olevista syistä johtuen. Ja siksikin tämä on ollut ainutlaatuinen, kun se on elänyt pelkästään sillä, että jengi tulee katsomaan, oisko jtn uutta tekstiä. Ja tähän asti oli jo pitkään jokaikinen päivä.

 9. Uusimpien höpinöiden mukaan Sanchesin tilanteessa sen verran uutta että Manc olis antanu 57millin euron tarjouksen ja viikkoliksa olis 342000 euroa.
  Lööpistä ilmeni että saattaa olla hankalaa cityn saada Sanchesia koska ” Arsene Wenger on haluton myymään Sanchesia toiseen valioliigajoukkueeseen”.
  Tää loppukommentti meitä goonereita todellakin lohduttaa.
  Arsene Wengerhän on tullut tunnetuksi siitä ettei oo koskaan myyny parhaita pelaajia pahimmille kilpailijoilleen esim Mancitylle. Eihän?
  Esim Rvp:tä ei myyty cityyn. Se myytiin Manuun
  -Piresgun-

 10. On mielenkiintoista spekuloida, sillä jos alexis jäisi ja ei kirjottaisi vieläkään jatkoa. Eli olisi lähdössä bosmanilla vuoden päästä taas yhden vuoden vanhempana.
  Sagnalle esim tehtiin näin ja kaveri pelasi tasollaan muistaakseni viimeisenkin kauden.
  Jotenkin olettaisin, että alexisin voitonnälkä on niin kovaa luokkaa, että ei ryhtyisi perseilemään vaan antaisi sen normi 120% joukkueelle. Özilistä ei voi sanoa samaa.

 11. Nauta 🐮 stan on sen verran ahne paskiainen että haluaa taatusti ottaa hillot alexista ennen kuin päästää vuoden päästä ilmaiseksi.
  Tärkeintä on tosiaan ettei nähdä jonkun muun valkkujoukkueen paidassa, menisi loputkin uskottavuuden rippeet.

 12. Gnabry ei sitten ollut tarpeeksi hyvä Arsenalin, mutta Bayernille kelpasi. Uusi ”sulka” Wengerin hattuun.

 13. Eniten ihmetyttää se, että eikös Arsenalilla ollut joku pykälä Gnabrystä, että voisi olla etuosto-oikeus takaisin. Taisi olla huuhaata sekin tieto.

 14. Kas, suomi-Ukraina-ottelussa katsomossa wenger out -lakana.

  Kyllähän Bayern hankki muutama vuosi sitten mm. Mario Götzen, josta ei koskaan ollut bayern-peluriksi. Seuralla on varaa hankkia pelaajia, joissa ehkä on potentiaalia.

 15. Keitäs teitä on Tampereella tuon Wenger Out-lakanan kanssa? Hävetkää. Kaikki maailman Arsu-fanit nauraa meille.

 16. En velvoitteiden takia päässy matsiin. Olisin kyllä rinta rottingilla ollu Wenger out lakanaa heiluttamas
  -Piresgun-

 17. Jatkan täs näiden uutishuhujen perkkaamista. Mbappe ei oo kiinnostunu Arsenalista koska: ”kuka haluaa olla joukkuees jonka ainoa tavoite on sijoittua sarjataulukon puoleenväliin. ”
  Mbappe v…ttuilee Arsulle ja Arsun kannattajille. Me ollaan kunnianhimoinen seura jonka jo seurajohto osoitti jatkamalla Wengerin sopparia. Ja kunnianhimomme me tulemme näyttämään sillä että emme suinkaan halua ola sarjataulukon puolesvälis vaan,…. NELJÄS.
  Siitäs sait Mbappe
  -Piresgun-

  • Ei olisi mikään ihme että alexis lähtisi city 🤗 parin vuoden korpivaellus ei tässä kohtaa edes haittais, jos se auttaisi jonossa eteenpäin kausikortin suhteen.

   Syksyllä tietää ostetaanko viisi kapteenia ja kaksi peli miestä.

 18. Sami Hyypiän antamien lausuntojen mukaan ”Arsenalilla saattaa olla tulossa vaikea kausi koska seuraan ei oo enää isoilla nimillä imua ku tipahdettiin sieniliigasta”
  Sami ei vaa varmaa muistanu että meilläpä on Wenger valkkuna jonka alaisuuteen kaikki huiput haluaa tulla kehittymään.
  Ja onneksi voitettiin FAcup joka oli sinetti sille että saadaan ainakin myös alkava kausi nauttia Wengerin palveluksista
  -Piresgun-

 19. Gazidisin mukaan kaikki DoF:n suuntaan viittaavat suunnitelmat on hylätty. Wenger otti selkävoiton. Ei yllättänyt.

  Myös suurin osa sisään huhutuista pelaajista on vankasti ottamassa suunnan kohti muita seuroja. Esim. tämä Sunderlandin lupaava maalivahti, joka ei nyt ole keskeinen hankinta, mutta joku lupaava kaveri varmaan kannattaisi hankkia, kun Ospina ja Szczesny myydään.

  Aika peruskesä meneillään. Isompi hankinta (ainoa) varmaan tulee, kun Sanchez on jouduttu myymään. Joku pari, kolme numeroa pienempi pelaaja. Jälleen koko ensi kauden konsepti perustuu sille, ettei kukaan tärkeä pelaaja luokkaannu ja 4-5 pelaajaa nostaa reippaasti tasoaan kesän jälkeen.

  • Fanien kusetus senkun jatkuu wengerworldissa, huhuja isoista kaupoista liikkeellä ja fanit toivekkaana.
   Siirtoikkunan sulkeuduttua wenkula listaa pelaajat joita oli lähellä hankkia.
   Saaliiksi jäi ilmainen pakki, joku nigerian tulevaisuuden ihme ja neverhööd ranskis 😈

   Kruununa olisi että alexis päästettäisiin vielä kilpailijaan, silloin vois mennä lopultakin wenkulafaneilta kuppi nurin.

   Voi kun olisin väärässä, en toivo mitään muuta.
   Näyttäisi seura kerrankin munaa siirtomarkkinoilla ja mellastaisi kunnolla 😈

 20. En jaksanut kovin pitkälle selata ensi kauden otteluohjelmaa, mutta kivasti alkukaudesta pool, chelski ja everton vieraissa.

 21. Juu ja suuri osa peleistä suht varmasti sunnuntaina, koska mennään päätyyn asti torstai liigassa. Eli siis pudotaan normi tyyliin ekaan pudotuspeli vastustajaan, joka saattaa olla joku suuruus esim Ukrainasta jossa on, ainakin Huuhkajien mielestä, kovia futareita täyttämään useampikin jengi.

 22. Kyllä toi otteluohjelma aika perinteiseltä näyttää: nihkeä alkukausi, syys-lokakuussa heikompia jengejä vastaan pari voittoa ja sit marraskuussa mestaruusjuna taas karkaakin jo kun vastassa on spuds, City ja (2.12) ManU.

 23. Huomaan, ettei kauden aloituksen odotus ja otteluohjelma herätä juuri mitään intoa. Se on juuri tuttu kuvio kuten toms sanoo. Wengerin nykyinen heikko kesätoiminta, ostojen myöhäisyys ja niukat treenipelit tekevät yleensä sen, että peli on puolivalmista elokuun. Nyt on Leicester-pelin jälkeen hyvä sauma hävitä esim. kolme seuraavaa peliä ja myökkä on valmis.

  Huhut kiipeävät alemmalle portaalle, kuulemma Quadrado Juvesta kiinnostaisi. Mieshän muistetaan täysfloppauksesta Chelseassa ja juuri äskettäisestä järjettömästä UCL-finaalin ulosajosta.

  • En ihmettelisi vaikka kiinnostaisikin. Ensin, ehkä, tehtiin huumoritarjous Mbappesta ikään kuin osoituksena, että kyllä haettiin isoa kalaa ja sit joko ei hankita ketään tai mennään keräilyeriin. Tähän mennessä kesä on kulkenut erittäin tuttuja polkuja pitkin.

   • Aina paranee. Golovin huhuissa. Irtoaa wengerin ihannehinnalla eli 10 miltsillä.

   • Joo selvä kaava ja wenkula luulee että tyhmät kannattajat uskoo kaiken liirun laarumin mitä sitten siirtoikkunan sulkeutuessa syöttää. 😈
    Itsekin lapsenomaisesti uskoin että Mahrez tulee mutta nekin huhut ovat jo hiljenneet.
    Nyt ollaan jonkun kymppimiljoonan neverhööd venäläisen perässä, huoh..

 24. Tähänkö ollaan menty että nyt kun ei päästy CL ensi kaudeksi, niin edes huhuissa ei olla vahvistumassa laatumiehillä. Lacazette varmaan ainoa kovemman luokan huhuttu pelaaja ja hänkään ei nyt kuitenkaan mitään maailman eliittiä ole ainakaan omasta mielestä. Eiköhän perinteiseen tapaan osteta taas hyökkäykseen lähinnä laitureita, joita Wenger sitten peluuttaa tuttuun tapaan myös piikissä. Onhan tietty mahdollisesti Giroudin lisäksi kärkeen heittää se espanjalainen jonka nimen olen jo päässyt unohtumaan kun istui toistaiseksi ainoan Arsenal -kautensa katsomossa tai loukkaantumissuman iskiessä saattoi mahtua jopa penkille. Ikävä Alexisia jo nyt, vaikka mies seurassa vielä onkin kirjoilla. Eiköhän tämä asia kuitenkin muutu viimeistään elokuuhun mennessä,

  • Jos Alexis tosissaan haluttaisiin pitää niin ny siirtoikkunan alkupuolella pitäisi nimenomaan hommata pari todellista laatupelaajaa ja siten saamaan ehkä chileläisen mieli muuttumaan näyttämällä että tosissaan haetaan menestystä.
   Mutta turha toivo 😈

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s