Älä koskaan sano ei koskaan

Ei siitä mihinkään pääse, mielensäpahoittajan karvahatun narut kiristää leuan alla. Toisaalta olen oman jahkailuni tiimoilta entistäkin vakuuttuneempi, että päätös on tehtävä, oli se sitten kuinka kivulias tahansa. Kaikki ’hyvä’ loppuu aikanaan.

Jotenkin tämä Helsingin kurvin mystinen ja aavemainen tunnelma näin juhannusaattona tukee tämän päivityksen kirjoittamista. Kauppareissulta mukaan tarttui tusinan laatikko Meidän Veikko -kesäolutta ja tunnustan avanneeni juuri ensimmäisen keventääkseni tunnelmaa, lähinnä siis itsekkäästi omaani.

Tuskin ehtinen edes toista tämän kirjoitussession aikana avata, sillä ei tämä asia pidemmittä puheitta parane tai muuksi muutu. Kuten osaatte jo hyvin päätellä, on tullut aika esittää viimeiset kiitokset. Kaikki teidän blogin ylläpitoa kohtaan osoittamat kiitokset ja terveiset ovat lämmittäneet mieltä valtavasti ja siksi tämä kaikki tuntuukin niin raskaalta.

Henkilökohtaisesti uskallan olla ylpeä tästä yli kymmenen vuotta kestäneestä taipaleesta. Kuten tiedätte, ilman Villeä tämä matka olisi jäänyt huomattavasti lyhyemmäksi. Siinä missä osoitan kiitokseni koko yhteisölle, on Ville itseoikeutetusti tässä kohtaa ainoa nimeltä mainittu.

Kiitos Ville!

Tuhansia päivityksiä, kymmeniätuhansia kommentteja. Edelleen ylpeydellä koen tämän kaiken olleen varsin merkittävä osa suomalaista Arsenal-kulttuuria. Voin vain kannustaa ketä tahansa pyrkimään vastaavaan, toivon sitä. Kokemuksesta on helppo sanoa, paljon se vaatii. Mahdotonta se ei tietenkään ole, tyhjästä tämäkin aikanaan ponnisti.

Paljon on tullut ehdotuksia blogin suhteen sen jälkeen, kun Ville päätöksestään ilmoitti. Olen tehnyt viimeisten viikkojen aikana paljon ajatustyötä ja tekohengittänyt blogia muutamilla päivityksillä. Taustalla on ollut vilpitön tarkoitus löytää jokin hyvältä ja toimivalta tuntuva idea uudeksi konseptiksi, mutta valitettavasti ajatustyö ei ole tuottanut ratkaisua.

Joku voi ja saa olla sitä mieltä, että on vain rohkeuden puutetta olla lähtemättä kokeilemaan jotain uutta toimintatapaa. Ehkä näin, mutta se on sitten jonkun toisen tehtävä ja haaste. Olkoon pinttynyttä, mutta itse en kykene muuttamaan ajattelutapaani tämän foorumin suhteen. Tylsää todeta, että se on joko-tai, mutta se tuntuu oikealta.

Vatsassa kurnii, koska tämän kirjoittaminen tuntuu niin dramaattiselta. Ehkäpä se on vain inhimillistä ja kertoo asian tärkeydestä ja merkittävyydestä itselleni. Mielenkiintoinen tuntemus yhtä kaikki, ainutlaatuinenkin, enkä vastaavaa muista. Ja tämä kaikki, vaikka Ville on vastannut kirjoittamisesta viimeiset vuodet. Tässähän helvetti herkistyy. Ja toista olutta en ole avannut.

Taisin jo yllä todeta, ettei tätä ole syytä pitkittää. Lienee kuitenkin syytä avata lyhyesti otsikkoa, ettei kenellekään synny vääriä johtopäätöksiä. Lähtökohtaisesti tässä lennetään nyt Ikaroksen siivin ja ollaan hukkumassa mereen. Mutta alun mystiseen tunnelmaan viitaten mielessäni on sijaa myös tuhkasta nousevalle Feenikselle. Ovi jää raolleen ja jätän blogin ainakin toistaiseksi poistamatta, mutta tässä kohtaa tämä oli tässä.

*Löysää karvahatun nyörejä, avaa toisen Veikon ja kohottaa sen Meille.*

hente

Mainokset

40 thoughts on “Älä koskaan sano ei koskaan

 1. Kiitos Hente ja Ville vielä kerran. Kiitos teille muillekkin yhteisestä matkasta. Toivotaan, että matka ei tähän lopu ja jos joskus satutte Helsingissä näkemään Arsenal -paidan, jonka selässä lukee ”Mati” lupaan ostaa tuopin kanssagoonerille. Hyvää juhannusta kaikille! Elämässä paljon elämisen arvoista.

  • Ei o toki sky sports enää niin luotettava kuin ennen mutta varmasti olisi hyvä hankinta ja toisi ainakin erilaisen vaihtoehdon kärkeen ja ainakin kovia maalimääriä mättänyt,vaikkakin ranskanliigassa.vittu tätä blogia jää ikävä jos tämä nyt loppuu!hyvää ja rauhallista jussia!

 2. Nöyrä kiitos H & V!
  Tyhjä olo, on kaikin puolin, varmasti monella muullakin.
  Ensimmäinen jussi noin 20 vuoteen, kun ei huvittanut, edes saunominen, kalsarit jalassa.

  Uusi kausi alkaa noin 2 kk:n päästä, toivottavasti oma kasetti ei hajoa ennen sitä.
  Respect!

 3. Mediakoneisto on saanut hyvää siirtopöhinää aikaiseksi. Siihen liittyy tuttuun tapaan monia muttia, kuten se kuinka kovia lähtijät ovat ja montako isoa kalaa oikeasti saadaan naarattua. Esim. Lacazetten hankinta (B-koria) ei paljon lämmitä, jos Giroud samalla myydään. Eli 12-15 maalin mies vaihdetaan 15-20 maalin mieheen.

 4. Mielelläni itsekin giruun joukkueessa pitäisin,olisi tosiaan aivan erityylisiä kärkiä joukkueessa.kyllä pidän silti lacazetteä ihan hyvänä hankintana,voisi juoksuvoimaisempana giruudiin verrattuna saada özilistä enemmän irti(olettaen että mies jää meille).ymmärrän kyllä giruudin päätöksen jos/kun mies kokee että ykköshyäkkääjän paikka on uhattuna,ja haluaa päästä pelaamaan silmällä piäen ensi kesän kisoja.nyt jopa lyonin pressa aulas todennut että giruudin kanssa ollut siirrosta puhetta.

 5. Itselle kyllä kasetti kelpais, uskon että paukuttaa sen parikytä rysää valkussakin.
  Ja kuten kotkanpoika edellä mainitsi, Ö hyödyntäisi hänen nopeuttaan syötöillään.
  Girould olisi sitten hyvä vaihtoehto mutta ei tosiaan varmasti suostu jäämään sellaiseen rooliin edes palkankorotuksella kun haluaa aloituksen paikan myös majupaidassa.

  Olisi hyvä tehdä jo kauppoja myös lähtiöistä jotta tulisi selvyyttä rinkiin ennen preseasonia.

 6. Ittekki miälelläni pitäisin Ollin joukkueessa. Oli tosi tehokas peliminuutteihin nähden viime kaudella. Pystyi tietty pelaamaa tuoreilla jaloilla jo väsyneempää puolustusta vastaan. Mutta myös asenne jampalla oli parempi ku aikaisempina kausina.
  Aikaisempina vuosina tulleet kuivat kaudet selittyy osaksi sillä että paikka aloituksessa on ollu selviö eli kilpailunpuute.
  -Piresgun-

 7. Itse päästäisin Walcottin menemään. Kaverilla on ollut näytönpaikkoja enemmän kuin tarpeeksi, eikä ottelun ratkaisijan rooli vain kelpaa. Hän jopa lausui kevään Palace ottelun jälkeen, että heti alussa huomasi vatustajan haluavan voittaa enemmän. Vakava asenne vamma.

 8. Jos nyt tämä mainos sallitaan Henten ja Villen jyrkkien ilmoitusten jälkeen, niin päädyin juhannuksen synkän yksinpuhelun jälkeen omaan henkilökohtaiseen terapiaratkaisuuni. Tietysti tämä näyttää vähän ikävästi finngoonersin perässähiihtelyltä ja matkimiselta (kestän itse sen, toivon Villen ja Hentenkin kestävän), mutta perustin tänään hätäisesti wordpressin yksinkertaisilla työkaluilla blogin https://n5kirkkonummi.wordpress.com/ jossa terapoin itseäni Arsenalin ja valioliigan parissa.

  Intensiteetti ja intohimo tai päivitystahti eivät tule olemaan likimainkaan Villen luokkaa (sen takaan) ja näkökulmakin on itse asiassa vähän päinvastainen kuin Villen viimeisissä kuukausissa: kyse on omasta projektista seurata ja kirjata omia mietteitä Arsene Wengerin viimeisistä 1-2 kipeästä vuodesta Arsenalissa. En ole lainkaan vakuuttunut, riittääkö paukut, mutta katsotaan. En siis edes lähde tavoittelemaan pitkää ja kunniakasta blogihistoriaa.

  Samalla teen avoimen tarjouksen ”vanhan porukan” eli afsc.ajatukseni.netin ja Finngooners-ihmisten yhteisön tekohengittämisestä, kuten jokunen kirjoittaja on toivonut. Ei haittaa yhtään jos tämä herättää Henten jatkamaan, päinvastoin, eikä suuremmin häiritse sekään, jos omalle puolelle kirjoittajia ei ilmaannukaan.

  Mainitsen omassani luvatta nämä kaksi edeltävää blogia taustaviitteenä ja inspiraationa, mutta voin nuo selittävät viitteet poistaakin jos tämän saitin ihmiset eivät tästä pidä.

  Katsotaan miten äijän käy. Yhteyttä voi ottaa tätä tarkoitusta varten luomaani sähköpostiin timo1288@outlook.com ja kuten on mainittu täällä moneen kertaan, monen bloggaajan löyhä ylläpitotiimi ei ole ollenkaan huono ajatus.

 9. Joo. Tosin Walcottilla tehojen puolesta ehkä paras kausi moneen vuoteen. Mutta oliko tasapainoinen, tekikö töitä kumpaanki suuntaan sillä asenteella mikä pitäis olla? Mun mielestä ei. Samaa vikaa tosin monella muullaki. Varsinki Özilillä vaikka taas muuten taitava pelaaja onkin.
  HUHUT ovat viemässä Agueroa PSGhen mikä taas saattaa aiheuttaa cityssä kiinnostusta Sanchesia kohtaan jonka ympärillä on ollu aika hiljasta viime päivinä. Jos Lacazette tulis ja jos vielä sattus semmone ihme käymään että Alexis jäis (jota en usko) niin näkisin joukkueen vahvistuneen.
  Kauanko muute näette että Petr Cehc on meille vielä ”vahvistus”?
  On ollu ihan ok vielä mutta onko kauan. Pitää kuitenki muistaa että miehellä on jo ikää vaikka molarit toki pystyy vanhempanakin vielä pelaamaa huipulla kenttäpelaajii verrattuna. Siis tiettyyn rajaan asti. Ja täytyy muistaa että Chelskin kakkosmies tuli meidän ykkösmieheksi. Ja puhutaan maalivahdista
  -Piresgun-

  • Kyllä Cech vielä ainakin yhden kauden ykkösenä on, ainakin aloittaa kauden.
   Paljonko hänellä lienee sopparia jäljellä, onko jo viimeinen vuosi?
   Hänhän tunnetusti haluaa pysyä lontoossa joten haluja jatkaakin varmaan on.
   Eri asia sitten on onko enää ykköstorjujan tasoinen jatkossa, molarihan pystyy iän puolesta pelaamaan vaikka nelikymppiseksi huipputasolla kuten esim. Buffon ja van der saar ovat näyttäneet.

 10. Aiempi kommenttini jäi automaattisesti moderointiin, koska sisälsi parikin linkkiä.

  Mutta siis, aloitin kokeellisesti juhannustunnelmien innoittamana rinnakkaisen blogin: https://n5kirkkonummi.wordpress.com/

  Pahoittelen mainostamista ja kiitos ja anteeksi jo etukäteen Henteltä ja Villeltä.

  Ensisijaisesti toivon edelleen tämän blogin jatkoa.

  • Timo, kommentointi ei näy suoraan blogin perässä… joutuu klikkaamaan kalenterin alla olevaa blogiotsikkoa, jonka jälkeen vasta kommentointi tulee näkyviin.

   • Joo, leikin eri teemojen kanssa (sori siitä), osassa on kommentit paremmin esillä kuin toisissa. Nykyinen teema ei ole kovin tyydyttävä, mutta koska tällä hetkellä harjoitusalustaa ei ole, niin tällä mennään vähän aikaa. Onhan tässä aikaa saattaa asiat kuntoon, vaikka ”lanseeraus” olikin kiirehditty Hentin synkkien postausten takia.

    Ja minähän en ole mikään graafikko, ulkomuoto tulee olemaan mitä on. Itse asiassa hauskaahan tätä nettialustaa on tutkia, näin alkuun.

 11. Meinasin kysyä samaa kuin isse,en löytänyt kommenttikenttää laisinkaan.mutta hyvä Timo!loistavaa ja itse tekstikin oli täyttä timanttia.

 12. Kiitos minunkin puolesta menneistä vuosista hentelle ja Villelle tämän ja ajatukseni.netin kanssa. Kommentointi jäänyt omalta osaltani vähäiseksi varsinkin parin viime vuoden aikana, mutta lähes päivittäin on tullut seurattua.

  Kiitos myös kaikille täällä kommentoineille, joista monet ovat vuosien varrella tippuneet pois syystä tai toisesta (mm. mauce & maarit). Toivottavasti myös hiljaiseloa viettäneet löytävät Timon blogin.

  Timolle tietenkin myös iso kiitos tekohengityksen aloittamisesta, ehkäpä ”potilas” vielä herää henkiin ja uuteen kukoistukseen.

 13. Lacazetten siirtoa markkinoidaan jo lähes varmana. Samoin vahvoja ”Huhuja” Mahrezin siirtymisestä meille. Mahrezissa potentiaalia. Viime kausi meni heikommi mutta koko kettulaumallahan viime kausi oli mitä oli.
  Tarkoittaa vaa tietysti sitä että Alexis lähtee. Onko näistä jampoista paikkaamaan? Jää nähtäväksi
  -Piresgun-

 14. Lacazette nyt varma! Kaikki riippuu nyt ketä jää. Jos meillä on Alexis, Özil, Giroud, Walcott, Lacazette, Bellerin ja vielä yks hankinta (esim. Mahrez) sekä Wenger managerina niin johan saadaan blogiin pöhinää ja mestaruus juhlia saadaan alkaa varaamaan. Jos Lacazette tuleekin Alexisin ja esim Giroudin tilalle, voidaan alkaa puhumaan sijoista 6-8. Toki tällöin puhutaan myös managerin vaihtamisesta. Jännää jännää.

 15. Ville oli ja on vihaaja. Eikä ainakaan juttujensa perusteella ilmeisesti Arsenalin kannattaja.

  Hyvä mieli oikeestaan kun pitkästä aikaa tänne eksyin ja huomasin ettei täällä olekkaan kyseisen henkilön suppeata vuodatusta siitä kuinka Wenger on epäonnistunut ihmisenä, panomiehenä ja jalkapallojoukkueen managerina.

  Toisaalta, syy miksi tänne eksyin oli se että halusin lukea vähättelevän arvion Lacazzettesta ja heti seuraavaan lauseeseen toteamuksen siitä kuinka hänet hankkinut vanha jäärä olisi ollut kypsä eläkkeelle jo kymmenisen vuotta sitten.

  Sinänsä siis toimiva konsepti tässä kirjoittelussa. Tulinhan tätä itsekin lukemaan.

  Mutta.
  Jalkapallojoukkueen kannattajan tärkein tehtävä on kuitenkin kannattaa sitä jalkapallojoukkuetta jonka on valinnut tai jota hänet on valittu kannattamaan.
  Sitä perin yksinkertaista aatetta tässä blokissa on viimeisien vuosien aikana noudatettu huonolla menestyksellä.

 16. Omasta mielestäni Wenkula ei ollut kypsä eläkkeelle 10 vuotta sitten. Noin 7-8 vuotta sitten olis ollu oikea aika
  -Piresgun-

 17. Toteutin uhkaukseni ja laitoin vlogin pystyyn.
  Tarkoitus saada pari videoo per viikko aikaan.
  Käykää kurkkaa

  • Tänks!
   Tänään tarkoitus (pienen säädön jälkeen) julkaista toinenkin video, joka viittä vaille valmis

  • CranGooner nimellä löytyy youtubest, jatkossa kyllä vinkkaan n5:ssä aina kun uutta sisältöä on ulkona. Tällä hetkellä hieman teknisiä huolia ja matsku aika tavalla vanhentunutta mutta uusi jakso siellä on kurkisteltavissa halukkaille

 18. Hei! Ville tai joku. Kyllähän tänne nyt vois kausiennakon tai jotain kirjoittaa edes Arsenalista ennen kautta johon vois sitten kommentoida. Tarjoan oluen tehdystä työstä. Ens kaudesta tulee huippu!

  • Hehe, kiitos tarjouksesta. Täytynee kuitenkin sanontaa muokaten todeta, ettei yksi kesä pääskyä tee. Sikäli mielenkiintoista, että sivustolla vieraillaan edelleen noin satakunta kertaa vuorokaudessa.

   Niin tai näin, kausi alkaa tänään ja kannattayhdistys järjestää avajaistapahtumia useammalla paikkakunnalla. Jäsenet epäilemättä ovat perillä yksityiskohdista, mutta kiinnostuneille ja mahdollisesti tuleville jäsenille mainittakoon erikseen Helsingin avajaistapahtuma All Star Sports Bar & Grill’issä klo 20:30 alkaen.

 19. Mikä olisi riittävä määrä ”pääskyjä” ?:D 😀 Kyllä tänne aina eksyy uuden päivityksen perässä uudelleen ja uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s