Uusi kausi ja samat kujeet – luuleeko joku oikeasti tämän olevan alku jonkin suuremman Wengerin johdolla?

Tämä ei todellakaan tarkoita blogin paluuta, vaikka muutaman sanan nyt kirjoitankin.

Koko kesä on ollut samaa kuin viimeiset reilu 10 vuotta, jopa heikompaa jos ottaa huomioon kokonaistilanteen. Parhaat pelaajat plus pari muuta avauksen kaveria ovat sopimuksen viimeisellä vuodella ja kenellekään ei tunnu olevan mitään haluja tehdä jatkosopimuksia. Niin kuin olisi sama koettu muutama kerta aikaisemminkin.. (Fabregas, Nasri, Van Persie ja monet muut)

Valmistautuminen kauteen on voitosta huolimatta taas aivan täysi farssi, tärkeitä pelaajia istuu katsomossa ties montako ja ainut todellinen hankinta on Lacazette, jonka tasosta ei voi sanoa mitään varmaa kovasta hintalapusta huolimatta. Alku toki lupaava.

Miten on mahdollista, että vuosi toisensa jälkeen Wenger ei saa joukkuetta valmiiksi kauden alkuun mennessä, vaan ilmassa on lukuisia kysymysmerkkejä tai oikeastaan paremminkin valtavia ongelmia ja epävarmuustekijöitä. Tänä kesänä tekosyynä ei voinut käyttää edes arvokisoja maajoukkueiden osalta.

Kuka todella uskoo, että paras pelaajamme Sanchez on ensin muka flunssassa ja palaa harjoituksiin myöhemmin kuin piti ja heti perään on sitten loukkaantuneena sivussa useamman pelin, vaikka ei muulloin käytännössä koskaan missaa pelin peliä missään olosuhteissa? Täyttä satua ja perinteistä Wengerin valehtelua kannattajille. Sanchez ei pelaa enää siirtoikkunan sulkeuduttua joukkueessa ja tuskin pelaa enää minuuttikaan vaikka Wenger niin kuinka yrittää uskotella.

Voitimme tosiaan Leicesterin kotona vaivoin, mutta tämä ei ole mikään merkittävä asia, vaan päinvastoin ottelun tapahtumat alleviivasivat vain ongelmiamme. Kolme päästettyä maalia kotona ei lupaa mitään tulevaisuutta ajatellen.

Ongelmat ovat samat kuin aikaisemminkin. Emme osaa puolustaa alkuunkaan pokaaleita ja mestaruuksia voittavan joukkueen tavoin. Voimme voittaa yksittäisiä otteluita tekemällä joskus neljä, jopa viisi tai kuusi maalia, mutta pitkässä juoksussa se on koko joukkueen puolustuspeli mikä voittaa suurimman osan otteluista. Valitettavasti vain Wenger ei puolustuspeliä saa kuntoon vaikka saisi jatkaa maailman tappiin asti managerinamme, kuten ilmeisesti saakin.

Ilmeisesti osa kannattajista pystyy edelleen nauttimaan eilisen kaltaisista show-peleistä ja tuloksista, sillä ne ovat ainoat yksittäiset ottelut FA Cupin lisäksi, jossa tulokset saattavat olla hyviä. Pitkässä juoksussa ja sarjassa eli liigassa puhumattakaan europeleistä Wengerin eväät on syöty jo vuosia ja kohta vuosikymmeniä sitten.

Lopun noususta ja voitosta huolimatta eilinen peli vain kertoi kaiken olevan ennallaan Arsene PLC:ssä. Itselleni se samalla vain vahvisti, että päätös lopettaa tämän blogin päivittäinen aktiivinen kirjoittaminen oli täysin oikea. Mikään ei ole muuttunut ja ei muutu niin kauan kuin Wenger ja Kroenke seuraa johtavat.

Vielä selvyyden vuoksi tämä oli täysin yksittäinen päivitys ja ei mikään paluu vanhaan omalta osaltani. Uusi kausi ja samat kujeet, joten mikä järki olisi taas toistaa jo kaikki sanottu ja koettu viimeisen yli 10 vuoden ajalta, kun mikään seurassa ja ennen kaikkea viheriöllä ei ole muuttunut parempaan.

Toki sellainen pieni huomio tai tiedote, että jotain uutta saattaa olla tämän blogin osalta tiedossa tällä kaudella jossain vaiheessa. Tarkkaa aikataulua tai edes sisältöä en kerro tai oikeastaan pysty edes tässä vaiheessa sanomaan, mutta ehkä tulevina kuukausina on tiedossa uudenlaista sisältöä itseni ja Henten tuottamana. Kaikki tämä on kuitenkin tällä hetkellä vain ajatuksen ja idean asteella, joten katsotaan ihan rauhassa toteutuuko suunnitelmat, sillä ihan yhtä hyvin tämä saattoi olla vain tämän yhden päivityksen mittainen paluu.

Mainokset

15 thoughts on “Uusi kausi ja samat kujeet – luuleeko joku oikeasti tämän olevan alku jonkin suuremman Wengerin johdolla?

 1. Kaikessa rauhassa Ville. Melkolailla samoja ajatuksia Arsenalista, kuin itselläni. Jännityksellä odotetaan mitä uutta sisältöä ehkä blogi tuo tullessaan.

 2. Kuin myös. Kyllä maailmaan ”ääntä sekä ajatuksia” mahtuu!
  Odotellaan mitä tuleman pitää…

 3. Kyllä, päätös aktiivisesta lopettamisesta oli oikea ratkaisu. Taas todella kökköä kirjoittamista ja samaa saatanan kitinää.
  Ja vielä toinen kyllä. Osa kannattajista pystyy edelleen nauttimaan eilisen kaltaisista show-peleistä ja tuloksista.
  No mut, ei pahalla. Kaikkea hyvää

 4. Asioista on hyvä puhua niiden oikeilla nimillä. Villen kanssa olen samaa mieltä monestakin asiasta. Rakentava kritiikki on mielestäni oikeampi termi yllä mainitulle kitinälle. Wenger ja kumppanit ovat selkeästi onnistuneet tavoitteessaan, kun yhä kritiikistä osa seuran faneista tuohtuu silminnähden.

  • Aika mielenkiintoinen kierros tähän mennessä. Pool menetti 2 pojoo lisäajalla (mental strenght, sano) ja chelski sai 2 punasta häviten pelinsä. Tötterströmissä kuohuu.

   Saa nähdä mitä tuleman pitää….

   • Ja kommenttina vielä. Peliä en nähnyt, joten en pysty linjaamaan puolustuksen onnistumista/epäonnistumista. Statsien perusteella on positiivista, et vetoja pn tullut paljon verratuna viime aikoihin

 5. Korkeiden keskitysten puolustaminen oli täyttä p…aa. Muuten oli paljon positiivisia elementtejä, esim. sinnikäs loppuun asti pelaaminen ja yrittäminen, paitsi Walcottilla.

 6. Miten Arsenalin pitäisi muuten toimia näissä tilanteissa, jossa tähtipelaaja lähestyy sopimuksensa loppua, eikä ole hyvistä tarjouksista huolimatta valmis allekirjoittamaan jatkoa? Jos myynti siinä tilanteessa on huono ja toisaalta pelaajan pitäminen sopimuksensa loppuun asti ja sitten ilmaiseksi päästäminen on myös huono, niin mitä älykästä jää jäljelle?

  Ehdottomasti samaa mieltä siitä, että Wengerin olisi ollut jo pariin otteeseen syytä antaa ohjat muiden käsiin. Mutta olisi mukava sen jatkuvan negatiivisuuden lisäksi lukea myös pohdintoja siitä, miksi Arsenal ja Wenger toimivat niin kuin toimivat. Ilman että kerrotaan oma mielipide Wengerin paskuudesta joka mahdolliseen väliin. Eli yritystä ymmärtää taustoja, vaikkei itse samaa mieltä olisikaan.

 7. Suosittelen kanssa tuota uutta N5 Kirkkonummi blogia – piristävää kuulla uuden kirjoittajan näkökulmia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s