Managerimme on odotusten ja tavoitteiden alentamisen mestari

Tämä on jälleen täysin yksittäinen päivitys, kuten jokainen todennäköisesti kuka sattuu tämän syystä tai toisesta lukemaan olisi ymmärtänyt kirjoittamattakin.

Muistan vielä ajan (taisi olla kausi 2002-2003 ja samoin 2004-2005), jolloin managerimme oli pettynyt kun voitimme ainoastaan FA Cupin Manun ja Chelsean juhliessa mestaruutta kyseisten kausien päätteeksi.

Kuvio on ollut harvinaisen järkyttävä mitä on tapahtunut viimeisen reilun 10 vuoden aikana managerimme johdolla unohtamatta seurajohdonkaan ”panosta”. Ennen ainoastaan voittaminen ja ennen kaikkea liigamestaruus oli hyväksyttävä tulos. Aina sitä ei tietenkään saavutettu, mutta se oli aina tavoitteena ja sen saavuttamiseksi tehtiin se mikä oli mahdollista resurssien sallimissa määrin.

Hiljalleen sitten Wenger ei enää kyennyt taistelemaan mestaruudesta, jolloin managerimme keksi uudeksi tavoitteeksi Mestareiden liigaan pääsyn eli nelossijapokaalin. Todella säälittävää, mutta ei valitettavasti edes kaiken huippu, vaan tästäkin ollaan tultu alaspäin roppakaupalla.

Pari vuotta siten meidän piti kilpailla resurssien puolesta Bayern Munchenin kaltaisten seurojen kanssa ja pystyä ostamaan Messiä ja Ronaldoa lukuun ottamatta kuka tahansa pelaaja maailmassa. Nämä sanat ovat suoraan toimitusjohtajamme Ivan Gazidiksen suusta.

Todellisuus tällä hetkellä on kuitenkin, että emme kilpaile maailman eliitin kanssa edes samassa kilpailussa tai ylipäätään kilpaile on väärä sana, koska emme Wengerin johdolla ole kilpailleet vuosikausiin menestyksestä, vaan olleet ainoastaan mukana kuittaamassa miljoonat seuran, Kroenken ja Wengerin tileille samoin kuin pelaajien erilaisten bonusten muodossa. Nyt edes tämä ei enää onnistu, vaan tasomme on nykyään Eurooppa-liiga ja ehkä ei edes se ensi kaudella?

Mestaruuden tavoittelusta nelossijatavoitteluun ja nelossijakamppailukin on nykyään vaihtunut siihen, että satunnainen voitto isommasta joukkueesta (ei koskaan vieraskentällä) ja yksittäinen pokaali FA Cupissa on riittävä saldo. Olemme yksi maailman rikkaimmista ja suurimmista seuroista ja tällainen on täysin anteeksiantamatonta toimintaa. Ei voida puhua mistään jalkapalloseurasta, vaan jäljellä on enää Wengerin & Kroenken johtama Arsenal niminen yritys, jonka ainoa tavoite on tehdä mahdollisimman paljon rahaa minimaalisella vaivalla ja yrityksellä sekä antaa Wengerille täydelliset diktaattorin oikeudet tehdä mitä huvittaa.

Kuinka kukaan voi perustella järjellä Wengerin kaksivuotista jatkosopimusta, jossa palkka nousee yhdeksästä miljoonasta punnasta yhteentoista miljoonaan, vaikka olemme juuri tippuneet Mestareiden liigasta ja seuran kaksi kaikkien aikojen kalleinta hankintaa ja nykyisen joukkueen parasta pelaajaa sekä muutama muukin pelaaja pelaa sopimuksensa viimeistä kautta vailla mitään aikomuksia tehdä jatkosopimuksia.

Eikö olisi ollut oikeus ja kohtuus, että Wengerin palkka olisi tippunut vuosien varrella samaa kyytiä, kun managerimme on laskenut seuran tavoitetasoa ja kannattajien odotuksia? Palkan ei olisi pitänyt koskaan nousta yhdeksään miljoonaan asti puhumattakaan viimeisestä 11 miljoonasta. Jostain syystä vain mikään ei koskaan heijastu Wengeriin asti, vaan mies on täysin koskematon. Ei ainoastaan Kroenken toimesta, vaan syyllisiä ovat myös miehen kannattajat eli AKB:t, joita en laske goonereiksi, sekä valtaosa median edustajista, jotka eivät halua ja/tai uskalla todella kysyä vaikeita kysymyksiä ja haastaa Wengeriä, vaikka mies lähes joka kerta suun avatessaan valehtelee tai vähintäänkin puhuu täysin päinvastaista mitä on aiemmin sanonut.

Nykyään ei jaksa edes puhua yksittäisistä peleistä ja tuloksista saatikka pelaajista, sillä ne ovat vain täysin odotettavia tapahtumia viimeisen reilun 10 vuoden jatkoksi. Kuinka joku voi olla yllättänyt Watford tappiosta? En todellakaan ymmärrä jos on kannattanut seuraamme pidempään kuin muutaman vuoden.

Tulipahan taas naputettua muutamia ajatuksia lähinnä omaksi terapiaksi. Niin ja loppuun kysymys, että onko kukaan menossa Lontooseen katsomaan Tottenham peliä ensi kuussa? Jos on niin laittakaa kommenttia jos haluatte seuraa pubiin ennen ja/tai jälkeen matsin. Itse päätin jo hyvissä ajoin mennä Lontooseen kyseisenä ajankohtana, mutta silloin en edes tiennyt Pohjois-Lontoon derbyn sattuvan samalle viikonlopulle. Varasin matkan, jotta pääsisin katsomaan Tenniksen ATP Tourin päätöskisaa O2-areenalle ja näkemään ennen kaikkea Roger Federerin pelin livenä.

Vasta myöhemmin huomasin, että Tottenham ottelu osuu reissun ajankohdalle ja pitkään aina lipunmyynnin alkuun pohdin ostanko lipun. Ostin, kun sain halvimman mahdollisen(ei todellakaan halpa) 65 puntaa toimituskuluineen. Rehellisesti voin sanoa, että ihan sama mikä muu peli olisi sattunut kyseiseen ajankohtaan niin lippua en olisi ostanut, sillä niin täynnä olen Wengerin ja Kroenken täydellistä seuran tuhoamista.

Mainokset

5 thoughts on “Managerimme on odotusten ja tavoitteiden alentamisen mestari

  1. Jepulis. Puolivaloilla ajaminen tarkoittaa valitettavasti sitä tosiasiaa että taantuminen alakaa. Tämä koskee niin urheilua kuin esim yritysmaailmaa (lue nokia)
    On oikeastaa hämmästyttävää että seuramme on pyristelly näinkin pitkään pinnalla.
    Ja on aivan varmaa että vaikka sijoituksemme olis vaikkapa 12-15 mutta jos voitamme Facupin niin Wenger saa jatkaa.
    Valitettavasti
    -Piresgun

  2. Hienoa lukea uutta tekstiä pitkästä aikaa. Todella aiheellisia ja hyviä kysymyksiä mihin mielellään kuulisi vastauksia. Tosin AGMstä tihkuvien tietojen mukaan ei näihin ole kukaan vastaamassa. Eniten ihmetyttää tämä perseily sopimuksien kanssa kun on ollut vuosia tapana roikottaa muutamia isopalkkaisia pelaajia ringissä. ilman minkäänlaista peliaikaa? Nyt pahin skenaario on että otetaan turskaan kunnolla joka rintamalla ja A&Ö lähtee kesällä ilmaiseksi. Kaikesta huolimatta kiitos & kumarrus blogista ja hyvää matkaa pääkallopaikalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s