Ehkäpä lopun alkua – ainakin itselleni

Taas mennään tai sanotaanko terapian jatkuvan. Tätä blogia aiemmin lukeneet ymmärtävät ja tuskin kukaan muukaan tänne ihan sattumalta eksyy.

Ensimmäisenä iso hatunnosto enne kaikkea Timolle ja myös Trudatille. Hienoa työtä uuden blogin suhteen. Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo tai edes mielenkiintoinen. Nykyisin seuran ja joukkueen tilanne on se, että on lähes mahdoton keksiä tai löytää mitään uutta ja/tai mielenkiintoista sanottavaa tai tässä tapauksessa kirjoitettavaa. Tästä huolimatta uudella sivustolla on saatu lukea useita mielenkiintoisa päivityksiä.

Tosiasia on kuitenkin, että positiivinen näkökulma seuramme toiminnasta on tällä hetkellä enemmän itsensä pettämistä kuin todellisuutta. Sama oravanpyörä on jatkunut jo vuosikausia ja touhu menee vain hitaasti tai nopeasti pahemmaksi päivä, viikko ja kausi/vuosi kerrallaan.

Ensimmäistä kertaa koskaan oman 20 vuoden kannattajavuoden aikanani olin jättää torstaisen Eurooppa-liigan ottelun katsomatta. Aivan ennen kuulumatonta, sillä pari viime vuosikymmentä omat menot ja tekemiset on suunniteltu lähes täysin Arsenalin peliohjelman ympärille siinä määrin kuin se on ollut vain suinkin mahdollista. Joka peli on tullut katsottua viimeistään jälkikäteen jos livenä ei jostain syystä ole ollut mahdollista ja nämäkin tapaukset ovat olleet äärimäisen harvassa.

Nyt kuitenkin oli aivan hiuskaravan varassa, että olisin jättänyt torstain ottelun katsomatta, vaikka mitään todellista syytä siihen ei ollut. Katsoin ottelun lopulta, mutta enää ei olla kaukana tilanteesta, jolloin en vaivaudu katsomaan vastaavia otteluita. Kertoo todella paljon siitä mihin tilaan ennen kaikkea Wenger ja seurajohto on ajanut joukkueen. Lyhyesti sanottuna mitään toivoa paremmasta ei ole ja yksittäisillä peleillä ja tuloksilla ei ole mitään väliä. Kokonaisuutena sama kaava toistaa itseään kaudesta ja vuodesta toiseen ja muutos on ainoastaan huonompaan suuntaan, kuten Torstailiigan osallistuminen osoittaa.

Seurajohtomme kehtaa kuitenkin samaan aikaan väittää juuri pidetyssä AGM:ssä, että ylisuoritamme eniten kaikista seuroista. Vale, emävale ja en edes tiedä miten kuvailla tätä Gazidiksen väittämää. Ehkä hyvänä tai parhaana esimerkkinä käyvät verivihollisemme Tottenhamin otteet. Me tahkoamme yhtenä maailman suurimmista ja rikkaimmista seuroina Eurooppa-liigaa, kun naapuri kaataa samaan aikaan ennätykselliset kaksi Mestareiden liigaa putkeen voittaneen Real Madridin lähes puolet pienemmällä palkkabudjetilla ja selkeästi pienemmällä hankintoihin käytetyllä puntamäärällä.

Stadion on lähes puolityhjä, mutta managerimme, seuran omistaja sekä seurajohto siitä huolimatta yrittävät kaikkensa perustella kaiken olevan hyvin. Jopa Pohjois-Korean johdolla saattaisi olla paljon opittavaa seurajohtamisestamme.

AGM:n huippu oli kuinka puheenjohtajamme Keswick suorastaan halveksien jätti vastaamatta kysymyksiin ja lopetti koko tilaisuuden heti, kun eteen tuli tai olisi tullut vastattavaksi hiukan vaikeampia kysymyksiä. Samaan aikaan managerimme puhuu lähes joka ikisessä haastattelussaan seuran arvoista ja perinteistä. Ymmärtääkseni ne eivät ole kannattajien halveksuminen ja heille suoranainen valehtelu. Eivät ainakaan ennen olleet, mutta ovat näemmä nykyään ovat aivan samalla tapaa kuin se, että kentällä on pelkkiä ylipalkattuja pehmeitä pelaajia suurimmaksi osaksi, jotka eivät ymmärrä mitä tarkoittaa edustaa The Arsenalia. Kaikki tämä lähtee managerista ja johdosta.

Jos jotain ns. peliin liittyvää ja ajankohtaista tähän päivitykseen haetaan, niin uskallan väittää, että sunnuntaina tulee vähintään kahden maalin tappio. Se on vain realistinen odotusarvo nykyään, joka kertoo kaiken mihin on vajottu. Valitettavasti vaikka lukemat olisivat kuinka katastrofaaliset tyyliin 8-2 ManU, 6-0 Chelsea, 5-1 Liverpool, 10-2 Bayern Munchen yms. niin valitettavasti se ei muuta mitään.

Wenger voi kuitata esityksen perinteisillä selityksillä, kuten tuomari, yksittäinen peli tai vahinko. Kukaan ei ota, eikä edes yritä ottaa vastuuta seurassamme viheriön tapahtumista. Sama tulee jatkumaan, niin kauan kuin kannattajat sallivat asian. Valitettavasti suurin osan entisistä ns. hard-core kannattajista Lontoossa ja Saarilla ovat jo luovuttaneet seuran suhteen.

Nykyään Emiratesin yleisöstä valtaosa on ”zombeja”, joita ei kiinnosta menestys tai edes peli tarpeeksi, jotta he tekisivät mitään muutoksen eteen. Heille riittää pelkkä ottelutapahtuma oli lopputulos pelissä mikä tahansa. Voivathan sitten sanoa olleensa paikalla stadionilla ja ennen kaikkea päivittää sosiaalisen median kuntoon jo ottelunkin aikana.

Tosiasiahan on, että missään muussa suuressa seurassa tai ylipäätään seurassa Wenger ei olisi saanut jatkaa managerina edes puolia tästä ajasta mitä on kulunut viimeisen vuonna 2004 voitetun mestaruuden jälkeen.

Eipä tässä(kään) päivityksessä tainnut olla pahemmin sitä kuuluisaa punaista lankaa, mutta omaksi terapiaksi tuli taas muutama sana kirjoitettua. Edelleen edelliseen päivitykseen liittyen laittakaa kommenttia jos olette menossa parin viikon päästä paikan päälle Pohjois-Lontoon derbyyn. Pubissa olisi mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia muiden suomigoonereiden kanssa, vaikka seuran ja joukkueen tilanne onkin mikä on.

Mainokset

6 thoughts on “Ehkäpä lopun alkua – ainakin itselleni

 1. Aikalailla samassa veneessä olen. Kertoo jostain, että ostin jokusen aika sitten pk-35 Vantaan pelipaidan.. en edes miesten vaan naisten takia. Tällähetkellä siis tauolla oleva naisten jalkapallosarja kiinnostaa enemmän, kuin Arsenal, jonka logo on tatuoitu vartalooni. Paljon on asioita tapahtunut…, mutta menneisyyttä ei kukaan onneksi voi meiltä pois ottaa.

 2. Näinhän se menee. Yksittäisiä hienoja otfeluita on ollut tälläkin kaudella ja jos Sanches ja Özil pysyis seurassa vielä vuosia ja jos seuraa olis vahvistettu ja rakennettu määrätietoisesti näiden kahden pelaajan ympärille tekemällä laatuhankintoja kuten kasetti ja kolasinac tuntuu tällä hetkelä olevan (Wenkku siinä kyllä oikias ettei laatupelaajan aina tarvi olla kallis) .
  Meillä on nyt yläkerras laatua jos/kun peluutetaa kasettia ja sanchesia ylhäällä ja Özil näille jakelemas namupasseja.
  Vaikka Sanchesin tehot on ollu matalat niin me tullaan / tultais tarvimaan Chileläistä. Samoin Özilin vapauttavia syöttöjä.
  Itte näen että Özilin ajoittainen laiskuus (jota tietenkää ei voi ammattilaiselta noilla liksoilla hyväksyä) ja Sanchesin kiukuttelu on yksinkertaisesti johtunut siitä että nää jampat on tienny ettei joukkuees yksinkertaisesti riitä laatu oittamaan mestaruuksia.
  Fa-cupin voittoa en laske nykypäivän mittapuulla enää sellaiseksi suoritukseksi että voisimme sanoa olevamme maailman huipulla vaikka se englantilaisfaneille varmasti iso juttu onkin.
  Päinvastoin silä hetkellä Wengerin jatkopahvi sai lopullisen sinettinsä.
  Nyt joukkueessa on hyvä henki päällä ja uskon että pisteeseen on huippusuorituksella mahdollisuus päästä Cityä vastaan.
  Vaatii kurinalaista ja tiivistä puolustamista ja dttä joka pallosta tapellaan loppuun asti. Ja maali nopeesta vastaiskusta tai erikoistilanteesta Kosin tai Olin puskiessa maalin vaparista tai kulmasta.
  Ja sitä että Kos pysyy kasassa koko matsin.
  Cityn tasoista jengiä vastaan ilman Kosia ollaan kusessa ja totaalisesti.
  Eli kaikki eväät tiukkaan 1-1 tasuriin jos Kos pysyy kasas ja koko jengi taistelee.( cityn koneisto jauhaa kuitenkin ainakin sen yhden maalin.
  Odotetumpi tulos kuitenkin Citylle 3-0 tai 3-1 voitto
  Odotusarvoja koko kautta ajatellen: Paljon riippuu nyt tulevasta tammikuun siirtoikkunasta eli pysyykö Alex ja Özil kevätkauden meidän mukana vai ostaako joku ne pois kuleksimasta.
  Ketä ja minkätasoisia tilalle?
  Pahaa pelkään että samantasoisia ei saada ja jos ei kokemusta valkusta niin kevät menee opetelles valkun rytmiin.
  Eli taas tämä sama iso kuva eli parhaat lähtee ( viimeistään kesällä vaikka uskon jo tammikuus ovien käyvän ) ja joukkueen laatu laskee.
  Oravanpyörä jatkaa kulkuaan.
  Alexisin asennetta, voitonnälkää, henkilökohtaista taituruutta ja maaleja jäämme kaipaamaan kuten myös Özilin pelinäkemystä, pehmeitä kosketuksia ja vapauttavia syöttöjä. Hänen välillä heikompaa asennetta emme niinkään.
  Vähintäänkin yhtä hälyttävää on se että milloin Wenkku huomaa että Kosille on jo pakko hommata seuraaja/kilpailija?
  Pärjäämme kyllä keskinkertaisia joukkueita vastaan vaikka Kosia ei olisikaan mutta maailman huiput vie meitä ku kuoriämpäriä jos/kun Kos puuttuu.

  Arvio loppusijoituksista:

  City
  Muna
  Spuds
  Chelski
  Pool
  Arsu
  Tämä sillä odotusarvolla että Alexis ja Özil ja varsinkin jos Alexis lähtee tammikuus ja sillä että Klopp älyäis hommata huipputopparin ja vähän muokata taktiikkaa vastustajan mukaan

  -Piresgun

 3. No en ole turhaan pitänyt tätä blogia suosikitkansiossa vaikka luettavaa tulee harvoin. Jälleen kerran täyttä asiaa. Itse olen arsufani 70-luvulta saakka ja muistissa se ankea ja menestymätön 70-luku joka päättyi 79 upeaan cup-voittoon manusta.
  Viimeiset 5 vuotta on fanituksen osalta menty hälläväliä tyyliin.
  Aina kiva kun Arsenal voittaa mutta kun tietää, että jokainen voitto pitkittää Wengeristä eroon pääsyä…
  Tarkoitus oli kiittää blogin kirjoittajaa mainioista kirjoituksista läpi vuosien, ollut hyvää terapiaa myös itselle.

 4. Kiitoksia vaan hyvistä kirjoituksista ja havainnoista mihin ollaan menossa.
  Olen seurannut melko tarkkaan 79 vuodesta alkaen ja menestys ei ole aina ollut ihan huippua mutta viime vuosien haluttomuus kentällä on uusi ilmiö.
  Tuskin kukaan uskoi kesän selityksiä menestyksestä wengerin johdolla.
  Ostettiin kolasinac vasemmalle ja lacazette vaihtopenkille! Vanhat pelaajat ei ole sitoutuneita enää (özil,alex)
  gibbs ,ox lähti cazorla pitkään pois.
  Ketä on hommattu tilalle? Wilshere ?
  Pelaajat ei ole tarpeeksi laadukkaita huipulle , Theo kapteenina on surkuhupaisa yritys pitää kaveri tyytyväisenä edes torstaisin.
  Wenger pitäisi korvata ensin ja suursiivous pelaajistoon.
  Olisi kiva vielä joskus nauttia hyvästä Arsenalista

 5. Itse olen liputtanut ”yhden fanin protestoinnin” puolesta. Itse olen tätä toteuttanut tällä kaudella aiempaa voimakkaammin. En ole katsonut yhtään(!) ottelua. Olen lontoossa kauden aikana useamman kerran siten, että olisi Emiratesilla kotipeli. En ole menossa, tosin Lontoon pienempien seurojen pelejä käyn katsomassa. Fanituotteita ei ole enää tullut ostettua useampaan vuoteen ja tähän on vaikea nähdä tulevan muutoksia lähitulevaisuudessa.

  Arsenal pysyy sydämessä aina, mutta omistaja on valinnut sellaisen tien jonka takana minä en voi seistä. Omistaja voi näin tehdä, kuten minäkin voin olla antamatta omistajalle rahaa.

 6. Arsenalin taustatiimi ruvennut muuttumaan melkolailla, joten kaikki viittaisi siihen, että tämä todella on Wengerin viimeinen sopimuskausi. Vastuualueita ruvetaan jakamaan laajemmalle, joten jatkossa ei olisi mahdollista yksinvalta. Tämä varmasti Kroenken etujen mukaista, mutta myös samalla Arsenalin itsensä. Toivottavasti johtoporras rupeaa hyvissä ajoin etsimään uutta manageria. Ensi kausi tulee väistämättä olemaan melkoinen välivuosi, jolloin olisi tärkeää alkaa muodostamaan runkoa Wengerin jälkeiseen aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s