Toisaalta ristiriitaista, mutta todellisuudessa selvää – toivo paremmasta nykytilanteessa on itsensä pettämistä

Aloitetaan kuulumisilla pääkallopaikalta eli Lontoosta ja ennen kaikkea Pohjois-Lontoon derbystä. Olin onnekas jälleen kerran ottelun suhteen, sillä edelleenkään en ole nähnyt kotitappiota koskaan puhutaan sitten Highbyryn tai Groven ajasta.

Valehtelematta voin sanoa ja uskon täysin, että näin kauden parhaan ottelun paikan päällä, vaikka kaudesta on pelattu vasta noin kolmasosa tai jopa vajaa. 2-0 voitto Tottenhamista on harvinaista herkkua nykyään ja oli samalla ensimmäinen voittomme paikallisvastustajasta yli kolmeen vuoteen liigassa. Emme olleet voittaneet kertakaan ennen Pochettinon manageroimaa naapuria sarjapelissä.

Ennen ottelua ja koko reissua mietin todella pitkään ostanko ylipäätään lippua otteluun, vaikka olen paikan päällä. Onneksi ostin ja ehdottomasti tämä paikalliskamppailu on nykyään kauden kohokohta. Toisaalta se kertoo samalla mille tasolle on vajottu. Ennen asia oli juuri toisinpäin eli naapurille nämä ottelut olivat kauden tärkeimmät, koska sillä ei ollut mahdollisuuksia mestaruuteen tai ylipäätään minkään merkittävän muunkaan pokaalin voittoon. Valitettavasti olemme vajonneet täysin samalle tasolle, mutta siitä huolimatta yksittäisenä otteluna, tapahtumana ja päivänä Pohjois-Lontoon derby ja ennen kaikkea sen voittaminen ovat edelleen kova juttu. Ja paikan päällä asian kokeminen todennäköisesti vain vahvistaa tunnetta.

Tunnelman puolesta myöskin ottelu on varmasti kauden kohokohta kotipeleistämme. Tässä pelissä tuntui, että stadionilla oli enemmän todellisia goonereita turistien sijaan ja ainakaan päädyssä, jossa olin ei perinteisiä selfie-keppejä näkynyt ja porukka seisoi koko ottelun toisin kuin muissa peleissä.

Suurempaa kuvaa on kuitenkin mahdoton unohtaa, vaikka sen parhaani mukaan ja lähes täydellisesti kyseisenä pelipäivänä onnistuin tekemään. Haluaisin niin uskoa voiton olevan alku jonkin suuremman, mutta en voi vaikka kuinka haluaisin. Se olisi täydellistä itsepetosta ja siihen en todellakaan ole enää lähdössä, kun tätä samaa on joutunut seuraamaan ja kokemaan yli 10 vuoden ja kauden ajan.

Yksi derbyvoitto sen enempää kuin hyvä kotivoittojen putki ei ole muuttanut mitään isossa kuvassa. Olemme neljäntenä sarjassa kaksitoista pistettä kärkeä perässä, kun otteluita on pelattu vasta kolmasosa. Se kertoo mestaruusmahdollisuuksien olevan tämänkin kauden osalta taas tasan nolla eli tästä tulee neljästoista kausi putkeen ilman mestaruutta. Ei todellakaan millään tapaa hyväksyttävää, vaikka pari hyvääkin tulosta ja yksittäistä esitystä mahtuu mukaan tähänkin kauteen.

Heti Tottenham voiton perään pelasimme ala-arvoisesti Saksassa umpisurkeaa ja varamiehistä Kölniä vastaan ja voitimme vain vaivoin ja erittäin onnekkaasti Burnleyn, joten se jo todistaa vain kaiken jatkuvan ennallaan puhumattakaan kylmistä faktoista, kuten sarjataulukosta ja siitä, että ylipäätään pelaamme Euroopan kakkoskilpailussa Mestareiden sijaan.

Otetaan pieni ajankohtaisosuus tai lähinnä veikkaus tämän päivän ottelusta. Periaatteessa viime aikojen vireen perusteella meidän pitäisi pystyä voittamaan ManU kotona, mutta valitettavasti en tähän usko. Ja kaikista surkeinta tai toivottominta on, että vaikka voittaisimme ei sekään auta tai etenkään muuta mitään isossa kuvassa. Häviämme kuitenkin vielä monta kertaa loppukauden aikana selkeästi heikommille vastustajille puhumattakaan paremmista.

Totuus on, että emme voita liigaa, emme edes Eurooppa-liigaa ja tuskin edes Liigacupia. FA Cupissa on mahdollisuus, mutta se ei vain riitä jos tarkoitus olisi kehittyä ja parantaa edellisistä vuosista.

Jollain tavalla paikan päällä nähty derbyvoitto antoi uskoa jatkon suhteen, vaikka tosiasia on ettei se mitään muuttanut suurta kuvaa katsottaessa. Paljon pitää tapahtua ennen kuin mikään muuttuu paremmaksi ja valitettavasti siihen ei riitä mitkään uudet pääscouttien ja ns. urheilutoimenjohtajien palkkaukset, kun kaksi perusongelmaa eli manageri ja omistaja pysyvät samoina.

Kaikesta tästä huolimatta haluan meidän kaatavan Mourinhon Manun illan ottelussa, vaikka en siihen rehellisesti sanoen uskokaan.

Mainokset

3 thoughts on “Toisaalta ristiriitaista, mutta todellisuudessa selvää – toivo paremmasta nykytilanteessa on itsensä pettämistä

  1. Kiva lukea taas päivitys täältä,hyvä teksti ja onneksi pääsit todistamaan voittoa naapurista.toivottavasti myös illan pelissä hyvä tunnelma koska itse olen tänään katsomossa.veikkaan tosin että ottelu päättyy 0-0.mikähän pubi kannattaa valita ennen peliä kun käyn muutaman pintin kumoamassa?tai mikä pubi lähinnä stadionia?gunners pub nyt oli alustavasti mielessä kun siitä ainakin kuullut paljo hyvää.

    • Lähempänä stadionia on Tollington Arms. Sitten Gunnersin kans suurin piirtein samalla etäisyydellä on esim. The Auld Triangle.

      • Käytiin gunnerssissa,ihan ok tunnelma,tupaten täynnä ja laulu alkoi jo pari tuntia ennen peliä.peli itsessään todella viihdyttävä ja vauhdikas.tunnelma tähän mennessä paras mitä itse käynyt paikan päällä.tietysti lopputulos syö rotan lailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s