Vuosi melkein paketissa ja sijoitus kuudes sarjassa – ei mitään positiivisuutta näköpiirissä

Edelleen hatunnosto Timolle uuden blogin perustamisesta ja aktiivisesta päivittämisestä, mutta täytyy sanoa oman mielipiteeni seuran tilasta ja tulevaisuudesta olevan hyvin erilainen.

En usko hetkeäkään tämän olevan Wengerin viimeinen kausi, enkä usko edes tämän olevan Wengerin viimeinen sopimus managerina seurassamme, vaan ranskalaisen tavoite on edelleen lyödä Fergusonin Manussa olema aika ja se vaatii edelleen useamman vuoden nykyisen sopimuksen loputtua puolentoista vuoden kuluttua. Jatkosopimus tai pari on siis edelleen odotettavissa.

Henkilökohtaisesti en usko minkään uusien (pää)scouttien tai ns. urheilutoimenjohtajien muuttavan mitään, koska todellisuudessa uudet kaverit eivät vain saa päättää mistään. Paras todiste on kuinka Wenger hankki viimeisen jatkosopimuksensa. Gazidis ja koko johtokunta ohitettiin täysin, kun Wenger otti suoran yhteyden Kroenkeen, joka teki päätöksen välittämättä mitään toimitusjohtajansa tai muun johtokunnan mielipiteistä.

Miksi siis nyt jonkun parin taustahenkilön palkkaamiset olisivat muka todiste tulevaisuuden olevan yhtään erilainen? Niin kauan kuin Wengerin annetaan olla managerin paikalla, niin kaikki muut muutokset taustoissa ovat aivan yhtä tyhjän kanssa, sillä kenellekään muulla ei ole todellista valtaa. Jos joku yrittää ottaa Wengeriltä valtuuksia, valtaa ja päätösvastuuta pois niin eiköhän jäärä ota taas suoran yhteyden jenkkilään, jolloin Kroenke murahtaa ja Gazidis ja kumppanit palaavat ruotuun nopeammin kuin huippujoukkueet iskevät meitä vastaan ottelun avausmaalin.

Ainut muutoksen todella tuova asia tällä hetkellä ovat kannattajat ja valittavasti se ei ole tapahtumassa. Todelliset goonerit ovat saaneet tarpeekseen viimeisen yli 10 vuoden saman virheiden toistamisesta ja siitä, että seuralla ei ole mitään tarkoitustakaan yrittää taistella kirkkaimmista pokaaleista resurssien mahdollistamalla tavalla. Ainut tavoite on tehdä voittoa ja antaa siinä samassa Wengerin jatkaa diktatuuriaan, vaikka samat virheet toistuvat ottelusta ja kaudesta toiseen ja sijoitus laskee entisestään kausi toisensa jälkeen.

Saa nähdä milloin tähän tulee muutos, mutta tällä hetkellä ei valitettavasti olla vielä tarpeeksi heikossa tilassa, vaikka tappelu sarjan kuutossijasta Burnleyn kanssa olisi selkeä merkki jokaisessa muussa maailman suurseurassa puhumattakaan kaikesta muusta 10 vuoden aikana tapahtuneesta.

Jossain vaiheessa tullaan tilanteeseen, jolloin stadion ei vain enää täyty edes liigapeleihin ja suurempiin otteluihin ja ehkä se on sitten hetki jolloin jotain todella tapahtuu myös managerin suhteen. Tällä hetkellä ollaan jo hyvällä alulla, sillä yleisömäärät ovat tippuneet hälyttävästi vuoden tai parin aikana ja enää läheskään joka ottelumme ei ole loppuunmyyty ja vielä useammin otteluissa on tuhansia ellei kymmeniä tuhansia tyhjiä paikkoja oli ilmoitettu yleisömäärä mitä tahansa.

Valitettavasti vain oikeiden goonereiden häipyminen on ajanut tilanteeseen, että ihan sama mitä kentällä tapahtuu niin ennen pelejä, niiden jälkeen ja etenkin ottelujen aikana on ihan turha odottaa minkäänlaista reaktiota saatikka protestia manageria tai seurajohtoa vastaan paikan päällä olevilta katsojilta. Turisteille riittää kun he ovat olleet paikan päällä päättyi ottelu miten tahansa. Tärkeämpää on saada kirjoittaa asiasta sosiaaliseen mediaan ja mielellään vielä ottelun aikana. Ruuhkat on myös kiva välttää lähtemällä ja tulemalla otteluun 10 minuuttia pelin alun jälkeen oli tilanne ja vastustaja kuka tahansa.

En todella tunnista enää seuraa entisekseen juuri millään tapaa. Lisäksi täytyy sanoa, että on hyvin vaikea sanoa yhdenkään pelaajan olevan sellainen, jonka menetys kirpaisisi millään tapaa. Sanchez toki poikkeus ja ymmärrän täydellisesti miehen mielialan, kun on joutunut katsomaan aitiopaikalta Wengerin toimintaa yli kolmen vuoden ajan. Sama mitä teet itse, niin se ei vain riitä. Ei siitäkään huolimatta, että chileläinen on ollut viimeiset kolme vuotta kiistatta paras pelaajamme ja yksi parhaista koko liigassa.

Kaikesta huolimatta hyvät joulut ja ennen kaikkea uudet vuodet omasta puolestani teille Suomigoonerit jos jostain syystä eksyitte sivustolle. Älkää antako tulevan matsin sunnuntaina pilata uutta vuottanne, sillä eihän kukaan nyt voi olettaa, että pärjäisimme Weballe puhumattakaan Chelseasta sitten vuoden 2018 ensimmäisessä matsissa.

9 thoughts on “Vuosi melkein paketissa ja sijoitus kuudes sarjassa – ei mitään positiivisuutta näköpiirissä

  1. Hywää uutta vuotta Villelle ja muille goonereille.
    Kyllä se aika jälkeen a. w, n vielä joskus koittaa jolloin alkaa uusi ajanjakso.

  2. Aletaan olla jännän äärellä! Lähteekö Alexis, kuka tilalle?! Haluaako tähän seuraan kukaan niin kauan kuin Wenkku on manageri? Eurooppaliiga alkaa olla ainut mahdollisuus voittaa jotain. Jos ei liigacuppia lasketa. FA-cupissa käy kylmät. Tuskin City häviää toista kertaa tällä kaudella. Ei ainakaan meille.

  3. Ville vois kirjoitella siirtoikkunaraportin kun se sulkeutuu? Tästä alkaa uusi nousu ja todella hyviä vahvistuksia tullut tälle kaudelle.

  4. Säälittävä Arsenal. Hävyttömän surkeassa tilassa hieno seura Wengerin ja naudan takia. Ei paljoa toivoa paremmasta toistaiseksi ole..

  5. Pistää miettimään menikö Özilin palkka yli Wengerin? Ja jos meni niin saiko Wenger Alexisin kaupasta bonukset jolla kuittaa tuon? Mutta joka tapauksessa kahden viime vuoden aikana tapahtunut kovasti muutoksia ja nyt meillä on todella kova joukkue!

  6. Ja oikeasti pitäisikö tämän hetken tilanne vaan hyväksyä? Olemme joukkue joka taistelee sijoista 3-6 vuosittain.. Miten Arsenal voi nousta takaisin mestariksi? Ollaanko Liverpool? Blogista toivon vastauksia tähän. Nyt ei voi nukkua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s