Vastausta ja nykytilannetta

Aloitan tämän päivityksen vastaamalla kommenttiin, joka tuli nimimerkki Punainen Lontoo toimesta. Olen aikaisemminkin sanonut nykytilanteen olevan tämä, että päivityksiä tulee joskus ihan sattuman varaisesti oli se sitten kerran viikossa tai kuussa tai jotain sinne päin.

Tämä on tilanne johtuen useastakin asiasta. Ensinnäkin blogin päivittäminen joka päivä tai käytännössä joka päivä kuuden vuoden omalta osaltani oli sellainen ajanjakso, joka vaati todella paljon, vaikka tietysti oli myös erittäin antoisaa. Totuus on kuitenkin, että tällä hetkellä oma aika ja energia eivät riitä tuohon tahtiin.

Onhan se harmillista, että nyt olisi paljon positiivistakin ja uutta sanottavaa verrattuna siihen mitä koko ajanjakso tämän blogin historiassa oli eli se Wengerin suoraan sanoen painajaismainen toinen puolisko tai vähän ylikin meidän managerina.

Ainakaan heti muutosta ei ole luvassa päivitystahdin suhteen, vaan päivitän silloin tällöin kun näen sopivaksi ja se sopii aikatauluun. Kannattaa siis ilman muuta etsiä muita blogeja ja paikkoja päivittäiseen Arsenal aiheiseen lukemiseen, sillä tämä blogi ei toimi tuossa suhteessa enää samoin kuin ensimmäiset yli 10 vuotta.

Toki seuraan edelleen Arsenalia hyvin aktiivisesti ja luen saman verran uutisia kuin ennenkin ja pelejä ei jää katsomatta ainuttakaan, mutta en vain pysty laittamaan joka ikinen päivä sitä tuntia tai jopa enempää tähän harrastukseen mitä se vaatisi entisellä tyylillä.

Ehdotus Timon blogin ja tämän yhteistyöstä on myös periaatteessa hyvä ajatus, mutta toisaalta se ei oikein muuttaisi mitään. Tälläkin hetkellä voi tai kannattaa lukea Timon blogia, sillä siellä päivitystahti on aktiivisempi ja jos silloin tällöin käy kurkkaamassa tässä osoitteessa tapahtumat niin tuskin mitään jää mistään paitsi.

Sitten viimeaikaisiin tapahtumiin viheriöllä ja sen ulkopuolella. Aloitetaan niistä ulkopuolisista asioista lyhyesti. Kroenke on pakkolunastamassa koko seuraa haltuunsa ja samalla ottamassa sitä pois pörssistä, joten tulevaisuudessa talousluvut sun muut ovat huomattavasti vaikeammin saatavissa ja samoin surkea omistajamme voi ottaa osinkoa ja muita palkkioita ilman mitään vastalauseita tai sitä, että kukaan muu, kuten Usmanov saisi osansa. Ei hyvä, mutta katsotaan mitä tapahtuu. En kuitenkaan ole yhtään innostunut tästä viimeisimmästä käänteestä. Ei tilanne ennenkään hyvä ollut, mutta nyt lähtökohtaisesti vielä huonompi.

Toinen uutinen sikariportaasta on Gazidiksen lähtö AC Milaniin. Täytyy sanoa, että en jää kaipaamaan, vaan jenkkitoimarimme panos oli hyvin keskinkertainen ellei jopa heikko, kun mies oli kuitenkin kymmenisen vuotta pestissä, eikä voi sanoa että olisimme yhtään paremmissa asemissa nyt kuin silloin. Jopa päinvastoin.

Viheriöllä tulokset ovat huomattavasti parantuneet kahden ensimmäisen kierroksen tappioista. Tätä selittää hyvin pitkälle, että vastustajat ovat olleet aivan muuta kuin Manchester Cityn ja Chelsean tasoa. Näinhän se toki on valtaosassa otteluita, joten ei sen suhteen valitettavaa. Silti huolenaiheena ovat ainakin itselleni edelleen samat jo aikaisemmin esille nostetut asiat.

Se on sama millä taktiikalla, ryhmityksellä tai tyylillä pelaamme jos avauksessa on useampi tasoltaan riittämätön pelaaja. Näillä tarkoitan etunenässä Cechiä, Xhakaa ja Belleriniä nykyesityksillä tai niillä joita on nyt nähty jo parin kauden ajan.

Hienoa on, että Emeryllä näyttää olevan selkeä peliajatus ja tapa, mutta totuus on, että Cech ei vain koskaan tule olemaan tarpeeksi hyvä jalalla tähän tyyliin ja lisäksi mies on kaukana myös parhaista ajoistaan torjujana, kun nykyään aivan liian usein päästetty maali on sellainen, jonka parempi maalivahti torjuisi. Xhakalla ei taas ole vain mitään ominaisuuksia mikä puoltaisi paikkaa huippujoukkueen avauksessa viikosta toiseen. Sanoisin jopa niin, että Xhaka tuskin saisi juurikaan minuutteja missään muussa top6 joukkueessa Valioliigassa.

Bellerinin on vaikeampi tapaus, mutta mielestäni otteet ovat olleet sellaisia jo pitkään, että kausikortti avaukseen on täysin väärin. Puolustussuuntaan mies on aivan kuutamolla suurimman osan peleistä ja suurin osa vastustajien hyökkäyksistä ja maaleista tulee meidän oikean laidan kautta. Se ei ole mitään sattumaa. Tehot hyökkäyspäässä ovat parantuneet alkukauden aikana, mutta eivät edelleenkään mitenkään oikeuta kausikorttiin avauksessa, kun jopa aivan peruspuolustaminen tuottaa vaikeuksia joka ikisessä ottelussa oli vastustaja kuka tahansa.

Lyhyesti yhteenvetona olemme keränneet enemmän pisteitä nyt kuin esim. viime kaudella vastaavista otteluista, mutta esitykset ovat silti olleet kaukana siitä mitä ne voisiat olla ja niiden jopa pitäisi olla vastustajat huomioon ottaen.

Niin kauan kuin emme saa nollaa pidettyä yhdessäkään ottelussa ja puolustaminen on kuin tervanjuontia on turha odottaa suurta menestystä ja kehitystä nykyisestä. Ihan viihdyttävää pelimme on varmasti jos on neutraalikatsoja. Totuus on kuitenkin, että kirkkaimpiin pokaaleihin vaaditaan paljon parempaa puolustamista, sillä se on kuitenkin pitkässä sarjassa se, jonka varaan voittaminen perustuu. Varmasti voitamme pelejä jopa kohtalaisen usein 3-2, 4-2 ja jopa 4-3, mutta silti ne 1-0 ja 2-0 ovat pidemmän päälle tuloksia, jotka ratkaisevat etenkin liigamestaruuden kohtalon.

Lähiajan toive on, että oikeat pelaajat avaukseen ja sitten tietysti tammikuussa ja sitä seuraavissa siirtoikkunoissa lisää pelaajia sisään, kun on käynyt selväksi, että joidenkin pelaajien taso ei vain riitä Emeryn haluamaan pelitapaan tai mihinkään muuhunkaan.

Olen ilman muuta valmis antamaan aikaa uudelle valmennusjohdolle ja paljonkin, mutta silti ihan perusasiat olisi saatava kuntoon ja ei voi olla, että kaksi kesän kalleinta hankintaamme kuluttaa penkkiä, kun kaksi hyvin keskinkertaista vaihtoehtoa löytyy avauksesta peli ja viikko toisensa jälkeen.

3 thoughts on “Vastausta ja nykytilannetta

 1. Nythän tässä ollaan voittoputkessa 😎
  Oma maali ei oo vaan pysynyt vielä koskemattomana, oisko huomenna sen aika jo?
  Lenolle kettumainen peli torstaina, torjuntoja ei tainnut tulla kuin yksi ja maali vedot oli hyviä.
  Osoitti kuitenkin miten hyvä on jalalla ja sopii nykykoutsin pelityyliin.
  Mutta milloin vallanvaihto tapahtuu tolppien välissä?

 2. Leno, Lihtsteiner ja Torreira avaukseen ja tilanne paranee. On tuo toki selkeästi parempaa tekemistä kuin pitkään aikaan. Özilkin on piristynyt ja aiempi flegmaattisuus on lähes hävinnyt. Gazidis ei muuten ole jenkki. Synti Etelä-Afrikassa, muutti lapsena Englantiin jossa kävi koulunsa. On toki valmistuttuaan työskennellyt USA:ssa.

 3. Mukava lukea taas päivitystä pitkästä aikaa! Jännä nähdä, millaisella aikataululla Emery löytää sen optimaalisen avauksen nimenomaan valioliigaotteluihin. Se, että Leno, Lichtsteiner ja Torreira saivat avata todella keskinkertaista ukrainalaista jengiä vastaan, ei vielä ole kummoinen luottamuksen osoitus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s