Watford Grovelle – seitsemäs peräkkäinen voitto tavoitteena

Tänään on harvinaista herkkua tarjolla monessakin suhteessa. Tietysti vierasjoukkue ei sitä ole nimensä puolesta, vaikka onkin aloittanut kauden erittäin hyvin ja kerännyt jopa enemmän pisteitä punavalkoiseen kotijoukkueeseen verrattuna.

Lauantain perinteiset viiden ottelut ovat nykyään tilastoharvinaisuuksia ja vielä enemmän meidän kohdalla, kun olemme mukana Euroopan kakkoskilpailussa. Tämän lisäksi vielä se, että Viasat ja Viaplay ovat valinneet juuri meidän ottelun näytettäväksi tekee pelistä harvinaisen. Näitä ei montaa kaudella tule, varmaan yhden käden sormet riittävät laskemaan vastaavat tällä kaudella.

Tulokset ovat viime aikoina olleet hyviä, vaikka itselläni on edelleen paljon asioita joiden suhteen olen hyvin epäileväinen ja jopa kriittinen. Suurimmat niistä ovat väärät pelaajat avauksessa ja tällä tarkoitan lähinnä Cechiä, Xhakaa ja Belleriniä, ehkä myös Ramseyta ja/tai Öziliä riippuen mitkä pelaajien roolit ovat. Toinen on sitten puolustuspelimme kokonaisuutena. Edelleenkin tulee aivan liikaa ihan junioritason virheitä ottelusta toiseen. Näitä ei vain pitäisi tulla tällä tasolla puhumattakaan, että niitä tulee lähes joka ottelussa ja vieläpä usein juuri samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

Positiivisella puolella on sitten otetut voitot ja pisteet vaikeista otteluiden aluista huolimatta. Tähän ei olisi aiemmin Wengerin aikana pystytty, vaan useampi piste ja voitto olisi jäänyt ottamatta. Tästä osoituksena tilasto, jonka mukaan olemme jo tähän mennessä keränneet otteluista viisi pistettä enemmän kuin viime vuonna vastaavista. Aika selkeä ero ja ehdottomasti täytyy antaa asiasta tunnustusta valmennukselle.

Emery reagoi ongelmakohtiin vaihdoilla ja muutenkin ohjaa peliä kentän reunalta toisin kuin Wenger, joka vain istui kädet puuhkassa penkillä täydet 90 minuuttia oli tilanne mikä tahansa ja vaihdot tulivat aina 70 minuutin jälkeen ennalta sovitusti.

Hyökkäyspeli näyttää toimivan ainakin jos ihan puhtaasti mitataan maaleilla. Pystymme joka pelissä tekemään maalin tai useampiakin. Lacazette on hyvässä vireessä ja myös Auba osuu, vaikka rooli ja pelipaikka ei välttämättä ole ihan se optimaalisin. Tämä on loistavaa, että maalinteko ei ole yhden kärjen varassa. Toki Ramseyn ja Özilin pitäisi vielä pystyä parempaan maalinteon suhteen, mutta katsotaan jos tuohon tulisi parannusta ja mielellään jo alkaen tänään.

Kaiken järjen mukaan kotivoitto pitäisi olla tuloksena tänään, mutta se on kaikkea muuta kuin varmaa. Watford oli jo viime kaudella etenkin alkukaudesta Silvan alaisuudessa erittäin hyvä joukkue ja nyt se on aloittanut kauden aivan yhtä hyvin ellei jopa paremmin uuden valmennuksen johdolla tai toki sama valmennus on ollut jo puikoissa Silvan potkuista lähtien.

Pelinä tämä on hyvä mittari siinäkin suhteessa, että minkä verran kehitystä on tapahtunut edellisiin kausiin verrattuna. Aiemmin oikeastaan aina muutama voitetun pelin jälkeen menetimme pisteitä otteluissa, jotka pitäisi voittaa tavalla tai toisella. Saa nähdä nyt kuinka käy ja saako kuuden voitetun ottelun putki jatkoa vai tuleeko perinteinen pistemenetys juuri, kun asiat ja otteet kentällä näyttävät parantuneen.

Ei muuta kuin nauttikaa tästä lauantaista Suomigoonerit ja ennen kaikkea nykyään harvinaislaatuisesta viiden ottelusta, joka näkyy vielä ihan tv:n välityksellä jos olette edelleen maksukanavien tilaajia, vaikka tarjonta Valioliigan ja meidän pelien suhteen on heikentynyt vuosi vuodelta.

COME ON YOU GUNNERS!!!

5 thoughts on “Watford Grovelle – seitsemäs peräkkäinen voitto tavoitteena

 1. Itse olen kyllä hyvin luottavaisin mielin, sen suhteen että Emeryn johdolla saadaan varsinkin joukkuepuolustusta jämäköitettyä. On vaan jouduttu lähtemään niin pitkältä takamatkalta, että voi helposti mennä vuosikin ennen kuin joukkueen pelaaminen näyttää halutulta. Pelistä Evertonia vastaan mieleeni jäi kyllä leijumaan pieni sekavuuden fiilis, eikä kunnollista flowta peliin tunnuttu saavan missään vaiheessa päälle.
  Vähän kyllä jännittää tämän päivän peli kun Watford on ollut jälleen yllättävän kova, toivottavasti jatketaan kuitenkin voittojen tiellä tavalla tai toisella. Sinänsä itseäni miellyttää Emeryn pragmaattinen suhtautuminen otteluihin siinä suhteessa, että ei jahdata jotain ideologiaa otteluissa, vaan keskitytään etsimään niitä tekijöitä, joilla voitto saadaan kaivettua.
  COYG

 2. Ja saatiin se voitto kaivettua vähän kehnommallakin suorituksella. Se on uutta verrattuna aikaisempaan.

 3. Näin on, voitto on aina voitto & oma rysä puhtaana veskarinvaihdosta huolimatta, ekstraa,
  Toki otteluiden aluissa on paljon parantamisen varaa….mutta on syytä muistaa, että ”valtamerialus” ei käänny hetkessä ja korjausliikkeet vaativat aikaa & veronsa.

  Saas nähdä, millä ryhmällä idän reissulle lähdetään?

 4. Omaan silmään vaikutti jotenkin tasapainoisimmalta ottelulta tähän mennessä, vaikka maalipaikkoja tuli molempiin päihin. Ihmeellinen tämä meidän jengillä usein toistuva heikko eka puoliaika. Onneksi ollaan kuitenkin saatu parissa matsissa peräkkäin pidettyä maali puhtaana.
  Xhaka on kyllä melko ristiriitainen pelaaja, vaikka kundilla on hyvä syöttövalikoima (osaa siis muutakin kuin ne stanan pitkät syötöt), niin silti vaikuttaa omalla paikallaan toisinaan hitaalta ja kömpelöltä. Silti valmennus laittaa miehen kerta toisensa jälkeen avaukseen. Omaan silmään Xhaka on kuitenkin näyttänyt tällä kaudella paremmalta kuin aikaisemmin, ehkä uusi valmennus osaa ohjeistaa miestä paremmin kuin edellinen.

 5. Xhakan heikkoutena on ollut syöttötarkkuus, josta ikävin esimerkki Cardiff ottelussa helposta paikasta annettu harhasyöttö suoraan vastustajan jalkaan. Tästä seurasi vastahyökkäys ja maali. Määrä ei välttämättä ole lisääntynyt, niitä vain sattuu ”helpoissa tilanteissa”. Kokonaisuutena kaveri on parantanut. Tekee itseään enemmän pelattavaksi ja on sitä kautta aktiivinen. Iwobi on myös selkeästi parantanut viime kaudesta erityisesti syöttötarkkuuden osalta. Pitää hyvin palloa ahdistettuna ja saa sen toimitettua omille. Hyvä esimerkki viime pelissä syöttö Lacalle jonka tämä jatkoi Özilille. Poissa on viime kaudella toistunut käsien levittely palloa kuljetettaessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s